Resultater 1 til 5 av 5
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem mferkingstad's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2006
  Innlegg
  48
  Tagget i
  0 Innlegg

  Hjelp til å identifisere komponent

  Heisann

  Holder på å reparere displayet i ein CD-spiller, har funnet ein komponent som jeg er nokså sikker på at er feil, men har et lite problem med å få identifisere denne for å få bestille ny så hadde jo det vært ok..
  Ser fysisk ut som ein motstand, men istedenfor R så er den merket med L på printkortet. Legger ved ei skisse av merkinga på printen, har ikke bilde tilgjengelig for øyeblikket.

  Håper noen har et svar

  Vedlagte bilder Vedlagte bilder  

 2. #2
  Overivrig entusiast slarssen's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2003
  Innlegg
  679
  Tagget i
  0 Innlegg

  Hjelp til å identifisere komponent

  Hei!

  Det er en spole du har der ja. L er typisk merking for spoler, samt at symbolet du tegnet er en spole det også

  Hva får deg til å tro at den er defekt? Det er sjelden at slike små spoler går ødelagte etter min mening. Den er sikkert merket med fargeringer, slik som motstander? Disse ringene vil fortelle deg verdien på spolen. En defekt spole vil ofte (ikke alltid) måle som en åpen krets (brudd i viklingene) når man måler de med et ohm meter.

  Hvis du mistenker spolen så vil det være mulig å ertsatte den midlertidig med en motstand med lav verdi, si 10-47 ohm, og så om ting fungerer igjen. Dette vil være litt avhengig av applikasjonen da, så det hadde vært fint med en litt bedre beskrivelse av applikasjonen.
  HTPC - WaveIO USB - RAKK-DAC MKIV m/passive LL1674 - Nottingham Horizon m/RB250 - Dynavector DV10X5 - DIY JFET SE RIAA - DIY Effekt med KT66/6550 PP-CFB - Coincident Triumph Signature Extreme

 3. #3
  Medlem mferkingstad's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2006
  Innlegg
  48
  Tagget i
  0 Innlegg

  Hjelp til å identifisere komponent

  Hei

  Takker for svar! Problemet jeg har er et display i en cd-spiller som lyser alltid over hele displayet og lyser bare sterkere der det egentlig skal lyse, hvis du forstår hva jeg mener? Dermed er det vanskelig å lese det som står der.
  Jeg har et annet display kort som fungerer, men det er til en annen modell, så det mangler noen knapper jeg trenger. Har plugget dette i spilleren og da virker dette displayet helt fint, så det er her problemet ligger, har prøvd å flytte selve displayet og IC`er fra dette kortet over på det kortet som hører til spilleren, men uten hell. Denne spolen merket "L1" på begge korta er den eneste komponenten som er forskjellig på disse to korta, men jeg klarte selvfølgelig å skade den som forhåpentligvis er den rette da jeg skulle lodde den av kortet, så jeg trenger ein ny slik spole. Spilleren har vært slik siden den var ny så det tyder på ein fabrikasjonsfeil, forhåpentligvis bare denne spolen som er feil. Regner med jeg kan få tak i det hos ELFA. Andre antakelser om hva dette kan være er hjertelig velkomne.

 4. #4
  Bransjemedlem Audiomix's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2004
  Sted
  Kongsberg
  Innlegg
  11,086
  Tagget i
  5 Innlegg
  Album
  7
  Torget
  38

  Hjelp til å identifisere komponent

  Kan du legge ut et bilde?
  Hvis det er en spole for å redusere støy (en av flere komponenter i et filter), kan du forsøke med en motstand slik du har fått tips om.
  Hans - DIY'er

 5. #5
  Medlem mferkingstad's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2006
  Innlegg
  48
  Tagget i
  0 Innlegg

  Hjelp til å identifisere komponent

  Er offshore på jobb for tiden, men kan legge ut noen bilder når jeg kommer hjem igjenn.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed