Resultater 1 til 4 av 4
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Bransjeaktør baatsman's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2004
  Innlegg
  125
  Tagget i
  0 Innlegg

  ROTEL har jukset/lurt oss.

  En gan g i tiden kjøpte jeg en Rotel RCD-971 (eller var 975) som brukte PCM63 dac'er og gode greier i både drivverk, analogtrinn og strømforsyning og det låt meget bra . desverre måtte jeg kvitte meg med anlegget den gangen (slutten av 90'tallet) men for et par år siden begynte jeg å kjøpe inn igjen og hifi basillen begynte å bite på nytt. Og jeg fikk lyst til å prøve de gode gamle greiene i igjen da jeg ikke har vært riktig så fornøyd med det nye. (cd-spiller til 14000,-) Det svingte ikke slik som jeg husket. Og da jeg nylig kom over en RCD-990 så kjøpte jeg den. Og den skuffet ikke i det hele tatt, og som den DIY-karen jeg er så ble det modifisert litt på utgangstrinnet og bestillt inn både OPA627 og OPA2604 (NE5532 og 5534 må bare ut) til analogtrinnet og ny klokke skal inn så fort som råd er. Så langt alt vel, MEN SÅ ser jeg til min lille fortvilelse at DAC'ene som er Burr Brown sine PCM63-K grade i følge brosjyren, kun er Ordinære PCM63P (for all del de spiller veldig bra). Og det er en liten (I mine ører) lydforkjell på disse 2 versonene K-grade er bedre syns jeg og i følge databladene så er forkjellen i performance ganske signifikant. Og det verste av alt er at data'ene til rotel'en umulig kan oppfylles med den dac-versonen som står i den nå. THD+N og dynamic range stemmer vist det står en K-grade PCM63 men med PCM63P så er det ikke mulig.

  Jeg mener ROTEL har lurt kundene sine den gangen, Rotel framhever i brosjyren hvor gode komponenter de har brukt og framhever PCM63-K dac'en i brosjyren, Det stemmer bare ikke og jeg mener det er juks og rett og slett en løyn. og jeg er litt sjokkert over at produsenten kunne være så useriøs. Sier ikke at Rotel er det i dag eller leverer dårlige produkter, det har de vel aldri gjort. Men oppdagelsen/avsløringen min irriterer meg, det er som om du kjøpte en ny bil for 10 år siden og oppdager at motoren som ble levert med bilen kun hadde/har 110 HK og ikke 140HK som det sto i brosjyren til bilen. :P

 2. #2
  Ronny_D
  Guest

  ROTEL har jukset/lurt oss.

  subjekt to change without notice

 3. #3
  Bransjeaktør baatsman's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2004
  Innlegg
  125
  Tagget i
  0 Innlegg

  ROTEL har jukset/lurt oss.

  OBS!! Har flyttet/kopiert denne til "diskuter Hifi generelt". Har vel strengt tatt ikke noe under diy forum å gjøre

 4. #4
  bendis
  Guest

  ROTEL har jukset/lurt oss.

  rotel har nesten ikke gjort noen endring på forsterkerene sine de siste 10årene, minst..

  dessuten har de solgt dvdreceiver laget av JVC. som JVC også solgte, til halve prisen

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed