Endelig begynner det å bli lyd igjen..

permorten

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.10.2005
Innlegg
3.615
Antall liker
1.749
Torget vurderinger
5
Tenkte kansje det kunne være interessant for likesinnede å få litt input !

Har endelig begynt å få lyd igjen, ; scanspeak 700000 / thiel c79/6 / seas w18ex+w22ex direkte drevet uten dsp`n aktivisert av tact ( bedre etter min smak ! ) i tillegg ; focal 10k 6411 + focal 13 kx drevet av en crown 4000 xti( innebygget dsp) .

delehz ; 100 + 600/2300

blir spennende å se om bildene blir med nå..
 

Vedlegg

Vermin

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.09.2006
Innlegg
6.999
Antall liker
5.917
Sted
Bjerkreim
Torget vurderinger
45
Wow! Dette var lekkert, En hau med elementer med nok godlyd i seg selv, skulle bare mangle du har drømmelyden her :)
 

Erland

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.04.2003
Innlegg
3.238
Antall liker
6
Dette var flotte greier!

Hyggelig å se at det bygges litt rundt omkring.

Gratulerer med resultatet!
 

el_mariachi

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
5.636
Antall liker
394
Gratulerer med flott bygge!

Er 10 eller 13" ventilert?
 

permorten

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.10.2005
Innlegg
3.615
Antall liker
1.749
Torget vurderinger
5
Takk for hyggelig respons ! 10 og 13 sitter i hvert sitt refl kab med meget lav tuning. 7" exel sitter i lukket og 8 " exel i ventilert dvs kabinett med store kraftig dempede ventiler. Ønsket var og få en veldig dempet og impulstørr bass fra 7 og 8 , slik at en bl.a. kunne benytte dsp i bass amp til shaping - jeg har ett meget problematisk rom i bass området, denne løsningen her fungerer faktisk meget bra.

Har planer om 2 nye subwoofere , men har en liten diskusjon gående på hjemmefronten i den saken...

forrige sub er for salg , se hjemmesiden..

Driver forsatt med filter tuning...

mvh
 

Audiodidakt

Hi-Fi freak
Ble medlem
24.08.2004
Innlegg
1.419
Antall liker
622
Torget vurderinger
6
Knalltøft og kremelementer! Respect!

Spiller excel elementene innen samme frekvensrange? og ditto focalene?

(I så fall; hva er din erfaring så langt, vurdert opp mot samme elementstørrelse innen hver delefrekvens?)
 

permorten

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.10.2005
Innlegg
3.615
Antall liker
1.749
Torget vurderinger
5
takk audiodidakt

w18 og w22 spiller sammen, w22 spiller i mitt område (600 og ned) - litt høyere - når den i tillegg har fått 4 stk 70 mm magneter bakpå - har jeg hentet nesten 1 db til. vanskelig å svare på ditt spørsmål om det spiller bedre enn med f.eks 2x w22, fordi w 18 - selvom den ligger flere db lenger ned( den har også smalere baffle) setter sitt preg på gjengivelsen. Har vel en slags følelse av at dette kan være litt bedre- fordi det er ETT element som blir dominerende, selvom følsomheten totalt blir lavere..

samme saken gjelder vel i bassen ; 10 k 6411 har høyere følsomhet enn 13 kx og det er kun i dypbassen at 13" kommer " valsende inn" ! Har ikke før testet focal basser og må innrømme at dette var en positiv overraskelse, en veldig " renhet" i bassen , meget bra.
Nå vil vel etter min erfaring - mere membran alltid være positivt - ihverfall så lenge alt annet er likt - derfor kan jeg vel ha blitt litt lurt av det , selvom det selvsagt ikke er første gangen jeg har hørt ting på denne størrelsen , dvs tilsvarende en 15".

mvh
 

quantum_leap

Hi-Fi interessert
Ble medlem
05.01.2006
Innlegg
88
Antall liker
0
Interessant prosjekt. Vurderer selv Accuton/Thiel mellomtonen til mitt neste prosjekt.
Hvordan fungerer denne sammen med scan-speak diskanten og hvordan er delingen mellom diskant og mellomtone?

Ser at noen har brukt denne Accuton/Thiel mellomtonen sammen med bånddiskanten Visaton MHT12 . Har du vurdert andre diskanter enn denne SS?
 
T

theStig

Gjest
Whow.. dette var heftig. 6 forskjellige elementer i 4-veis konfig! Det krever litt å få dette til å spille, men det klarer du nok...

Er det full-aktivt dette her?
 

permorten

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.10.2005
Innlegg
3.615
Antall liker
1.749
Torget vurderinger
5
Hei !

Det er vel en tre veis med lite bass, og en aktiv bass som add-on, i utgangs punktet ikke værre eller enklere enn andre 3 veis systemer.

Thiel mt ruller av selv like over 2k, dette var nok ikke helt planlagt - jeg hadde ønsket meg en høyere dele hz. her. Det er tidlig i delefilter prosessen enda , så det er vanskelig å si noe sikkert. mellomtonen i seg selv er helt ok - egentlig mer en ok ! , men dette med at den oppførte seg slik var altså litt dumt . Allikevel synes jeg det fungerer greit. Den har en naturlig og avslørende lyd , alternative diskanter må altså kunne fungere med lave delehz. visaton kjenner jeg desverre ikke.
Scanspeak 700000 er ett kapittel for seg ! ett slags fyrverkeri - anbefales - det kan vel ha med at den har en stigende frekvensgang, men den liker å gjøre oppmerksom på seg selv ! - og det med god grunn .. Måtte på 18 db for og roe den ned og få en mer dempet gjengivelse i tråd med resten. Hifi skal jo være morsomt og denne kunne jeg godt tenke meg og ta med videre i andre prosjekter.

totalt sett kan det bli veldig bra - men som sagt - litt tidlig

Skulle jeg valgt på nytt ser scanspeaks 5" kevlar interesant ut fordi denne tillater høyere delehz, noe som gjør diskantlivet lettere - og hele greia billigere.
 
J

Jurassic

Gjest
Kan skrive under på at den Scan-Speak diskanten gjør jobben ;D
Stilige høyttalere du har altså, gratulerer med godt arbeid
 

Audiodidakt

Hi-Fi freak
Ble medlem
24.08.2004
Innlegg
1.419
Antall liker
622
Torget vurderinger
6
Ut fra dine erfaringer, og nå er jeg veldig off-topic Per Morten (sorry) ;

Tror du en bassmodul tilsvarende den du har, med med en 10" og en 12" fra Peerless XXLS-serie ville fungert tilsvarende bra som din egen? Eller er Focalelementene valgt ut fra særlig egenethet i forhold til konfigurasjonen?

(Jeg mener dette har vært tema tidligere her på Hifisentralen, og da knyttet opp mot Wilsons Audio bruk av to forskjellige basselementer i samme basskasse (og uten at kasse de delt opp i to internt!)
 

Snickers-is

Bransjeaktør
Ble medlem
05.02.2004
Innlegg
18.303
Antall liker
16.378
Sted
Østfold
Det er ikke hvilke som helst elementer som kan spille sammen i samme frekvensområde. Om du simmulerer på de 10-tommerne og 12-tommerne så bør du ende med en fasekurve for hvert av dem som ligger ganske nær hverandre. Ting som dempematerialer, kassens stivhet osv blir helt avgjørende for om et slikt oppsett blir en suksess eller om det bare blir en haug med elementer som jobber mot hverandre.
 
T

theStig

Gjest
Selv liker jeg å sette alle elementer i separate kasser, også selv om det er "like" elementer. Ingen elementer har helt like parametre, så de vil til en viss grad jobbe forskjellig og påvirke hverandre når de sitter i samme kammer.
 

permorten

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.10.2005
Innlegg
3.615
Antall liker
1.749
Torget vurderinger
5
Er enig med stig her ; " like " elementer er heller ikke like.. har også en formening om at de bør ha separate kabinetter.
Jeg har vel fått inntrykk av peerless sine xxls elementer er sub elementer , rigtig nok bra , men allikevel med tunge membraner. 10 k6411 fra focal har vel 45 gram masse og en øvre grense hz på rundt 700 hz, 13 kx endel tyngre , men også den skiller seg betydelig fra 33kx ( og xxls) som er et sub element.

hvis en skulle lave en slik bassmodul pånytt ( focal er jo ikke lenger tilgjengelig..)ville jeg kansje se på gode 15 eller 18 PA elementer som alternativer, framfor sub elementer . Sub kan en jo ha i tillegg.

På papiret vil jo i teorien en uheldig kombinasjon med forskjellige kombinasjoner av refl/ refl refl/lukket medføre utfasing , men når en lytter kan en slik uheldig kombinasjon fungere helt utmerket, kansje fordi rommet også ofte er forferdelig ulineært, i mitt tilfelle har altså begge en meget lav refleks avstemming - i hvert sitt kabinett - som gir noenlunde lik fase.
 
Topp Bunn