Led Zeppelin og Robert Plant lytteparty med Focal Kanta No. 3!

Renaissance Audio og Multirom inviterer til lyttefest i forkant av konserten med Robert Plant på Bergenfest

Lørdag inntar en av rockens store legender Plenen på Koengen. Sammen med det solide bandet the Space Shifters skal Robert Plant, kongen av Classic Rock nok en gang fylle byen mellom de syv fjell med rock og roots i verdensklasse.

Dette kunne vi ikke la gå upåaktet hen! I samarbeid med Multirom AS har vi derfor fått flydd over de nye Focal Kanta No. 3 sammen med 2 stk. eminente Focal SW 1000 F subwoofere for å lage litt ordentlig HiFi-festivitas i forkant av konserten. Akkompagnert av Ayre´s nye EX-8 integrert streaming amp, samt Roon Nucleus, blir dette en hifidemo utover det vanlige. Vi varmer først opp med perler fra Robert Plants solokatalog og avslutter med en et solid antall Led Zeppelin-klassikere som perler på en snor. Dette blir garantert den oppvarmingen til konserten lørdag ettermiddag du ikke bør gå glipp av. Skulle du ellers være så uheldig at du ikke har billett, så kan dette også være et fint og helt gratis trekkplaster! Vel møtt til en solid dose morsom hifi!

Sted: Renaissance Audio - Stølegaten 15, 5003 Bergen
Tid: 12.00-15.00 (Vi holder det gående lenger ved behov.)

[B]Kanta No. 3 - en fartsbølle med designbriller![/B]

Akkurat som i Sopraserien legger Kanta No. 3 seg på samme lekre design som 2`eren, men i betraktelig større proporsjoner! Her snakker vi om en høyttaler som virkelig kommer til å ta med seg alt tempoet fra lillebror No. 2. Med doble 8-tommers basser og mye større innvendig volum vil de kunne spille råtøft og kjellerdypt! Dypbasspunktet ligger på 26hz. Dobbel bassport foran og bak minimerer ugunstig kompresjon i kabinett og portstøy. Dette gjør dem også mer plasseringsvennlig tett mot bakvegg. Vi kan ikke si annet enn at vi gleder oss til å ta disse med på et realt musikalsk dypdykk nå når de kommer i høst!



Banebrytende teknologi

Infinite Acoustic Loading IAL3 - effektiv dekompresjon av diskant

Både Kanta, No. 1, 2, 3 og Kanta Center har en ny effektiv dekompresjon av diskant som sørger for at akustisk motstand bak diskant minimeres. Dette kaller de IAL eller «Infinite Acoustic Loading» og er tredje og beste utgave av prinsippet der man simulerer et mye større volum bak diskanten. Dette høres! Ren og superkjapp diskantgjengivelse er resultatet. Focals inverterte berylliumstweeter er forøvrig den aller kjappeste dynamiske diskanten på markedet.

HDP-kabinett - beveg membranene, ikke kabinettet!

Bruken av high density polymer både i baffel og kainett gir høyere stivhet og rigiditet på mindre tykkelse gir mindre volum. - Kabinett og baffel i HDP, såkalt high density polymer, dette er 70% tettere, 15% stivere og har 25% bedre demping enn MDF. Dette gir mulighet for tynnere kabinettvegger og dermed et større innvendig volum i et mer kompakt design. Dette gir mye bedre bassrespons enn størrelsen skulle tilsi.

FLAX - linfiberelementer spesielt utviklet for Kanta

Kantaserien kommer med infibermembraner som er svært rigide og som også er helt unike for Kanta. De er spekket med teknologi fra Sopraserien som nøytral induktivitet i spolerørsvandringen (NIC) og stabiliseringsringer (TMD) som senker forvrengingen i mellomtonen betraktelig! Mer om NIC- og TMD-prinsippene under.

NIC - Neutral Inductance Unit - linært magnetfelt for skyhøy presisjon

Med NIC-teknologi får mellomtoneelementet de aller beste betingelser for å gjengi den viktige mellomtonen, kjapt, rent og presist. Magnetfeltet i en driver påvirkes konstant av tre faktorer, bevegelsen til spolen, passerende spenning og frekvensen som gjengis. Denne påvirkningen gjør at man får ujevn induktivitet med spoleekskursjonen og dermed mister man kontroll. Dette leder til uønsket forvrengning. Det er som om man tar et bilde der linsen er litt ute av fokus. Med avansert dataemulasjon har Focal greid å få kontroll på disse parameterne og har designet en helt ny driver med en sterkt oppgradert Faraday ring. Magnetfeltet er dermed ikke negativt påvirket av spolens posisjon, spenningen eller frekvensen, resultatet er grensesprengende kontroll, lav forvregning og høy definisjon.

TMD - Tuned Mass Damper - kontrollerer den viktige mellomtonen

I over 25 år har Focal jobbet med å beherske «break-up»-frekvensen i elementene, punktet der elementene deformeres og forvrenger. Med de svært gode egenskapene til FLAX-elementene har man kommet langt på vei til å kontrollere dette. Med nye analysemetoder utviklet først for den prisbelønnede Sopraserien ble nye forbedringer muliggjort ved å se på hvordan den dynamiske oppførselen til elementopphenget påvirket ytelsen negativt. Man kunne forsterket opphenget, men dette alene ville økt massen som ville vært negativt for hurtigheten og responsiviteten. Alternativet var å bokstavelig talt se til toppen av all ingeniørkunst, skyskrapere. Her har man lignende problemer når vind og jordskjelv påvirker byggene. Moderne skyskrapere stabiliseres med pendler. Focal tar dette inn i høyttalerverden med tubeformete ringer og får kontroll på den uønskede bevegelsen langs kanten på membranopphenget, effektivt med utsøkt lydmessig resultat.

FT - Focus Time - timing er viktig!

Den klassiske «Focalknekken» med FT-teknologi gir et tøft design, men er også laget for å gi korrekt fase mellom de ulike elementene - for første gang i denne meget fornuftige prisklassen!

Priser veil. ut ink. mva:

Kanta No. 1 - alle standard finisher par kr. 55.000,-
Kanta No. 2 - alle standard finisher par (tilbud) kr. 70.000,-
Kanta No. 3 - alle standard finisher par kr. 110.000,-
Kanta Center - alle standard finisher stk. kr. 27.000,-
Kanta No. 1 stativer per par kr. 10.495,-





Vennlig hilsen / Best regards

Isak Strand
Sales Manager Hi-Fi
Multirom AS
Mob: +47 92 46 42 66
isak.strand@multirom.no
www.multirom.no

Roald Mikkelsen
Renaissance Audio AS
Mob 45227819
roald@renaissanceaudio.no
 

Vedlegg

Sist redigert:

Kommentarer

Informasjon om bruker

Designeren
Bransjeaktør
Medlem siden
Antall liker
54
Link til alle artikler
29
Designeren sine annonser
Bransjenyheter
BLACK FRIDAY HOS RENAISSANCE AUDIO 15 - 55% rabatt

BLACK FRIDAY HOS RENAISSANCE AUDIO 15 - 55% rabatt

  • 0
BLACK FRIDAY TILBUD - ALLE VARER I BUTIKKEN MINUS 15 - 55% RABATT Priseksempler: Focal Sopra No.2 Imperial Red Finish demo Kr. 89.900,- (veil. 142.000,-) Devialet Expert 220 Pro demo kr. 62.000,-...
Fortsett
Bransjenyheter
Opplev SPEC forsterkere i demo hos Renaissance Audio lørdag 23. mars kl. 12-15.00

Opplev SPEC forsterkere i demo hos Renaissance Audio lørdag 23. mars kl. 12-15.00

  • 13
RA inviterer med backup fra Bebop Hifi til demo på SPEC forsterkere, med spesielt fokus på den nye SPEC RSA-M99, og den mindre SPEC RSA-777EX. SPEC ligger absolutt helt i forkant med klasse D...
Fortsett
Bransjenyheter
Nydelige Focal Kanta No. 1 i demo....klar til å gi deg gåsehud!

Nydelige Focal Kanta No. 1 i demo....klar til å gi deg gåsehud!

  • 5
Velkommen inn til lytting på den fantastiske Focal Konto No. 1. Det er absolutt en stativhøyttaler utenom det vanlige! Den er dynamisk og levende, og spiller med stor autoritet og kroppslighet...
Fortsett
Bransjenyheter
Fantastiske Focal Kanta No. 3 i demo t.o.m. tirsdag 11. desember. KOM INN OG LYTT!

Fantastiske Focal Kanta No. 3 i demo t.o.m. tirsdag 11. desember. KOM INN OG LYTT!

  • 0
Focal har fått enormt mye positiv omtale i fagpresse av Kanta-serien, som består av 3 modeller - Kanta No.1 , No.2 og No 3. Fantastiske Kanta No. 3 er nå i demo, og bør absolutt oppleves! Jeg har...
Fortsett
Bransjenyheter
Sonus Faber Sonetto lansering hos Renaissance Audio onsdag 17. oktober kl.19-21.

Sonus Faber Sonetto lansering hos Renaissance Audio onsdag 17. oktober kl.19-21.

  • 0
Renaissance Audio og Mono AS inviterer til offisiell lansering av høstens store nyhet på høyttalerfronten, med den nye flotte serien Sonus Faber Sonetto! Det blir som vanlig en hyggelig kveld med...
Fortsett
Bransjenyheter
Nyhet: Offisiell lansering av Cabasse hos Renaissance Audio onsdag 3. oktober kl 19

Nyhet: Offisiell lansering av Cabasse hos Renaissance Audio onsdag 3. oktober kl 19

  • 0
Renaissance Audio og Mono AS har gleden av å invitere til offisiell lansering av Cabasse i Bergen! Kundekveld onsdag 3. oktober, kl 19:00 til 21:00 Velkommen til Renaissance Audio, Stølegaten 15...
Fortsett
Topp Bunn