Driver med en totalrenovering av kjelleren på 40m2, der halvparten skal bli vaskerom/bad og da 20m2 kjellerstue/hjemmekino/HIFI.

Vi bor i enderekkerekkehus bygd i 1960 og har utfordringer med dårlig lydisolering til nabo. Jeg har testet noe i den eksisterende kjellerstua og nabo hører irriterende godt opp til sin stue når jeg kjører på litt volum.

Jeg har derfor en idè som jeg lurer på har noe for seg. Jeg driver for tiden med pigging og fjerning av masse for høyere takhøyde. Vi må derfor naturlig nok støpe osv på nytt. Vil det ha noe for seg og være verdt innsatsen å støpe kjellergulvet seperat fra resten av bygningen? Ser for meg eksempelvis 3-4-5 cm mellom som tettes med isopor e.l

I tillegg har jeg en tanke om å støpe ned stålbjelker som lager et solid rammeverk med minimalt vibrasjoner, da mine høyttalere med 4 aktive subwoofere en en bass-glad eier er en utfordring mtp lydisolering generelt.

Med andre ord en rom-i-rom løsning som på et vis vil få sin egen "grunnmur". (etter å ha pigget endel i gulvet har vi bokstavelig talt kjent på kroppen hvor mye vibrasjoner et støpt gulv faktisk kan føre).

Døren inn vil da være det svakeste punktet. Også her har jeg en feberfantasi om å lage en skyvedørsløsning "utenpå" den vanlige døren som kan benyttes når jeg ønsker å dra ekstra mye på.

Ellers har jeg sett litt på løsningene til avshop med stålstendere og gummibaserte lydbøyler osv..

Kom gjerne med innspill, spesielt om noen av ideene koster mer enn de smaker....