B

Butikk Apertura modell Edena Evolution

Gulvhøyttalere
Selges
Tilstand
Brukt
Utløpsdato
Fylke/land
Møre-og-Romsdal
Pris
Kr 52.250
Annonse beskrivelse
Annonse nummer: 227978
Et 6 mnd. gammelt demopar kan selges for kr 52250, ny pris er 69950.

Apertura er et fransk høyttalermerke som importeres av BebopHifi/Rektangel AS, jf. www.apertura-audio.com. Apertura Edena Evolution er nr. 7 av en serie på til sammen 11 modeller.
Ideen med Edena Evolution var å tilby en forbedret versjon av forgjengeren, Edena. Med en ny høyytelses diskant og et helt nytt delefilter, går resultatet over forventningene våre. Denne nye diskanten, så vel som alle andre nye detaljer om Edena Evolution, bringer denne nye høyttaleren et skritt videre i musikalsk fremføring. En åpenbar oppløsningsgevinst i øvre mellomtone sammenlignet med den grunnleggende versjonen gjør den til en helt ny modell.
DRIVERENHETER
? 22 cm midt / woofer «isotaktisk matrise» med en vevd polypropylen sammensatt kjegle. Dette materialet kombinerer stivhet, letthet og gode dempingsegenskaper. Lang stemmespole for en høy lineær ekskursjon.
? Ny generasjon bånddiskant med en flat metallisert polymermembran. En stor overflate vil minimere bevegelsene til båndet, og dermed forvrengningen. Resultatet er en økende dynamisk kapasitet og en høyere oppløsning.
DELEFILTER
? Egenutviklet «DRIM» -struktur med trippel dempningsbakker og fasekontroll over hele båndbredden. Valg av meget høye endekondensatorer.
? Hvert sett av drivenheter (tweeter og mid / woofer) måles individuelt og overgangsverdier justeres i henhold til disse settmålingene.
? Håndkabling på et 140 mM kobbertrykt kretskort.
? Optimalisert crossover-struktur for å unngå magnetisk interferens mellom komponentene
? Terminaler: Rent kobber, sølvbelagt
KABINETT
? Denne nye modellen bruker Apertura veldig spesifikk skapform: to buede sider i ulik lengde og ingen parallelle front- og bakpaneler.
? Laminarstruktur basert på flere tynne lag med trykkstøping. En slik prosess skaper bruddmodus og begrenser forplantningen av vibrasjoner.
? Dobbelt tykkelse på de mest kritiske panelene
? Woofer-ramme med mekanisk låsing
? Internt rammeverk med flere hulrom for å stivne strukturen og skape veldig spesifikke områder der dempende materialer kan brukes)
? Dempebehandlingen er svært viktig for å avbryte stående bølger. Vi bruker 3 forskjellige typer dempingmaterialer.
? Mekanisk jording: en sentral kjegle plassert på tyngdepunktets akse forbedrer vibrasjonsoverføringen til gulvet.
? Nye aluminiumsstativer og pigger tilgjengelig. Valg av 2 anodiserte farger: svart eller sølv
? 4 forskjellige utførelser tilgjengelig: ? Sateng: kirsebær
? Høy glans: Pianosvart, palisander, lønn
? On Demand: Høyglans og høyglans i metall
SPESIFIKASJONER
Frekvensområde: 35-30 000Hz / + -3dB
Følsomhet: 89dB / 2.83v / 1m
Impedans: 8?
Last: bassrefleks
Drivaggregat: 22 cm midt-woofer «Isotactic matrix» Bånd tweeter 8x120mm
Overgangsfrekvens: 2,8 kHz
Terminaler: bindinger med enkeltråd (bananer eller spar)
Mål: 235 x 317 x 1110 mm (B x D x H), med metallstativ: 328 x 317 x 1149 mm
Vekt: 32,4 kg netto - 36 kg (pakket)

Det tyske tidsskriftet image hifi, v/Josef Bruckmoser har gjort en test av Edena Evolution og herfra oppsummerer vi følgende:

Den store hemmeligheten bak disse høyttalerne er hvordan konstruktøren Christian Yvon har lykkes i å kombinere egenskapene til bånddiskanten med bass-mellomtonen i en så sømløs harmoni. DRIM-filterteknologien hans klarer tilsynelatende å gjøre det gjennom sine tre forskjellige avtrappinger på 6 dB, 12 dB og 24 dB /oktav for å oppnå en veldig fasesammenhengende reproduksjon.
Apertura Edena Evolution er høyttalere for den imøtekommende lytteren som ikke er blitt lurt av den første wow-effekten i avspillingskjeden. Disse høyttalerne er laget for gourmeter som setter pris på de fine tonene som nesten kan nytes på tungen. Apertura-utvikler Christian Yvon er opptatt av den indre strukturen og indre emosjonelle innhold av musikken som springer ut fra midten mellom de to kabinettene. Lyttende ører vil utvilsomt
høre den kultiverte presisjonen til Edena Evolution - og ikke bare på en første invitt til å føle deg inn i denne verdenen av lyd, men også med høy grad av stressfri glede over lang tid. Det er en del av den store kunsten til Edena Evolution at den blir så magisk til musikken ved å avsløre strukturer og musikalske spenningsbuer selv i en tilsynelatende uspektakulær innspilling.

Edena Evolution har bare et basselement, men den er alt annet enn en
svak basshøyttaler. I samspill med den bakovervendte refleksåpningens dimensjoner, skaper den en stuevennlig boks med dyp og fremfor alt utrolig ren og presis bass. Derved avslører en første hemmelighet: Edenaen er ikke bare i de høyeste tonene veldig, veldig rask, som en kan forvente av bånddiskanten, men den 22 cm bassen sin mellomtone følger etter denne dynamiske trekkhesten.

Teknisk er det flere grunner til Edena Evolutions ekstremt raske og slaggfrie avspilling. På den ene siden er det den isotaktiske matriksmembranen til bass-mellomtonen, som består av en Polypropylen kompositt. Dette skal kombinere stivhet, letthet og gode dempings-egenskaper. Det andre er en stemmespole med et stort lineært slag. Den tredje er kabinettet, som med sin buede og asymmetriske form ikke bare er elegant, men oppfyller selvfølgelig også en teknisk funksjon. Stående bølger forhindres av at det det er ingen parallelle vegger rundt og de ulike avdelingene i kabinettets indre og disse er fylt opp av tre forskjellige dempematerialer som stoper refleksjonene fra de indre veggene. Samtidig er fronten gjennom de asymmetriske sideveggene litt vinklet til lytteposisjonen.

Edena Evolution har ikke bare fire tradisjonelle spikes, men også en «femte spike/fot» midt under. Denne "femte foten" er A og B for resonansavledningen for Edena Evolution. Høyttaleren må settes opp slik at denne sentrale spiksen har en fast forbindelse til bakken. De fire høydejusterbare spiksene på endene av de to metallskinnene under selve kabinettet, tjener bare til slingringsfri vertikal orientering.

Informasjon om bruker

BebopHifi
Bransjeaktør
Torget karakterer
Vurderinger (1)
Medlem siden

Andre annonser av BebopHifi

Topp Bunn