Svært eksotisk diy

andreas

Hi-Fi freak
Ble medlem
03.10.2003
Innlegg
2.366
Antall liker
146
Grytidlig om morgenen 25 oktober kommer denne "long tail" båten tøffende inn mot Railey beach, ved Andamansjøen sør i Thailand hvor jeg befinner meg på ferie med familien. Det er postmannen som har pakke til meg.

Forhistorien er ganske enkelt den at preampen min ikke virker lenger og jeg har tenkt å bygge en ny basert på et 6j5 triodetrinn med utgangstrafo og tvc som volumkontroll (Lager en egen tråd om det senere) og at jeg skulle på ferie til Thailand. Det fine med denne delen av historien at det var ganske herlig å få pakke levert på standen i sørøst-asia, at det var mye penger å spart på selv å varer inn til Norge (det Thailandske postvesenet tok 20 kroner for leveransen fra Bangkok) og at det forsåvidt var ganske moro da det gikk opp for min samboer hva som var i ferd med å skje. Hun hadde jo nemlig planlagt ferien i minste detalj. Vi var bortreist en hel måned med baby og det hele og hun var nokså stolt over at familien på fem klarte seg med svært lite bagasje. Lite i henne verden, vel og merke.
Jeg hadde jo nevnt at det kom en pakke, men da jeg satt med denne i fanget:

10,5 kilo med kobberspoler som skulle ned blandt bleiene, satte jeg nok en ny standard for hva som er tilllatt i vårt forhold ;D. Det tok noen uker før jeg ikke hørt mer om saken.

Innholdet i pakken er levert av Kittipol som jobber i firmaet SACThailand. To TVC trafoer, en strømforsyningstrafo med haugevis av tappinger, to choker og to utgangstrafoer for linjetrinn tilpasset 6J5/ 6sn7 røret samt en "seiden" vender til tvcene ser dere på bildet under.


Det er jo litt bakvendt å handle inn trafoene før prosjektet er helt ferdig planlagt, men jeg tror og håper dette blir et fint høst og vinter prosjekt fremover. Kunne ikke la sjansen gå fra meg når jeg først skulle til Thailand og jeg fant tonen med Kittipol i forkant. Sslarsen har også bidratt med litt veiledning på sms ;D til stranden i Thailand. Trenger litt tid for å samle trådene før jeg legger ut hele planen. Tror nok også råd, tips og veiledning fra folk her på sentralen blir viktig for å komme helt i mål denne gangen også. På gjenhør.
 

Vedlegg

VegardW

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.02.2007
Innlegg
4.054
Antall liker
2.834
Sted
Kolsås
Torget vurderinger
4
;Dig start på byggetråd.Håper ikke familieidyllen ble spolert av fars lille pakke
 

Audiomix

Bransjeaktør
Ble medlem
05.07.2004
Innlegg
13.111
Antall liker
4.963
Sted
Kongsberg
Torget vurderinger
28
En kompis tok litt av og kjøpte et måleinstrument ( :)) til 100'.
Jeg antydet at det kanskje var litt over et hobby budsjett. Det ble en litt utrivelig i heimen, men det var verdt prisen sa han.
Lykke til med prosjektet Andreas. Du har vel lastet opp din kvote med bagasje nå da?
 

VegardW

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.02.2007
Innlegg
4.054
Antall liker
2.834
Sted
Kolsås
Torget vurderinger
4
Andreas: har du låst deg til en løsning? ta en titt på følsomheten .Du trenger kun 525mv inn for full guffe ut,om din effekt er så lik mine som jeg tror.Altså ikke behov for forsterkning av signal fra cd spiller, snarere "dempebehov".
mvh v.
ps regner med at det ikke smertet med lang ferie.Tror jeg vet hvem som måtte lempe bagasjen hjemover ;D
 

Erland

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.04.2003
Innlegg
3.238
Antall liker
6
mtp slutt-trinn med så høy følsommhet så beveger man seg inn i et område som for DIY'ere før eller senere kan dra på seg problemer.

Det 30 år gamle slutt-trinnet jeg bruker nå (Strathclyde Transcription Developments STD 2000) hadde følsomhet på ca 500mv til full utstyring.

Alt fra den minste støy fra pre, mikrofoni fra rør osv osv, blir fanget opp. Rett og slett irriterende.

Siden jeg ikke er så forb.. rå på beregninger, fikk jeg litt hjelp av Jane til å beregne en hva jeg trengte for å regulere følsommheten. Etter at denne modifikasjonen ble gjort, har alt fungert problemfritt.

Merk dere at svært få rørforsterkere produsert i Vesten de senere år, har så høy følsommhet på inngangen.

Dette var mer releavnt da man trengte all forsterkning man kunne få pga Low output MC PU osv.

Det vi opplever nå, er at Kineserne har kopiert en del gamle kretser, og produserer forsterkere etter disse. Disse forsterkerne vi ha høy følsommhet på inngangen, og er ikke alltid en ideell match med hvilken som helst preamp.
 

andreas

Hi-Fi freak
Ble medlem
03.10.2003
Innlegg
2.366
Antall liker
146
Slik den er planlagt nå (kommer snart med egen tråd, må bare få tak i et program til å tegne kretsene) så får jeg litt for høy gain, men ikke så ille siden det er stepdown i utgangstrafoen. 6j5 har ca samme mu som røret du bygde med Erland og så er det 4:1 i trafoen.
 

Audiomix

Bransjeaktør
Ble medlem
05.07.2004
Innlegg
13.111
Antall liker
4.963
Sted
Kongsberg
Torget vurderinger
28
Apropos følsomhet på effektforsterkere:
Om det er 0.5 volt eller 1 volt utgjør ingen stor forskjell. Men om et forforsterkertrinn har 3 eller 23 dB forsterkning betyr ofte forskjellen mellom brukbart og ubrukelig. Med for høyt gain er det fort gjort å dra med seg brum og støy.
 
Topp Bunn