Modifisere Dynabel Euforia

miata

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
17.01.2005
Innlegg
370
Antall liker
1
Vet det er noen som har modifiert delefiltret til Dynabel Euforia.

Noen som vet hva som må gjøres for å få litt mere i bunn av registret ?
 

sense

Overivrig entusiast
Ble medlem
06.02.2006
Innlegg
679
Antall liker
356
Sted
Rørvik i Nord-Trøndelag
Torget vurderinger
15
miata skrev:
Vet det er noen som har modifiert delefiltret til Dynabel Euforia.

Noen som vet hva som må gjøres for å få litt mere i bunn av registret ?
Tror ikke delefilteret er det svakeste ledd i denne kjeden din her... vet ikke hva slags innternkabling du har, men har stor tro på å bruke rent sølv i kablingen.. 4TC-en din (er det den som er blå og hvite??) gå heler ned til den svarte og gråe(4 svarte/4grå) den spiller mere bass etter mine erfaringer :) ellers så kan du jo bruke penger på foliespoler i rent sølv til bassen ;).. koster litt da.. eller ring Eltek og snakk med konstruktøren av Euforia og høre hva han mener... Rom og plassering er også en faktor og ta med... av og til er det bare cm og mm som utgjør forskjellen på "god lyd" og nirvana ;)

Mvh :)
 

miata

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
17.01.2005
Innlegg
370
Antall liker
1
Er den blå/sorte jeg har ja.

Er nok mye å hente på plassering.. Men har ikke så stor plass her.. Er på boligjakt, og høytalerplass i stua er selvsagt et viktig moment..
De skal vel helst stå ca 1 m ut i fra veggen.
Men sånn kjapp forskning i min lille stue, så blir det mer bass når høytalerene står nærmere veggen.. Såpass mye forskjell at jeg ikke vil rote i delefiltret..

Kan selvsagt ta meg en tur til Eltek å spørre. Men syns nesten det er som å banne i kirka..
Skal til eltek en tur alikevel snart, må kjøpe meg balansert signalkabel til CD-spillern..

Har lenge tenkt på å kjøpe et par meter med ny kabel og kjøre Bi-wireing. 8PR? eller 8VS ??
 

Asbjørn

Rubinmedlem
Ble medlem
26.03.2006
Innlegg
36.470
Antall liker
35.313
Sted
Vingulmǫrk
Torget vurderinger
2
Annen internkabling kan kanskje gjøre 0,05 dB forskjell i en eller annen retning.

Flytte høyttaleren (eller lytteposisjonen) noen cm nærmere/lenger fra veggen kan gjøre +/- 5-6 dB forskjell, og er både billigere og lettere å reversere.

Hvis du til slutt får for mye nivå i dypbassen, så vil en sammenrullet raggsokk i bassrefleksporten dempe nivået under ca 50 Hz. Hvor mye den demper avhenger av hvor hardt raggsokken er rullet sammen.

Biwiring gir litt mer tverrsnitt og litt mindre serieresistans, så du får litt mindre "hengekøye" i frekvensgangen. Kanskje 0,1 dB mer nivå i lavere mellomtone. I den grad dette kan høres, vil det høres ut som litt mindre nivå i dypbassen, siden øret vil bruke mellomtonen som referanse for å bedømme nivået på fløyene. Det er det totale tverrsnittet som gjør forskjellen. Biwired 4TC skulle gjøre jobben, altså et strekk til med samme kabel som du allerede har, tilsammen 5,26 mm2 kobber. Biwiring med 8PR, 8VS eller 8TC virker som litt overkill på meg.

Delefilteret er i prinsippet et lavpassfilter for bassen og et høypassfilter for diskanten, så det er ikke stort du kan gjøre der for å øke nivået nederst, med mindre du vil ha mer nivå hele veien fra 2400 Hz og ned. I så fall må du endre komponentverdier, ikke bare bytte til "bedre" komponenter med samme verdi.

Mitt råd er å fortsette forsøkene med plassering først. Når du har kommet så langt som det er mulig den veien, kan du eventuelt fylle på med en sub eller to helt nederst og stappe raggsokker i Euforiaene for å kontrollere avrullingen der. Hvis ikke det er bra nok, så foreslår jeg aktiv deling og biamping (triamping med sub'ene). Da kan du fintweake frekvens- og fasegangen slik at den blir nøyaktig slik som du vil ha den. Dette er forresten også en kort oppsummering av hva jeg har gjort i mitt eget anlegg over de siste årene.

Frode Steen på Eltek er forøvrig en tilsnakkandes kar som alltid har gitt gode svar på mine (mer eller mindre dumme) spørsmål om plassering og tweaking. Det er en av fordelene med å handle fra Eltek/dynaBel fremfor de internasjonale prestisjemerkene.
 

miata

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
17.01.2005
Innlegg
370
Antall liker
1
Da ble det litt overkill når det gjelder Bi-wireingen.. ;D Men er ikke lett når det har tikka inn en bra lønning..

har litt lyst til å prøve å modifisere delefiltret, med å få mere fra da 2400 hz og ned. Men skal prøve å kople en biamping med surr.recivern for å prøve å høre hvordan det vil høres ut.

Ett spm til Asbjbo, Ser du har modifiserte Euforia. Hva slags modifisering har du gjort ?
 

Rhesus

Hi-Fi freak
Ble medlem
23.11.2006
Innlegg
2.466
Antall liker
11
Synes du skal prøve en god equalizer. Men det er vel kanskje å banne i kjerka, eller?
 
Topp Bunn