Bastet og bundet: lastlinjen som forsvant:katodefølger bondage

VegardW

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.02.2007
Innlegg
4.054
Antall liker
2.833
Sted
Kolsås
Torget vurderinger
4
Her er Ia/ua for 5687.Jeg forsøker å finne ut av hvordan ting henger sammen når katodefølgeren får en ccs i katoden og blir bootstrappet med en annen katodefølger på toppen.
CCS setter en konstantstrøm i røret.Dette flater ut lastlinjen.
Katodefølgeren på toppen vil når den nedre katodefølgerens katode svinger, tvinge anoden i den nedre til å svinge nesten tilsvarende.
Pa max for 5687 tegnet med rødt.
Lastlinjen ble det tilsynelatende kun en liten prikk igjen av.
Dermed er problemstillingen hvordan regne på et lastpunkt.Eg en tech betrakning dette men den henger tett sammen med 13e1 tråden lenger ned.derfor la jeg tråden her.
Spørsmålet er hvordan finne et optimalt "lastpunkt"
Hva er en fornuftig tilnærming.
 

Vedlegg

jane

Hi-Fi freak
Ble medlem
27.06.2004
Innlegg
3.072
Antall liker
1.069
Sted
'
Siden spenningen mellom anode og katode holdes konstant vil du ikke få noen lastlinje i normal forstand. "Lastlinjen" vil bestå av en vertikal linje (Vak=konstant) hvis utstrekning bestemmes av den eksterne lasten.

Med bare CCS som last blir dette et punkt. (Vak=konstant, Ia=konstant). Du kan løfte (eller senke) spenningen over CCS-en ved å endre innspenningen (gitterspenningen), men endringene er i forhold til jord og ikke i forhold til katoden eller andre elektroder i røret. Altså vil røret beholde sitt statiske arbeidspunkt.

Jan E Veiset
 

VegardW

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.02.2007
Innlegg
4.054
Antall liker
2.833
Sted
Kolsås
Torget vurderinger
4
Takk: kjekt å få bekreftet "punktet" og litt læring i terminologi bruk.
Når det gjelder plasseringen av statisk arbeidspunkt.
Om jeg gjør noen beregninger for en "vanlig" katodefølger , og finner et std arbeidspunkt.som gir ønsket spenningssving og hvor det står en fornuftig strøm i røret.Og så overfører dette til denne bootstrappede og ccs ede kf , så vil sistnevnte antakelig være vesentlig bedre.En av de mest intressente sidene ved 13E1 prosektet er sammenlikningen mellom ccs et kf og den som er skissert over.
For å få en gyldig sammenlikning bør vel den eneste forskjellen mellom de to løsningene være katodefølgeren på toppen .
En annen sak er i hvilken grad ccs'et og bootstrapped kf gir meg større frihet til å velge arbeidspunkt.
Lagt under pa maks , så blir jo ikke denne overskredet.
Og siden kf (forhåpentligvis) blir rimelig linearisert flyttes vel grensen for maks linjært spenningssving , Jeg skal pusle litt med å måle på dette i vinter.
Noen metode for å beregne ytterpunktene for spenningssving i et gitt arbeidspunkt?
 

VegardW

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.02.2007
Innlegg
4.054
Antall liker
2.833
Sted
Kolsås
Torget vurderinger
4
Som en lett kan utlede av mitt forrige innlegg ble hjernen til undertegnede også noe bootstrappet mens jeg forsøkte å analysere denne katodefølgeren. ;D
Siden Vak er konstant : har jeg satt en prikk i Vak 150v 15ma.En liten formiddagsøvelse for å sjekke om jeg tenker riktig mhp hvordan anodespenningen i den nedre katodefølgeren ter seg.Om katoden svinger +-100 volt til 250 og 50v , og Vak skal være konstant 150v så blir anodespenningen 400v og 200v.
Om dette er riktig så kan vi si at den nedre katodefølgeren har en "variabel" strømforsyning, hvor b+ svinger med signalet.
Når det gjelder maks anodetap i nedre katodefølger må jeg da rigge slik at ved b+ maks så ligger anode tapet under makslinjen ? eller er her noe slingringsmonn ?
 

Vedlegg

Topp Bunn