Side 2 av 21 FørsteFørste 123412 ... SisteSiste
Resultater 21 til 40 av 413
Abonnér på denne tråden
 1. #21
  Hifi-entusiast joneinar's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2015
  Innlegg
  247
  Tagget i
  0 Innlegg
  Følger spent med videre her...
  ​'Music is what l'm living for' - Dj Bobo

 2. #22
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jul 2005
  Sted
  Tomter
  Innlegg
  1,437
  Tagget i
  1 Innlegg
  Torget
  2
  Gutsy, ambisiøst og utrolig fett og gjøre dette i en leilighet..

  Må spørre hvilken etasje du bor i og hvor mange etasjer? Gjorde det samme i min siste leilighet dog kun med flytende gulv som akustikk tiltak noe som ikke er noe spes. mye. Kjøpte en hjørneleilighet i den tro at det ville bli bedre med tanke på naboene... Skal mye til for og temme basstrykket i en leilighet uten og forstyrre naboene.. Opplevde en gang at en beboer i naboblokka kom og klagde)

  Husk god dugnadsånd og hyggelige bekjentskaper i blokka kan veie opp for litt dårlig akustikk

  Vil titte innom ja
  Høytalere: Bang Olufsen Beolab 17
  Prosessor Anthem AVM60
  Kilde Mac Mini 256SSD 16GB Ram - AVM60 DTS play FI

 3. #23
  Hifi Freak AndersR's Avatar
  Ble medlem
  May 2011
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  3,064
  Tagget i
  3 Innlegg
  Jeg bor i 3. etg i en 4 etg høy blokk med "normalt god" lyddemping. Jeg rømte fra en blokk som hadde skrekkelig dårlig lydisolasjon mellom boligene. Jeg hørte samtalene naboene under meg hadde. Det var ikke så kult. Her er det betydelig bedre, men det er jo en gammel blokk og det hadde nok vært bedre om jeg hadde hatt leiligheten over meg (som da er topp- og endeleilighet) fremfor det jeg har nå. Men det er mye barnefamilier i blokka her, og det jeg hører mest av er når de går bananas i oppgangen og slamrer sparkesyklene sine inntil rekkverket. Når de først er inne i boligene hører jeg ganske lite av hyling og skriking. Så det betyr forhåpentligvis at de ikke hører allverdens fra meg heller.
  Men jeg må jo regne med å ta hensyn her, og være mottakelig for innspill fra naboene. Jeg forventer ikke å kunne spille grisehøyt hele døgnet uten at noen merker noe. Satser på god dialog med mine nye naboer for å være sikker på at de tør å si i fra, slik at jeg vet hvordan det ligger an. Men jeg skal også teste selv ved å sette på musikk og gå ut av leiligehten for å høre hvordan det oppleves utenfor. Kanskje kjøre en sweep eller to også.

  Dette er jo forsåvidt fordelen med at bygginga er litt usatt. At jeg kan få litt mer tid til å gjøre meg kjent med naboene. Det er jo trossalt i Oslo, og det er begrenset hvor mye naboer snakker med hverandre. Men nå er det ihvertfall ikke slik at "han som flytta inn i forrige uke begynner å bråke allerede".

  Nå er jo forsåvidt anlegget dimensjonert slik at dersom jeg en gang i fremtiden skulle finne på å flytte til noe langt større, så trenger jeg ikke tenke på å måtte skalere opp anlegget. (ja, det er en dårlig måte å bortforklare for seg selv at man har dratt i alt for hardt på anleggsbygginga)

 4. #24
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jul 2005
  Sted
  Tomter
  Innlegg
  1,437
  Tagget i
  1 Innlegg
  Torget
  2
  Syns man ikke kan dra for hardt i når det gjelder anlegg så lenge økonomien tillater det Ofte billigere det en og stadig oppgradere hele tiden

  Jeg gikk ned til naboen og stod i stua hans for og høre hvordan det påvirket han når jeg spilte passe høyt Har man ett bra kalibrert anlegg og gode komponenter trenger man ikke å spille så høyt heller, selv om det er ett snev artigere kanskje...
  Høytalere: Bang Olufsen Beolab 17
  Prosessor Anthem AVM60
  Kilde Mac Mini 256SSD 16GB Ram - AVM60 DTS play FI

 5. #25
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  2,854
  Tagget i
  1 Innlegg
  Noen som planlegger nye receiver til høsten?

 6. #26
  Hifi Freak AndersR's Avatar
  Ble medlem
  May 2011
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  3,064
  Tagget i
  3 Innlegg
  Og da skjer det plutselig ting!
  Enten er jeg i ferd med å lage et digert mikadospill i stua, ellers har jeg fått hjelp til å handle materialer i dag.
  Navn:   plankekjøring.jpg
Visninger: 930
Størrelse: 82.0 Kb
  Følg med videre på verdens sannsynligvis tregeste byggetråd!

 7. #27
  Hifi Freak AndersR's Avatar
  Ble medlem
  May 2011
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  3,064
  Tagget i
  3 Innlegg
  Utrolig nok er det fremskritt!
  Fort går det ikke, men jeg er så livredd for å gjøre alvorlige feil at jeg tenker meg -veldig- godt om før jeg gjør noe som helst. Heldigvis, i dette tilfellet, for det viste seg at jeg hadde totalt feilberegnet alt når det kom til hva slags mål jeg skulle kappe etter. Ikke ofte jeg blir belønnet for å slite litt med dørstokkmila, men denne gangen var det utelukkende positivt.

  Navn:   Plattform1.jpg
Visninger: 918
Størrelse: 43.1 Kb
  Greia på bildet er selve fundamentet i kontruksjonen jeg skal lage. En plattform som hele moroa skal stå på.

  Denne vil flyte på Auralex U-Boat floaters i håp om å redusere omfanget av vibrasjoner som forplanter seg til naboene.

  Jeg har basert meg på 36x48mm lekter til dette. U-boatene har plass til ca 38mm i åpningen.
  Navn:   Plattform1_U-boats_detalj.jpg
Visninger: 930
Størrelse: 51.8 Kb

 8. #28
  Hifi Freak AndersR's Avatar
  Ble medlem
  May 2011
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  3,064
  Tagget i
  3 Innlegg
  En liten oppdatering med dagens fangst:

  Ski Bygg var innom og leverte MDF, Hunton Fermacell og trefiberisolasjon. Bra sjappe virker det som, og betydelig bedre priser enn alle andre alternativer jeg så på. Samtidig hadde de faktisk det jeg var ute etter. Det var et pluss. Har bare denne ene handleopplevelsen å basere meg på, men den var såpass positiv at jeg ikke har noe problem med å anbefale de videre.
  Navn:   SkiByggLeveranse1.jpg
Visninger: 857
Størrelse: 109.3 Kb
  Navn:   Skibyggleveranse2.jpg
Visninger: 880
Størrelse: 123.0 Kb

  I tillegg fikk jeg en pakke fra Dynabel med stoff, strømfordelere og "snepperter" til å feste fronter med. Alt i alt en bra dag for innkjøpsavdelingen her.

  Navn:   Skibyggleveranse3.jpg
Visninger: 836
Størrelse: 70.1 Kb

 9. #29
  Hifi Freak AndersR's Avatar
  Ble medlem
  May 2011
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  3,064
  Tagget i
  3 Innlegg
  Da er bakveggen i boksen tilsynelatende ferdig. Må nok finpusse litt på hullene for gjennomførting til kontakter, men det skal passe sånn omtrentlig håper jeg.
  Jeg har klipt opp en gammel t-skjorte og lagt tøystykker under hver U-Boat floater for å unngå at gummien klistrer seg fast i gulvbelegget slik at det fortsatt bør være mulig å skyve litt på konstruksjonen selv nå som det kommer en del vekt på plattformen. På den måten bør jeg kunne finjustere plasseringen sånn passelig greit håper jeg.
  Blir spennende når veggen skal vippes opp. jeg antar at den veier 150 kilo ellernosånt. Og den er ganske vinglete. Avstiverne kommer først i etterkant i form av sidevegger.

  Navn:   vegg1.jpg
Visninger: 857
Størrelse: 51.9 Kb

  Materialer som er brukt er 36x98mm reisverk under 12,5mm tykke Hunton Fermacellplater (120x120 cm)

 10. #30
  Hifi Freak AndersR's Avatar
  Ble medlem
  May 2011
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  3,064
  Tagget i
  3 Innlegg
  Etter å ha fått spist litt fortsatte jeg litt til, og fikk hjelp på et kritisk punkt jeg aldri hadde klart alene.

  Siden veggen skal stå klint inntil opprinnelig vegg, stiftet jeg fast et tynt lag (ca 1,5cm) skumplast til veggen (kjøpte resteruller med avkapp fra Skumplastsenteret, like ved Ikea på Furuset). Dette gjør at jeg slipper å være bekymret for om det skal skrangle mellom de to veggene.
  Navn:   vegg2.jpg
Visninger: 875
Størrelse: 46.1 Kb
  Da det var gjort var det på tide å reise veggen. Og det var da det var godt å ha hjelp. Veggen veier sannsynligvis godt over 150 kilo, og det var ganske tungt å løfte den vinglete veggen opp og på plass selv med hjelp. Oppstiving av veggen er ikke gjort ennå, det kommer med sideveggene.
  Navn:   vegg3.jpg
Visninger: 820
Størrelse: 47.2 Kb
  Konseptet med å sette på hengsler på stenderne viste seg å fungere utmerket, og gjorde at vi kunne gi maks fokus på å løfte, og slapp å tenke på å måtte treffe noe som helst. Veldig behagelig, midt oppi det panisk strevsomme.
  Navn:   vegghengsel.jpg
Visninger: 926
Størrelse: 61.3 Kb
  Hullene til kontaktene må utvides litt, men det utsetter jeg til jeg får kjøpt meg stikksag på mandag. Hullene jeg har nå er laget med drill (!). Det var ikke helt optimalt følte jeg...

 11. #31
  Hifi Freak AndersR's Avatar
  Ble medlem
  May 2011
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  3,064
  Tagget i
  3 Innlegg
  I dag fikk jeg igjen smake litt på savn etter stikksaga, men den jeg får på mandag skal visstnok være verdt å vente på. Og dagens oppgave har egentlig gått helt fint uten.
  Planen i dag var å lage sidepaneler til boksen. Og siden det er så trangt om plassen må disse lages som moduler i forkant og så monteres på resten av makkverket.

  Tok litt tid, men gikk egentlig ganske greit. Merker at trevarene jeg kjøpte fra Byggmax (før jeg innså at jeg kunne bestille fra Ski Bygg) ikke akkurat er det meste man kan få tak i. Det er mye krøllete materialer her som jeg må kjempe mot/med for å få til å funke. Nå er disse bildene tatt med med et mikkemus-kamera siden jeg ikke ønsket å dra frem speilrefleksen i alt gipsstøvet her inne, og optikken der får det til å se totalt krise ut. Det er det absolutt ikke. Nå som jeg har fått montert det er det sånn rimelig rett, selv om det var litt tungt å jobbe med/mot spennet i det vridde treverket.

  Materialer brukt er igjen 36x98mm stendere festet til fermacellplater. Jeg benyttet til dette 240x60cm plater som jeg kappet ned til ønsket bredde (i mitt tilfelle ca 41cm)
  Baksiden (inn mot opprinnelig vegg) er som tidligere dekket med et tynt lag skumplast.
  Vinkelbeslag ble brukt for å feste disse modulene til resten av kontruksjonen.

  Og ja, det er helt riktig å gjøre sagearbeid på kjøkkenet!
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder        

 12. #32
  Hifi Freak roadrune's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2014
  Sted
  Stord
  Innlegg
  1,858
  Tagget i
  1 Innlegg
  Sager du gipsen? Det er unødvendig, bruk en skark tapetkniv mot rettholdt og skjær gjennom papiret på den ene siden, og knekk platen rett i to. Deretter skjærer du papiret på andre siden.

 13. #33
  Hifi Freak AndersR's Avatar
  Ble medlem
  May 2011
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  3,064
  Tagget i
  3 Innlegg
  Som jeg har skrevet i innleggene ovenfor, så bruker jeg Huntons Fermacell-plater. Dette er altså ikke vanlige gipsplater, men en type fibergips. Denne er omtrent like robust som en tilsvarende tykk sponplate vil jeg anta. Godt mulig det hadde gått an å knekke de som en vanlig gipsplate, men jeg har ikke tatt sjansen på å prøve. Jeg ser for meg at det hadde gått omtrent like bra som om jeg hadde prøvd å kappe en sponplate med samme fremgangsmåte.

 14. #34
  Hifi Freak roadrune's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2014
  Sted
  Stord
  Innlegg
  1,858
  Tagget i
  1 Innlegg
  Ok. Kjenner ikke de platene, tolket det som om du også brukte vanlig gips.

 15. #35
  Hifi Freak AndersR's Avatar
  Ble medlem
  May 2011
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  3,064
  Tagget i
  3 Innlegg
  Jeg vurderte faktisk det som et alternativ for å kutte kostnader, men etter at jeg fant prisene på Fermacell hos Ski Bygg var det ganske enkel prioritering. Har aldri jobbet med Fermacell tidligere, men det ser ut til å leve opp til ryktet som robuste plater. Jeg liker de ihvertfall. Kan skru vanlige treskruer rett inn i platene om jeg vil. Føles veldig bra.
  Men fy så tungt...!

 16. #36
  Hifi Freak AndersR's Avatar
  Ble medlem
  May 2011
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  3,064
  Tagget i
  3 Innlegg
  OK, et lite fremskritt i dag også:
  Har fått satt opp stendere i front også, slik at det nå begynner å bli mulig å se hva dette kan benyttes til.
  I tillegg har jeg målt opp hylleavstand og satt opp koblinger mellom for-og bakstenderne for oppstivning og for at de skal kunne bære hylleplater med høyttalere.
  Måtte regne ganske nøyaktig, for det blir ekstremt trangt med den stablingen som jeg har tenkt meg. Håper jeg har målt riktig, ellers kan det bli litt krise...
  Navn:   12august1.jpg
Visninger: 754
Størrelse: 51.7 Kb
  Den øverste tverrliggeren (kan man si det på et hififorum uten å bli permanent bannet?) er vel å merke bare klaska opp midlertidig for å holde ting på plass under monteringen. Den skal vekk og erstattes av en toppmodul etterhvert.

  Har lagt opp til at hver enkelt av hylleplatene som skal holde utstyret blir uavhengig avkoblet fra resten av byggverket. På bildet under vises det hvordan det vil se ut der hylleplatene vil møte hverandre horisontalt.
  Navn:   12august2.jpg
Visninger: 787
Størrelse: 43.8 Kb

  Om det blir pent vær i morgen blir det avkobling fra bygginga. Det har jeg sikkert godt av. Ei kontorrotte som meg har jo ikke godt av å gjøre så mye reellt arbeid over tid. Selv om det så langt føles veldig bra.

 17. #37
  Hifi Freak AndersR's Avatar
  Ble medlem
  May 2011
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  3,064
  Tagget i
  3 Innlegg
  Joda, været på lørdag var upåklagelig, og det ble derfor fotografering av roadracing på Vålerbanen hele lørdagen.

  I dag startet jeg bygging omtrent kl 14 og fikk ordna et par ting som gjenstod. Først og fremst fikk jeg utvidet hullene til kontaktene i veggen slik at jeg nå har dytta kassa HELT inntil veggen, for å spare så mye plass som mulig. Siden det er skumplast mellom kassa og den opprinnelige veggen bør ikke dette by på problemer i form av skrangling eller noe sånt.
  I tillegg fikk jeg bygget ferdig toppen av kassa. Det var noe herk, siden det er så sykt trangt. Alt måtte bygges pinlig nøyaktig (basert på slurv jeg hadde gjort tidligere) som små moduler på kjøkkenbordet før jeg kunne lirke de ferdige enhetene opp på toppen av boksen.
  Navn:   takmodul.jpg
Visninger: 780
Størrelse: 189.5 Kb
  Det var ikke alltid like lett, og det måtte innimellom litt trimming til der det ikke var nok plass mellom taket og boksen.
  Navn:   takmodul_tilpasning.jpg
Visninger: 771
Størrelse: 94.5 Kb

  Ble et par småfeil underveis, men totalt sett gikk dette egentlig veldig bra, det tok bare skrekkelig lang tid.

  Det positive oppi alt sammen, er at etter at taket var på plass, så viste det seg at kontruksjonen var så godt avstivet at det ikke ble nødvendig å lage horisontale avstivninger i front av boksen. Dette setter jeg veldig pris på siden det kommer til å bli trangt nok som det blir mellom komponenthyllene når alle høyttalere skal stables inn som tiltenkt.


  Med dette er del 1 i det store prosjektet mitt fullført. Dette er grunnmuren min. Den som alt det andre skal bygges videre på. Er veldig fornøyd, selv om jeg har brukt nesten en hel uke på dette. Men det får være lov, med tanke på at jeg knapt nok har tatt i en drill før dette påbegynte.

  Navn:   boks_14august.jpg
Visninger: 786
Størrelse: 66.4 Kb

  I morgen får jeg en forhåpentligvis kjøpt meg en sag som er egnet for å kappe MDF, så da skal det kappes hylleplater!

 18. #38
  Hifi-entusiast slendrian's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2012
  Sted
  Rødøy
  Innlegg
  175
  Tagget i
  0 Innlegg
  Digger sånne byggetråder altså! lykke til videre, dette blir knall

 19. #39
  Hifi Freak AndersR's Avatar
  Ble medlem
  May 2011
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  3,064
  Tagget i
  3 Innlegg
  Kom akkurat tilbake fra et besøk hos Motek på Ensjø, som hadde ordnet meg en Festool stikksag fra demo/utlånsflåten deres som jeg fikk kjøpt til en veldig hyggelig pris. Super service, og visstnok legendarisk kvalitetssag. Gleder meg til å teste den nå. Har en del 22mm MDF som den skal få prøve seg på.
  Navn:   FestoolPS300.jpg
Visninger: 776
Størrelse: 83.5 Kb

 20. #40
  Hifi Freak AndersR's Avatar
  Ble medlem
  May 2011
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  3,064
  Tagget i
  3 Innlegg
  Første katastrofe og velfortjent påmelding til Darwin Awards var ikke langt unna i dag.
  Idiot som jeg var (og lat, fremfor alt!) bestemte jeg meg for at kappsaga kunne være et godt verktøy for å hurtig dele opp en del u-boats i halve og tredjedelsstykker, siden jeg trengte litt mindre biter til demping av høyttalere og litt sånt. Den første går nesten ok. Det lukter dritt og det spruter gummi, men det funker. Så jeg stapper inn et trestykke i U-boaten for å gi den en holdbar fasong og prøver igjen. Og da skjer det: Saga griper tak i gummien og drar den med rundt, og trestykket spretter avsted og rikosjetterer rett i hånda mi. Saga bråstopper med et smell, og jeg tenker "hva faen har jeg gjort nå? jævla idiot!" hovedsaklig fordi saga er lånt (unnskyld Knut!) men mest fordi jeg ser for meg at dette kunne ha gått langt verre. Brukte ikke vernebriller og hadde jeg fått det som traff meg i hånda, i fjeset istedenfor hadde nok historien vært en helt annen. Istedenfor slapp jeg unna med et saftig blåmerke på en finger (ny erfaring for min del) og at saga trenger et nytt blad. Det var noen andre deler som gneldra seg i stykker, men det virker mest som styling, evt for å få sagflisen til å sprute i en eller annen sympatisk retning, så etter å ha skrudd av en stakkars metalldings som hadde blitt maltraktert tror jeg det meste er OK når jeg får bytta sagblad.
  Men Byggmax hadde ingenting (ikke overraskende, de har aldri det jeg trenger virker det som) og Thaugland hadde heller ingenting som passet denne saga (grønnBosch), så da får jeg ta turen til Alna og sjekka Maxbo og et par andre steder i morgen så saga kommer i stand før eieren plutselig trenger den selv.

  Men når det er sagt: Stikksaga fra Festool er virkelig en fest av et verktøy. Herre min hatt, så nydelig det var å bruke den!
  Stor takk til Motek som gjorde dette mulig! Og til alle forumistene (spesielt OB-BB) som har gjort meg oppmerksom på at Festool er the shit. Bare uten shit.

  Etter at støkken hadde gitt seg, og jeg hadde kappa U-Boats til den store gullmedaljen (med hansker og kniv) for å roe nervene mine, måtte jeg innse at jeg ikke var helt klar for å kappe MDF riktig ennå. Først måtte jeg legge inn isolasjon i plattformen. Jeg brukte 50mm tykk Hunton Flex trefiberisolasjon.
  Navn:   isolasjon.jpg
Visninger: 781
Størrelse: 99.2 Kb

  Så kappet jeg til Hunton Fermacell gulvgips (10mm tykk) og la oppå dette, flytende oppå U-Boat floaters.

  Når det var gjort var det på tide å kappe MDF.

  Og som en liten advarsel til deg som tror det er en god ide å kappe MDF inne i boligen. Det er på ingen måte lurt. Kvakkerakk som det støver! Og et så fint støv at det bare blir hengende i lufta og legger seg -overalt-.
  Jeg gruer meg virkelig til å vaske. Det kommer jo aldri til å bli rent noensinne. Og det vil være galskap å begynne med lerretstoff og å trekke fronter før etter at det er vaska minst åtte ganger tror jeg, for dette støvet legger seg tydeligvis overalt.

  Men når det er sagt, så fikk jeg kappa til noen hylleplater slik at de passa fint inn i byggverket.
  Navn:   hylleproduksjon.jpg
Visninger: 1415
Størrelse: 71.6 Kb
  Den midterste hylla nederst har jeg laget større for at den skal få plass til dyp elektronikk. Det ser litt rart ut akkurat nå, men jeg har håp om å få til en løsning som ikke ser helt håpløs ut når alt er ferdig.
  Som dere ser er jeg ikke ferdig. Det mangler to hyller som skal opp på hver sin side. Det får jeg ta i morgen.
  Ellers ser dere sikkert også den svært elegante latmannsløsningen for å få tilgang til strøm, uten å måtte flytte kontakter. Hadde jeg gjort dette proft hadde jeg fått en elektriker til å legge opp strøm til innsiden av boksen med fastmonterte kontakter der. Men det droppa jeg og lagde heller åpninger for gjennomføringer. Men med 22+10mm sandwichen liggende på gummi, så ble det litt vrient å nå frem, så da ble stikksaga brukt litt til det også. Ser ikke pent ut, men det funker!

  Det neste jeg lurer på nå er hvordan jeg bør behandle reisverket her slik at det lyse treverket ikke skinner igjennom frontstoffet jeg skal bruke . Hva anbefales? Svart beis? Matt maling? Og trenger jeg egentlig å grunne når det ikke trenger å se pent ut? Det skal jo trekkes med stoff, så ingen bør se noe som helst av dette.

Side 2 av 21 FørsteFørste 123412 ... SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed