Bygge kino i rom ikke «godkjent for varig opphold»

BritFi

Hi-Fi freak
Ble medlem
09.11.2012
Innlegg
2.905
Antall liker
1.924
Sted
Tilbake i Oslo, igjen.
Torget vurderinger
3
Hei!

Er på boligjakt igjen, og har et par aktuelle hus i kikkerten. Fellesnevner er at de begge har kjellerstue som ikke er godkjent for varig opphold. Dette er oppgitt i takst osv., og ingen fare for å bli lurt altså og skal heller ikke leie ut. Er også reflektert i pris.

Men det jeg lurer på er hva slike «disponible» rom egentlig _lovlig_ kan brukes til?
Jeg tenker jo kino og anlegg, da det er flotte rom med varmekabler og alt i orden for å lage noe skikkelig bra.
Hva vil en evt.kontroll ha å si mtp pålegg/krav? Trist om man må plukke ned det man har bygget. (Pigging ned osv.er ikke aktuelt)
 

TT.

The smooth jazz guy! 😉🇳🇴
Ble medlem
15.11.2007
Innlegg
39.981
Antall liker
81.833
Sted
Knapstad
Torget vurderinger
96
Det menes vel at det ikke kan benyttes til å sove i, da evt rømningsveier ikke eksisterer eller at vinduer er for små til å benyttes som rømningsvei ved en evt krisesituasjon (brann, flom osv). Samt at takhøyde er lavere. Forøvrig mener jeg at de kan benyttes til det meste
 

steinost

Æresmedlem
Ble medlem
22.01.2004
Innlegg
11.241
Antall liker
8.203
Sted
Lillestrøm
Torget vurderinger
2
Varig opphold betyr sove.
Enda jeg har sovnet flere ganger i mitt rom:=)
 

weld77

Æresmedlem
Ble medlem
19.09.2014
Innlegg
20.562
Antall liker
13.028
Det er ingen som kan nekte deg å sove der om du vil, men du kan ikke kalle det et soverom eller leie det ut som hybel/soverom. Om du vil bruke det som treningsstudio, hjemmekino, verksted, yogarom, privat bar eller hvasomhelst er helt opp til deg selv. Som nevnt er det i praksis et krav om rømningsvei og vindu. I de langt flste boliger vil dette gjelde rom som ligger i kjeller, eller på loft, men et rom i 1. etasje uten vindu vil heller ikke være regnet som "rom for varig opphold" uanssett hvor lett det måtte være å komme seg ut derfra ved å gå gjennom døråpningen. Tror også det er et miniumskrav til areal om jeg ikke husker feil.

Så lenge takhøyden er over 2 meter eller hva det nå er regnes det med i BOA.

Badet ditt er heller ikke et "rom for for varig opphold", men det er ingen som nekter deg å bruke det som baderom og ingen vil kreve at du skal fjerne dassen og dusjen ;)
 
Sist redigert:

BritFi

Hi-Fi freak
Ble medlem
09.11.2012
Innlegg
2.905
Antall liker
1.924
Sted
Tilbake i Oslo, igjen.
Torget vurderinger
3
Hehe! Takk for svar kara, lest at det er kommet nye regler også etter 2016. I det ene huset så er det over 2m til taket, samt både glugger og større vinduer. Burde være mulig å få godkjent uten å begynne med TEK10 da. Men uansett, kino og musikkrom skulle være greit å bygge opp da. Tenkte bare det ble litt trist å måtte tilbakestille til naken bod/kjeller hvis inspeksjon ser dere.
 
Topp Bunn