Noen som kjenner denne?

xerxes

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.01.2005
Innlegg
9.806
Antall liker
5.453
Sted
Holmestrand
Har sortert litt i rotet. Fram kom dette med tilhørende utgangstrafoer. Det er en rørbasert utgangsforsterker. Den ble beskrevet i engelske Elektor en gang på 80-tallet antagelig. Trafoer og print ble kjøpt, noen få motstander puttet på plass (ikke loddet), og så ble det hele glemt da jeg fikk min kjære Quad 405. Interesse for piker vin og sang virket sikkert også distraherende. Forsterkeren er så vidt jeg husker basert på ECC83 og EL84, jeg leter etter artikkelen. KOmmer tilbake når jeg har mer info.

http://www.jogis-roehrenbude.de/Verstaerker/Elektor-PP/Elektor-PP.htm

Er det noen som kjenner denne? Er det bryet verdt å gjøre ferdig?
 

Vedlegg

jane

Hi-Fi freak
Ble medlem
27.06.2004
Innlegg
3.078
Antall liker
1.082
Sted
'
Forsterkeren er basert på en gammel klassiker: Mullard 5-10. De største forskjellene er av den du viser til har solid state strømforsyning og at inngangsrøret (EF86) kjøres i triodemodus. Dette er en av topologiene som har vist seg levedyktig i 50 år og er også mye brukt i den nye generasjonen rørforsterkere som dukket opp de siste årene.
Originalen finner du her: http://vintageradio.me.uk/amplifier/mullard510.htm

Jan E Veiset
 

xerxes

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.01.2005
Innlegg
9.806
Antall liker
5.453
Sted
Holmestrand
Da er det kanskje bryet verdt å gjøre den ferdig da..
Er det noe spesielt jeg bør tenke på med hensyn på valg av komponenter?
 

andreas

Hi-Fi freak
Ble medlem
03.10.2003
Innlegg
2.366
Antall liker
146
Når du velger komponenter så må du vite at de tåler de spenninger som det opereres med i en rørforsterker, og mengden strøm som skal gjennom hver enkelt komponent. Om du vil gjøre det enkelt så kan du ringe Motron, der får du veiledning og alt du trenger. Alternativet er å handle fra ELFA eller andre int. nettbutikker. Litt begynner-litteratur om rørforsterkere der da sikkert ikke dumt.

Det aller viktigste når man skal bygge rørforsterkere er dog å tenke på egen sikkerhet. Du vet sikkert litt om det siden du nå har kjøpt et kit, men jeg gjentar det gjerne. På diyaudio.com er det en spalte med sikkerhetsgreier på rørforumet.
 
Topp Bunn