Kraftige rør kits

Erland

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.04.2003
Innlegg
3.238
Antall liker
6
Jeg kom i dag over en bedrift i Tyskland som lager/leverer en del forsterker kit's.

Siden det stadig blir spurt etter henvisnininger til noen som leverer rør-forsterker kit's med mange watt, regner jeg med at dette kan være av interesse.

Her kan du få komplett kit til rør-monoblokker med opp til 200W - basert på KT88 rør.
http://www.experience-electronics.de/englisch/index.htm

Dette er ikke lav-budsjett-greier!
De har egenproduserte trafoer, og kabinettene er finere enn det meste jeg har sett av DIY!

Link er også sent inn til forumets "link-samling".
 

jane

Hi-Fi freak
Ble medlem
27.06.2004
Innlegg
3.074
Antall liker
1.070
Sted
'
Circlotron (aka PPP) er et interessant prinsipp men det har også noen ulemper. Det krever to flytende strømforsyninger som blir tett koblet til signalveien. Det trenger også et drivertrinn som er i stand til å levere veldig høyt spenningssving siden Circlotron i utgangspunket er en katodefølger med gain lavere enn 1. For å greie dette har mange Circlotron trinn tatt i bruk positiv feedback (bootstrapping) for å greie å levere nok spenning. Det trenger ikke å være noe galt i det, men eventuelle ulineariter blir da også forsterket, noe som øker kravene til den globale feedbackloopen.
På den positive siden trenger utgangstrafoen i et slikt oppsett bare å reflektere 1/4 av normal primærimpedans og blir enklere å realisere med mindre lekkasjeinduktans og bedre høyfrekvens respons. Positivt er også den iboende lave utgangsimpedansen som et slikt oppsett gir.

Personlig har jeg studert Circlotron ganske nøye siden jeg tenkte å konstruere en forsterker basert på dette prinsippet, imidlertid la jeg dette prosjektet på hylla etter å ha lest Frank Mcintosh sine teorier om unitysteg og de fordelene dette gir. Kun en strømforsyning som er ute av signalveien, eliminering av notch og crossover, etc. Norman Crowhurst omtaler også teoriene i "Realistic Audio Engineering Philosophy" (en bok alle DIY-ere burde hatt på nattbordet :)).
Det gjenstår å finne en trafopusher som greier å vikle en god bi eller triifilar unitytrafo etter spesifikasjoner.

Jan E Veiset
 
Topp Bunn