DIY: CD-hylle og organisering av musikk

tomerik

Overivrig entusiast
Ble medlem
31.12.2006
Innlegg
798
Antall liker
253
Sted
Arendal
Torget vurderinger
1
Etter å ha besøkt alle de største møbelbutikkene i Agder-området fant jeg raskt ut at CD-hyller er mangelvare hos de fleste. Det som finnes er stort sett for små eller rett og slett for stygge! Jeg synes Are Moe sin cd-hylle (den med børster) er flott, men ute av stand til å få kontakt med noen hos leverandøren i Oslo så bestemte jeg meg for å lage en hylle selv. Kriteriene for en praktisk hylle er enkle: Flest mulig cd-plater på minst mulig volum møbel, platene skal være enkle å få tak i og den skal være fin å se på.

Målene på hylla er 202cm høy, 69 bred og 18 dyp. Den er delt inn med 11 hyller, evnt. 10 nå som jeg har plassert DVD-filmer i bunnen. Inndelt med 11 hyller, har den plass til overkant av 700 plater. Den er bygget i 30mm mahogny limtre. Hyller er i 5mm glassplater som er festet med små sugekopper for å holdes i ro. Mahogney er relativt lys og blass i fargen, så for å matche øvrig møbler i rommet ble den tonet med to strøk kirsebærfarget pulverbeis før den ble forseglet med 4 strøk halvblank 3-stjerne lakk.

For å organisere musikken har jeg valgt å gjøre som flere av sentralens brukere: Benytte seg av Orange-CD (http://www.firetongue.com). Programmet kan lastes ned og prøves i 30 dager, før man evnt. kjøper det for knappe 200,-. Programmet er svært funksjonelt og det kan tilpasses de flestes behov.
 

Vedlegg

Audiomix

Bransjeaktør
Ble medlem
05.07.2004
Innlegg
13.111
Antall liker
4.964
Sted
Kongsberg
Torget vurderinger
28
Flott!
Pulverbeis?
Er det den gamle (gode?) som røres ut i vann og påføres med fille el.l.?
 
Topp Bunn