Diskant og diskanttyper ?

paviola

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
10.10.2007
Innlegg
104
Antall liker
0
I neste kjøp blir det meget mulig diy.... I den forbindelse surrer jeg litt rundt å tenker diskanttype....
Det går i retning av hva som er tingen, det være seg dome, ringradiator, bånd, horn osv...
Er det noen spesielle ferdigheter hos den ene versus de andre ? Hvilken type lyd og lydresultater er det ved de forskjellige ?
Noe som bør passes på ?

Mvh
 

Sniff

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.09.2005
Innlegg
2.024
Antall liker
94
Hei!

Dette er et stort spørsmål mange vil ha mange meninger om. Still samme spørsmål under DIY så vil du sikkert få mange og gode svar. Mye kommer an på hvordan du tenker resten av konstruksjonen!

Mvh
Sniff

RED: Oj! ::) Noen skrudde av oksygentilførselen på min planet. Trodde jeg svarte under "Hifi-generelt". Beklager surret.

Det finnes etter min mening høytalere med alle prinsipper som låter fint. Alt må konstrueres etter det valgte elementets premisser. Som sagt mange ganger før her: Viss du ikke har masse erfaring og ustyr, velg en ferdig konstruksjon. Anbefaler en titt her: http://www.troelsgravesen.dk/Diy_Loudspeaker_Projects.htm Han har benyttet de fleste typer i sine prosjekter. Lykke til!

Mvh
Sniff
 

frans

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.12.2003
Innlegg
1.457
Antall liker
2
Tror det blir vanskelig å generalisere hva som er "tingen". Det varierer nok ut i fra ulike ståsteder. Det er både fordeler og ulemper med ulike systemer, og når man tar hensyn til pris. Men drister meg likevel til å si at softdomer nok er lettest å få til å lyde bra og har god lyd i forhold til prisen.
 

AAaF

Overivrig entusiast
Ble medlem
12.01.2007
Innlegg
1.034
Antall liker
147
6bm8 skrev:
Kansje ikke til mye hjelp denne linken her, men det ser hvertfall ut som de fleste foretrekker domer.? Kansje for det de er lettere å få til??
Noko må det være. No er jo smak subjektivt, men vil sei at Heil- prinsippet(Air Motion Transformer) er overlegent best, men det kan godt være at dei ikkje er enkle å få til. Hørt dei både på Audiovector og Patos Lyric og då var det ein heilt annan verden. Også proffane kjem etter med desse fordi dei kan jobbe lengre utan å gå trøtt i ørene.

Det er veldig dyre dog.
 

el_mariachi

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
5.636
Antall liker
394
Det beste er nok bånd eller AMT, hvor "lette de er å få til" skal ikke jeg uttale meg om men hvis man har tilgang på simulator/måleutstyr er det nok ikke noe vanskeligere å få til enn dome's.

Og en ting er sikkert, har du først hatt bånd er det ingen vei tilbake.
 
T

timc

Gjest
el_mariachi skrev:
Og en ting er sikkert, har du først hatt bånd er det ingen vei tilbake.

Er da ingen som går bakover vel, Bare fremover. ;) Selv foretrekker jeg gode kompresjonsdrivere/Horn



Men til trådstarters spørmsmål. Hva du skal velge kommer an på mange faktorer. F.eks så ønsker du en høyttaler med smal spredning dersom den skal plasseres nær sidevegg. Jeg ville tatt utgangspunkt i hvilke omgivelser høyttaleren skal stå i og tatt det derfra.

Grunnen til at de fleste bruker domer har ikke noe med kvalitet å gjøre vil jeg tro. Tipper det er pga prisen. Gode bånd og drivere er dyrt. En ok dome/ringradiator trenger ikke koste allverden.

Et tips jeg plukket opp fra et annet forum er å finne en kombinasjon av elementer som har lik spredning i det området du vil dele. (-6db punktet for bassen)


-Tim
 
Topp Bunn