Måling av mosfet

Y

ymir

Gjest
hei
hvordan sjekke mosfet utgangs transitorer med minimalt av hjelpemidler.Har multimeter og 315Hz test tone for hånd.Utgangen består av 16 stk. transitorer pr.side,med 1 motstand og kondensator til hver transistor.skal det vere en spenning over mostanden? AC/DC? mener det står Exicon eller noe lignende på de.typebetegnelse er skjult av kjøle ribben.
 

Cobra2

Hi-Fi freak
Ble medlem
26.02.2003
Innlegg
4.980
Antall liker
1.055
Sted
Stavanger
Torget vurderinger
75
Det skal normalt være noen mV-DC over effekt-motstanden...om det var den du tenkte på.

Arne K
 
Y

ymir

Gjest
hei

ønsker å finne ut om en eller flere er deffekt.forsterkeren er kommet til bake fra konstruktør med nye likerettere og 1 stk kondensator mellom 2 av benene til den "siste" transistoren på hver side.jeg mener det har hvert overslag mellom to av benene på en transistor med tydlig "sveise krater" og "blå røyk" på kjøle ribbe.det er også "sveise krater" og sot på skrue og print der kabelen til høytaler utgangen er festet på printet.Konstruktøren sier den måler ok,forstod det slik at utgangs modulene ikke ble lyttet til,bare målt.synest ikke den låter ok.den har ikke hvert spilt på over 6 mnd.Anbefalt innspillingstid er 250 timer.Er den å betrakte som "ny"? dette er en 250 watter (svært konservativt målt) og 1000w brokoplet.
 

Rhesus

Hi-Fi freak
Ble medlem
23.11.2006
Innlegg
2.466
Antall liker
11
Om transistorene er paralellkoblet, har de gjerne en motstand på source. Denne kan du, som tidligere poster skriver, måle noen millivolt DC over. Den skal være sånn cirka lik på alle, og i alle fall innenfor +-30%.

Du skriver at den allerede er målt ut av konstruktøren, så det spørs vel om du kommer særlig mye lenger med et multimeter.
 
Topp Bunn