jtfure får hjemmekino :D Noen som har tips og triks?

jtfure

Fersking
Ble medlem
11.06.2017
Innlegg
3
Antall liker
1
Hei. Min første tråd på forumet.

No har vi kastet ut leieboerne våre i kjelleren og jeg har fått lov av kona til å bruke det ene rommet til lytterom/hjemmekino/spillrom. En drøm jeg har hatt i mange mange år. Noe av utstyret er kjøpt inn og er midlertidig montert opp. Jeg skal i løpet av denne uken ta ned igjen utstyret for å lage til drømmerommet. Det er mange her på forumet som har bygd hjemmekino tidligere så jeg håper noen kan hjelpe meg litt på vei.

Rommet er ca 15 m2 stort.
Bredde. 298 cm
Lengde: 522 cm
Høgde: 240 cm.

Vegger er av gips og himling har dobbelt lag med gips som henger i lekter og lydbøyler. Det er mye ekko/gjengklang i rommet som må reduseres. Forslag til hva jeg trenger av absorbenter og hvor i Norge jeg får kjøpt dette til en ok pris?

Tenker å male vegger/tak/lister matt svart/grått. Bygge en ramme i taket langs veggen med led belysning og kanskje en stjernehimmel.

Ønsker plass til 6 personer så jeg tenker å kjøpe inn to stk 3setere med recliner og fothvile. Usikker om rommet er stort nok. Tenker å bygge to nivå bak i rommet.

Gulv er jeg usikker på hva som er best. Vanlig teppe eller vegg til vegg teppe?

Har lagt ved bilder av rommet slik som det ser ut per i dag.

Utystyr

Revicer: Harman Kardon AVR171S
Front : Monitor Audio Bronze 5
Center: Monitor Audio Bronze
Side: Monitor Audio Bronze FX
Sub: SVS PB-2000 12"

Projektor: Optoma HD28DSE 3D DLP
Lerret: 100" Dreamscreen rammelerret

Skal prøve å få lagt ut bilder etter hvert når prosjektet går fremover.

Setter stor pris på alle tilbakemeldinger på hva jeg bør gjøre og ikke gjøre.
 

Vedlegg

Iby

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
05.02.2015
Innlegg
274
Antall liker
266
Sted
Stavanger
Torget vurderinger
2
Rommet ditt er jo ett godt utgangspunkt.

Ut fra bildene kan eg tenke meg at du sliter med refleksjoner. Med gips på alle veggen pluss tak og parkett på gulvet. Eg ville starta med bassfeller I hjørnene og absorbenter I førsterefleksjons puntene. Det skal nok ikkje mye til før du vil høre en betydelig forbedring. NB. Eg er ingen akustikk ekspert. mange her som kan mye mer om dette enn meg.

Absorbenter kan du kjøpe mage steder I Norge. Eg bruker selv GIK, og synes det fungerer bra, synes imidlertid de er fryktelig dyre I Norge.
Det er enkelt å lage selv.

Litt avhengig av bruken ville eg personlig vurdert en annen farge enn sort. Sort er sikkert bra om rommet kun brukes til film..


To rader får du sikkert også plass til, men det blir muligens trangt. Eg har selv kun en treseter sofa og har noe større rom enn deg, men eg har også alle komponentene og endel LP plater på bakveggen.

Håper det er flere som tar seg tid til å svare deg.
 

jtfure

Fersking
Ble medlem
11.06.2017
Innlegg
3
Antall liker
1
Takk for svar Iby.

Da er alt utstyr demontert og flyttet ut av rommet. Valget av farge ble svart på vegger og tak. Skulle i utgangpunktet bare ha "dempet sort" på frontvegg og 1 1/2 meter på sideveggene og i taket. Resten skulle bli grått (Matrix.) Men heile rommet ble malt svart i dag og tror dette vil fungere godt. Rommet skal bare bli brukt til film, spill og fotball. Skulle det vise seg å bli for dystert er det ikke verre enn å male opp igjen :p

Jeg sliter en smule med refleksjoner ja. Vurderer å bestille 20 stk Dreamscreen absorbant fra avshop for å ha på sidene, taket og på bakveggen. Bassfeller må jeg bestille når økonomien tillater det.
Link: https://www.avshop.no/dreamscreen-acoustiq-absorbant-50x50cm-sort/cat-p/c100178/p10520058
Noen som har erfaring med disse?

Hvilken isolasjon bruker du når du lager selv?

Jeg håper det vil fungere med to rader. Det er det eneste som blir på rommet. Ingenting annet på veggene.

På gulv blir det et vegg til vegg teppe. Legger ut par bilder i løpet av helgen av fremgangen.
 
Topp Bunn