Resultater 1 til 8 av 8
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak Minutten's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2007
  Innlegg
  5,755
  Tagget i
  0 Innlegg

  Altibox FMG sentral

  Jeg har en eldre hjemmesentral fra Altibox uten router funksjonalitet og de kjører nå en kampanje på oppgradering til Altibox FMG for en 1000-lapp.
  Trenger ikke høyere hastighet akkurat nå (har ikke TVpakke kun internett) men det hadde vært praktisk å slippe router mellom sentral og RJ45 punktene i stue og 2.etasje (bruker nå en Airport extreme). Hvilken erfaring har dere med FMG sentralen?  Navn:   Altibox_FMG.jpg
Visninger: 4172
Størrelse: 13.1 Kb

 2. #2
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Sep 2014
  Innlegg
  7,036
  Tagget i
  3 Innlegg
  Min er stabil og fin, men jeg bruker separat dings for routing og trådløst. En fordel evt er at du får TV og data i samme lan så du kan sende begge deler over samme kabel eller trådløse nett uten å ty til vlan. Om du uansett ikke har TV er dette ikke relevant for deg.

  Som med alle routere fra altibox rapporteres det om dårlig ytelse med mange klienter og mye trafikk, men om en vanlig bruker merker noe av dette er nok diskutabelt. Jeg har alltid hatt egen router siden jeg ønsker en del ekstra funksjonalitet.

  Jeg fikk min gratis siden altibox sa alle skulle bytte. Passet meg fint siden jeg da fikk flyttet fiberinntaket uten å betale for der heller siden teknikerne ikke brydde seg om det ble litt ekstra jobb.

 3. #3
  Hifi Freak elefantmannen's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2011
  Sted
  Nedre Eiker
  Innlegg
  8,204
  Tagget i
  1 Innlegg
  Er vel den der vi har også, og har ikke hatt noen problemer med den verken til tv eller trådløst nett siden den ble installlert i sommer. Ingen problemer selv om det ble sagt at innstallering inne i et stålskap i veggen ville gi mindre optimalt trådløst nett heller. Har kablet tilkobling til tv og det har fungert perfekt.
  Å, var jeg en nessekonge.

 4. #4
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Sep 2014
  Innlegg
  7,036
  Tagget i
  3 Innlegg
  Den tar fiber direkte inn så om det er langt fra mediakonverteren du har i dag (dvs der fiberen kommer inn) til routeren så kan det bli noe ekstra jobb med skjøting og legging av fiberkabel inne i boligen. Om alt er på samme sted er det nok en smal sak å bytte til den nye.

 5. #5
  Hifi Freak Minutten's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2007
  Innlegg
  5,755
  Tagget i
  0 Innlegg
  De sender en montør som fikser byttet, min gamle sentral står inne i veggen under sikringskapet så det er ikke noe bra plassering med hht trådløst om de setter den nye på samme plass. De skal oppdatere noden jeg er tilkoblet og etterpå så vil det være begrensinger ved å bruke min sentral, kan det være at det er max 100mb på disse gamle sentralene (200 mon tro? Kan jo oppgrader når behovet melder seg men da blir det dyrere, de skulle ha 2500 normalt men kjørte kampanje på 1000 nå.

 6. #6
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Sep 2014
  Innlegg
  7,036
  Tagget i
  3 Innlegg
  Merkelig opplegg... hos meg var byttet initiert av de og kostet som sagt ingen ting. Var ifm noen oppgraderinger på nettet.

  Hva de ulike takler varierer litt tror jeg, de hundgamle er maks 100, men mener den forrige jeg hadde (zyxtel eller hva den het) taklet 1000 men ikke sikker. Har 80 eller hva det nå er men tror jeg skal oppgradere hastigheten.

  Det er ikke allverdens muligheter for konfigurering av routeren, men det er kanskje ikke så relevant for deg? Kan uansett bruke separat router om nødvendig en gang i fremtiden.

 7. #7
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Dec 2003
  Innlegg
  4,423
  Tagget i
  1 Innlegg
  Jeg fikk en slik gratis for jeg hadde problemer med at den gamle disconnectet ørten ganger i uka. Klaget også på den gamle TV-dekoderen var blitt sinnsyk treg etter den siste oppdateringen med ny GUI/Musikktjeneste/HD-akvarie og annet meningsløst tull, og fikk også en ny dekoder gratis. Jeg overkjørte dem med teknisk "pjatt", jeg har gode erfaringer denne strategien. Da gidder de ikke prøve seg med jalla bortforklaringer.

  Når det gjelder FMG bruker jeg den kun som et modem jeg også, og derfor syns jeg den var unødvendig stor. Den var heldigvis tynn så jeg fikk stappet den ned mellom veggen TV-benken.

 8. #8
  Hifi Freak Minutten's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2007
  Innlegg
  5,755
  Tagget i
  0 Innlegg
  Det er ikke mulig å konfigurere noe på min, den er heller ikke trådløs. Jeg har 80 linje nå og 4K streaming trenger vel ca 25 så jeg har ikke noe behov for mer nå men kanskje om noen år.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed