Resultater 1 til 10 av 10
Abonnér på denne artikkelen
 1. Tarfala Audio høyttalerkabler fra AudioAktøren kan gi deg en klart mer musikalsk lyd.

  9 Kommentarer Av moto - 18.05.2019 14:46
  Navn:   Tarfala Audio logo.jpg
Visninger: 1142
Størrelse: 133.4 Kb

  Er du lei hard, klinisk lyd som fører til lyttetretthet ved lang tids lytting?

  Kanskje du har brukt mye penger på dyre komponenter og flere ganger byttet noen av dem, i håp og å få den lyden du vil ha?
  Men synes at lyden fortsatt er for slank, hard og klinisk.

  Jeg har i mer enn 20 år hjulpet kunder over hele landet med å finne kabler som kan forbedre lydkvaliteten.
  Derfor har jeg sørget for at vi hos AudioAktøren importerer og forhandler kabler med forskjellige egenskaper.

  Møt meg lørdag den 25/5 i butikken vår i Storgata 22 i Horten. Da er det langdag og litt festligheter i gatene, så da har vi åpent fra kl 11,00 - 16,00
  Jeg vil være der mellom kl 13,00 og 16,00

  Dette med lyd er MYE mer komplisert enn det de fleste er klar over når de begynner med dette, men etter hvert oppdager nok de fleste, at dette ble mye mer krevende å få til enn de hadde forestilt seg.

  Mange dyre High-End kabler kan bidra til at en får fantastiske musikkopplevelser. Men det er gjerne i anlegg der alt er riktig matchet og tilpasset akustikken i rommet.

  Det mange ikke vet er, at om en bruker de samme kablene i et anlegg som IKKE er riktig matchet - og i et rom med middelmådige akustiske forhold, kan slike kabler være så analytiske og avslørende, at bare spesielt gode innspillinger lyder ganske bra, mens det meste låter skuffende og i noen tilfeller nesten helt forferdelig.


  Jeg vet av erfaring at noen som har erfart dette, har gått tilbake til å bruke billige kabler, som for eks. tykke kobberkabler - og får dermed en varmere og det vi kan kalle en mer musikalsk lyd. Som ikke fører til lyttetretthet. Enkelte blir fornøyd med den lyden de da har fått til.

  Men ofte viser det seg, at etter en stund begynner en å savne noe av det som var bra med High-End kablene - og det blir stadig bytting av kabler.

  Fordi en oppdager at samtidig som noe blir bedre, er det noe annet som blir dårligere. Slik at det er vanskelig å slå seg helt til ro med den lyden en får.


  Jeg har vært igjennom det samme selv.


  I mange år har jeg håpet å finne kabler som til en viss grad kan greie BEGGE DELER.

  Jeg har i løpet av disse årene testet enormt mange kabler både her og hjemme hos kunder.

  Noen ganger har jeg funnet kabler som har fungert godt hos EN kunde, men ikke like godt hos de "FIRE neste".

  Må nok si, at jeg etter hvert hadde liten tro på at jeg ville finne kabler som ville passe hos et flertall av de kundene som sliter litt med denne type problematikk.


  Jeg har nå i over to år testet Tarfala Audio Vertigo høyttalerkabler her - og hos kunder.
  Det har vist seg at disse kablene har de egenskapene som jeg hadde håpet å finne.

  Kablene får frem de musikalske kvalitetene, men på imponerende vis formidler de også detaljene og dynamikken i musikken på en måte som er nær opp til svindyre High-End kabler.

  Du må betale en del for kabler på dette nivået, men om du allerede har brukt mye penger på et anlegg og ikke er fornøyd med lyden, vil det ikke koste deg noe å prøve Tarfala Audio Vertigo høyttalerkabler.

  Vi har ferdig innspilte kabler som du kan få låne.

  Første kunde som fikk prøve disse fortalte etterpå, at det var umulig for han å skjønne, at bare ett par høyttalerkabler kunne gi han SÅ mye bedre lyd.
  Det var spesielt etter at han gikk tilbake til sine egne kabler, at nedturen ble så sjokkerende, at han nå har kjøpt ett par Tarfala Audio Vertigo.  Navn:   Tarfala Audio i eske, 2.jpg
Visninger: 1092
Størrelse: 97.0 Kb  Navn:   Tarfala i Horten.jpg
Visninger: 1072
Størrelse: 421.7 Kb

  Her bruker "messedirektøren" Terje Nilsen, Tarfala Audio Vertigo, under Hi-Fi messa i Horten.
  Se posteren i bakgrunnen!  AudioAktøren er norsk importør for Tarfala Audio.

  Priser på Tarfala Audio Vertigo høyttalerkabler:

  2x2,0 m, kr 26.250,-
  2x2,5 m, kr 28.750,-
  2x3,0 m, kr 31.250,-
  2x3,5 m, kr 33.750,-

  For priser på andre lengder, send en e-post til: hallvar@audioakt.no

  Tarfala er forøvrig navnet på den høyest beliggende bebyggelsen i en dal som fører opp til Kebnekajse, sveriges høyeste fjell på 2001 m.o.h.


  Om du ønsker en demo av Tarfala Audio Vertigo høyttalerkabler, bestille kabler, eller låne kabler som du kan få prøve i ditt eget anlegg,
  bør du snarest kontakte meg:

  Hallvar M. Rostad
  Salgssjef
  Norsk Hi-Fi Center og AUDIOAKTØREN
  E-post: hallvar@audioakt.no
  Tlf: 92 89 57 73


  Du kan også bestille Argento Audio Vertigo hos innehaveren av AudioAktøren:

  Terje Nilsen
  Innehaver
  AudioAktøren
  E-post: terje@audioakt.no
  Tlf: 90 76 29 67
  Siste redigert av moto; 20.05.2019 kl. 20:12.

 2. Antall kommentarer 9

  Kommentarer

 3. #2
  Psybient
  Guest

  God erfaring med disse kablene

  Jeg har holdt på i nærmere et halvt år for å få til god lyd hjemme. Problemet har vært en plagsom skarp lyd. Jeg har prøvd ut 2 forskjellige høyttalere og 2 forsterkere, 4 forskjellige kilder, et utvalg av kabler i hele kjeden, strømrens, lyddemping.

  Mange av disse tingene har forbedret lyden, men det viste seg at det var høyttalerkablene som var hovedproblemet.
  Først av alt måtte jeg frigjøre meg myten om at kabler har lite å si for lyden. En annen ting var å legge bort ideen om at man bare skal bruke en bestemt prosentandel av budsjettet på kabler.

  Den lydmessige gevinsten av å bytte til Tarfala Audio høyttalerkabler kan sammenlignes med å bytte til en langt bedre Dac. Dvs, jeg testet ulike kostbare Dac`r, men det viste seg at Tarfala-kablene gjorde mest forskjell på lydkvaliteten her hjemme. Først så løste den problemet med skarpheten i lyden, men i tillegg så tilfører den knallbra oppløsning, dynamikk, et bredt og dypt lydbilde.

  Man skal lete lenge for å finne produkter som dette som løser problemer med lyden uten at det går på bekostning av noe annet.

 4. #3
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Apr 2019
  Innlegg
  221
  Tagget i
  1 Innlegg
  Jeg hadde billige ht-kabler fra Nordost til anlegget mitt, og byttet til noen mer kostbare. Endringen var som å få ørevoksproppene ut av ørene- og øregangene renset med velsignet fjellvann fra Himalaya, og anlegget låt ikke som to fiskebollebokser koblet med hyssing lenger, men helt der oppe i high end-land. Så prøvde jeg kabler som beskrevet i denne annonsen(!) Oh-Lala! FOR en åpenbaring. Den gamle high end-lyden låt som en utslitt getto-blaster med sprengte elementer fra Aiwa i forhold, og det bare med å bytte ht-kablene fra Tarfala. "Hmmmm", tenkte jeg... "Hmmm, hvordan toppe dette her? KAN det være mulig? Er det lettere å ta en pyramide fra Egypt på ryggen, så legge seg ned og ta 168 armhevinger med en arm enn å toppe dette anlegget med disse kablene?"
  Ja, det ER faktisk mulig, har jeg funnet ut. Durek og Märta kommer for å rotere atomene i dem, og de tar 3500 kr pr time for å være kabelløftere, 5 cm opp fra gulvet hver gang jeg skal spelle ei plate.
  Ja, alt er faktisk sant. (kanskje).

 5. #4
  Hifi Freak Ketil's Avatar
  Ble medlem
  May 2004
  Innlegg
  2,024
  Tagget i
  0 Innlegg
  At slike kabelbytter kan ha noe for seg tviler jeg forsåvidt ikke på, men det handler nok vel så mye om tuning som om forbedring. En mer udiskutabel form for forbedring hadde vel vært å ta bort delefilteret og terminere kablene direkte på elementene, samtidig som man puttet på et elektronisk delefilter litt før i lydkjeden.

  Kabelbytting og den slags er i mine øyne en typisk hobbygreie. Det vil si at man tuner lyden i en bestemt retning, på mange måter som man kan tune kjøre-egenskapene til en bil på bestemte måter. Og bedre i både lyd- og bil-sammenheng kan bety flere ting. En bil kan tunes slik at man kan kjøre en gitt strekning raskere, men tuningen vil avhenge av om strekningen har asfalt eller grus som underlag. På samme måte tenker jeg at man kan tune et Hifi anlegg til å låte bedre, men tuningen vil avhenge av om man spiller rock eller klassisk. Og hva om man ikke er interessert i å kjøre en strekning raskest, men bare vil ha en mest behagelig tur?

 6. #5
  Psybient
  Guest
  Er vel ikke mulig å få til en konstruktiv diskusjon av lyd og kabler på et sånt forum som dette. Men for den som skulle ha en seriøs interesse av dette så har Tarfala-kablene vært den beste oppgraderingen jeg har gjort på mine anlegg.

 7. #6
  Hifi Freak Ketil's Avatar
  Ble medlem
  May 2004
  Innlegg
  2,024
  Tagget i
  0 Innlegg
  Det kunne jo vært interessant å vite hva du har benyttet av komponenter og høyttalere i forhold til Tarfala kablene.

 8. #7
  Psybient
  Guest
  Jeg brukte på anlegget chord clearway høyttalerkabler til 3000 kr på Exposure forsterker og Spendor høyttaler. Jeg testet med Tarfala og selv med original billig strømkabel på Marantz cd-spilleren min låt det bra. Dama har ikke særlig interesse for hifi, men hun ble veldig begeistret for musikken. Hadde med meg annet utstyr for testing med bare lot det stå å spille med disse kablene. Ok de er dyre, men testet også høytalerkabler mellom 10-15.000 men det var bare ikke i nærheten. Perfekt til f. eks jazz. Jeg er egentlig ikke så interessert i hifi, det er musikken som gjelder for meg. Når du har lyttet veldig mye til noen bestemte artister og album så skjønner man hvor stor forskjell dette gir. Jeg er i hvert fall meget fornøyd med resultatet.

 9. #8
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Nov 2005
  Sted
  Sørlandet
  Innlegg
  1,401
  Tagget i
  3 Innlegg
  Sitat Sitat fra Psybient Se Innlegg
  Jeg brukte på anlegget chord clearway høyttalerkabler til 3000 kr på Exposure forsterker og Spendor høyttaler. Jeg testet med Tarfala og selv med original billig strømkabel på Marantz cd-spilleren min låt det bra. Dama har ikke særlig interesse for hifi, men hun ble veldig begeistret for musikken. Hadde med meg annet utstyr for testing med bare lot det stå å spille med disse kablene. Ok de er dyre, men testet også høytalerkabler mellom 10-15.000 men det var bare ikke i nærheten. Perfekt til f. eks jazz. Jeg er egentlig ikke så interessert i hifi, det er musikken som gjelder for meg. Når du har lyttet veldig mye til noen bestemte artister og album så skjønner man hvor stor forskjell dette gir. Jeg er i hvert fall meget fornøyd med resultatet.
  Og det er faktisk det eneste som teller; at du er fornøyd med resultatet!

 10. #9
  Hifi Freak Ketil's Avatar
  Ble medlem
  May 2004
  Innlegg
  2,024
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg vet ikke helt prisen på Exposure/Spendor, men er ikke disse forholdsvis rimelige sett i forhold til prisen på kablene? Jeg ville muligens trodd at man må ha ganske avslørende utstyr for å avsløre forskjell på kabler som befinner seg i prisklasse på 30k og oppover. Det får meg muligens til å tro at det er tuningen av disse kablene som gir utslag i ditt anlegg. Det eneste jeg har funnet av tester av Tarfala kablene er en test i Fidelity. Ut fra denne testen kan det se ut som om kablene muligens er tunet mot en litt avrundet diskant. Kanskje det er denne effekten du hører i ditt anlegg?

 11. #10
  Psybient
  Guest
  Jeg tror kanskje heller Exposure og Spendor avslørte svakheten til Chordkabelen. Jeg skal ikke si så mye om nivået på kabler over dette. Exposure og Spendor ser bare ut til å vokse med oppgradering av kabler. Hører veldig stor forskjell på ulike kabler opp til dette nivået i hvert fall. Da med kabler som har ulik karakter. Jeg testet utstyret også med Tellurium, kjent som nøytral. Den skarpe lyden ble også bedre med de. Det er bare det at klangen på strenger og piano er på et helt annet nivå med Tarfala. Fremstår for meg ikke farget, bare musikalsk. Om det er tuning eller ikke skal du ikke spørre meg om. Det låter både musikalsk og er veldig godt oppløst. Uansett så har jeg truffet nerven i musikken, og mitt beste måleinstrument er gåsehud!

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed