Modde AudioPhysic Spark 5 .. forslag?

easyrider

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
16.10.2006
Innlegg
269
Antall liker
5
Torget vurderinger
1
Hei.

Har et par Spark 5 fra AudioPhysic, og tenkte å modde dem. Hadde i utgangspunktet tenkt å bytte til noen bedre delefilter og bytte internkabling til sølv. Har bygget sølvkabler til singal og HT og er fornøyd med det.

På ELTEK sa de jeg burde ta ut det eksisterende delefilteret så kunne de lese av "noen tall" så jeg kunne få vite hva jeg skulle kjøpe av nye komponenter.... MEN, nå jeg åpnet høytalerene var de jo fulle av et eller annet dempemateriale (steinull eller noe) som var limt fast her og der. Jeg stoppet da opp, og tenkte jeg skulle se om jeg kunne få noen tips her før jeg gikk i gang.

SÅ..
Er det stort sett lett å få slikt dempemateriale ut og inn igjenn?
Noen som vet hva slags delefilter som sitter i disse?
Noen som har noen som helst tips til hvordan jeg bør gå frem for å få gjort moddingen?

Som dere skjønner er jeg ikke veldig dreven på dette, men jeg er kapabel til å lodde av og på punkter både her og der bare jeg vet hva som skal gjøres.

Anyone?

Gleder meg til all hjelp
easyrider
 

MaKi

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.04.2005
Innlegg
3.989
Antall liker
229
Torget vurderinger
4
Vel, jeg har eid et par med Spark 5 for noen år siden, og de trengte ikke sølvkabel, for å si det sånn. Imo er det aller beste tweaket med de å se om man har råd til å oppgradere på elektronikksiden, da i form av bedre kilde og balanse, så sant det ikke er på plass fra før da, det skriver du ikke noe om. De er temmelig avslørende og litt hifi-ish i så måte, og er nådeløse på feil elektronikk.
De er også litt tricky på plassering, og tjener veldig på at man er obs på førstepunktsrefleksjon osv.

Synes de er en såpass god konstruksjon, at jeg ville tenkt meg om 2 ganger før jeg gjorde noe med de.
Hva savner du/ønsker mer av?
 
K

kbwh

Gjest
Enig med MaHa.

De er velbygde men kilne på plassering. På aksen er frekvensgangen litt bølgende, men powerresponsen er ganske lineær, så det er ikke en høyttaler man prøver akustikkplater a lá RoDa på sideveggene med, mens diffusorer er fine greier.
Akustikktiltak, altså diffusjon, vil sannsynligvis gi deg en ahaopplevelse. Sølvkabler vil sannsynligvis la deg TRO at du har en ahaopplevelse.

Hva slags elektronikk bruker du nå?
 
N

nb

Gjest
Jeg ville tenkt meg om en, to og tre ganger. Med mindre du er en "kjent" person i HiFi-miljøet i Norge, vil jeg anta at modding - uansett om den er godt utført eller ikke - gjør det vanskeligere å selge produktet når den dagen kommer.
 

pks

Hi-Fi freak
Ble medlem
14.10.2006
Innlegg
3.451
Antall liker
3
Riv ut delefilteret, og del aktivt (digitalt), og gjerne med eq i tilegg. Da blir det lyd. Selg sølvkabler og kjøp måleutstyr for penga. Lykke til ;)


Pk
 

easyrider

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
16.10.2006
Innlegg
269
Antall liker
5
Torget vurderinger
1
Valentino skrev:
Hva slags elektronikk bruker du nå?
Dette er jo forståelig viktig for å kunne gi tips.

Denon 3810 som drivverk, Argon D2A dac, embla forforsterker, Adyton Syphonical effekt og sist men ikke minst Spark5 høytalere. Har også et T+a Strømfilter. Alt er bunnet sammen med mine egne sølv signal og høytalerkabler.

MaHa skrev:
Vel, jeg har eid et par med Spark 5 for noen år siden, og de trengte ikke sølvkabel, for å si det sånn. Imo er det aller beste tweaket med de å se om man har råd til å oppgradere på elektronikksiden,
Hva er IMO...?

MaHa skrev:
Synes de er en såpass god konstruksjon, at jeg ville tenkt meg om 2 ganger før jeg gjorde noe med de.
Hva savner du/ønsker mer av?
Kanskje jeg skal tenke meg om en gang til...

Jeg er egentlig veldig fornøyd med høytalerene, men er inne i en liten tweake periode. De spiller med meget bra holografi og diskanten er helt super. Synes jeg fikk så mye igjenn av å bygge noen gode kabler at jeg tenkte jeg ville tyne litt mer ut av det jeg har uten å blåse de store penga. Så da tenkte jeg at i et par høytalere til 19K kan det ikke være mange hundrelappene som er brukt i rene deleutgifter på delefilteret. Hvis det var relativt enkelt å bygge nye delefilter og dette hadda hatt en stor effekt ville jo det være gøy ikke sant?

MEN, det viktigste for meg er å få enda litt bedre lyd for så lite penger som mulig..... Kablene gjorde super forskjeller... Jeg vil tro at jeg har nye å hente på forforsterkeren, men det koster jo fort endel tusen å skaffe noe bra.. selv brukt.

Nå vet dere jo hva jeg sitter på av utstyr.. og at jeg ønsker billige tweaks for å bedre ytelsen. Så hvis dere ikke har annet å gjøre er det bare å la tipsene hagle:)

Takk for kommentarer så langt.

easyrider
 
Topp Bunn