Vekttilpasning av BASE

OMF

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2002
Innlegg
15.841
Antall liker
8.817
Sted
Bergen
Torget vurderinger
14
Hei!
Tenkte bare jeg skulle vise noen bilder av hvordan man kan vekttilpasse BASE plattformene. Disse er som kjent baser på en idealvekt, men vil også kunne brukes i vektområdene rundt. Er komponenten for lett er det jo greit, men hvis komponenten er for tung er det ikke så lett. Men det går an å feste vekter under platen for å øke idealvekten.

Jeg har gjort dette på mine BASE 4.0.

Bly til å feste under får man hos blikkenslagere, eller ”jerngrossister”. Jeg fikk tak i 2mm. 3-4 med mer hadde nok vært optimalt. 1mm blir veldig tynt og da må man bruke flere plater og feste den med mange nagler/skuer for at de ikke skal henge.

En må selvsagt begynne med å veie komponentene eksakt for å finne hvor mye man skal øke ”plattformvekten” med. Jeg måtte øke mine med 2,5kg. For optimal vekt på 30,5kg.

Platene blir festet under med lim og poppnagler.

Her er utgangspunktet, en BASE 4.0. Optimal vekt 28kg.



Undersiden ser slik ut. Filtføtter er fordi den skal stå på gulvet, og muligens blir flyttet litt, og da må man jo passe på parketten.



Så har man lim på blypalten. Her er det bare å bruke et lim som hefter på alt, og ta i rikelig. En ønsker jo ikke at dette skal ligge å riste.



Her er første plate borret, limt og poppet. Da er det bare å finne neste plate.



Neste plate.


Ferdig resultat.


Så er det jo spørsmålet om dette gir hørbare forbedring. Det vet jeg ikke, har noe utstyr på oppgradering nå, og har da brukt tiden til å gjøre en del ”feel-good” ting. Uten at jeg har foretatt noe spesielt kritisk lytting. I Petter Dale sin test av BASE i Audio så bemerket han at effekten forsterket seg når han traff vekten riktig.

Jeg vil også anbefale de som bruker BASE med å eksperimentere med koblingen mellom BASE og komponent. Jeg bruker harde føtter og blue tack for å lime komponenten til platen. Noe som i mitt oppsett gav klart hørbar forbedring i forhold til Pulsar Points.

Ellers kan jeg vel nevne at jeg bruker BASE under alt i anlegget, og mener at det medvirker til en renhet og organisk klang jeg ikke har hørt maken til.

Mvh
OMF
 
D

Dilla

Gjest
Flott tråd OMF! Regner med at A1 skal få en s i navnet sitt, og at det er grunnen til oppgraderingen. Får håpe A1s ikke er lettere eller tyngre enn A1 etter alle dine bestrebelser med base ;D

Gleder meg til å høre dine lytteinntrykk etter oppgraderingen! edit; av a1 altså!
 

OMF

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2002
Innlegg
15.841
Antall liker
8.817
Sted
Bergen
Torget vurderinger
14
Hei!

Er nok ikke A1 som er på oppgradering nå. Men det er med i planen det også, men det blir nok en stund til.

Mvh
OMF
 
Topp Bunn