Resultater 1 til 2 av 2
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-entusiast Casle's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2003
  Innlegg
  227
  Tagget i
  0 Innlegg

  Strømkablene er endelig ferdige!

  Sikkert ørten av disse trådene her, men jeg ble så fornøyd at jeg bare måtte dele...

  Fikk en skikkelig overraskelse her om dagen da jeg byttet ut strømkabelen på min integrerte forsterker (Chapter Audio Précis mkII). Har egentlig aldri trodd mye på at en strømkabel kan endre lyden noe (hadde riktignok en opplevelse med en strømkabel en stund tilbake, men har i senere tid avskrevet det som mulig placebo...). Har trodd at strøm er strøm og så lenge den kommer frem til forsterkeren så burde vel det være det... Jeg har riktignok trodd at å redusere stråling ved å bruke godt skjermede kabler kan påvirke lyden til det bedre (siden påvirkningen på signalkablene reduseres), men da må evt. alle strømkabler bak stereomøbelet byttes ut, ikke bare den ene til forsterkeren. Men på impuls så handlet jeg ifjor inn noen meter LMC kabel (gjennom et felleskjøp her på forumet) som har blitt liggende uten at jeg har hatt tid eller motiivasjon for å lage kabler.

  Men så etter å ha lest i en tråd her på forumet om å bruke ferrittmagneter på strømkabel så bestemte jeg meg for å gjøre ferdig prosjektet, så jeg handlet inn de nødvendige ingredienser.
  De er (som de fleste DIY strømkabler her på Hifisentralen) laget av godt skjermet LMC kabel (3x2.5m2). Har brukt solid støpsel fra Elfa, IEC kontakt fra Furutech og en solid ferritmagnet montert rett før IEC kontakten (samt nylonstrømpe og krympeslange for at den skal se OK ut).

  Løsningen med å bruke en ferrittmagnet for å redusere RFI/støy som kan ledes igjennom kabelen og til jord i forsterkeren hadde jeg ikke i utgangspunktet tenkt på, men bestemte meg for å ta den helt ut å montere de også.
  Og jeg lurer på om det er dette som gjør susen og ikke den skjermede kablen...
  For nå er det ingen tvil lengre, jeg hører forskjell etter at jeg byttet ut strømkabelen på Précisen. Og igår hørte jeg enda litt mer forskjell (selv om den var mindre tydelig) da jeg byttet ut kabelen på min dac.

  Lydbildet blir roligere, det virker som om støygulvet senkes som gjør at detaljer kommer bedre frem og lyden blir roligere i toppen (det var dette jeg først la merke til). Synes også den dynamiske kontrasten er økt noe.
  Og hvis noen her har hørt lyden fra en cd-spiller /drivverk-dac som sliter med jitter, så kjenner dere kanskje den "fnitter"/urolige effekten i lyden som kommer av jitter. På mange måter så har effekten av kablene vært at denne typen "fnitter" reduseres (om det maker sense i det hele tatt...)

  Ihvertfall veldig godt fornøyd så langt...

  Mvh C
  Som vet han stiller seg laglig til for hugg...

 2. #2
  Hifi-entusiast Casle's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2003
  Innlegg
  227
  Tagget i
  0 Innlegg

  Strømkablene er endelig ferdige!

  Postet denne i feil forum, skulle vært på kabelsidene... har flyttet den dit selv.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed