"Jung" PSU til en billig penge!

Gbatokai

Overivrig entusiast
Ble medlem
16.03.2002
Innlegg
698
Antall liker
45
Sted
Oslo
Torget vurderinger
3
Ref diyaudio/"peranders" får du en superclean, jungregulatorbasert psu til riaa/dac/pre etc. med ønsket utspenning for 700 SEK:

http://home.swipnet.se/~w-50719/hifi/jsr03/index.html

Trafo kjøper man på ELFA.

Dette superrasjonelt og rimelig, og burde være en oppgradering for de aller fleste transistorbaserte bokser som ikke krever alskens strøm. Jeg har selvsagt bestilt en som jeg skal sammenlikne med batteridrift på Monica-DAC og T-amp.

Edit: Var litt raskt ute der, man trenger selvsagt dioder og glattekondensatorer også, så man har en tålelig dc å mate JSR03 med. Man kan jo bruke følgende PCB til likeretteren, selv om det kanskje er litt "overkill":

http://home.swipnet.se/~w-50719/hifi/rfb02/index.html

En av de nye firebens Jensen-kondensatorene beregnet på psu er etter sigende utmerket vare, men så begynner totalkostnaden også å merkes ... :)

Et rimeligere alternativ er å bruke en veggvorte fra Clas, hvilket bør funke utmerket.
 

audiy

Overivrig entusiast
Ble medlem
11.11.2005
Innlegg
500
Antall liker
5
Den såg grei ut. Mine originale Jung/Didden (Rev) blei adskillig dyrare. Tungvindt og dyrt å måtte handle frå fleire leverandørar i USA for å få dei rette delane. Trur slike regulatorar representerer eit stort potensiale. Hos meg blei det i alle fall stort hopp opp: mindre støy, høgare oppløysing, bedre bass og dynamikk. Det einaste eg lurer litt på er kjøling på desse peranders. På mine er det kjøleribber både på prereg. og på pass-transistor. Men den var oprinneleg konstruert uten prereg, så kanskje trengst det ikkje så store kjøleprofilar på pass-transistor no. Men på den svenske var det ikkje ekstra kjøling i det heile. Dersom kretsen trekker ein del straum, kan det vel bli litt vel varmt?

Sigurd
 

Gbatokai

Overivrig entusiast
Ble medlem
16.03.2002
Innlegg
698
Antall liker
45
Sted
Oslo
Torget vurderinger
3
Takk for tipset, skal holde øye med temperaturen.

Vi snakker ikke noe mer enn 100mA eller deromkring til det jeg skal bruke den til, så jeg tror det vil gå greit.
 

Gbatokai

Overivrig entusiast
Ble medlem
16.03.2002
Innlegg
698
Antall liker
45
Sted
Oslo
Torget vurderinger
3
Da er regulator og print for likeretterbro (RFB-02) i havn. Sistnevnte er veldig gjennomført; jeg anbefaler alle som gjør dette selv (sa noen zappulse) å sjekke ut dette printet. Til 100 SEK er det jo genialt. Per Anders er både hjelpsom og kjapp til å svare på mail, så takk til ham for det. :)

Så var det til ELFA etter MUR820 og trafo, da....
 
Topp Bunn