Side 3 av 9 FørsteFørste 12345 ... SisteSiste
Resultater 41 til 60 av 173
Abonnér på denne tråden
 1. #41
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Nov 2013
  Innlegg
  154
  Tagget i
  0 Innlegg
  Da har jeg vært og hørt VA Mozart Grand SE med Yamaha RX-A1030 og Rotel RMB 1575. Det ble dette jeg hørte på siden det var det de hadde inne.
  Det var litt mer kunder osv innom i dag så det ble ikke helt stille rundt meg og lyden var litt lavere en sist, så det blir litt vanskelig og sammenligne.
  Uansett, første gang jeg hørte på VA Mozart Grand SE så var det med en forsterker i 60.000.- klassen og da hørtes det helt nydelig ut.
  Jeg ble bittelitt usikker i dag, høyttalerne vet jeg er gode, men jeg trudde faktisk det ville bli bedre lyd en det jeg hørte i dag. Jeg må selvfølgelig ta med i betraktning av bråk rundt meg når jeg hørte på musikk og rom størrelsen der vs rom størrelsen jeg kommer til og ha. Jeg trur nok lyden vil bli mye finere hjemme når jeg får alt av akustikk osv på plass.
  Det som gjorde meg mest usikker var når jeg hørte på Dragonforce men Through Fire and Flames var at trommene forsvant litt.
  Men igjen jeg må også tenke litt på det økonomiske rundt det også, og derfor lurer jeg på om det vil bli bedre om jeg f.eks går for monoblokker på frontene?
  Jeg ser at det ligger ute 2stk Rotel RB-1572 til 5000.- stk her på sentralen som da hadde vært interessant. Vil ikke dette bli bedre en 1 Rotel RMB 1065 som kjører begge frontene?

  Uansett så trur jeg det oppsettet jeg har fått tilbud om absolutt er et meget bra setup i en gjennomførbar økonomisk klasse og trur det skal være vanskelig og få noe bedre om du kjøper alt nytt! Derfor vurderer jeg og se hva jeg kan finne av brukt!
  Noen hotte tips?

  Det jeg har fått av tips og funnet nå er:
  Piega Premium 5.2 til 20k.
  2 stk Rotel RMB RB 1572 til 5000.- stk


 2. #42
  Bransjeaktør
  Ble medlem
  Mar 2010
  Sted
  Nordby
  Innlegg
  1,256
  Tagget i
  0 Innlegg
  Har du lyst til å høre et godt tunet rom, så har jeg demokveld i morgen hvor jeg kommer til å gå gjennom litt av akustikktiltakene jeg har gjort og hvordan jeg har kommet fram til lyden "min"!
  Ligger en invitasjon på forsiden av Hifisentralen.
  Mvh
  Eier av Enhanced Home Entertainment Design (EHED)
  Morten Jordbrånen

 3. #43
  Hifi Freak John_Harald's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2002
  Sted
  Sørumsand
  Innlegg
  3,791
  Tagget i
  0 Innlegg
  Hei. Anbefaler deg å reise rundt å teste masse forskjellige fronthøyttalere med musikk som du kjenner. Det er viktig at du finner ut hva du liker. Selv brukte jeg flere år på denne prosessen. Deretter får du tak disse høyttalerene brukt med mellom 50 til 70 % rabatt. Så velger du forsterker etter hvilken høyttaler du har.
  Jeg er ikke i mot 5.1 lyd, men jeg mener at det er viktig å velge kvalitet og optimal plassering/akustikktiltak for fronthøyttalerene. I mange tilfeller kan man droppe senterhøyttaleren og bakkanalene trenger ikke å være kostbare. Angående senter, bør du lese denne:

  http://www.hifisentralen.no/forumet/...nd-anlegg.html

  Kameraten min endte med komplett Klipschhøyttalere, med RF-82 mk2 i front. Han valgte å følge kun noen av rådene mine og du står selvfølgelig fritt til å gjøre som du vil. Det som er min drømmelyd er nødvendigvis ikke det samme for deg. Han satt opp dette selv og det låt skikkelig elendig, så jeg dro og hjalp han en kveld. Etter 5 timer med plassering av RF-82 og justering av suben satt lyden og smilet kom tilbake.
  Angående projektor anbefaler jeg deg å gjøre det samme. Reis rundt og finn ut hvilken teknologi og merker du liker best. Så kjøper du denne brukt til en brøkdel av prisen. Sparte selv kr 37500,- på en JVC dla-hd350, som kun hadde gått 300 timer. Den var også ferdig kalibrert og så helt ny ut.
  Siste redigert av John_Harald; 12.12.2013 kl. 02:29.
  Mitt anlegg, musikkrom, fremtidsplaner og musikktips,
  koserthuset i Akershus og veien videre

  http://www.hifisentralen.no/forumet/mitt-anlegg-og-billedtra-der/73321-konserthuset-i-akershus-og-veien-videre.html

 4. #44
  Hifi-entusiast Della's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2010
  Sted
  Vigrestad, Sør på Jæren
  Innlegg
  166
  Tagget i
  0 Innlegg
  Hei,

  Det er farlig å gå fra dyrt til rimelig utstyr når du er på lyttetur! Noe som i seg selv er veldig bra kan låte nesten dødt og kjedelig ETTER du nettopp har hørt på et særdeles bra anlegg..
  En forsterker til 60 lapper kan også gjøre enorme underverker med de fleste høyttalere.

  Samme kameraten som lånte Piega av meg hadde for en stund tilbake et veldig billig oppsett i stuen. Siden jeg skulle selge leiligheten og pendle til Oslo trengte jeg et sted å oppbevare primaresettet mitt. Jeg fikk lurt ham til å ta vare det på meg. På grunn av plass i stuen ville han først kun bruke effektforsterkeren koplet opp mot en veldig billg receiver. Det ble faktisk ikke så mye bedre av det.. Dagen etterpå ringte han og lurte på om vi skulle kople opp prosessoren også, samt modifisere et helt nytt TV-møbel (fruen hans ble ikke kjempeimponert av oss.. ). På grunn av den knappe forbedringen som var med å kople opp effektforsterkeren tok jeg frem en ipad og kikket litt på sentralen mens han koplet opp kabler og slikt kjas, jeg var så forutinntatt på at de stakkarslige Jamo-høyttalerne til 3000kr ikke på noen måte kunne spille msuikk. Snakk om å bli satt på plass og avslørt som en hifi-snobb!!
  Det spilte faktisk enormt bra!!

  Det går selvsagt ikke an å sammenligne en receiver til 3000kr opp mot en prosessor til 35.000kr, det SKAL være forskjell på dem, men jeg trodde ikke at så billige høyttalere kunne spille så bra. Det må også legges til at det ble ikke sammenlignet med andre høyttalere, så hvor god lyden egentlig var er vanskelig å si.

  Vil også anbefale deg å ta en tur til EHED og se på noe av utvalget av akustikkprodukter.
  En annen hyggelig kar som har en del akustikkprodukter er X3MHC ( www.x3mhc.no ). Han er en ekte entuiast og du må nesten regne med litt god tid om du ringer/besøker ham. Han holder til i Asker. Han har også Vienna og noen annet snacks

  Om du vil høre på Piega så holder www.duet.no til i Oslo. Rett ved siden av Soundgarden i sentrum, bort fra den skumle trikkegaten.. Erik på duet er også veldig hyggelig. Det kan nesten virke som en trend, de fleste som selger god lyd er hyggelige.
  Men husk på det at etter du har hørt Piega blir alt annet kjedelig!! (ref det jeg sa om personlig bias)

  En integrert forsterker (eller prosessor og effegktforsterker) pluss Piega er min soleklare anbefaling. Men samme hva du velger vil jeg anbefale akustikkprodukter.
  Della
  Kilder : Violectric V800 DAC
  Forsterkeri : Primare SP32 & A30.7 - Marantz 7009 - Lyngdorf TDAI 2200 - Orpheus II og 2x Orpheus III Mono - 3x Auralic Merak
  Høyttalere; PIEGA : Coax 90.2 & 70.2 samt Coax Center - Premium 50.2 , 5 , 3, 1.2 og Center - AS3 - AP3 - 2xPS2
  Styrt av: Iting

 5. #45
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Nov 2013
  Innlegg
  154
  Tagget i
  0 Innlegg
  EHED: Har sendt deg en pm

  John_Harald: Ja jeg må nesten gjøre det, jeg skjønner for hverdag som går at jeg må få undersøkt mye mer.. Jeg får bare ta tida til takke og høre mer rundt.
  Jeg er helt enig med deg, det er jo derfor jeg poster her. Siden jeg ikke har så mye kunnskap om dette ennå så trenger jeg råd
  Har brent meg for mange ganger med og kjøpe ting på impuls og angret etterpå.. Nå har anlegget jeg har hatt fungert til nå pga. at det har stått i stua og ikke har kunne gjort så mye, men nå så vil jeg ha kvalitet!
  Jeg begynner og skjønne hva du mener med at stereo har finere lyd, og det er litt skummelt :P Jeg har jo alltid drømt om en hjemmekino og det er det som er planen.. Men hvordan kan jeg få like god kvalitet i lyden i frontene med surround oppsett som stereo?

  Della: Ja jeg dreit meg ut litt der, nå har jeg fått smak for noe som koster LITT mer
  Jeg skjønner nå at jeg må legge mer penger i forsterkerne, har du noen forslag til hva jeg kan sjekke ut? Er f.eks yamaha pakka med CX-A5000 og MX-A5000 noe og vurdere?
  Argh irriterer meg at det letter og få til noe bra med stereo :P

  Ja jeg hadde tenkt og ta turen bort til EHED i kveld, må bare se an litt. Jeg er midt i en salgsprosess av leiligheten.

  Duet skal jeg sjekke ut!

 6. #46
  Bransjeaktør Retep's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2005
  Sted
  Mogreina
  Innlegg
  17,622
  Tagget i
  2 Innlegg
  Album
  1
  Ta en tur bortom EHED ja, er vil du kunne få mye informasjon rundt dette med akustisk behandling av rom. Og han har noen spennende produkter, som andre hifi butikker ikke holder på med...
  Jobber hos Mala Audio.

 7. #47
  Bransjeaktør Retep's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2005
  Sted
  Mogreina
  Innlegg
  17,622
  Tagget i
  2 Innlegg
  Album
  1
  Lettere å få til noe bra med stereo....? Om du har en godt frontsystem til 2 kanals lytting, så vil jo det også være et godt frontsystem til film. Den største forskjellen mellom 2 kanal og multikanal er jo "resten" av høyttalerene og prosessoren/reciveren.
  Jobber hos Mala Audio.

 8. #48
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Nov 2013
  Innlegg
  154
  Tagget i
  0 Innlegg
  Det kom litt feil ut det Retep Jeg tenkte egentlig mest på man får mer for pengene i 2 kanals system, en jeg får med og kjøpe alle andre høyttalere og surround prosessor/forsterker.
  Jeg gleder meg til og komme og høre hvordan du har gjort det også. Jeg har begynt tenke samme vei som du har satt opp. Mangler bare for meg og komme og høre hos deg for og bekrefte det

 9. #49
  Bransjeaktør Retep's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2005
  Sted
  Mogreina
  Innlegg
  17,622
  Tagget i
  2 Innlegg
  Album
  1
  Ok, da er jeg enig..

  Bare ikke forvent torden og brak fra kinoen, for det er det ikke... Alt er satt opp med tanke på kvalitet i 2 kanals lytting. Kinoen er på en måte bare et pluss. Men det gir filmopplevelse... Og det er mere morro med film i 7.2 enn i 2.2
  Jobber hos Mala Audio.

 10. #50
  Hifi Freak authentic's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  9,135
  Tagget i
  3 Innlegg
  Sitat Sitat fra Retep Se Innlegg
  Ok, da er jeg enig..

  Bare ikke forvent torden og brak fra kinoen, for det er det ikke... Alt er satt opp med tanke på kvalitet i 2 kanals lytting. Kinoen er på en måte bare et pluss. Men det gir filmopplevelse... Og det er mere morro med film i 7.2 enn i 2.2
  Jeg skjønner ikke hva du klager etter - det var da torden og brak når jeg var hos deg 1 gangen
  Referanse kunde for Arendal Sound

 11. #51
  Bransjeaktør Retep's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2005
  Sted
  Mogreina
  Innlegg
  17,622
  Tagget i
  2 Innlegg
  Album
  1
  Om jeg har torden og brak... Hva er det du har da? Klager ikke ser du... Men det er ikke helt kino kino.
  Jobber hos Mala Audio.

 12. #52
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Nov 2013
  Innlegg
  154
  Tagget i
  0 Innlegg
  Da har jeg vært hos EHED! Det var veldig hyggelig og fikk servert gløgg og pepperkaker, ingen ting som er bedre en det uten om rommet hans..
  Det var en opplevelse uten like, jeg ble kjempe imponert over veldig mye, akustikken i rommet blir og vil alltid være fremover nå det viktigste du noen gang gjør og MÅ gjøre. Det er helt latterlig hvor mye bedre alt blir med litt jobbing på rommet. Jeg tok med meg Dali Concept 6 høyttalerne mine, jeg var utrolig spent på hvordan de ville høres ut i rommet hans. Etter og ha pratet i en del timer om oppsett/akustikk og hørt på de flotte Elacene han distribuere (noe som er eget kapittel for seg selv ), så fikk vi montert opp Dali høyttalerne.

  Vi begynner med Gustav Holst - Jupiter, siden det ikke er så lenge siden vi hørte på den på Elacene. Så begynte lyden og komme, første reaksjonen min er at jeg av alt blir flau over mine egen vegne. Hvor er høyttalerne jeg har i stua hjemme. Dette var noe helt annet en det jeg har hørt av Dali har spilt i butikken eller i stua hjemme. Lyden hørtes ut som de kom ut fra noen høyttalere i 15-20K kr klassen. Plutselig så var lyden overalt, lyden var der den skulle og høyttalerne spilte utrolig stort.

  Jeg angrer litt på at jeg ikke tok med meg reciveren jeg har i dag for og virkelig fått høre forskjellen på rommet, det hadde vært veldig spennende!

  Så da er saken litt klarer for meg, nå skal jeg ikke bruke så veldig mye mer tid på og finne høyttalere eller annet stæsj. Nå skal rommet først dempes og dempes, blir en utfordring på 9kvm men med litt god hjelp fra EHED så trur jeg det kommer til og bli kanon bra.

  Når det er sagt så må jeg si at Elac spiller fantastisk bra, og det blir også noe jeg kommer til og vurdere enda mer
  Takk for at jeg fikk komme EHED!

 13. #53
  Hifi Freak authentic's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  9,135
  Tagget i
  3 Innlegg
  Sitat Sitat fra Retep Se Innlegg
  Om jeg har torden og brak... Hva er det du har da? Klager ikke ser du... Men det er ikke helt kino kino.
  Jeg har lyn og gnister. Det er ikke helt kino kino det heller.
  Referanse kunde for Arendal Sound

 14. #54
  Bransjeaktør Retep's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2005
  Sted
  Mogreina
  Innlegg
  17,622
  Tagget i
  2 Innlegg
  Album
  1
  Som jeg har nevnt tidligere. Samspillet mellom det som kommer ut fra høyttaleren og det som treffer øret er viktig. Men det må gjøres på riktig måte. Ehed er dyktig når det kommer til slikt. Og så er han utrolig hyggelig!
  Jobber hos Mala Audio.

 15. #55
  Hifi Freak authentic's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  9,135
  Tagget i
  3 Innlegg
  Sitat Sitat fra 3daniel Se Innlegg
  Da har jeg vært hos EHED! Det var veldig hyggelig og fikk servert gløgg og pepperkaker, ingen ting som er bedre en det uten om rommet hans..
  Det var en opplevelse uten like, jeg ble kjempe imponert over veldig mye, akustikken i rommet blir og vil alltid være fremover nå det viktigste du noen gang gjør og MÅ gjøre. Det er helt latterlig hvor mye bedre alt blir med litt jobbing på rommet. Jeg tok med meg Dali Concept 6 høyttalerne mine, jeg var utrolig spent på hvordan de ville høres ut i rommet hans. Etter og ha pratet i en del timer om oppsett/akustikk og hørt på de flotte Elacene han distribuere (noe som er eget kapittel for seg selv ), så fikk vi montert opp Dali høyttalerne.

  Vi begynner med Gustav Holst - Jupiter, siden det ikke er så lenge siden vi hørte på den på Elacene. Så begynte lyden og komme, første reaksjonen min er at jeg av alt blir flau over mine egen vegne. Hvor er høyttalerne jeg har i stua hjemme. Dette var noe helt annet en det jeg har hørt av Dali har spilt i butikken eller i stua hjemme. Lyden hørtes ut som de kom ut fra noen høyttalere i 15-20K kr klassen. Plutselig så var lyden overalt, lyden var der den skulle og høyttalerne spilte utrolig stort.

  Jeg angrer litt på at jeg ikke tok med meg reciveren jeg har i dag for og virkelig fått høre forskjellen på rommet, det hadde vært veldig spennende!

  Så da er saken litt klarer for meg, nå skal jeg ikke bruke så veldig mye mer tid på og finne høyttalere eller annet stæsj. Nå skal rommet først dempes og dempes, blir en utfordring på 9kvm men med litt god hjelp fra EHED så trur jeg det kommer til og bli kanon bra.

  Når det er sagt så må jeg si at Elac spiller fantastisk bra, og det blir også noe jeg kommer til og vurdere enda mer
  Takk for at jeg fikk komme EHED!
  Morten vet hva han prater om så det kan være verdifullt å høre på hans råd. Akustikk og målinger vil absolutt være noe av det viktigste i ett så lite rom, har du kontroll på dette vil det absolutt være mulig å få god lyd i ett så lite rom som jeg har nevnt tidligere.
  Referanse kunde for Arendal Sound

 16. #56
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Nov 2013
  Innlegg
  154
  Tagget i
  0 Innlegg
  Retep: Ja jeg fikk prioteringene mine i orden etter besøk hos EHED, nå er det bare og vente på og få satt i gang. Gleder meg til jeg kan høre hvordan du har det og har gjort det

  johnnygrandis: Det har du helt rett i, var veldig morro og prate med Morten og få hørt hvordan det skal høres ut. Jeg bare håper jeg kan få til noe som er likt i forhold til det jeg hørte hos han, selv om rommet mitt er 3 ganger mindre en Morten sitt Vi får høre når tiden kommer.

  Jeg kommer til og ta noen lyd opptak i løpet av prosessen, trur det kan bli morro og høre på etterhvert. Får sikkert lånt en god mic av jobben og tatt opp under prosessen, morro om man kan høre forskjellen etterhvert

 17. #57
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Nov 2013
  Innlegg
  154
  Tagget i
  0 Innlegg
  Vis noen kommer over noen gode tilbud på brukt eller nytt, så si ifra! Jeg er på utkikk om det dukker opp noe spennende

 18. #58
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Nov 2013
  Innlegg
  154
  Tagget i
  0 Innlegg
  En liten oppdatering på de som følger med.

  Da har det faktiskt skjedd noe siden sist. Jeg har fått reservert meg et par med Piega Premium 50, fikk de for 24.000.- helt nye av forhandler og jeg likte de så pass godt at valget var ganske enkelt.. Har hele tiden sagt at jeg må vente til jeg har ordnet rommet, men pga. tilbudet på Piega høyttalerne så klarte jeg ikke og vente hehe :P Julegave fra meg til meg

  Nå holder jeg på med og sette opp et budsjett for akustikken i rommet, finne hva jeg trenger av materialer og hvor jeg får kjøpt det.
  Jeg har tenkt og lage en god haug med 60*60*10/15cm plater til veggene, senke taket med 3 stk L:220 B: 100cm og 20cm dype absorberere.
  Til hjørnene skal jeg lage bassfeller som er rundt 40/42cm dype. De vil være 60*60cm i bredde og lengde. Her skal jeg fore de med f.eks lyd dempende materiale av glava eller rockwool og på ytterveggene skal det være lyd plater av Rockfon Industrial eller Glavar Ecophon.
  Gulvet vil få et vegg til vegg teppe.

  Jeg vurderer fortiden og kjøpe en Anthem MRX 500 brukt, jeg tror og har hørt av forhandlere av Piega at denne vil fungere veldig fint til Piega høyttalerne mine. Eneste jeg er usikker på er hvordan romkorreksjonen er, har lest mye bra om den, men som mange andre anbefaler er Audessy XT32 mens Anthem har sin egen som skal vist være veldig bra. Jeg får uansett mye for pengene ved og gå for en Anthem, noen her som har prøvd Piega med Anthem?

  Eller så har jeg funnet ut at de merkene som passer best til meg og mitt bruk hvor det vil være god blanding av musikk og film så er det Anthem, Arcam, Marantz og kanskje Onkyo.
  Arcamen har jeg kanskje litt større tro på når det gjelder lydkvalitet i musikk og film, minuset er at jeg ikke finner noe om romkorreksjon i reciveren.. Jeg lurer litt på om det finnes andre måter og styre denne delen på? Kan man kjøpe egne romkorreksjon bokser?  Gleder meg som et lite barn til og begynne og bygge og se å høre hvordan rommet mitt blir!

 19. #59
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Nov 2013
  Innlegg
  154
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sliter litt med og finne noen sofaer, pga. størrelsen på rommet så er det vanskelig og finne en god sofa/stoler.
  Jeg ønsker helst at sofaen er rundt 200cm bred, dette er fordi sofaen/stolene kommer til og stå ved inngangsdøra.
  Jeg kan snu rommet rundt og få plass til en sofa opptil 280cm bred, men da trur jeg det blir vanskelig og plassere frontene pga. døra, da må man snike seg forbi høyttalerne får og komme inn og det er litt risikabelt føler jeg.
  Det som er vanskelig er at de fleste recliner sofaene jeg finner er i skinn og ikke i microfiber eller andre tekstiler.
  Jeg lurer litt på hvor mye skinn/hud har og si for lyden, er det minimalt eller vil lyden faktiskt reflektere ganske mye i øre posisijon?

 20. #60
  Medlem
  Ble medlem
  Dec 2013
  Innlegg
  14
  Tagget i
  0 Innlegg
  Skinn reflekterer mer enn tekstil, hvor hørbart det er er en annen sak.

Side 3 av 9 FørsteFørste 12345 ... SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed