Hva har de gjort med Ella? og tips?

berxter

Hi-Fi freak
Ble medlem
17.01.2007
Innlegg
5.703
Antall liker
3.807
Sted
Trondheim
Torget vurderinger
1
Hei.
Sitter og lurer på hvordan jeg skal få vinteren til å gå, og fant vel ut at jeg skulle prøve meg på en røreffektforsterker. Etter å ha lest noen gamle tråder fant jeg ut at Ella: http://www.diyhifisupply.com/diyhs_ella.htm så ut til å være passe.. Så ser jeg at de har endret designet, og det slett ikke til det bedre; trykknapper og digital(?) volumkontroll. Fysj! Ratt skal det være.
Så jeg ber om tips. Først: Jeg kan svinge en loddebolt, men den elektroniske kompetansen er alt for liten til at jeg kan bare få et skjema i hånda og så fikse resten selv; jeg må ha et kit, evt en ferdig pakke med elektronikk og en bra instruks. Metall/tresløyd skulle jeg greie, om med tvilsom finish.
Integrert er ikke noe mål; ren effektdel eller monoblokker ville være best, da rørpreen min funker aldeles utmerket. Jeg har sett på Sun Audio sine monoblokker: http://www2.big.or.jp/~sunaudio/sv/svkt88pe_e.html og de ville være aldeles midt i blinken, bortsett fra at budsjettet på ca 10kkr da ville sprekke, med nudler til middag resten av året som resultat. Jeg må nok ha minst 15W/ch, høyttalerne er oppgitt til en følsomhet på 89 dB; hadde de vært oppe i noen-og-90 ville jeg nok ha prøvd MAE SET-1 (Audiomix: Det blir for puslete?). Velleman er utelukket, da jeg leser ikke bare pene ting om dem.
Hvorfor bygge selv, da, når jeg kunne ha fått en aldeles utmerket XDSE fra Kinaland til $456?
http://cgi.ebay.com/XDSE-KT88-x4-Cl...oryZ3280QQrdZ1QQssPageNameZWD1VQQcmdZViewItem
Vel, det var dette med en lang, mørk og kjedelig vinter, og det ville være en ny erfaring.
Andre aktuelle? Jeg vet dette har vært oppe flere ganger før, men så ble Ella så schjtøgg (blinggutta i markedsavdelingen har for stor makt)... .

EDIT: Jeg har lest tråden om oppfrisking av Quad II, og tror nok jeg skulle greie noe slikt, men de er da ikke å oppdrive til menneskepriser.

Bernt K
 

andreas

Hi-Fi freak
Ble medlem
03.10.2003
Innlegg
2.366
Antall liker
146
Hva med Stealth fra mapletree? Må jo være midt i blinken for deg. I tillegg får du et produkt laget av en som sies å være meget god på rørforsterkere, og gir deg både god service og brukerstøtte.
 

mteinum

Æresmedlem
Ble medlem
29.05.2007
Innlegg
10.119
Antall liker
3.889
Sted
Øya
Torget vurderinger
1
berxter skrev:
høyttalerne er oppgitt til en følsomhet på 89 dB; hadde de vært oppe i noen-og-90 ville jeg nok ha prøvd MAE SET-1
Tja... Det ble bra lyd på Snell KIII med sine 90dB/1W, veldig høyt spiller det nok ikke og størrelsen på rommet har også en del å si. Klipsch Heresy III med 99dB/1W er noe helt annet ;D
 

Erland

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.04.2003
Innlegg
3.238
Antall liker
6
Jeg har tidligere oppfordret andre til å bruke linkene på forumet, og evt legge til deres egne linker slik at vi kan samle alle gode nettsteder til felles nytte.

Om du klikker deg inn på "linker-diy-elektronikk", så finner du linker til noen forskjellige DIY forsterker kit. Tok et tilbakeblikk, og fant flere i pris og effektkategori som jeg tror du kan finne interessant.

Sjekk selv, og se hva som ligger der.....
 

berxter

Hi-Fi freak
Ble medlem
17.01.2007
Innlegg
5.703
Antall liker
3.807
Sted
Trondheim
Torget vurderinger
1
MAD Stealth 60C, ja. Den har jeg sett på flere ganger, men den var ute av harddisken da jeg skrev innlegget. Takk for at du bragte den fram i minnet. Dersom det ikke dukker opp noen bedre forslag blir det vel den, tenker jeg.
EDIT: Der ser jeg at den IKKE er tilgjengelig som kit! Dærsken!

Linkene... Takk for påminnelsen; det er noen ganger vanskelig å komme på at de finnes. Uansett ville jeg ha spurt her om råd, da jeg er rimelig blodfersk på dette.

Bernt K
 

berxter

Hi-Fi freak
Ble medlem
17.01.2007
Innlegg
5.703
Antall liker
3.807
Sted
Trondheim
Torget vurderinger
1
OK. det ble en Ella, da jeg ikke fant andre passende innenfor budsjett. Kommer tilbake dersom jeg driter på draget, eller lykkes over måte.
Ja, forresten, jeg tok'n med KT-88 i utgangene. Trenger sikkert tips til bytte av dem etter noen tid. Regner med at "Valve Art" ikke akkurat er state of the art...

Bernt K
 
Topp Bunn