Side 3 av 21 FørsteFørste 1234513 ... SisteSiste
Resultater 41 til 60 av 413
Abonnér på denne tråden
 1. #41
  Hifi Freak roadrune's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2014
  Sted
  Stord
  Innlegg
  1,858
  Tagget i
  1 Innlegg
  Svartmatt maling burde jo funke.

  Vær obs på at mdf støvet også er svært helseskadelig (kreftfremkallende vistnok)
  Slik at du bør absolutt bruke maske, og kappe utendørs. Støver noe helt vilt ja.
  Jeg fyller opp industristøvsugeren min 4 ganger på ett par høyttalere

 2. #42
  Hifi Freak AndersR's Avatar
  Ble medlem
  May 2011
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  3,064
  Tagget i
  3 Innlegg
  Takk for tips, var ikke klar over at det var så farlig. Skal finne frem en maske til morgendagens kapperunde. Har ikke egnet plass til å ta jobben utendørs dessverre.

  Det er et mirakel om støvsugeren min ikke brenner opp innen ferdigstillelse av dette prosjektet. Den sliter voldsomt med alt dette sponet og støvet fra gips, mdf og treverk.

 3. #43
  Hifi Freak AndersR's Avatar
  Ble medlem
  May 2011
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  3,064
  Tagget i
  3 Innlegg
  Da er siste MDF-plate (for en stund) kappet, og byggverket ser ganske klart ut. Kjenner at 22mm platene flekser en del når jeg gir trykk på de, men jeg håper det går bra. Det er ikke så mye plass til avstivninger under før de kræsjer i høyttalerne som skal stå under.

  Maske var ganske digg. Vet ikke hvorfor jeg ikke tenkte på det. Anså vel dette som "bare sagflis", men glemte hva MDF egentlig er. Typisk nybegynnerfeil.
  Navn:   AndersvadeR.jpg
Visninger: 983
Størrelse: 88.4 Kb

  Men nå som hyllene er ferdige blir det nok en pause i bygginga for min del. Jeg har ferie og tenker å bruke litt tid på å sykle også, ikke bare å stå inne og bygge ting.

  Navn:   boks_16august.jpg
Visninger: 1013
Størrelse: 127.3 Kb

  Neste oppdagering er vel å forvente om en ukes tid eller to. Nå er det på tide å nyte det som er igjen av sommeren!
  Navn:   Bundaberg.jpg
Visninger: 986
Størrelse: 55.6 Kb

 4. #44
  Hifi Freak AndersR's Avatar
  Ble medlem
  May 2011
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  3,064
  Tagget i
  3 Innlegg
  OK, da har vi to alternativer:
  1: Det gått et par uker.
  2: Jeg løy.

  Det ser ut som at sommeren kan nytes i kombinasjon med bygging. Så jeg har nå trukket hylleplatene der det skal stå høyttalere i klassisk "bilstereostoff" som jeg kjøpte fra Dynabel. Brukte bare stiftepistol (ikke kjøp plast-pistolene til Rapid. De er dritt, spesielt den blå "fun to fix" pakka de selger billig, den er direkte søppel! Kjøp de som er i stål!) og festa teppet i undersiden av hyllene. Ganske enkelt, men det går med en hel haug stifter.

  Den hylla som ikke er kledd i stoff vil istedenfor få en gummimatte skåret til så den passer. Der skal elektronikken stå, og jeg så ikke helt fordelen med teppe der.
  Navn:   hyllestoff.jpg
Visninger: 989
Størrelse: 59.8 Kb

  På den negative siden har jeg oppdaget et par uheldige ting. En er at jeg har glemt å lage hull i hylleplatene for gjennomføring av kabler. Det fikser jeg i morgen. Kommer bare til å trenge å lage åpning i den midteste hylla faktisk.
  Den andre tingen som var litt mer overraskende, er at når jeg legger vekt på hylleplatene, så flekser MDFen betydelig mer enn forventet.
  Jeg bruker 22mm MDF. Hyllene er ca 40 cm dype og har ca 110cm bredde mellom der de hviler mot kassa. Dette spennet på 110cm er tydeligvis for langt for 22mm platene. Jeg (føler derfor at jeg) må derfor stive de opp på et vis. Det er ingen fare for at de knekker ellerno, men jeg er b are ikke komfy med at det er så mye fleks som det er nå. Hadde jeg kjøpt tykkere plater hadde det nok gått fint. 36mm hadde sannsynligvis vært perfekt. Men det tenkte jeg ikke på som nødvendig da jeg bestilte. Så her kunne jeg ha spart tid og penger om jeg hadde tenkt litt anderledes.

  Men men. Det fikses forhåpentligvis i morgen
  Siste redigert av AndersR; 18.08.2016 kl. 23:19.

 5. #45
  Hifi Freak roadrune's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2014
  Sted
  Stord
  Innlegg
  1,858
  Tagget i
  1 Innlegg
  Hvis hyllene passer akkurat til høyttalerene, så vil de nok ikke flekse siden vekten kommer helt ute ved innfestingene.

  På de andre kan du få tak i en stål eller aluplate på 2mm tykkelse og 100-200mm bredde og skru på høykant bak hyllene mot veggen. Det Stiver veldig mye.

 6. #46
  Hifi Freak AndersR's Avatar
  Ble medlem
  May 2011
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  3,064
  Tagget i
  3 Innlegg
  Hyllene har litt over en meters bredde. Høyttalerne er på ingen måte så brede. Så det blir mye vekt konsentrert på midten av plata.

  For å stive opp hylleplatene fant jeg noe greier på Maxbo som på ingen måte er tiltenkt til formålet, men som viste seg å fungere ypperlig.
  Jeg har akkurat testa ved å sette meg på midten av hylla, og det er noen millimeter fleks der det i går var flere centimeter. Veldig fornøyd. Skal nå gjøre det samme med alle de andre hylleplatene også

  Navn:   hyllefiks.jpg
Visninger: 951
Størrelse: 134.9 Kb

 7. #47
  Hifi Freak AndersR's Avatar
  Ble medlem
  May 2011
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  3,064
  Tagget i
  3 Innlegg
  Da er hyllene forsterket, og gummimatte (bagasjeromsmatte fra Biltema) er kuttet til og stiftet fast til "elektronikk-plata". Jeg valgte å legge plata med den riflede siden ned (det som egentlig er oversiden på matta) for å ha en glatt flate på toppen for å forenkle rengjøring.

  I tillegg malte jeg litt i forkant på hylla så det ubehandlede treverket ikke skal lyse igjennom frontstoffet. Fikk tak i en feilblanding hos Maxbo nesten gratis så jeg malte ikke svart, men i mørk grå. Kosta meg 59 kroner for et spann. Det kan jeg leve med.

  Slik ser det ut nå:
  Navn:   malt_boks_2.jpg
Visninger: 952
Størrelse: 62.2 Kb

 8. #48
  Hifi Freak AndersR's Avatar
  Ble medlem
  May 2011
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  3,064
  Tagget i
  3 Innlegg
  Da har jeg kommet et skritt videre. Boksen er nå relativt greit fylt opp med isolasjon. Jeg har brukt Hunton Flex som er trefiberisolasjon. Jeg er ikke så glad i å kose med Glava eller Rockwool, så Huntons trebaserte variant var et kjærkomment alternativ. Takk til de her på Sentralen som gjorde meg oppmerksom på at dette produktet fantes.

  Når det er sagt, hånteringen av isolasjon som ikke gir deg følelsen av å ha fått hud-aids er vel og bra, men det smuler noe voldsomt. Her har helt klart kreftbaserte isolasjonstyper et stort fortrinn.
  Navn:   huntonsmuler.jpg
Visninger: 925
Størrelse: 217.6 Kb
  Det må nok støvsuges en del her for å få vekk alt smulderet.

  Slik ser det ut nå:
  Navn:   isolert_boks.jpg
Visninger: 965
Størrelse: 215.6 Kb

  Jeg har brukt insektnett fra Biltema for å holde isolasjonen på plass, og for å hindre oppsmuling. Jeg undervurderte behovet, , og en 25 meters rull forsvant overraskende fort. Jeg har ikke helt bestemt meg for om jeg skal gidde å kjøpe mer for å dekke til resten. Om noen har noen formening om dette er det fint om dere gir meg innspill.
  Som dere også ser har jeg satt av litt mer enn nødvendig plass til hovedhøyttalerne på høyre og venstre side, siden jeg ikke er helt sikker på breddeplassering og om jeg ønsker å kjøre mye toe-in eller ikke. Så jeg holder mulighetene åpne ved å ikke mure de helt inne før jeg får testa.

  Jeg hadde bestilt 6 pakker med 100mm plater og 2 pakker 50mm plater. Av dette har jeg bare litt smårester av 100mm igjen, og -nesten- en hel pakke med 50mm igjen. Jeg var tydeligvis langt flinkere til å bruke avkappet til noe nyttig enn jeg hadde forventet, så jeg fikk mer til overs enn jeg hadde regnet med. Også ble det veldig lite avfall.
  Uten gjenbruk hadde jeg sannsynligvis vært rimelig spot on på bestillingen.
  Litt overraskende egentlig.

  Jeg har 5 stk ukappede 50mm plater om noen har lyst på, samt to kappede 50mm og 100mm plater (litt over halvparten igjen pr plate)
  Siste redigert av AndersR; 21.08.2016 kl. 18:42.

 9. #49
  Hifi Freak AndersR's Avatar
  Ble medlem
  May 2011
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  3,064
  Tagget i
  3 Innlegg
  Ikke nok med det, men jeg feirer (litt på forskudd) innlegg nr 700 ved å snobbe på meg et avatarbilde!
  Etter fem år som registrert bruker var det muligens på tide...

 10. #50
  Hifi Freak roadrune's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2014
  Sted
  Stord
  Innlegg
  1,858
  Tagget i
  1 Innlegg
  Jeg vil anbefale deg på det sterkeste å dekke til isolasjonen med noe som er støvtett....

  Ellers vil du nok måtte leve med støvet i år fremover.

 11. #51
  Hifi Freak AndersR's Avatar
  Ble medlem
  May 2011
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  3,064
  Tagget i
  3 Innlegg
  OK?
  Hva anses som støvtett, men som samtidig slipper igjennom luft slik at isolasjonen fungerer som tiltenkt som akustikktiltak?
  Og gjelder dette trefiber? Trefiberstøvet, om jeg kan kalle det støv, er langt grovere (synes jeg) og minner mer som veldig tynn flis, sammenlignet med det jeg har opplevd fra Rockfonplater for eksempel.

  Vil høyttalerfronstoff, eller lignende materialer være tilstrekkelig tro du?

 12. #52
  Rubinmedlem Sluket's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2006
  Innlegg
  40,721
  Tagget i
  20 Innlegg
  Heisan - dette stoffet var ukjent for meg, en som allergisk mot Glava og Rockwool. God nyhet! Er egenskapene omtrent de samme?

  Nå er begeret nådd! 13. #53
  Hifi Freak AndersR's Avatar
  Ble medlem
  May 2011
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  3,064
  Tagget i
  3 Innlegg
  Jeg er egentlig usikker. Noen her på sentralen mente en gang i tiden at det var snakk om magiske egenskaper for bassabsorbering. Jeg vet ikke helt, men jeg antar at det bør funke omtrent som annen relativt lodden isolasjon. Jeg har uansett ikke tenkt til å bytte ut denne med Glava eller Rockwool for å sammenligne, så jeg velger å bestemme meg for her og nå at Hunton ikke bare er omtrent like bra, men faktisk helt overlegent alle andre alternativer. Ihvertfall hos meg. Siden det ikke kan motbevises.

  Som du ser på bildet så blir det en del løs sagflis når platene håndteres og kappes, sammenlignet med tradisjonell isolasjon, men siden det ikke klør som besatt så er det ikke så ille. Eneste er at man kan bli litt nysete av trestøvet. Også kan man jo selvsagt få flis i fingern om man er uheldig. Huffameg.


  Eh... hva i all verden gjør jeg oppe klokka tre om natta?
  Curse you, fjollete videoer på youtube!!

 14. #54
  Hifi Freak roadrune's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2014
  Sted
  Stord
  Innlegg
  1,858
  Tagget i
  1 Innlegg
  Høyttalerstoff bør vel stoppe det meste vil jeg tro,ja. Kanskje mors strømpebukser også?

 15. #55
  Hifi Freak AndersR's Avatar
  Ble medlem
  May 2011
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  3,064
  Tagget i
  3 Innlegg
  Nå er riktignok ikke mora mi noen sylfide akkurat, men SÅ feit er hun ikke at strømpebuksene hennes kan trekke denne veggen.


  Jeg får ta en tur til en av de lokale stofflangerne og se hva de kan tilby.

 16. #56
  Hifi Freak AndersR's Avatar
  Ble medlem
  May 2011
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  3,064
  Tagget i
  3 Innlegg
  Fant dette hos stoffpusherene.
  https://www.stoffogstil.no/metervare...polyester-sort
  Det er en god del tettere enn frontstoff, men fremdeles ganske tynt. Tror det vil fungere utmerket til formålet. Var fin pris på det også.
  Navn:   stoff.jpg
Visninger: 1332
Størrelse: 119.1 Kb
  En liten nedtur var det da jeg skulle sette i gang å trekke alt sammen nå, er at jeg innså at det ikke er spesielt lurt å gjøre dette før jeg har trukket kabler. Og de har jeg faktisk ikke kjøpt ennå. Så da havner ting litt på vent inntil videre, siden jeg har andre planer for morgendagen.

  Takk til roadrune for innspillet!

 17. #57
  Hifi Freak AndersR's Avatar
  Ble medlem
  May 2011
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  3,064
  Tagget i
  3 Innlegg
  Ikke noe arbeid utført i dag. Har gjort andre ting. Men jeg rakk en tur innom Hi-Fi Klubben i Drammen og handla kabler.
  Det er helt sykt hvor mye som skal til. Jeg tok frem vekta da jeg kom hjem og så at det faktisk var ganske nøyaktig SEKS KILO med kabler. Og dette er kun høyttalerkabel samt en hdmi-kabel.
  Navn:   kabelvekt.jpg
Visninger: 814
Størrelse: 73.8 Kb

  Totalt er det 75 meter kabel i disse to posene. Det er tydeligvis ganske lenge siden jeg befant meg i en verden der 2x2,5 meter var nok...

  Navn:   kabelhaug.jpg
Visninger: 860
Størrelse: 137.2 Kb

  Jeg valgte Argon Black Edition SC2 høyttalerkabel (2x4 kvadrat) til alt som skal skje i front (de tre frontkanalene samt de fire subwooferne). Denne kabelen vil ikke være synlig, siden alt vil ligge inne i boksen.
  Argon Blue Edition SC1 høyttalerkabel (2x2,5 kvadrat) ble valgt til bakhøyttalere og atmoskanaler. Denne er hvit og har en ganske diskret overflate, så dersom jeg velger å montere den synlig vil den ikke gjøre noe stort nummer ut av seg.


  HDMI-kabelen ble en svært rimelig timeter fra Kramer.

  Regner med å få strukket litt kabler i morgen.


  Jeg bestilte også projektor i dag. Sonys nye budsjettmodell (HW45) er fremdeles ikke tilgjengelig, så jeg bestemte meg for å snobbe på meg en litt dyrere modell. Så nå blir det HW65 på meg.
  Bestilte den i hvit, siden dette ikke er et dedikert kinorom, så det blir fremdeles en del lyse farger her.

 18. #58
  Hifi Freak AndersR's Avatar
  Ble medlem
  May 2011
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  3,064
  Tagget i
  3 Innlegg
  To hyggelige overraskelser så langt her jeg sitter og klargjør kabler:

  1: Samtlige av B&W CT-produkter inkluderer orginale Neutrik SpeakOn plugger i esken. Både høyttalere, subwoofere og forsterkere hadde de nødvendige pluggene vedlagt. Veldig hyggelig, spesielt siden jeg ikke har lagt merke til at det står reklamert for dette noe sted.
  Navn:   speakons.jpg
Visninger: 791
Størrelse: 137.3 Kb

  2: Argonkabelen jeg bruker til alle frontkanalene (som er de som får Speakonpluggene) er unormalt greie å håndtere. Dette er en kabel bestående av en haug små tråder, ganske tradisjonell kabel egentlig. Men ytterst er det en vevd kappe som sørger for at kabelen ikke fliser seg opp dersom man kløner litt. Og med tanke på at Speakons tillater max 4 kvadrat, og denne kabelen faktisk er 4 kvadrat, så ville det vært mye kløn med flising med vanlige kabler. Disse klarer seg derimot suverent og er en fryd å jobbe med.
  Navn:   argonkabel.jpg
Visninger: 996
Størrelse: 76.7 Kb
  Jeg vet ikke hvem som faktisk produserer disse, men det er godt mulig at man kan finne nøyaktig de samme kablene under andre merkenavn. Det vil ikke forundre meg. Konseptet er ihvertfall bra, og selve kabelen i seg selv er veldig myk og bør ikke protestere på å bli lagt rundt hjørner og sånt.

 19. #59
  Hifi Freak Joppe's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2003
  Sted
  Sydpolen
  Innlegg
  1,514
  Tagget i
  0 Innlegg
  Her har det skjedd mye, så du er et arbeidsjern og attpåtil en skikkelig hunk! Coca cola light break, lol.

  Men seriøst, morsom lesing og bra jobba. Glad du slapp unna med skrekken, er fort gjort!
  Jeg er eutist med HDAD og lese- og silkehansker.

 20. #60
  Hifi Freak AndersR's Avatar
  Ble medlem
  May 2011
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  3,064
  Tagget i
  3 Innlegg
  Fremskritt!
  Navn:   ferdigboks_26august.jpg
Visninger: 741
Størrelse: 63.5 Kb

  Kabling er ferdig, selv om det var noe dritt å tre kabler _etter_ at jeg hadde lagt klar isolasjonen. Virkelig glad for trefibervalget mitt nå. Hadde dette vært rockwool eller glava hadde jeg sannsynligvis ikke fått sove på flere uker pga kløe og utslett.
  Så ble alt trukket med stoff (takk for oppfordringen roadrune, det føles MYE bedre nå).

  Stiftepistolen må ligge til nedkjøling en stund nå, for den har virkelig fått kjørt seg i dette prosjektet. Totalt sett har jeg brukt over 1700 stifter (!!!!) og jeg er jo ikke ferdig ennå.

Side 3 av 21 FørsteFørste 1234513 ... SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed