Resultater 1 til 17 av 17
Abonnér på denne artikkelen
 1. Gjallarhorn Audio blir ny importør av CH Precision

  Navn:   ch-logo_hfs.jpg
Visninger: 1250
Størrelse: 18.8 Kb

  Gjallarhorn Audio overtar importansvaret for CH Precision, et merke i sterk internasjonal vekst.

  CH Precision er et sveitsisk merke i ultra high-end segmentet. Deres ekspertise og produktutvalg favner hele signalkjeden frem til høyttaleren. Firmaet ble grunnlagt i 2009 av Florian Cossy og Thierry Heeb, derav CH i navnet. CH er som kjent også landskoden til Sveits. Den andre delen av navnet (Precision) gjenspeiler firmaets fokus på presisjon i utførelsen, et allerede kjent aspekt når det gjelder sveitsiske produkter (som f.eks. deres klokker).

  Gründerne bak CH Precision har lang fartstid fra hi-fi industrien og de jobbet begge for sveitsiske Goldmund før de valgte å begynne for seg selv. Noen viktige designelementer de tok med seg på veien er høy båndbredde, høy stigehastighet (slew rate) og mekanisk forankring.

  Produktene til CH Precision er modulbaserte i form av innstikkskort. Ved bruk av et slikt konsept så oppnår man to ting:

  1. Kunden kan i større grad kontrollere hva han betaler for ved å velge de modulene som er mest relevant for ham og utelate de andre. Ytterligere moduler kan i tillegg kjøpes inn i fremtiden, og man kan således starte med det mest nødvendige og utvide funksjonaliteten etter hvert.
  2. Produktet man har kjøpt kan i større grad holdes oppdatert gjennom årenes løp ved å oppgradere modul for modul etter hvert som disse kommer i forbedrede utgaver.


  CH Precisions første produktserie er den såkalte 1 Series, og først i disse dager lanserer CH Precision sin neste serie, nemlig 10 Series (siden det er 10 år siden oppstart). Denne befinner seg på prisnivået over 1-serien. En innstegsserie er også forventet lansert en gang i nær fremtid.

  1-serien består av SACD/CD-transporten D1, DA-konverteren C1, fonotrinnet P1, linjetrinnet L1, effekttrinnene A1.5 & M1.1, klokkegeneratoren T1 og strømforsyningsenheten X1. I tillegg har CH Precision nå kommet med en integrert forsterker i serien kalt I1.

  Navn:   d1_980[1].jpg
Visninger: 1223
Størrelse: 38.8 Kb

  D1 benytter SACD/CD drivmekanismen VMK-5 VRDS NEO fra Esoteric. Mekanismen er solid forankret til det 32 kg tunge kabinettet via en 15 kg tung stålplate for å sikre en mest mulig vibrasjonsfri lesing av dataene på platen. D1 leveres i utgangspunktet med kortet 'DIGITAL OUT HD'. Dette tilbyr fire digitale utganger: CH Link HD (en proprietær overføringsløsning for høyoppløste digitale signaler mellom D1 og C1), AES/EBU, SPDIF og TOSLINK. Opsjonelle innstikkskort er 'ANALOG OUT' (stereo), 'ANALOG OUT M' (mono, selges i par) og SYNC I/O (klokkesynkronisering).

  Navn:   C1.jpg
Visninger: 1212
Størrelse: 35.3 Kb

  Mange av dagens DAC-produkter er basert på bruken av moderne 1-bit (sigma-delta) DAC'er. Selv om resultatet når det gjelder lydkvalitet i høyeste grad er avhengig av implementeringen, så regnes generelt 1-bit DAC'ene for å gi dårligere lyd enn de gamle multi-bit (R-2R ladder) DAC'ene.

  CH Precision har derfor valgt å benytte multi-bit DAC'er i sitt C1 produkt, sågar i en dual-mono konfigurasjon for maksimal kanalseparasjon. Fire multibit-konvertere (TI/Burr-Brown PCM1704, av mange regnet for å være en av de aller beste DAC-brikkene noensinne: https://www.lessloss.com/page.html?id=30) er i bruk pr. kanal i et balansert design slik at man oppnår et balansert analogt signal direkte fra den digitale-analoge konverteringsprosessen. En 2,4 gigaflops DSP benyttes pr. kanal for å gjøre ytelsen til hver av de fire multibit-konverterne mere lineær.

  Det fullbalanserte, analoge utgangstrinnet er utelukkende basert på diskre komponenter (ingen op-amper eller kondensatorer i signalveien) og opererer i ren klasse A uten global negativ tilbakekobling.

  Siden C1 er utstyrt med en hybrid volumkontroll (grove trinn gjøres analogt ved bruk av et motstandsnettverk og fine trinn gjøres digitalt ved bruk av en DSP), så kan den også fungere som en forforsterker. Volumkontrollen kan dog deaktiveres om C1 skal benyttes sammen med en ekstern forforsterker som f.eks. L1.

  Navn:   ch_precision_dac_large_rear[1].jpg
Visninger: 1223
Størrelse: 70.1 Kb

  C1 leveres standard med kortet 'DIGITAL IN HD' som er utstyrt med fire digitale innganger: CH Link HD, AES/EBU, SPDIF og TOSLINK. Opsjonelle innstikkskort er 'ETHERNET IN', 'USB IN', 'ANALOG IN' (stereo) og SYNC I/O (klokkesynkronisering). C1 har nok slisser til alle de fire opsjonelle innstikkskortene.

  Navn:   P1.jpg
Visninger: 1211
Størrelse: 32.2 Kb

  Fonotrinnet P1 er et diskre, klasse A design. Det interessante med P1 er at det i tillegg til en mere konvensjonell, spenningsbasert MM/MC-inngang også tilbys 2 strømbaserte MC-innganger for optimal håndtering av denne delikate signaltypen. P1 figurerer da også på Stereophiles 'Recommended Components' liste på A+ nivå! Da P1 har en innebygget forvrengningsanalysator, så kan man opsjonelt benytte funksjonalitet i P1 til å optimalisere verdier for gain (for alle innganger) og inngangsimpedans (for MM/MC-inngangen). P1 tilbyr også et opsjonelt innstikkskort som gir deg ytterligere EQ kurver å velge mellom utover standard kurvene RIAA og eRIAA.

  Navn:   L1_alt.jpg
Visninger: 1218
Størrelse: 23.8 Kb

  Linjetrinnet L1 er et dual mono, fullbalansert, diskre, klasse A design. Hjertet i et stereooppsett er som kjent forforsterkeren, og CH Precisions mål har vært å få til en så transparent lydgjengivelse som overhode mulig. Som seg hør og bør et ekte, fullbalansert design, så er L1 utstyrt med en kvadrupel volumkontroll, og det benyttes to 20-bit R-2R motstandsnettverk pr. kanal.

  Navn:   A1.5.jpg
Visninger: 1205
Størrelse: 22.9 Kb

  Effektforsterkerne A1.5 og M1.1 benytter et dual-mono design. Det analoge inngangstrinnet opererer i diskre, klasse A uten global tilbakekobling. Det analoge utgangstrinnet benytter en driver med et ultralavt støynivå i diskre, klasse A fulgt av et effektsteg i diskre, klasse AB.

  CH Precision har utviklet teknologien ExactBias for å sikre en konstant biasstrøm i effektsteget, hvilket gir en langt mere lineær ytelse. Dette gjøres ved å overvåke temperaturen til utgangstransistorene slik at temperaturen holdes optimal til enhver tid. CH Precision er av den oppfatningen at deres klasse AB design med ExactBias utkonkurrerer et klasse A design med en typisk biasløsning.

  Utgangstrinnet til A1.5 og M1.1 er utstyrt med CH Precisions høyttalermatchingskrets. I tillegg kan brukeren selv justere balansen mellom global og lokal negativ tilbakekobling ved å velge ett av seks forskjellige forholdstall for global/lokal tilbakekobling: 0/100, 10/90, 20/80, 40/60, 70/30 og 100/0. 0% global tilbakekobling (100% lokal tilbakekobling) resulterer i den mest korrekte timingen, mens 100% global tilbakekobling (0% lokal tilbakekobling) gir den mest korrekte tonaliteten.

  Navn:   2019_munich_edt.jpg
Visninger: 1247
Størrelse: 148.1 Kb

  A1.5 og M1.1 kan benyttes i inntil fem forskjellige moduser; Stereo, Active Bi-amp, Passive Bi-amp, Monaural og Bridge. De fire sistnevnte krever naturlig nok en forsterker pr. høyttaler. I den geniale Monaural modusen, så benyttes hele strømforsyningen sammen med kun ett sett utgangstransistorer. Denne modusen er derfor velegnet til å drive høyttalere med lav impedans (høyt strømbehov), mens Bridge modusen er optimal til å drive høyttalere med høy impedans (høyt spenningsbehov).

  Både A1.5 og M1.1 leveres standard i monoutgave, og et ekstra 'ANALOG BUF' inngangskort må bestilles om man ønsker stereoutgaven.

  Navn:   T1.jpg
Visninger: 1190
Størrelse: 20.1 Kb

  Klokkegeneratoren T1 er basert på en 10 MHz oven-kontrollert oscillator (OCXO) og er beregnet brukt som masterklokke til D1 og C1 for å sikre at jitter holdes på et ultralavt nivå ved avspilling. Et GPS-kort for regelmessig kalibrering av den innebygde oscillatoren mot de ultrastabile atomklokkene i satellitter er tilgjengelig for dem som ønsker å sikre seg mot tidsdrift i oscillatoren.

  Navn:   X1.jpg
Visninger: 1213
Størrelse: 34.1 Kb

  X1 er en opsjonell, ekstern strømforsyningsenhet til produktene D1, C1, P1 og L1. X1 er utstyrt med strømfiltre og reguleringsteknologi for å sikre at tilførselen av DC-strøm til komponentene holder et ultralavt støynivå. Ved bruk av to regulatorkort (ett er standard), så kan X1 forsyne to komponenter på en gang.

  Navn:   I1.jpg
Visninger: 1228
Størrelse: 38.7 Kb

  Siste produkt som ble lansert i 1-serien er I1, CH Precisions integrerte forsterker. Her er CH Precisions egne, kreative ord om hvordan I1 ble til:

  "Gather together an A1, C1, L1 and P1. Gently squeeze and collect the essence and soul of each product. Delicately pour the concoction into a mould in the shape of the CH unique enclosure. Lightly shake for perfect consistency. Season to taste with optional audio input cards. Serve with your favorite source and loudspeakers. Sit down and enjoy!"

  I1 leveres standard med kortet 'DIGITAL IN HD' som er utstyrt med fire digitale innganger: CH Link HD, AES/EBU, SPDIF og TOSLINK. Opsjonelle innstikkskort er 'ETHERNET IN', 'USB IN', 'PHONO I1' (en strømbasert MC modul) og SYNC I/O (klokkesynkronisering).

  Omtaler

  Utdrag fra et par omtaler:

  L1 & M1 (The Absolute Sound, GoldenEar Awards, september 2015:
  …the M1 and L1 are ultra-fast on transients, ultra-high in resolution, ultra-low in noise and coloration, and quite beguilingly beautiful in timbre. CH Precision’s amp and preamp use no global negative feedback at their default setting (although users can add as much or as little NFB as they choose by means of menus accessed via the LED screens built into the front panels of both units). Personally, I chose not to use any NFB, as I think feedback slows these astonishingly ‘fast’ electronics down.
  D1, C1 & A1 (The Absolute Sound, januar 2014): https://ch-precision.com/images/revi...TAS%20test.pdf
  These highly modular components from new-but-pedigreed CH Precision represent the latest Swiss thinking on high-bandwidth, low-noise amplification and digital circuitry. Technology aside, the CH gestalt is linearity (in the frequency, time, and dynamic domains) and musicality in equal parts. The result is accuracy in the service of music rather than for its own sake. The C1/ A1 combo creates magnificent colors (but never euphony), dynamic fireworks (without overshoot), startling transients (minus any edginess), and jump-up-and-dance rhythms (with zero slop). Nor are spatiality and resolution slighted. These electronics reproduce every dynamic, timbral, and rhythmic flux. And although you can hear every little thing going on in the mix, it all comes together organically—as it does in real life. Order the C1 with the network card. Once you hear high-res streaming from a NAS drive to the C1, you will never go back to USB. As for the A1, the stereo version gets you about 95% of the performance of the mono blocks. But if you have an extra thirty-seven grand lying around, the mono blocks are unparalleled.
  Siste redigert av Gjallarhorn Audio; 07.09.2019 kl. 16:47.

 2. Antall kommentarer 16

  Kommentarer

 3. #2
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Oct 2010
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  175
  Tagget i
  0 Innlegg
  Grattis!

  CH Precision er et meget fint merke, som har mye fantastiske ting, og fortjener all oppmerksomhet!

 4. #3
  Hifi-entusiast Janpe's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2015
  Innlegg
  369
  Tagget i
  0 Innlegg
  Har utstrakt erfaring med CH og for dem som vil investere i dette utstyret venter det ekstrem eier glede og fantastiske musikalske opplevelser.

  Dette er meget sofistikerte produkter hvor teknologien virkelig tjener musikken. Her er det sveitsisk presisjon kombinert med en sjelden musikalitet. Det er ikke uten grunn at CH er å finne overalt på messer gjerne kombinert med det beste som er av høyttalere. Verdt å nevne er også at det hele kan styres via en meget sofistikert android app.

  Lykke til Alan, dette utstyret vil «kle» ditt supre demorom. Og plutselig ble Heggedal Norges hifinavle .

  JP

 5. #4
  Hifi Freak barathsec's Avatar
  Ble medlem
  May 2012
  Sted
  Der hvor gjøken alene galer i full Stereo
  Innlegg
  1,247
  Tagget i
  0 Innlegg
  Gratulerer med nok et fantastisk merke..!

 6. #5
  Hifi Freak skorob's Avatar
  Ble medlem
  May 2012
  Sted
  Brumunddal
  Innlegg
  3,113
  Tagget i
  0 Innlegg
  Konge. aldri hørt om merker, meget spennende

 7. #6
  Bransjemedlem Perfect sense's Avatar
  Ble medlem
  May 2010
  Sted
  Stockholm / Sverige
  Innlegg
  264
  Tagget i
  0 Innlegg
  Se min butikk
  Klikk her
  Torget
  5
  Grattis Norge!

  CH Precision har på relativt kort tid (ca 10 år) etablerat sig som en av de ledande tillverkarna av transistorelektronik idag. Ljudkvalitet, byggkvalitet, flexibilitet, långsiktighet, uppgraderingsmöjligheter, det personliga bemötandet... Det här är en tillverkare som med all säkerhet går en ljus framtid till mötes där man verkligen har förstått vad som krävs för att lyckas på den allra högsta nivån under ledning av lika professionella som ödmjuka människor.

  Lykke til.

  / Marcus, www.perfect-sense.se

 8. #7
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Oct 2010
  Sted
  Bærums Verk
  Innlegg
  2,396
  Tagget i
  2 Innlegg
  Gratulerer så mye med CH Precision.😀
  Et av de outstanding merkene som kan ses
  og høres på alle verdens hifimesser.
  Dette er også et merke som er blant mine svært
  få favoritter.
  Håper folket får opp øynene.😀

 9. #8
  Bransjemedlem
  Ble medlem
  Nov 2002
  Innlegg
  468
  Tagget i
  1 Innlegg
  Torget
  3
  Gratulerer Alan med noe av det yperste som er å få kjøpt av High-End elektronikk.
  De få demone jeg har hørt med CH har vært på fult gåsehud nivå!
  Mvh
  Morten N.A.T

 10. #9
  Bransjeaktør Gjallarhorn Audio's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2010
  Sted
  Trollkleiva, Heggedal
  Innlegg
  1,242
  Tagget i
  0 Innlegg
  Se min butikk
  Klikk her
  Torget
  50
  Takk til alle for gratulasjoner og kommentarer

 11. #10
  Æresmedlem Distinctive's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2006
  Sted
  Stavanger
  Innlegg
  10,938
  Tagget i
  13 Innlegg
  Album
  1
  Skaper litt eiertrang dette, ja.
  Minner litt om T&A og Soulution i det visuelle uttrykket.

 12. #11
  Bransjemedlem
  Ble medlem
  Jun 2007
  Innlegg
  525
  Tagget i
  0 Innlegg
  Gratulerer med dette Alan!!

  mvh
  Paul

 13. #12
  Bransjeaktør Gjallarhorn Audio's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2010
  Sted
  Trollkleiva, Heggedal
  Innlegg
  1,242
  Tagget i
  0 Innlegg
  Se min butikk
  Klikk her
  Torget
  50
  Takk, Paul!

 14. #13
  Medlem
  Ble medlem
  Jan 2003
  Innlegg
  31
  Tagget i
  0 Innlegg
  Priser?

 15. #14
  Bransjeaktør Gjallarhorn Audio's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2010
  Sted
  Trollkleiva, Heggedal
  Innlegg
  1,242
  Tagget i
  0 Innlegg
  Se min butikk
  Klikk her
  Torget
  50
  Prisene vil være å finne i vår nettbutikk en av de nærmeste dagene. Jeg kan poste et innlegg når dette er gjort. Om du ønsker prisen på et konkret produkt, så send meg en PM.

 16. #15
  Bransjeaktør Gjallarhorn Audio's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2010
  Sted
  Trollkleiva, Heggedal
  Innlegg
  1,242
  Tagget i
  0 Innlegg
  Se min butikk
  Klikk her
  Torget
  50
  Tidligere importør (Bebop HiFi) vil gå over til å være forhandler av merket i tillegg til oss.

  Interesserte forhandlere bes ta kontakt for å undersøke muligheten for å bli forhandler i sin region.

 17. #16
  Bransjeaktør Gjallarhorn Audio's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2010
  Sted
  Trollkleiva, Heggedal
  Innlegg
  1,242
  Tagget i
  0 Innlegg
  Se min butikk
  Klikk her
  Torget
  50
  Vi skal for øvrig selge en D1 og en C1 for tidligere importør.

  D1 ble kjøpt inn i januar 2015 og C1 i juni 2015. Begge blir nå oppgradert med nyeste versjon innstikkskort; DIGITAL_OUT_HD for D1 og DIGITAL_IN_HD for C1, og de vil begge således være like oppdaterte som en ny enhet.

  Send meg en PM, epost eller ta kontakt på telefon om du er interessert.

 18. #17
  Bransjeaktør Gjallarhorn Audio's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2010
  Sted
  Trollkleiva, Heggedal
  Innlegg
  1,242
  Tagget i
  0 Innlegg
  Se min butikk
  Klikk her
  Torget
  50
  Listepriser er nå å finne i vår nettbutikk.

  Gjør følgende for å få opp CH Precision produktene:

  1) Gå til Gjallarhorn Audio - HiFi & Hjemmekino
  2) Velg ' Nettbutikk' i hovedmenyen øverst
  3) Velg 'Handel etter Varemerke'
  4) Klikk på CH Precision logoen

  Ta kontakt på PM, epost eller telefon for tilbud.

Tags for denne Tråden

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed