DIY DAC med kit fra ebay

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • tore_v1

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2007
    Innlegg
    2.181
    Antall liker
    102
    Torget vurderinger
    2
    Hei

    Jeg skal hive meg på DIY-bølgen, og skal lage både signalkabler og en dac.

    Utgangspunktet for DAC er dette:
    DAC kit med ringkjernetrafo

    Op-amper med adapter, kjøpt to av disse

    Så er tanken min at dette skal matche effektforsterkeren min, en Musical Innovation MI8. Den er lik en MI7 som dere ser her:


    Jeg har, med mye hjelp fra flere av dere på forumet her, funnet et par "verdige" kabinetter, og venter på svar på et par mailer jeg har sendt ift priser.

    Disse "leder":

    ATI Research Separat kabinett til psu og dac. 735 til psu, 737 til dac, og kanskje riaa etterhvert om det er plass.

    Edgar Audio - Venter på bilder av kabinettene

    VT4C - En del pent her også, og her kan jeg samtidig bestille litt andre ting jeg trenger.

    Så - hva er poenget med denne tråden?
    Jeg har ikke spesielt mye peiling på hva jeg driver med, og vil helst unngå bomkjøp og andre stygge tabber. Denne tråden vil, når ting kommer i hus, ble spekket med bilder og spørsmål, frustrasjon og gledesutrop, og litt generell teknisk diskusjon på et nivå som gjør at jeg kan følge med.

    Jeg fant ut i går at jeg får tilgang på diverse fres-verktøy gjennom jobben til moren min. De produserer vannkraftverk, og alt deromkring, og de ar derfor en del utstyr liggende.. Dette skal undersøkes litt mer :)

    Det betyr i alle fall at jeg bare merker opp det jeg skal ha frest vekk, og vips, verkstedgutta ordner opp. Det liker jeg meget godt siden fresing var en av de største utfordringene jeg så for meg kunne stoppe prosjektet, eller bremse det kraftig.

    Neste "stopp" er forsåvidt det faktum at loddebolten min er i trondheim, og jeg er i asker frem til 10. august, men skal få sjekket litt rundt..

    Jeg ønsker gjerne noen tips på følgende:

    1. Strømkabel mellom psu og dac.. Fortrinnsvis en pen og solid, siden denne blir en del av "kabelsalaten". Veldig åpen for forslag her da jeg ikke har så mye peilig på hva som kreves av koblingene.

    2. Er det andre ting som kan/bør byttes ut på dac-biten? Jeg tenker litt på rca-terminalene, har det noe for seg å bytte disse?

    3. Og - forsåvidt - Jeg trenger fire par rca-plugger til følgende kabel: http://www.elfa.se/elfa-bin/dyndok.pl?lang=no&vat=0&dok=2019689.htm]ÖLFLEX CLASSIC-110CY[/url], med syv ledere. Syv er ikke helt ideelt, men den var billigere enn den med fire ledere..

    Ellers venter jeg på dac i posten, og generelt sett noe som iverksetter bestilling av kabinett..
     

    slarssen

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    18.03.2003
    Innlegg
    679
    Antall liker
    13
    Hei Tore_v1

    Gratulerer med nytt DAC kort! Kortet ser jo både lekkert og vel-designet ut!

    Har selv nettopp kjøpt chassi fra VT4C, og der gikk hele handelen helt smertefritt! Blir litt ekstra kostnad når man skal frakte tunge ting helt fra hongkong, det er det eneste.

    Ellers er jeg enig i at det ville vært verdt å prøve rør utgangstrinn istedet for op-amp ene som sitter der. Men, det krever jo endel ekstra planlegging å implementere.

    Er litt usikker på hva du mener med kabel mellom PSU og DAC. Det kortet har jo integrert PSU?

    RCA terminalene er vel også forsåvidt bra å bytte ut til bedre typer.

    Videre så ser det ut til at det ikke er noen inngangs trafo på SPDIF inngangen. Det vil være en stor fordel å implentere med tanke på common mode støy og jordsløyfer. Har du tilgang til skjema på kortet så er det en enkel sak å finne ut av.

    Hva tenker du å bruke den Ølflex kabelen til, og jeg klarte ikke å se at 7 ledere var billigere enn 4? Uansett, OK RCA plugg er feks. ELFA nr 42-275-59.

    Stå på, og for all del pøse på med bilder!

    - Slarssen
     

    tore_v1

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2007
    Innlegg
    2.181
    Antall liker
    102
    Torget vurderinger
    2
    Tusen takk for flotte innspill. Jeg kommer til å bestille kabinett fra modushop.biz. Tar det etter jobb mens jeg begynner å lytte til Monitor Audio PL 100, sammen med Focal Electra 1007Be S og Dali Helicon 300. Én av de tre blir en del av anlegget ser det ut til..

    Skal også sjekke litt videre ift å bruke rør. Det blir da rør i stedet for op-amp-chippene jeg har bestilt? Det kommer nok til å bli en del sånne spørsmål underveis i denne tråden fra min side. Jeg har forsåvidt tenkt ganske mye på å teste blant annet rør-pre, så en rør-dac var en spennende tanke jeg skal prøve å gjennomføre.

    Jeg må jo innrømme at de tegningene jeg ser er lagt ut på lampizator-sidene er ganske kryptiske. Tror jeg kommer til å bruke en del tid på å skjønne hva som egentlig står der.

    Jeg tenkte å bestille to-tre meter av en signalkabel/ht-kabel og dele opp denne til enkle ledere. Da får jeg litt kabel å styre med om jeg skal gjøre andre ting også. Rca-pluggene tenker jeg kan bli de nederste her.

    Vil noen av dere hjelpe meg med å finne ut hva jeg trenger for å gjennomføre prosjektet med rør? Med andre ord - hva slags rør, sokler?

    Bør jeg da ordne hull i toppen av kabinettet for rørene? Jeg kommer til å ta enten 1U eller 2U-varianten av kabinett med 10mm frontplate, som 1U-varianten. Blir det lettere å bygge med rør om jeg tar 2U?

    Videre til tankene mine rundt å dele opp psu og dac. Jeg tenkte å dele opp i to kabinetter, hvor ringkjernetrafoen fikk et eget kabinett, med en distribusjonskabel som kjørte over riktig spenninger. Alternativet er å skille kabinettet med en vegg som stopper støy og interferens fra trafoen.

    Hva gjelder den ølflex-kabelen så kunne jeg få 7-leder gjennom en bekjent for en ganske rimelig penge. Om det er noen av kablene fra v4tc som er bedre så er jeg åpen for forslag.

    Skal sende en mail og etterspørre skjema, så kan jeg legge det inn i tråden her.

    Igjen, takk for hjelpen så langt.
     

    whistler

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    28.11.2004
    Innlegg
    1.821
    Antall liker
    609
    tore_v1

    Når det gjelder kontakter, bør du heller velge RCA-805FG eller RCA-805FS (på samme webside) som er i rent kobber eller sølv. Her lodder du både + og -. Den du nevner er i messing.
     

    Erland

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.04.2003
    Innlegg
    3.238
    Antall liker
    6
    whistler skrev:
    tore_v1

    Når det gjelder kontakter, bør du heller velge RCA-805FG eller RCA-805FS (på samme webside) som er i rent kobber eller sølv. Her lodder du både + og -. Den du nevner er i messing.
    Enig med Whistler her. Jeg har kjøpt og brukt de RCA-805FS. De er solide og dessuten gode å lodde på (noen RCA kontakter f.eks Cardas, har veldig mye masse i loddepunktet på jordsiden, og dermed litt vanskelige å lodde godt).

    Amg kabinett, så anbefaler jeg deg å roe deg litt ned nå.

    DU FAMLER I BLINDE!

    Det er ikke bare å plukke rør og kretser i hytt og pine. Det er mange faktorer som spiller inn. Jeg kan ikke nok om det til å gi deg konkrete anbefalinger.

    Du må først finne fram til en krets og et rør du vil bruke på utgangen. Dette igjen vil berøre hvor mye gain du får i DAC'ens analogdel.
    Bestemme deg for om du skal ha rørbasert eller diode-basert likeretting. Hvor mye demping du skal ha (ved hjelp av kondensatorer og evt choker). Hva slags nett-trafo(er) osv. Når du vet dette, vet du hvor mye plass du trenger. Da-og først da, kan du se etter kabinett!
     

    tore_v1

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2007
    Innlegg
    2.181
    Antall liker
    102
    Torget vurderinger
    2
    Jeg skjønner at jeg har blitt litt ivrig her ja. ::)
    Men - godt at noen sier fra -

    Jeg har, som jeg skriver i første post, ingen erfaring med DIY utover diverse mods av pc, da først og fremst på kjølersiden.

    Venter med kabinett til jeg har resten i boks her.

    Hva gjelder pluggene så tar jeg sølvpluggene, så slipper jeg å ha et uforløst potensiale der.

    Skjemaet ligger vedlagt i dette innlegget. Jeg må si at å se på skjemaet var en smule forvirrende.. Kanskje et tegn på at jeg har tatt meg vann over hodet. Det er i alle fall ganske klart for meg at jeg kommer til å trenge hjelp når det gjelder valg av rør og kretser. Om dette er for mye å be om er det bare å si fra, da kjører jeg rett på med op-ampene jeg har bestilt, og venter til jeg får lest meg opp på dette. Jeg har _ingen_ erfaring med rør, så her er jeg ganske avhengig av dere for hjelp.

    Skal bruke signalkablene mellom DAC - Pre - Effekt.
     

    Vedlegg

    Erland

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.04.2003
    Innlegg
    3.238
    Antall liker
    6
    For meg som amatør er skjema alltid en smule forvirrende til å begynne med. Men det pleier å løse seg etterhvert.

    Slik jeg tolker deg, ønkser du å bygge om analog-delen på dette DAC-kit'et til rør.

    Veldig enkelt må du da koble deg inn på digitalkortet for å få ut analogsignalet.

    Så må du konstruere en liten rørkrets med passende gain. Om du googler etter "Lampazitor" eller søker her på hfs, tror jeg du kan finne noen passende kretser. Det kommer helt an på hvor langt du har intensjoner om å dra dette.

    Uansett er det veldig viktig for lyden at du beregner/får hjelp til å beregne korrekt driftsspenning på røret/rørene. Minimum som du å beregne plass til i kabinettet er: om du skal bygge ekstremt så har jeg lagt til i rødt
    Nett-trafo
    Krets for B+ = likeretting med dioder/likeretting med rør -choker og filmkondensatorerkondensatorer
    Krets for Glødespenningevt fra egen nett-trafo = likeretting med diorder -filmkondensatorerkondensatorer
    rør på utgangen.

    Et eller to små rør, blir ikke så varmt at du ikke kan plassere dem inni kabinettet så lenge du lager hull eller gitter for ventilasjon over og under.
    I et lukket kabinett uten ventilasjon, anbefaler jeg deg ikke å plassere rør.

    Plasserer du rør(ene) på toppen av kabinettet, er ikke temperatur noe særlig tema. Personlig har jeg så langt bygget mine prosjekter med rørene på kabinettet. Når det gjelder en DAC kan det være hensiktsmessig mtp plass å kunne sette drivverket på DAC'en(om man skal bruke cd-transport da?). Da er det absolutt ikke noen fordel å måtte ta hensyn til rør som stikker opp.

    DU må ikke være rett for å spørre her på hfs. Det finnes masser av flinke folk som hjelper deg når du står fast. Når det gjelder kretsløsninger, er ikke jeg rett person å spørre. Her kan jeg for lite.
     

    tore_v1

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2007
    Innlegg
    2.181
    Antall liker
    102
    Torget vurderinger
    2
    Takk for et meget utfyllende svar Erland, setter meget stor pris på innspillene jeg får, og har fått.

    Jeg er ikke så redd for å spørre, men jeg vil heller ikke mase, og når jeg har ganske store hull i kunnskapen som nok blir tettet ila dette prosjektet så blir det nødvendigvis mye spørsmål om alt fra kabinettmål til forskjellen på rør A og rør B..

    Når det gjelder hvor ekstremt dette skal bli så avhenger det litt av prisforskjellen på vanlig kontra ekstremt. Om totalen blir på 2k eller 3k så spiller det ingen rolle, men om vi snakker 3k eller 6k så spiller det en rolle for meg som student. Da må jeg vurdere hvor mye jeg kan ta meg råd til nå, og hvor mye jeg evt må ta etterhvert. Så - jeg vil, i utgangspunktet, bygge en best mulig dac innen rimelighetens grenser. Jeg får forsåvidt inn litt penger fra lånekassen i august som nok skal gå til litt innkjøp her også. Tar svært gjerne imot litt vurderinger rundt pris for ombygningen :)

    Jeg har nå bestemt meg for å bygge om til rør. Disse kan fint stikke opp fra av kabinettet da jeg skal kjøpe meg et rack hvor dette kan stå i og skinne. Foreløpig blir uansett kilden min en pc frem til jeg får råd til et godt drivverk som helst spiser av av disker.

    Så - for å ta utgangspunkt i listen din for å lage en slags handleliste. Her er også et par spørsmål markert i rødt.:

    [X] Nett-trafo (følger med kittet, og skal være av god kvalitet)

    [ ] Krets for B+ = likeretting med dioder/likeretting med rør -choker og filmkondensatorerkondensatorer (Er det stor forskjell på kvalitet og pris?)
    [ ] Krets for Glødespenning, evt fra egen nett-trafo = likeretting med diorder -filmkondensatorerkondensatorer (Her falt jeg litt av. Skal jeg kjøpe en nett-trafo til? Mye forskjell her?)
    [ ]rør på utgangen. (Hvordan velger jeg rør? Lydsignatur, spenning, andre ting?)

    Håper at dere kan bære over med litt elementære spørsmål. Har lært mye allerede, og har troen på prosjektet :D
     

    Nightpuma

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.01.2005
    Innlegg
    2.432
    Antall liker
    495
    Sted
    Agder
    Torget vurderinger
    2
    Hei

    For meg høres det ut som det kan være lurt å begynne med å samle sammen kit'et sånn som det var ment i et kabinett. Det har OK komponenter i utgangspunktet, og når alt er på plass og du har lyttet til det, kan du jo begynne å bytte deler og sette rør på utgangen istedenfor op-amp.

    Det er fornuftig å ta en ting av gangen.

    Det er ikke avansert å bygge en av de rørtrinnene som lampizator anbefaler siden han har laget noen byggebeskrivelser med bilder som er ganske lette å forstå. Men minstekravet er vel at du skjønner opp og ned på rør og kondensatorer og kan omsette skjema til virkeligheten.

    Mvh Asbjørn
     

    tore_v1

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2007
    Innlegg
    2.181
    Antall liker
    102
    Torget vurderinger
    2
    Du har nok muligens et poeng Nightpuma, selv om jeg kanskje helst ville ha kjørt løpet mer eller mindre helt ut med en gang.

    Jeg skal sjekke litt ift å få hjelp med å tolke skjemaet i begynnelsen. Så lenge jeg kommer litt i gang pleier jeg komme fort videre. Byggingen skal ikke bli noe problem, det vil kanskje ta tid siden jeg vil ha en viss kvalitet over det, det jeg synes er vanskelig å er å se hva jeg trenger å handle inn videre for moddene.

    Om jeg skal sette det inn i et kabinett med en gang virker det i alle fall som en god ide å velge et 2U kabinett som vil ha litt plass til senere ombygginger. Noen enige/uenige dette? Bør jeg heller vente med å bestille kabinett til jeg mottar pakken og kan måle opp?

    Og - bør jeg skrinlegge rør-planer i første omgang?
     

    sense

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    06.02.2006
    Innlegg
    679
    Antall liker
    356
    Sted
    Rørvik i Nord-Trøndelag
    Torget vurderinger
    15
    Hei :) ja dette var spennende saker...`

    Når du bestilte dette settet... får du 230 voltsutgaven automatisk??
    Har selv bestilt denne og fant ingen steder hvor det sto noe om dette??
    Skal bruke sølv Rca til denne ;) kabinettet blir i aluminium og rosetre finer

    mvh :)
     

    tore_v1

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2007
    Innlegg
    2.181
    Antall liker
    102
    Torget vurderinger
    2
    Høres pent ut, Sense.

    Jeg kjører nok også sølv ja, like greit det.

    Slik jeg har forstått det så kan man kjøre både 110V og 220V, men jeg har sendt en mail til selger for å avklare dette.

    Det blir et alu-kabinett a la de fra modushop, men akkurat nå venter jeg litt på været for å se om det blir rør-basert eller ikke, som igjen avgjør hva jeg trenger av kabinettstørrelse, som du ser av Erland sitt innlegg.

    Vil helst gå for rør, men det er nok mest realistist å ta ting i rekkefølge, som nightpuma sier.
     

    Nightpuma

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.01.2005
    Innlegg
    2.432
    Antall liker
    495
    Sted
    Agder
    Torget vurderinger
    2
    Det høres jo ut som du har en god instilling til tingene, så det er saktens ingengting i veien for å gi seg i kast med rør på utgangen når du har lampizator siden som gir så utførlig instruksjon, og i tillegg dette forumet som du får den hjelpen du har bruk for.

    Her kan du se hvordan Lukasz "Lampizator" Fikus har plassert alt i et kabinett. DAC'en er lillesøstra til den du har bestilt. Lukasz får forresten laget trafoene til rørkretsen, og han selger ofte de for en billig penge. Send ham en mail, han er kul han.

    Her med SRPP kretsen som gir endel gain.



    http://www.lampizator.eu/LAMPIZATOR/photogallery/STEPS/Lampizator.doc

    Asbjørn
     

    Vedlegg

    tore_v1

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2007
    Innlegg
    2.181
    Antall liker
    102
    Torget vurderinger
    2
    Takk for den, Nightpuma. Har printet den ut, i farger, og skal kose meg med den guiden litt senere i dag. Likte svært godt oppsummeringene av hva man trenger.

    Jeg antar, etter å ha skummet gjennom den, at jeg i første omgang skal sjekke hva slags output jeg får fra dac-chippen som er på vei.

    Det finnes ekstreme mengder med informasjon ute på nett både om selve dac'en, men også kittet som Chan Lawrence selger. Heldigvis har jeg mye papir her..

    Skal begynne å sette opp en handleliste i morgen. Legger den naturligvis ut her, slik at dere kan peke på alt jeg mangler, alt jeg har for mye av, og de stedene hvor jeg har valgt uhensiktsmessig dyre/billige komponenter. Tror jeg skal ha et godt utgangspunkt i det word-dokumentet du linket til. Han er omstendig og beskrivende når han lager disse dokumentene, det skal han ha.

    Et lite, og sikkert middels småteit spørsmål.. Du sa han selger trafo til rør-trinnet. Er det anode power supply, eller heaters power supply? Eller noe helt annet? 8) Tenkte jeg skulle sjekke det før jeg sender mail..

    Har noen her inne noen tanker om det er mulig å bytte dac-chip etterhvert?

    Jeg ser at det er mange som referer til TDA1541 som referansechippen for dac'er. Usikker på hvor mye den koster, men etter hva jeg kan skjønne så skal det kunne gå an å bytte ut dac-chippen på pcb'en..
     

    Nightpuma

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.01.2005
    Innlegg
    2.432
    Antall liker
    495
    Sted
    Agder
    Torget vurderinger
    2
    Hei Tore_v1

    Hvis du ser på bildet, ser du det går to røde, to gule og to brune ledinnger ut fra ringkjernen. De røde kommer fra strømnettet, de gule leverer glødespenningen og de brune høyspenningen (B+). Så det du trenger er på den ringkjernen.

    Dacen er lodda fast til printet, så den kan du ikke bytte ut. Hvis du skal prøve 1541 finnes det kits med den chippen.
    Jeg har prøvd den lille utgaven av den dacen du kjøper og jeg likte den godt. Kom dessverre til å svi den av :'(

    Asbjørn
     

    tore_v1

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2007
    Innlegg
    2.181
    Antall liker
    102
    Torget vurderinger
    2
    Jeg tror jeg skal gjøre ferdig dette prosjektet før jeg begynner med en ny chip.. Fått litt blod på tann..

    Skal heller se etterhvert om det er mulig å bruke noe av det fra dette prosjektet slik at jeg kan ha en slags parallell-dac, som jeg kan lodde inn og ut for å finne ut hvilken chip jeg liker best.

    Setter veldig stor pris på innspillene jeg har fått. Skal sende en mail til Fikus og høre med han. Det følger med ringkjernetrafo med kittet, men etter hva jeg skjønner på deg, Nightpuma, så trenger jeg en annen transformator til rørkretsen? Mulig jeg misforsto deg der.

    Men - til jobben :)
     

    tore_v1

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2007
    Innlegg
    2.181
    Antall liker
    102
    Torget vurderinger
    2
    Takk for linkene. Printer ut, og tar med på hytta :)

    Litt lesing på kveldene passer meg meget fint.

    Berxter - jeg har allerede en dac på vei, men etterhvert så tenker jeg at satch kan bli et godt utgangspunkt for en rør-mod etter hva fikus selv har gjort. Fordelen der er jo at man behøver bare gjenta hva han har gjort, og hadde jeg sett den satch-dac'en før jeg bestilte fra ebay ville jeg nok kanskje ha tatt den i stedet. Men - gjort er gjort, og den er betalt. Kan sikkert selges etterhvert forsåvidt..

    Kjenner at jeg står på dørstokken til et artig prosjekt her :)
    Godt å ha med seg "kjentfolk" på veien..
     

    sense

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    06.02.2006
    Innlegg
    679
    Antall liker
    356
    Sted
    Rørvik i Nord-Trøndelag
    Torget vurderinger
    15
    tore_v1 skrev:
    Takk for linkene. Printer ut, og tar med på hytta :)

    Litt lesing på kveldene passer meg meget fint.

    Berxter - jeg har allerede en dac på vei, men etterhvert så tenker jeg at satch kan bli et godt utgangspunkt for en rør-mod etter hva fikus selv har gjort. Fordelen der er jo at man behøver bare gjenta hva han har gjort, og hadde jeg sett den satch-dac'en før jeg bestilte fra ebay ville jeg nok kanskje ha tatt den i stedet. Men - gjort er gjort, og den er betalt. Kan sikkert selges etterhvert forsåvidt..

    Kjenner at jeg står på dørstokken til et artig prosjekt her :)
    Godt å ha med seg "kjentfolk" på veien..
    Hei :) hvordan går det med prosjektet??
     

    tore_v1

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2007
    Innlegg
    2.181
    Antall liker
    102
    Torget vurderinger
    2
    Hei ja

    Jeg har mottatt selve kittet, men jeg har ikke hatt tid til noe som helst pga jobb, ferdigstilling av resten av anlegget, som jeg måtte bli ferdig med ila sommeren, samt at jeg ikke har loddebolt i Asker, men i Trondheim, hvor jeg også har tilgang på et par snaxy labber gjennom bekjente som går på NTNU og HiST.

    Så - det jeg skal gjøre fremover er å gå gjennom de tekniske tegningene sammen med et par venner i Trondheim, som skal forklare ting muntlig for meg mens vi ser på både kit og tegning, mens vi samtidig diskuterer det lydtekniske.

    Så - prosjektet har en liten sommerferie, men det er meget langt fra glemt :)
    Du kan jo titte innom tråden jeg linker til i signaturen min, så ser du hva jeg har brukt tiden på.
     

    sense

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    06.02.2006
    Innlegg
    679
    Antall liker
    356
    Sted
    Rørvik i Nord-Trøndelag
    Torget vurderinger
    15
    Legger ut noen bilder av diy dacen i en prøvespillende tilstand.. skal bygge den inn i cd spilleren i stedet for egen kasse til denne.. får håpe at trådstarter godtar mine innlegg?? :)






    Hvordan dette spiller får vi komme tilbake til når det er ferdig montert :) 8)
     

    tore_v1

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2007
    Innlegg
    2.181
    Antall liker
    102
    Torget vurderinger
    2
    Det er bare moro med bilder, spesielt når det er av samme kit :)
    Det setter jeg bare stor pris på, da det er både til inspirasjon, og også hjelp. Bare fortsett, vi skal nok gjøre mye av det samme arbeidet ser du.

    Hvordan låter sølvkablene fra V4TC? Lyst? Mørkt? Kan du si litt om det? Vurderer å bestille noen meter.. Om noen har innspill på hva som kan bli en god digital coax-kabel så er det også konge :)
     
    M

    Morpheus

    Gjest
    Heisan, flott tråd! Jeg har dessverre ingen elektrobakgrunn, men som den glade amatør jeg er ønsker jeg med tiden å kunne gjøre lignende prosjekter! Jeg har fusket litt og venter på en Beresford DAC. Tror uansett det er rom for modifikasjoner på den ved et senere tidspunkt og tar gjerne imot råd når den tid kommer :).

    Flotte bilder, kommer til å følge med på tråden fremmover. Blir interessant med lytteinntrykk senere!
     

    sense

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    06.02.2006
    Innlegg
    679
    Antall liker
    356
    Sted
    Rørvik i Nord-Trøndelag
    Torget vurderinger
    15
    Fortsetter litt til jeg da :)

    Har holdt på med montering av dacen i min eldre men svært så stabile og gode Philips cd 931.
    Den har et svært godt drivverk.. Cdm9.. dette drivverket er brukt av mange store og i sin tid dyre spillere.. Har brukt sølvkabling på print fra cd til dac..og fra dacen til analogutgangen til sølv Rca utgangene bak på spilleren :) med andre ord sølv hele veien ;D

    Må bare få si at dette spiller med en ro og harmoni som det er lenge siden jeg har hørt.. rommet og definisjonen mellom instrumenten er upåklagelig ::) og det rett fra hobbyrommet :)

    Flere lytteinntrykk kommer etterhvert.. men her er noen bilder da under prossessen..






    ille smått bak på printet ja:)






    liten (U)oversikt over det hele..


    fant omsider plass til dacen.. plexiglass under..










    begynner å bli litt fullt nå ja:)




    24bit 192Khz Dac i prøvespillende tilstand..


    Kan bare si huttetu ja.. dette spiller.. ro,detaljer og rom..eller univers om du vil:) ??


    Kansje ikke den peneste layouten.. men men.. DET FUNKER :D

    Mvh Sense.
     

    tore_v1

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2007
    Innlegg
    2.181
    Antall liker
    102
    Torget vurderinger
    2
    Ser bra ut det der, Sense, man ser jo ikke hva som er inni kassa til vanlig, og det viktigste er jo lyden!

    Vil ikke med det si at jeg er en forkjemper for det stygge, men så lenge man ikke ser kaoset er det greit for meg..

    Tror jeg skal sjekke litt priser på den kabelen du har brukt. Det er den fra V4TC?
     

    sense

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    06.02.2006
    Innlegg
    679
    Antall liker
    356
    Sted
    Rørvik i Nord-Trøndelag
    Torget vurderinger
    15
    tore_v1 skrev:
    Ser bra ut det der, Sense, man ser jo ikke hva som er inni kassa til vanlig, og det viktigste er jo lyden!

    Vil ikke med det si at jeg er en forkjemper for det stygge, men så lenge man ikke ser kaoset er det greit for meg..

    Tror jeg skal sjekke litt priser på den kabelen du har brukt. Det er den fra V4TC?
    Alt sølvet jeg bruker kommer ifra http://www.ka-rasmussen.no/no/content.asp?AreaID=3 og blir laget etter bestilling.. jeg kjøper kun sølv rca ifra http://www.vt4c.com/shop/program/main.php

    Har vurdert sølvkabler fra vt4c... men har kun prøvd strømkabelen ifra de..
     

    clvn

    Hi-Fi interessert
    Ble medlem
    21.11.2007
    Innlegg
    67
    Antall liker
    2
    Torget vurderinger
    1
    Hvordan er lyden på denne DAC-en uten noen modifiseringer? Og hvor mye er det å hente på å skifte opamp-er, slik som du har planlagt, Tore? :) Dette kitet virker veldig interessant!
     

    tore_v1

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2007
    Innlegg
    2.181
    Antall liker
    102
    Torget vurderinger
    2
    Skal gi deg et svar når jeg har blitt ferdig med å flytte inn i hybelen. Jeg må prioritere det, samt en eksamen på fredag før jeg kan begynne å leke med loddebolt og slikt :)

    Sense - du kan jo komme med noen inntrykk du. Har du planlagt å bytte op-amp?
     

    sense

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    06.02.2006
    Innlegg
    679
    Antall liker
    356
    Sted
    Rørvik i Nord-Trøndelag
    Torget vurderinger
    15
    tore_v1 skrev:
    Skal gi deg et svar når jeg har blitt ferdig med å flytte inn i hybelen. Jeg må prioritere det, samt en eksamen på fredag før jeg kan begynne å leke med loddebolt og slikt :)

    Sense - du kan jo komme med noen inntrykk du. Har du planlagt å bytte op-amp?
    Hei ja :)

    jo jeg kan jo prøve med et lite innlegg om det...

    Lyden rett fra Asia er upåklagelig bra.. oppløst og svært så definert.. definisjonen og rommet mellom instrumentene er noe av det beste jeg har vært borti med den erfaringen jeg har til digitalmediet... bassen er noe helt for seg selv.. ren,dyp og detaljert.. videre oppover er det så lettflytende og uanstrengt at du nesten feller en :'( for bare og ;D etterpå... hææærlig. At dette er kommet for og bli.. er en sannhet.. tror nok jeg har vært meget heldig med tanke på kjemien mellom Philips spilleren og Dacen...
    Kan hvirkelig annbefale flere og prøve denne dacen for montering i en eksisterende spiller de har.. eller som en ren dac i boks :)

    Men bare for moro.. så sendte jeg en mail til selger/konstruktør av dacen, og spurt om det er mulig å hente enda mere ut av dacen?? fikk et smil tilbake, og jo det kunne bekreftes at det var det.. så joooo op-amper er på tur ifra Asia serru ;)

    Og flere lytteinntrykk kommer da jeg har bestilt litt hørehjelp fra noen laugmedelemmer her i Bergen.
    At det kansje blir laugtreff snart er også en mulighet..
    ikke noe fryd å se på dette.. men bånn ærlig og hærlig musikalsk :D

    Mvh Sense :)
     

    tore_v1

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2007
    Innlegg
    2.181
    Antall liker
    102
    Torget vurderinger
    2
    Kan vel i grunn høres ut som jeg skal vente med rør-biten til jeg blir helt ferdig med de andre prosjektene mine, det høres lovende ut i alle fall.

    Men - nå er det ut på tur på byen..
     

    clvn

    Hi-Fi interessert
    Ble medlem
    21.11.2007
    Innlegg
    67
    Antall liker
    2
    Torget vurderinger
    1
    Beklager at jeg stjeler tråden din litt Tore, men det er sikkert flere enn meg som kan trenge litt hjelp til dette :)

    Fikk ingen dokumentasjon/oversikt over hvordan man skal koble trafoen. Ei står det heller på kortet hvor de forskjellige spenningene skal på tilkoblingspunktene. Har et multimeter til disposisjon, og måle spenning, det kan jeg!

    Regner med at svart og de to røde er til primærsiden av trafoen (og bytte om på hvilken av de røde som kobles til for å bytte på 110V/220V), og 2*gul, 2*blå og svart er på sekundærsiden. Har begge de gule og begge de blå samme spenning? Og hvor skal de kobles på printkortet? Synes godt det kunne vært en oversikt over det, ihvertfall... Ville satt veldig pris på et bilde på hvordan dere har koblet det :D
     

    tore_v1

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2007
    Innlegg
    2.181
    Antall liker
    102
    Torget vurderinger
    2
    Har lurt på dette, og tillater meg å referere svaret jeg fikk fra Sense. Null problem med låning av tråd, som tidligere nevnt, det er bare hyggelig, og vil sikkert svare på spørsmål som andre brenner inne med.


    Sitat fra: tore_v1 på august 25, 2008, 12:57:55
    Hei igjen

    Om man nummerer ledningene fra transformatoren slik:
    Gul: 1
    Gul: 2
    Blå: 3
    Svart: 4
    Blå: 5

    Og nummererer inngangene på brettet fra venstre mot høyre, med altså gruppen av tre koblinger og så den med to..

    Hvordan skal jeg koble disse sammen?

    Håper du kan hjelpe meg der :)


    Svar fra Sense:
    Hei.. ikke så vanskelig det vettu.

    De to gule ledningene fra trafo skal inn på den grønne kontakten...
    og de blå/svart/blå skal inn på den blå kontakten på dacen.. den svarte skal være mellom de blå da Glad
     

    clvn

    Hi-Fi interessert
    Ble medlem
    21.11.2007
    Innlegg
    67
    Antall liker
    2
    Torget vurderinger
    1
    Dette fungerte som en drøm, tore_v1 (og sense)! :D

    Flott lyd i denne. Opamper er på vei fra kina nå, blir gøy å se hvordan dette spiller etter hvert!
     

    tore_v1

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2007
    Innlegg
    2.181
    Antall liker
    102
    Torget vurderinger
    2
    Da er jeg i gang!

    Mangler bare kabinett, og sølvpluggene fra vt4c/v4tc og kabinett..

    Koblet opp nå, men har også byttet ht-kabler siden sist, så en direkte sammenligning blir vanskelig foreløpig mot TVC-dac'en jeg har siden jeg ikke har en kilde som kan brukes av begge enheter.

    Jeg har et par spørsmål, som muligens er pc-relaterte.. DAC'en skal ta 96 og 192khz etter hva jeg vet. Må jeg ordne noe før dette går? Jeg får masse hvit støy når jeg kjører prøver 96/192..

    Legger med litt bilder av det ytters midlertidige oppsettet..
     

    Vedlegg

    whistler

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    28.11.2004
    Innlegg
    1.821
    Antall liker
    609
    tore_v1 skrev:
    Da er jeg i gang!

    Mangler bare kabinett, og sølvpluggene fra vt4c/v4tc og kabinett..

    Koblet opp nå, men har også byttet ht-kabler siden sist, så en direkte sammenligning blir vanskelig foreløpig mot TVC-dac'en jeg har siden jeg ikke har en kilde som kan brukes av begge enheter.

    Jeg har et par spørsmål, som muligens er pc-relaterte.. DAC'en skal ta 96 og 192khz etter hva jeg vet. Må jeg ordne noe før dette går? Jeg får masse hvit støy når jeg kjører prøver 96/192..

    Legger med litt bilder av det ytters midlertidige oppsettet..
    Flott kit! :)

    Støyen skyldes at ikke DACen får 96Khz signal fra receiveren tenker jeg.
    Receiveren (CS8416) har en 96Khz-pinne som nok ikke er forbundet til DACchipen.
    Sjekk hvor pinne 16 på receiveren går hen! Der skal antagelig gå til pinne 2 på selve DAC-chipen. Dersom pinne 2 går til jord, må du bryte jordforbindelsen slik at du kan koble pinne 16 og 2 sammen med en ledning. (Hverken pinne 16 eller pinne 2 skal altså ha jordforbindelse.) For sikkerhettskyld kan du jo sjekke med konstruktøren så du ikke ødelegger noe.
     

    tore_v1

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2007
    Innlegg
    2.181
    Antall liker
    102
    Torget vurderinger
    2
    Jeg har nå kommet dit at jeg har identifisert dac'en som støykilden i anlegget mitt. Det er småknitring som ødelegger mye av moroa med et godt anlegg.

    Dette er da med 48khz signal. Jeg har ikke prøvd å lodde vekk pinner slik du sier whistler. Skal jeg telle fra det hjørnet av chippen som "prikken" er på?

    Er det andre ting som gjøre at jeg får støy? Dac'en står ikke i kabinett, kan det være derfor?
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn