Trenger litt råd om og sette opp dedikert hjemmekino!

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Noya

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    27.11.2013
    Innlegg
    154
    Antall liker
    14
    Torget vurderinger
    2
    Trenger litt råd om og sette opp dedikert hjemmekino! (Byggetråd)

    Hei,

    Dette blir første post på forumet, og må si at det virker som er hyggelig forum men masse illsjeler for hifi!
    Jeg håper det er greit jeg poster den her, vis ikke så beklager jeg for det :)

    Endelig kan det se ut til at jeg kan få meg et dedikert hjemmekino rom, rommet i seg selv er ikke veldig stort 9.1m2 hvor målene er 320*283 men har lest flere som har løst små rom på en god løsning.
    Jeg har lyst til og få plass til en 4 sitter plasser men etter og ha bygd opp rommet i 3d så ser jeg fort at det kan bli vanskelig, det vil bli ganske trangt for de som sitter bakerst og lerret blir kanskje litt for stort for de som sitter foran.
    Her må jeg prøve meg litt mer frem, er også veldig vanskelig og finne gode plasseringer på høyttalere men det finner jeg nok ikke ut av før vi har fått flyttet inn i huset.

    Planen er og oppgradere hele hjemmekinoen jeg har i dag i stua med noe bedre, skal bygge akustikk plater og bass traps om jeg får plass til det. Rom i rom løsning er ikke aktuelt pga. størrelsen på rommet allerede litt for lite.

    Pr i dag har jeg 5.1 Dali Concept 6 pakken fra hifiklubben med en 12" Dali Concept Sub. Forsterker er en Pioneer VSX 827, grandview manuelt lerret og en Optoma HD20.
    Så jeg har tenkt til og oppgradere alt til en 7.2 eller 5.1 og bygge seg videre til en 7.2, kanskje overkill på et så lite rom?

    Her er en liste med ting jeg vurderer.

    - Sony VPL-HW50ES 3DHD

    - Dreamscreen Phanthom HD (multiformat) 100", egentlig bør jeg gå for en 80 - 90" med tanke på høyttalere som ant. vil være i veien..
    Men har ikke klart og finne noen i 80-90" klassen. Rommet vil ha et lite vindu som jeg lager en løsning på for og ungå lys. Bør jeg gå for grått eller hvitt lerret?

    - HK AVR370/ Yamaha RX-A1030\

    - Klipsch RF62 mkII som front høytallere

    - Klipsch Reference RB-81 II surround

    - Klipsch Reference RS-52 II bakhøyttaler

    - Klipsch SW-110 10" subwoofer

    - eller CM8/CM1/CMC/10 Høyttalersystem på hifiklubben. (dette er en 5.1 setup)

    - Jeg har også sniffet en del på JBL, både LS serien og Studio 5, husker jeg var og titta på JBL før jeg kjøpte Dali, jeg har noen ganger tenkt at jeg skulle gått for JBL, men siden jeg har bodd i blokk så trur jeg ikke jeg hadde fått brukt de slik de er bygd for.

    - Cinema 3-seter, microfiber fra fnky.no

    Det jeg har hørt av venner er at Klipsch har en veldig høy frekvens og kan bli veldig slitsomt i lengden. Det skal være sagt at de går kun etter musikk men for min del blir det musikk og film. Noen som kan bekrefte, avkrefte dette?

    Det jeg ønsker er noe som har litt kraft i seg, men med varm og klar lyd rett og slett noe som gir meg litt gåsehud når jeg ser film :p
    Jeg har ikke masse erfaring på hjemmekino så blir litt prøv og feil, men vil helst prøve og ungå og feile siden det er litt dyrt hehe.

    Hva synes dere om oppsettet, og har dere noen andre tips jeg bør vurdere som ligger rundt samme prisklasse?
    Planen er og kjøpe litt og litt, blir vanskelig og finne ut av hva som er viktigst først, når man vil helst ha alt med engang!

    Jeg må si jeg har blitt en entusiast, men mangler fortsatt litt kunnskap så alt av tips og tricks tas godt i mot med et stort takk og en virtuell klapp på skulderen!
     
    Sist redigert:

    kinodyret

    Hi-Fi interessert
    Ble medlem
    31.10.2013
    Innlegg
    86
    Antall liker
    21
    Sted
    Farsund, VA
    Vil anbefale deg og poste dette på www.avforum.no også, det er mye kompetanse på hjemmekino der også. :)
    Ja, ennå det går seint der så får du nok mer svar der ;)

    Men det jeg kan anbefale er å lage til en liten falsk vegg og ha lydtransparent lerret så får du mye mer skjerm og plass til mer rot/basser el høyttalere bak det uten at det ser forferdelig ut :D
     

    mega1

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    17.10.2008
    Innlegg
    453
    Antall liker
    188
    Sted
    haugesund område
    Torget vurderinger
    1
    Vil anbefale deg og poste dette på www.avforum.no også, det er mye kompetanse på hjemmekino der også. :)
    Ja, ennå det går seint der så får du nok mer svar der ;)

    Men det jeg kan anbefale er å lage til en liten falsk vegg og ha lydtransparent lerret så får du mye mer skjerm og plass til mer rot/basser el høyttalere bak det uten at det ser forferdelig ut :D
    Trodde ikke at en klipsch eier skulle synes at det ser forferdelig ut med et par klipsch høytalere fremme;-)
    det er heller ingen god ide med falske vegg når rommet er så lite. Og det holder nok med 80-90" lærret. Sjekk avshop.no for utvalget her
     

    Noya

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    27.11.2013
    Innlegg
    154
    Antall liker
    14
    Torget vurderinger
    2
    Takk for tilbakemeldinger! Det er allerede postet på avforum, men ønsker og høre flere steder :)
    Blir spennende og se hva jeg ender opp med, skal legge ut når jeg er ferdig :)

    Har blitt veldig usikker på lerret, jeg har ekstremt lyst på ramme lerret men har nettopp vært og sett på rommet og det er ikke mye avstand i forhold til lerrette.. Vurderer nesten og heller gå for en 65-70" tv, selv om det blir litt i mot av hva jeg hadde tenkt.. :(
    Tittet litt på noen kalkulatorerer i forhold til prosjektoren jeg ser for meg... og på minste er jeg allerede bitte litt for nærme :(
     

    John_Harald

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.08.2002
    Innlegg
    4.039
    Antall liker
    1.831
    Sted
    Sørumsand
    Torget vurderinger
    5
    Hei og velkommen til forumet. Har nettopp hjulpet en kompis med ny hjemmekino/musikkanlegg og kan sikkert gi deg noen gode råd, så er det opp til deg å følge de :) Han er strålende fornøyd!

    Først har jeg noen spørsmål:
    Er rommet i en villa eller i et hus?
    Skal rommet kun brukes som kino, eller vil du også høre på musikk?
    Hvilken type musikk og film skal rommet brukers til?
    Hva er viktigst for deg i henhold til bilde og lyd?
    Hva er ditt budsjett?
    Hvilken kilde skal du bruke? PC? Blueray-spiller, nettverkspiller?
    Kan du legge ut tegning av rommet? -og hva er takhøyden?
     

    authentic

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    03.07.2007
    Innlegg
    9.238
    Antall liker
    2.373
    Torget vurderinger
    13
    Jeg ville ikke laget falsk vegg i ett så lite rom, jeg tror du vinner bedre lyd og mer bilde om du lar være.
    Jeg har HW-50 som PJ i mitt rom som er 20m2 med kasteavstand på 4,2M på ett 106" grått lerret i ett lysregulert rom. Om du skal ha stort bilde i 80+" - klassen tror jeg du muligens må se deg om etter en annen prosjektor som klarer korte avstander. Jeg vet Epson er gode på korte avstander men vet dog ikke om de funker i ditt rom. Projector sentral har veldig greie utregningstabeller for mange PJ `er. Om ikke du klarer å presse inn en PJ ifht til avstand er også Panasonic sine Plasma TV`er å anbefale, jeg har en 65" bak lerret som hos meg fungerer veldig bra men som nok i ditt rom hadde fungert enda bedre når en tar hensyn til størrelse. Da slipper du også litt av problemstilling med lys inn selv om det skal sies at TV`en også liker det mørkt men er ikke så kravstor som Sony Prosjektoren.

    Ellers vil jeg anbefale deg ett 7.1 oppsett, filmer som er mastret i en 7.1 konfigurasjon har definitvt noe for seg. Dog er det også her kvalitetsforskjeller som kan variere veldig fra film til film.


    Angående sofa så har jeg skinn modellen fra FKNY og er rimelig fornøyd med utgaven, dog etter noen måneders bruk ser jeg at skinnet blir rimelig fort slantrete og den tåler svært lite før det setter seg merker. Kanskje ikke annet å forvente til prisen men alt i alt en grei og fin kinosofa som nok ikke er ment for hardt bruk. Jeg har behandlet den pent og impregnert den ved to anledninger.
    Angående grått VS hvitt lerret - om ikke rommet ditt er helt mørkt dvs at vegger og alt er svart så vil jeg nok med mest sannsynlighet tro at ett grått lerret vil være det rette for deg.


    Untitled.jpg


    Husk dog akustikken, om du har noenlunde kontroll på denne har du med all sannsynlighet gode muligheter til å oppnå flott lyd selv med ett så lite rom.
     

    Noya

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    27.11.2013
    Innlegg
    154
    Antall liker
    14
    Torget vurderinger
    2
    Hei John Harald!

    Så hyggelig, tusen takk for det!

    - Rommet blir i et hus.

    - Rommet blir dedikert film men jeg sitter og prøver og lage en god løsning for og kunne sitte litt med pcen der inne også og da vil det også bli musikk. Kort fortalt om løsningen med og bruke rommet med arbeid på pc. Jeg jobber som 3D vfx/artist og bruker mye tid på og lage ting i 3d. Det hadde vært veldig kult om jeg kunne sittet inne i rommet og nytet musikk mens jeg jobber.
    Derfor sitter jeg nå og prøver og designe en rack som skal kunne flippes på midten og få et bord som det vil bli montert en pc skjerm på (se bilde) men igjen det er kino som er hovedfokuset.

    - Musikk går det alt fra classisc film musikk, psy trance og hele veien til metal f.eks Dragonforce. Filmer så er det mest action, komedie og adventure filmer :)

    - Viktigste for meg angående lyd er at jeg får følelsen av lyden er i rommet og ikke i høyttaleren vis du forstår meg? God ren lyd, fyldig, varm og kan levere trøkk når det er behov for det.
    På bilde så er det egentlig det vanlige, godt skarpt bilde, minst mulig korn og lyssterkt bilde og gjerne med 3D. Ser helst for meg en prosjektor og en fast ramme på rundt 80"

    - Budsjettet mitt det er ikke satt, planen er og kjøpe inn litt etter litt. Jeg vil heller kjøpe noe dyrt og fint nå og da istedenfor og bruke 30.000.- på hele pakka og sitte igjen med noe halveis som du bytter ut om 2år. Når det er sagt så ønsker jeg ikke at f.eks fronten blir noe veldig dyrere en rundt 20-24000.- centern f.eks rundt 10.000 osv..

    - Primært så bruker jeg få ting, reciever, ps3 og Blu Ray spiller. Vis det blir mye musikk så blir det vel en dac også.

    - Jeg har sittet og designet masse på rommet i 3d til nå, jeg legger gjerne ut bilder av rommet! Målene er lenge 320cm, bredde, 283cm og takhøyden er 240cm.

    Når det er sagt, jeg har forandret en del meninger rundt hvilke høyttalere jeg er interessert i, har vært og hørt Audio Physic Classic 20 og likte lyden veldig godt, men det holder med Classic 10 og heller fylle på en med god sub. Eller så har jeg veldig lyst til og høre Vienna Acoustic Mozart Grand SE. Det jeg har sett av priser og utstyr så trur jeg det er enklere og billigere og sette opp en 5.1 / 7.1 med VA en Audio Physic siden prisen AP er stivere og f.eks bak høyttalere til AP koster 17.000.- og det blir ikke aktuelt.

    Vennligst se skissene jeg har lagt ved. Beklager for dårlig kvalitet, men jeg har ikke giddet og bruke tid på modeller og teksturering. Så det blir bare en screenshot av rommet når det er kun lagt vekt på plassering og str forhold.
    Som dere kan se har jeg også laget noen forslag på akustikk behandling men dette er ikke noe final siden jeg man må høre seg frem så her har jeg bare gjettet meg litt fram :)

    Dere kan også se en illustrajon på racket jeg tenker og bygge til sånn at jeg også kan bruke det som et skrivebord.

    topView.jpg
    perspRoom.jpg
    perspFremover.jpg
    persBakover.jpg
    rackClosed.jpg
    rackOpen.jpg
     

    Noya

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    27.11.2013
    Innlegg
    154
    Antall liker
    14
    Torget vurderinger
    2
    johnnygrandis: Er helt enig, det er ikke aktuelt med en falsk vegg da dette vil ødelegge mer en det skaper glede..
    Tv blir siste nødløsning for meg, jeg kommer til og prøve og få til en fast ramme og PJ. Har tittet litt på PC og sett at det ikke er optimalt men det går.. Så vi får se hva det blir til av PJ.
    7.1 blir det, men kommer til og bygge opp litt nå og da så til slutt så blir det en 7.1. Nå er 5.1 på bildene over men har planer om og putte inn 7.1 inn i rommet.

    Jeg har så lyst til og få plass til de FNKY stolene du har der, men det er ikke nok plass :( Det går med 2, men da blir det ingen spesiell sweet spot og litt kjedelig at gjestene må sitte på gulvet.. Funker kanskje med noe Fatboys?
    Jeg har tenkt og male veggene mørke grå eller 50% grå, vinduet vil bli tettet igjen med lyd planke som taes av når PJ ikke er i bruk :)
    Er det fortsatt behov for grått lerret da?
     

    authentic

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    03.07.2007
    Innlegg
    9.238
    Antall liker
    2.373
    Torget vurderinger
    13
    Jeg er ganske sikker på at grått lerret er det mest fornuftigste hos deg. Husk at ett grått lerret vil se hvitt ut - det er bare smånyanser som gjør det grått.
    Er det noen spesiell grunn for at du ønsker deg helt hvitt ? Hvilken farge blir taket ?

    Angående sofa er jeg helt enig, jeg ville for alt det er verdt prøvd og få inn en sofa slik at du har en plass direkte i sweespot, her hos meg er det gull verdt og det hender vi (krangler) bytter om på midtplassen iløpet av filmen.. :)

    Ser bra ut den sketch tegningen din !
     

    Noya

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    27.11.2013
    Innlegg
    154
    Antall liker
    14
    Torget vurderinger
    2
    Nei jeg har ingen spesiell grunn til og velge hvit, jeg vet strengt tatt ikke om jeg bør velge grå eller hvit derfor jeg spør så fælt :p Jeg konseptet bak og ha grå men der stopper det! Jeg er enig med deg, er nok lurest og gå for gray!
    Farge på taket har jeg ikke bestemt meg for ennå, jeg kommer mest sannsynligvis til og lage meg noen dempere av rockofon eller lignende og trekke de i sort stoff og henge de fra taket. Så da vil de dekke en del.
    Men vi får se, enten blir det hvitt, eller en mørk tone.. Eller så fikk jeg en ide i det jeg skriver om og kanskje det hadde vært kult med en foto tapet i taket? Om det går vet jeg ikke men må sjekke det ut litt! Hadde vært morro med et bilde av stjerner, nebula osv.. Eller en Star Wars med en Thai Fighter hadde også vært fett:p
    Har også planer om dekorere noen vegger, siden det er litt liten plass for posters osv..

    Takk for det johnnygrandis, er veldig morro og lærerrikt å sitte og jobbe på denne måten. Som regel så bruker jeg mest tid på og lage modeller eller rendring osv, men her har jeg brukt ufattelig mye tid på og gjøre research rundt hvordan ting fungerer, hva som er lurt og ikke minst hva jeg vil få plass til i rommet. Det er veldig viktig at det ikke er noe mindre en 98% forskjell fra skissene til " real life " i størrelse forhold. Da dette er det aller viktigste, vis det er feil så funker ingen ting av det jeg har satt opp.
     

    Noya

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    27.11.2013
    Innlegg
    154
    Antall liker
    14
    Torget vurderinger
    2
    Da blir det nok grå duk her, er både hva PJC og flere anbefaler.

    Jeg har nå vært og besøkt Stereofil og må jeg bare slenge inn og si at det var utrolig hyggelig og komme til Stereofil og det var ikke mangel på erfaring der. Jeg fikk hørt på Vienna Acoustic Mozart Grand SE og likte lyden der også veldig godt. Fikk følelsen av at den er litt mørkere en Audio Physic Classic.
    Mozart var hakket kraftigere i lyden og spilte veldig stort rent og pent. Det stod et par Tannoy Definition DC10T ved siden av og hadde jeg vist bedre så føltes det ut som det var de som spilte. Nå føler jeg kanskje at Classic 20 spilte klarere og kanskje hakket renere. Nå er det 1 uke siden jeg hørte Classic 20 så det blir litt dumt og sammenligne men jeg går utifra "wow" faktoren jeg fikk ved de 2.

    Synes det er veldig vanskelig og velge mellom høyttalere, jeg hadde igrunn også lyst til og høre PSB også men den glemte jeg rett og slett.
    Nå har jeg ikke hatt med meg cd, så jeg har ikke hørt de samme låtene på forskjellige HT, men jeg trur kanskje VA Mozart er kanskje litt mer kino vennlig.
    Men igjen jeg hadde tenkt og gå for Classic 10, vis jeg skulle ha gått for AP. Prisen for Classic 10 er mye rimeligere om jeg benytter meg av kampanje prisene på OHFC.
    VA Mozart er 10 lapper dyrere en kampanje prisen på AP, men tar igjen på den store lyd opplevelsen jeg fikk av de.

    Noen andre som har lyst til og komme med noen sammenligninger evnt. andre HT/merker jeg bør høre før jeg velger hva jeg går for?

    Frem til nå har jeg blitt anbefalt Anthem MRX 710 og Pioneer SC-LX87 som amp, begge rundt samme prisklasse. Trur dere det er behov for og gå for de her eller kan jeg gå for noen hakke mindre? Jeg bare spør av nysgjerrighet, selgere vil alltid være selgere så jeg sjekker alltid litt rundt før jeg bestemmer meg :)
     

    Della

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    07.01.2010
    Innlegg
    168
    Antall liker
    68
    Sted
    Vigrestad, Sør på Jæren
    Hei,

    Siden du ikke hørte på meg på AV-forumet, la meg forvirre deg en gang til ;)

    Det ligger ute et par med Piega Premium 5,2 på brukten til 20 lapper. Den modellen kom ut for bare noen måneder siden. Har selv forgjengeren, Premium 5, på utlån til en kamerat av meg, og den er så god at han ikke vil ha dem i hus lenger fordi det blir så stor nedtur å få "vanlige" høyttalere i hus når jeg skal ha dem tilbake...

    Nå har han en ØK ute etter vanlige høyttalere før han blir "Piegasert" :p

    Om jeg ikke har rotet nok med hodet ditt nå så vil jeg igjen påstå at jeg er stor fan av å splitte opp bokser. Skal du bruke litt penger på forsterker også ville jeg vurdert prosessor og effektforsterker.

    Om du ikke kjenner meg igjen på navnet fra AV-forumet så er jeg samme personen som da anbefalte deg et moderat thx-høyttaleroppsett, og linket vel til Jamo, men det finnes flere slike.
    Men siden du virker som ha ha et snev av HiFi-syke så slenger jeg meg på og anbefaler litt mer heavy duty utstyr. Det er ikke så smart alltid, men kjære kyrkjefolk så kjekt det kan være!!! :D
     

    Noya

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    27.11.2013
    Innlegg
    154
    Antall liker
    14
    Torget vurderinger
    2
    Hei Della,

    Haha der kan du se :p Jeg gikk faktiskt et par dager rundt og vurderte forslagene dine ganske godt men merkelig nok så forsvant den tanke gangen om og gå for noe enklere ble fort noe mer dyrere! Må jo si at jeg hørte på deg, men smaken ble plutselig hakket dyrere. :D

    Neida du roter ikke noe mer med hodet mitt en det jeg gjør selv når jeg prøver og bli klok på hjemmekino bygging ;)
    Jeg prøver og finne Piega Premium 5.2 men jeg kan ikke se at jeg finner dem, har du noen link?

    Ja og delt opp mer hadde jo selvfølgelig vært utrolig kult, men der begynner jeg og gå over en grense som ikke passer meg.
    Etter og ha snakket med både Stereofil og OHFC så kan jeg legge til en effektforsterker på ampen senere.
    Men hva kan man få av prosessor og effektforsterker pakke som fortsatt holder en god kvalitet men prisen er like god?

    Jeg husker deg Della :) Du hadde mange gode forslag og jeg har glemt bort tipset ditt litt om at det ikke alltid lønner seg med stort:p
    Ja jeg har vel fått et lite snev av hifi syke, nei om det er smart eller ikke er vel relativt. En god begrunnelse jeg har forklart andre som synes det er stormangalskap og idiotisk og bruke så mye penger på noe AV utstyr, er at det ikke er noe mer annerledes en de som bruker penger på bil. Noen kjører fin bil andre hører på god lyd!
    Kan til og med dra den så langt og si at dropper du hver helg festing og sparer opp i et år kan du få deg en ganske så oppegående AV utstyr!
     

    Della

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    07.01.2010
    Innlegg
    168
    Antall liker
    68
    Sted
    Vigrestad, Sør på Jæren
    Hei,

    Herblink til Piega:
    Piega Premium 5.2 - Torget

    Av prosessor så finnes rotel, Yamaha, emotiva, primare, krell etc...i alle prisklasse mao :)
    For min del, holder på å bygge hus og skal ha en kino der, og har tenkt å bruke ekstern videoprosessor så da bryr jeg meg ikke så mye om videodelen i prosessoren. Har derfor en primare-kombo (sp32 og A30.7) som spiller veldig bra lyd, men mangler bildebehandling.
    Det kan jeg anbefale; kjøpe et brukt sett med prossessor og effekt. Så sant prosessoren har de siste lydformater så trenger ikke jeg de aller siste fancy-pancy dibbeduttene, jeg prioriterer heller god lyd.

    Men jeg kommer til å ha motsatt problem som deg, rommet mitt blir forferdelig stort, jeg må ha enormt med høyttalerelementer for å fylle rommet med lyd.. :p

    Men, vienna er også knall. Har hatt topp premien der en gang i tiden, det var gromlyden det.. :)
     

    Noya

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    27.11.2013
    Innlegg
    154
    Antall liker
    14
    Torget vurderinger
    2
    Se der ja, ja nå fikk du rotet litt med hodet mitt :p
    Blir litt langt for og reise for og høre på Piega Premium 5.2, og jeg kan jo bare tenke meg at jeg bør ihvertfall kjøre surroundprosessor og effektprosessor for og drive de?
    Nå er jeg så og si helt grønn så jeg vet ikke hva jeg må ha for kjøre de?

    Men når det er sagt så har jeg begynt og titte etter effektprosessorer og surroundprosessorer evnt. ha en god surroundreciever og koble til en effektprosessor som driver f.eks frontene.
    Hva av merker er verdt og nevne og eventuelt hvilken effekt/surroundprosessorer bør jeg se etter? (Jeg ser at du har allerede nevnt noen.)

    Høres ut som du også har et spennende prosjekt gående, håper du deler bilder med oss når du er ferdig?
    Deilig og bygge hus og hvor du kan tilpasse et rom til og fungere bedre til hjemmekino, skal du gå for rom i rom løsning?
     

    John_Harald

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.08.2002
    Innlegg
    4.039
    Antall liker
    1.831
    Sted
    Sørumsand
    Torget vurderinger
    5
    Kommer med noen tips, du vil kanskje steile av noen av rådene. Så er opp til deg å feiler eller prøve.

    Angående avstand fra lytter til lerret like langt unna som lerretet er bredt. F.sre si at hvis lerretet er 270 cm bredt pluss kant rundt Cinemascope lerrete format 3.35:1. Da blir din avstand fra lerret til sittestol 270 cm. Dette forholdet er i mine øyne helt perfekt.

    Test ut hva du liker og dine egen preferanser. Ta med musikk du kjenner når du besøker venner, messer og butikker,\.
    Kjøpt Brukt
    Finn ut hvilke fronthøyttalere som du liker best, gjerne med sub som passer til eller bygg subben selv.
    Lagge penger i mange kanaler er pengrnr rett ut av vindu. Legg de fleste kronene i et godt tokanlssystem, jobb med akustikken rundt disse.Dropp Center
    Da blir du lykkelig lenge.
    Også en fantastisk god projektor får man kjopt brukt til en brøkdel av nypris..
     

    Noya

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    27.11.2013
    Innlegg
    154
    Antall liker
    14
    Torget vurderinger
    2
    Hei John_Harald!

    Tusen takk for flotte tips!
    Jeg kommer nok til og ta til meg en del av det. Jeg forhører meg litt rundt og prøver og få inn noen gode pakkepriser på nytt.
    Selvfølgelig hadde det også vært moro med og kjøpe brukt, men jeg har strengt tatt ikke erfaringen nok til og si hvilket som er bra og ikke. Så jeg føler det blir skummelt?

    Hva jeg tenker nå er og prioritere front høyttalere og forsterkere. Jeg kan bruke litt av det jeg har i dag men oppgradere etterhvert.

    Flott tips angående lerret! Det skal jeg teste ut!
     

    authentic

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    03.07.2007
    Innlegg
    9.238
    Antall liker
    2.373
    Torget vurderinger
    13
    Helt utrolig naivt å tro at du kan hente samme opplevelse i 2-kanaler slik det latterlig beskrives lengre oppe når det kommer til film.
    Angående PJ ville jeg sett på Sony sine modeller, de er stort sett klasseledende i alle prisklasser fra rundt 15K og oppover. Demo modeller som blir sluttsolgt kan det være en del å spare på, selv fikk jeg en prisreduksjon på 8K på en Sony HW-50 med full garanti kjøpt igjennom Hi-Fi klubben.

     

    Della

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    07.01.2010
    Innlegg
    168
    Antall liker
    68
    Sted
    Vigrestad, Sør på Jæren
    Hei,

    Vet ikke helt hva som menes med at du ikke kan få god lyd i 2-kanaler..

    Men kan kort forklare forskjelen på en receiver og en prosessor; en receiver er en forforsterker og effektforsterker i en og samme boksen. I tillegg kan den behandle lyd og bildeformater.
    En prosessor kan nesten kalles en multikanals forforsterker, det vil si at den MÅ ha en effektforsterker for i hele tatt å kunne spille lyd. En receiver vil derimot kunne spille helt alene. Derfor blir det fort litt dyrere med prosessor, du må ha effekt i tillegg.

    En annen ting er at det selges receivere i hopetall i mange prisklasser, prosessorer er litt mer for spesielt interesserte, du kjøper ikke den på Elkjøp..

    En måte som mange bruker for å få god stereo-lyd i surroundsystem er å la receiveren drive senter og bakhøyttalere, mens en bruker en integrert forsterker med en såkalt "bypass" funksjon; at en bruker kun effektforsterkerdelen i den integrerte når en ser film, mens en bruker forforsterkeren i den integrerte når en skal høre på musikk i 2 kanaler.
    Dette har jeg gjort selv med stort hell, selv om det er delte meninger om hvor mye bedre integrerte forsterkere er enn receivere, spesielt på av-forum.

    Når du har så lite rom som du har kan du kanskje vurdere å kutte ut senteren og heller la de 2 fronthøyttalerne ta seg av det som normalt senteren ville tatt. Ofte kan frontene være så mye bedre enn senteren at det lønner seg, i tillegg til at en sparer noen lapper på å ha en mindre høyttaler.
    Dette har jeg også prøvd når jeg en gang hadde et merke fronter som ikke produserte annet enn fronter..

    Beklager at det ble litt rotete, har nettopp reist ned til Korea og har ikke sovet siden fredag, i tillegg til en heidundranes snuing av døgn...
     

    bambi

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.01.2011
    Innlegg
    16.384
    Antall liker
    12.323
    Sted
    Smurfeland

    Noya

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    27.11.2013
    Innlegg
    154
    Antall liker
    14
    Torget vurderinger
    2
    johnnygrandis: Takk for tips! Skal sjekke ut Sony!

    Della: Takk for forklaring, men akkurat det forstod jeg hehe :p Det jeg synes er vanskelig er og vite hva som gjør en effekt/prossesor/recivever forsterker bra.
    Har også blitt anbefalt Pioneer SC-LX87 som virker veldig bra, er bare og få hørt på den også så får vi se. Har du/dere noen erfaring av denne?

    Jeg tenker på og f.eks kjøpe pioneer SC-LX87 og etterhvert en Rotel RB-1572 for og drive frontene. Lønner det seg og kjøpe en rimeligere forsterker da eller hva mener dere?
    Frem til nå har jeg blitt anbefalt, Anthem MRX 710, Pioneer SC-LX87 og NAD. (husker ikke hvilken)

    Her er en sånn ca. rekke følge på handlelista og hva jeg vurderer til nå.

    1. Alt som skal i rommet (sofa, 1 pakke med akustikk plater og bygge noen selv, maling etc.)
    2. Surround forsterker (Pioneer SC-LX87/Anthem MRX 710 evnt. noe annet?)
    3. Front høyttalere (Vienna Acoustic Mozart Grand SE ) og kanskje surround HT. (da tenker jeg på klipsch RS-41 MK 2 )
    4. Kabler
    5. Projektor (Sony/Epson/Optoma.)
    6. Lerret (Må se an hvilken størrelse.)
    7. Sub ( REL )
    8. Blu Ray spiller?
    9. Center Vienna Acoustic Maestro (ved behov.)

    noe jeg har glemt?
     

    EHED

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    15.03.2010
    Innlegg
    1.256
    Antall liker
    258
    Sted
    Nordby
    Torget vurderinger
    3
    Beklager, men man går dessverre ikke til Fidelity når man skal sette opp en bra Hjemmekino!

    Kan til dels være enig i at veldig billige receivere kan låte litt fattig, men prøv f.eks. en av de større Onkyo receiverne med Audyssey XT32 og kjør romkorreksjon med mikrofonen stående på en fast plass - nemlig i sweetspot og ikke flytt den rundt som de anbefaler.
    Fikk mitt livs hakeslepp da jeg var ute på et oppdrag hvor det var veldig krise med lyden i stereo, jeg lyttet og målte litt, det var krise. Timing, frekvenser, alt var veldig på jordet. Visste egentlig ikke hvor jeg skulle begynne, men foreslo å kjøre en runde med romkorreksjonen med mikrofon plassert i sweetspot. Etter det var det bare å dra igjen - har ikke hørt på maken med et sett forholdsvis billige PSB høyttalere og to monstersubber i rund form med 18" elementer. Pinpointing, frekvensrespons, timing og detaljer ble virkelig helt rått.
    Mitt råd i et såpass lite rom med fokus på kino - gå for så mye demping du mener er akseptabelt, få kontroll på en del av akustikken, og ta resten med en Onkyo receiver med Audyssey XT32. (PS: Jeg selger ikke Onkyo).
     

    John_Harald

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.08.2002
    Innlegg
    4.039
    Antall liker
    1.831
    Sted
    Sørumsand
    Torget vurderinger
    5
    Helt utrolig naivt å tro at du kan hente samme opplevelse i 2-kanaler slik det latterlig beskrives lengre oppe når det kommer til film.

    Det at man kan få bedre lydopplevelse ved å å legge samme sum i 2 kanaler kontra i 6 kanaler er ikke noe jeg tror, men noe jeg vet av erfaring. Retorikken din får du stå for selv :)
    For kr 30000 til 40000,- i nypris får man i mine øyne god lyd i to kanaler. Skal man få like bra lyd i 6 kanaler (5.1) koster det fort 3 ganger så mye.
     

    authentic

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    03.07.2007
    Innlegg
    9.238
    Antall liker
    2.373
    Torget vurderinger
    13
    Helt utrolig naivt å tro at du kan hente samme opplevelse i 2-kanaler slik det latterlig beskrives lengre oppe når det kommer til film.

    Det at man kan få bedre lydopplevelse ved å å legge samme sum i 2 kanaler kontra i 6 kanaler er ikke noe jeg tror, men noe jeg vet av erfaring. Retorikken din får du stå for selv :)
    For kr 30000 til 40000,- i nypris får man i mine øyne god lyd i to kanaler. Skal man få like bra lyd i 6 kanaler (5.1) koster det fort 3 ganger så mye.
    Ok men han ber allikevel tips om ett HJEMMEKINO anlegg og ser ut som han vet hvor mange kanaler han trenger så ser jeg ikke meningen med innlegget ditt.
    Klart det er forskjell om du legger 100K i stereo eller om du skal bruke 100k på hjemmekino men nå er det jo KINO han skal bygge.
    Angående receivere er jeg overrasket over min egen NAD T787 - den har faktisk en egen strømforsyning til frontene og den spiller svært godt i stereo men nå er jo den herlig frigjort for alt annet dilldall jeg ikke trenger, airplay, wi-fi o.l

    Erfaringsmessig siden du trekker fram den siden kan jeg fortelle at opplevelsen med subbere i ett 7.2 oppsett i KINOEN langt på vei hadde/har overgått opplevelsen mitt gamle high-end stereo kunne gitt meg selv om dette hadde en pris som var 2-3ganger høyere enn hjemmekinoutstyret.
    Men som sagt KINO og Stereo er ikke noe jeg ønsker å sammeligne med når han ber om råd til å sette opp en dedikert kino.
     
    Sist redigert:

    authentic

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    03.07.2007
    Innlegg
    9.238
    Antall liker
    2.373
    Torget vurderinger
    13
    Så når kinoen er på plass og du ønsker å teste musikk over DTS-sporet er det bare å sette seg ned med noen av disse - ypperlig lyd/bilde Blu-Ray disc`er.

    DTS Demo Discs - Demo World



    Skjermbilde 2013-12-09 kl. 22.03.23.jpg
     

    Noya

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    27.11.2013
    Innlegg
    154
    Antall liker
    14
    Torget vurderinger
    2
    John_Harald: Absolutt en god lesning og jeg skjønner godt hva du mener med og heller legge pengene i 2,0 en i 5.1 /7.1 osv.. Det hele blir litt som og være et barn i godte butikken som vil ha alt men kan kun bestemme seg for 1 godte bit! Da velger du den beste godte biten du veit om! Her er da problemet, du kan velge og kjøpe en skikkelig god og dyr sjokolade eller skal du lure til deg en sjokolade pose som inneholder flere gode sjokolader? Minuset er at du ikke får den skikkelig gode sjokoladen men i stedet kan du kose deg med mange andre! Sorry det her ble litt fjasete, men da skjønner du sikkert at det her er vanskelig for meg og velge :p

    Man får er en mer spennende film opplevelse med og ha flere kanaler føler jeg, men som du sier på bekostning av musikk opplevelse.
    Her er da hva jeg tenker nå, er forskjellen hørbart for en som ikke har vært i gamet lenge nok?
    Planen min er og kjøre frontene igjennom en effektforsterker, vil ikke dette kompensere for surroundforsterkeren, og bli bedre lyd bilde ved musikk og film?
    Eller så kan man evnt. kjøre stereoforsterker som effektforsterker og bruke denne når jeg skal høre på musikk?

    EHED: Hei EHED, takk for at du tok deg tid til og komme med tips! Det høres jo magisk ut! Ja, det tipset med og dempe så mye som mulig er også hva jeg har hørt av de fleste. Det er også planen, skal dempe det meste men skal også legge inn noen diffusere for og spre lyden litt og se om jeg får et mer spennende lyd bilde. Vil du da si at en Onkyo som f.eks Onkyo TX-NR3010 vil være like så bra som Pioneer SC-LX87 om ikke bedre?

    Det som jeg redd for at jeg skal bli lurt til og kjøpe en dyr forsterker når jeg egentlig kanskje ikke har behov for noe mer en noe midt i mellom. Siden jeg er så fersk i dette gamet så prøver jeg så godt jeg kan og gjøre så mye forarbeid som mulig og hører med dere.

    johnnygrandis: Takk for linker!


    Ser at det blir litt heftig diskusjon mellom stereo og surround. Er ikke så veldig rart når vi har en surround gjeng og en stereo gjeng på forumet her :)
    Jeg setter stor pris på alt av tilbakemelding om det er anbefalinger om gå stereo eller surround. Til syvende og sist så har alle på en måte rett og jeg må ta avgjørelsen for og velge hva som vil passe meg best :)

    Her er noen spørsmål jeg ønsker oppklart!

    Skal jeg kjøpe en dyr surround forsterker, jeg har lest mye om jukse watt som er nevnt både her og andre steder. Dette gjør meg veldig usikker på valg av forsterker.
    Jeg har snakket litt med gutta på Stereofil og jeg føler at jeg kan stole på at de hjelper meg med og velge det som vil passe meg best i forhold til lyd og pris! De er utrolige hyggelige og behjelpelige og er ikke ofte at jeg har følt meg så velkommen til et sted etter at jeg hadde vært hos de! Masse skryt til de gutta der!
    Jeg vil alltid være redd for at jeg blir lurt til og kjøpe noe dyrere en det jeg trenger. Da tenker jeg generelt uansett hvor man handler så ønsker selger alltid og selge deg det dyreste. Selvfølgelig alltid noen som skiller seg ut og anbefaler til og med ting de selv ikke markedsfører!

    Jeg har blitt anbefalt Pioneer SC-LX87 av Stereofil og jeg trur også at den vil gjøre jobben veldig bra! Men jeg har alltid vært litt usikker på Pioneer, hva er deres formening om Pioneer SC-LX87?
    Er det en god ide og ha en 2 kanals effektforsterker til og drive frontene selv og reciveren styrer resten? Vil dette gjøre at lyd bildet blir bedre, og når jeg skal høre på musikk så vil stereo delen også bli bedre?

    Beklager for veldig nybegynner spørsmål, men det er slik jeg er. Jo enklere spørsmål du stiller jo klarere svar får man.
     

    authentic

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    03.07.2007
    Innlegg
    9.238
    Antall liker
    2.373
    Torget vurderinger
    13
    Jeg har snakket litt med gutta på Stereofil og jeg føler at jeg kan stole på at de hjelper meg med og velge det som vil passe meg best i forhold til lyd og pris! De er utrolige hyggelige og behjelpelige og er ikke ofte at jeg har følt meg så velkommen til et sted etter at jeg hadde vært hos de! Masse skryt til de gutta der!
    Om du føler de gjør en god jobb så hvorfor ikke. Husk uansett at det er selgere du tilsyvende og sist har med å gjøre.

    Jeg har blitt anbefalt Pioneer SC-LX87 av Stereofil og jeg trur også at den vil gjøre jobben veldig bra! Men jeg har alltid vært litt usikker på Pioneer, hva er deres formening om Pioneer SC-LX87?

    Kjenner lite til Pioneer i Receiver sammenheng men utifra tester er mitt inntrykk at de ikke når helt opp. Jeg har som nevnt NAD og syntes den gjør en utmerket jobb. Det er ikke så mye fancy dilldall som følger med men de har lagt hovedvekt på og få ut god lyd både i stereo og multikanalyd.



    Er det en god ide og ha en 2 kanals effektforsterker til og drive frontene selv og reciveren styrer resten? Vil dette gjøre at lyd bildet blir bedre, og når jeg skal høre på musikk så vil stereo delen også bli bedre?
    Ja det kan det være dog litt avhengig av kvaliteten på det forskjellige utstyret. Hos meg var forskjellen så liten at jeg giddet ikke bry meg med dette.


    Ser at det blir litt heftig diskusjon mellom stereo og surround. Er ikke så veldig rart når vi har en surround gjeng og en stereo gjeng på forumet her
    Slik er det alltid, forskjellige meninger er bare bra og litt diskusjon er bare koselig. Ett forum der alle stryker hverandre over ryggen ville vært dønn sørgende kjedelig.
     
    Sist redigert:

    Retep

    Steine galen
    Ble medlem
    27.01.2005
    Innlegg
    22.992
    Antall liker
    20.129
    Sted
    Volda
    Torget vurderinger
    23
    Litt om mine tanker rundt hifi og surround.

    Jeg har lagt de fleste pengene i et godt 2 kanalssytem, og raska sammen noen flere høyttalere og en rimelig reciver. Men jeg bruker nok 90<5 av tiden på musikk og snurrer en film eller to i uka max.

    Jeg er godt fornøyd med hvordan dette har blitt. <og for meg så fungerer det godt. Om du leser siste Watt så kan du også lese om hva endre synes om oppsettet mitt. Rescverene er blitt såpass gode i det siste at det ofte er watt og romkorreksjonen som skiller de av. Nå har jeg ikke lest hele tråden din, men om du skal satse på begge områdene så tror jeg ( er ingen expert ) at det kan bli en mellomting lydmessig. Jeg tror at du bør bestemme deg for ett område og satse hardt på det og så skjøte på med resten.

    SOm Ehed nevner her, så vil en god romkorreksjon være verdt en hel del kroner, da det er samspillet melom lyd ut av HT og det som treffer øret som er det viktigste synes jeg. Når samspillet mellom rom og HT sitter, så vil du kunne oppdage større forskjeller på komponenter.
     

    Noya

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    27.11.2013
    Innlegg
    154
    Antall liker
    14
    Torget vurderinger
    2
    Hei Retep! Takk for fine tips! Du påpeker et godt poeng der, og flere som har gjort det. Jeg glemmer det litt bort oppi i det hele når jeg tenker hjemmekino. Hjemmekinoen skal også kunne brukes som et lite kontor hvor jeg da kommer til og høre på musikk osv. Når jeg da tenker meg ekstra om så bruker jeg kun helgene for og se film. Jeg har ikke frem til nå hørt veldig mye musikk på anlegget jeg har i dag, mye på grunn av kontoret har vært i et annet rom og samboeren min og jeg har litt forskjellig musikk smak hehe.

    Det jeg ønsker mest er og ha en hjemmekino hvor jeg kan ha flott lyd og høre på musikk, men når jeg skal se film så skal det være kuler som suser forbi øra dine, og et monster som står og puster i nakken din..
    Hva er dine tanker rundt forsterkere? Vil det heller være en god ide og gå for en litt rimeligere surround forsterker og en effektforsterker som driver frontene?

    Rommet som du nevner er første pri! Her skal det dempes og justeres, men har litt lyst til og ha frontene og en god forsterker når jeg skal begynne med dette :)

    Er det juleutgaven du er med i Watt?
     

    Retep

    Steine galen
    Ble medlem
    27.01.2005
    Innlegg
    22.992
    Antall liker
    20.129
    Sted
    Volda
    Torget vurderinger
    23
    Hei. Ja desember utgaven. Hjemme hos besøket heter GØY på landet,

    Ja jeg tror, men det er med mine ører at den beste løsningen for å få det best i begge kanaler er enten en sourround prosessor og effekttrinn. ( beste på kinodelen ) eller en reciver av ok klasse, og en god integrert forsterker med hometheater inngang, og et effekttrin til for senter, side og bakkanaler. ( best på musikk ) Men her er det det er krange mellom hjemmekino folket og 2 kanalsfolket. Så dette er bare inntrykk jeg har, hos meg, i mitt rom med mine ører. Hjemmekino prosessorene har kommet svært langt og har blitt så gode. AT jeg mener det vil være bedre ( om du skal ha det beste av begge verdenene) å gå for en svært god hjemmekino prosessor, som du også bruker ved 2 kanals lystting. Den romkorreksjons biten på dagens hjemmekino forsterkere og prosssorer er GULL i rom som har problemer.

    Om du er en som koser deg med musikken, og som ikke sitter og analyserer hver enkelt sang, så taler det også mot den løsningen med en hjemmekno prosessor/reciver med god romkorreksjon.

    Jeg er somsagt svært fornøyd med mesteparten av pengene i 2 kanalsdelen og bare litt i surround delen. Både til film og til musikk. Men nå er jeg i hovedsak musikk intr. Hva jeg hadde gjort om jeg skulle satt opp rommet til film. Det vet jeg faktisk ikke.

    Om du holder til i nærheten /( Akershus ) så er du velkommen til å komme en tur å se og høre på hvordan jeg har gjort det.
     

    Noya

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    27.11.2013
    Innlegg
    154
    Antall liker
    14
    Torget vurderinger
    2
    Hei igjen Retep!

    Flott da skal jeg ta en tur innom Narvesen og se om de har Watt der!
    Utrolig
    Når du skriver hjemmekino prosessor så lurer jeg på om du mener surround forsterker eller surround prosessor? (Er ikke helt vant med alle uttrykkene i hifi/AV verdenen ennå ;) )

    Jeg føler på meg at jeg har veldig lyst til og gå med effektforsterker og surround prosessor. Ja det blir mye dyrere, men da tenker jeg og evnt. kjøpe en brukt surround forsterker eller ok ny som jeg har frem til jeg får råd til og kjøpe meg en surround prosessor. Jeg er ikke typen som sitter og studerer vært eneste lyd spor jeg hører på. Jeg kan finne på og gjøre det når jeg får nye høyttalere eller er på demo. Til vanlig så er det som regel bare musikk i bakgrunnen, og jeg har vel strengt tatt aldri bare satt meg ned for og lukke øya og høre på musikk. Det er alltid musikk på hos meg men mest når jeg jobber men da er jeg fokusert på noe annet.

    Det hadde vært veldig hyggelig! Jeg holder til i Akershus selv så det passer fint! Jeg sender deg en pm senere :)
     

    Retep

    Steine galen
    Ble medlem
    27.01.2005
    Innlegg
    22.992
    Antall liker
    20.129
    Sted
    Volda
    Torget vurderinger
    23
    Surround prosessor er uten effekttrinn. alså en surround forforsterker. Reciver da mener jeg en som har integrert surround forforsterker og effektforsterker. Etter å ha lest siste innlegget ditt. Så føler jeg for å annbefale deg en en reciver med effektforsterker, eller en større reciver med bedre romkorreksjon.

    Send meg en pm så kan du få høre og se hvordan jeg har gjort det, og få høre forskjellen på lyd fra en billig reciver kontra en reviver pluss effektforsterker og sammenligna de to mot det å kose seg med musikk fra en 2 kanals forsterker.
     

    Della

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    07.01.2010
    Innlegg
    168
    Antall liker
    68
    Sted
    Vigrestad, Sør på Jæren
    Hei,

    Ser det har vært mange gode råd i tråden din :)

    Men det kan være nesten for mye av det gode også, hvem skal du høre på? Må si meg enig i mange av tingene som er sagt. Det er litt artig dette, for mange har ulik personlig erfaring med hva som passer best for dem personlig, hva som passer deres personlige ører. Ser at meg og EHED har ulik preferanse om hva vi liker, og vil nok tro at han har en preferanse som er nærmere hva flertallet mener enn meg, men det betyr ikke at noen har feil, bare at noen liker det ene og noen det andre. Det er rett og slett hvordan hodet ditt er skrudd sammen. Hva som gjør det er nok en blanding av ører, følelser, og andre fysikaslske og psykologiske årsaker :rolleyes:

    Mitt råd vil være å tenke en del på akustikk, hvor mye rommet skal dempes og "diffuseres" (spredes). Det tror jeg vil være veldig viktig i et lite rom, spesielt om du vil ha litt heavy duty høyttalere som fort kan bli litt store i et lite og ubehandlet rom.

    Selv ville jeg gått for en prosessor&effektforsterker (dyr løsning), eller en billig receiver og en integrert forsterker (ikke fult så dyr løsning... ;)) til å drive frontene og bruke til musikk. Receiveren vil da ta seg av senter og bakhøyttalerene.

    Hadde du hatt muligheten til å besøke noen som har det ene, og noen som har det andre (privatpersoner eller butikk) tror jeg det kan være en god ting for deg. Ta gjerne med deg en kamerat så du får et "filter" på hva de sier de som har hver av oppsettene. Vi er nå engang slik at vi normalt sett forsvarer, eller fremhever, det som vi selv har og/eller liker. Det gjelder meg selv også, så du må ikke ta alt jeg sier for god fisk!! ;)
     

    Noya

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    27.11.2013
    Innlegg
    154
    Antall liker
    14
    Torget vurderinger
    2
    Ja det er ikke mangel på råd her! :D
    Jeg tar til meg alt og tar det med meg, jeg begynner og skjønne litt hvordan jeg skal tenke og hvordan jeg kan få en god lyd i hjemmekinoen og det er det som er viktig.
    Om jeg går for Pioneer, Onkyo, Nad eller hva det en jeg skulle ende opp med er egentlig det samme så lenge den gjør jobben lyd bildet er slik jeg ønsker det.
    Akustikk som blir nevnt hele tiden her er første prioritet, men dette er ikke noe jeg får begynt og sett på før vi får flyttet inn i det nye huset som blir i Mars.
    Frem til da bruker vil jeg bruke mest mulig tid på og planlegge kjøp og hva jeg ønsker og hvordan jeg skal gå frem for og få den akustikken jeg ønsker.

    Ja det er nok det beste det Della, prøve og få besøkt forskjellige oppsett og hørt på forskjellige løsninger. Har heldigvis en kammerat som også har et snev av hifi syken, som jeg kan ta med.
    Jeg kjenner til det du nevner der Della ;) Det er gjerne sånn at det du har selv er det beste hehe.. Husker det selv når jeg kjøpte anlegget jeg har i dag! Strålende fornøyd og "følte" jeg hadde knust anleggene til kompisene mine :p

    Jeg skal titte litt mer rundt og se om jeg får satt opp litt utstyr så kan jeg poste det og høre hva dere trur om det :)
     

    Noya

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    27.11.2013
    Innlegg
    154
    Antall liker
    14
    Torget vurderinger
    2
    Da har jeg fått et pakke tilbud fra Stereofil!

    Jeg har valgt og gå for en litt billigere reciver og heller spare opp til en god surround prosessor.

    Vienna Acoustic Mozart Grand SE
    Yamaha Aventage 830
    Rotel RMB 1065
    KLIPSCH RS41 4stk (planen er og prøve 6.1 vs 7.1 og høre etter hva jeg trives best med.)
    REL T5

    Senter vil jeg ta etter behov.
    Hva trur dere om dette oppsettet? Det er ingen ting som er avgjort 100% men jeg har en god følelse for det oppsettet. Skal selvfølgelig høre litt rundt på diverse lyd oppsett folk har og så kommer jeg til og velge hva jeg går for, men nå begynner jeg og få et utgangspunkt ihvertfall!
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn