Resultater 1 til 4 av 4
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-entusiast SvSig's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2005
  Innlegg
  206
  Tagget i
  0 Innlegg

  Feste høyttalere til stativer

  For en tid siden bygde jeg et par småhøyttalere med tilhørende stativer. Jeg bestemte meg den gangen for å bruke blu-tac mellom stativ og høyttaler. I en fargehandel ble jeg rundlurt og kjøpte noe gul guffe som jeg fikk vite var en nyere type blu-tac. Det lignet fælt på godt gammeldags modellkitt og viste seg totalt uegnet til formålet. Det blir helt mykt ved vanlig romtempereatur, og høyttalerne begynte å sige. Stativene står nå helt i vater, men bare vekten av høyttalerkablene er nok til at de fremdeles siger. Jeg vil derfor ha vekk denne driten og feste det på en annen måte.

  Har det noe for seg å bore hull i den øverste stativplaten og skru fast høyttalerne fra undersiden? Da blir ihvertfall høyttalerne sittende helt fast. Bør jeg i så fall legge noe imellom? Eller bør jeg satse på spikes? Høyttalerne er såpass små at jeg tror dette vil se litt latterlig ut, så jeg vil helst unngå det. Eller er det noen andre gode tips der ute?

  Mvh
  Sveinung  bussen gjør sving inne

 2. #2
  Konrad_Johnsen
  Guest

  Feste høyttalere til stativer

  Hvorfor ikke kjøpe Blue-Tack, eller Tack-it?
  Det fester jo nesten for godt, er redd for å rive av fineren.....

  R

 3. #3
  Hifi Freak berxter's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2007
  Sted
  Trondheim
  Innlegg
  4,207
  Tagget i
  0 Innlegg

  Feste høyttalere til stativer

  Huff ja, jeg kvælva den ene Mission 751-en min i stupfylla ei natt for leeenge siden, og i tillegg til at jeg måtte bytte bass/mellomtonedriver tok Tack-It'en med seg et 20kr- stort stykke finer to steder. Kjøperen fikk en heller solid rabatt da jeg kvittet meg med dem. Den andre fikk vi av med sakte lirking.

  Bernt K
  La calunnia e' un venticello,
  un'auretta assai gentile,
  che insensibile, sottile,
  leggermente, dolcemente
  incomincia a sussurrar.

 4. #4
  Hifi-entusiast SvSig's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2005
  Innlegg
  206
  Tagget i
  0 Innlegg

  Feste høyttalere til stativer

  Den fester jo forsåvidt godt denne uhu-tac-driten også. Har hatt noen halvhjertede forsøk på å få dem løs så langt uten å lykkes. Får feste det i en høvelbenk og prøve å vri det av eller noe lignende. Finer har nok ikke godt av dette nei. Det er heldigvis bare svartmalt MDF på undersiden av mine høyttalere, så det er ikke så farlig. Men jeg vil gjerne ha et alternativ til disse tac-greiene.......
  bussen gjør sving inne

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed