Resultater 1 til 3 av 3
Abonnér på denne artikkelen
 1. Fyne F502 er flaggskipet i Fyne sin kritikerroste F500-serie og vår klare favoritt

  2 Kommentarer Av SteReoFil - 15.03.2019 15:24
  Navn:   hiifisentralen_fyne.jpg
Visninger: 646
Størrelse: 73.0 Kb

  https://www.stereofil.no/hoyttalere/...yne-audio-f502

  FYNE AUDIO er en relativt ny aktør i hifi-bransjen, men utviklerene bak har lang og bred erfaring, samt en genuin interesse for å lage kvalitetshøyttalere. Firmaet ble startet av stjerneteamet bak verdens eldste høyttalerprodusent (vi nevner ikke navnet her, men det er ikke vanskelig å finne ut av) og er et ekte entusiastdrevet foretak med legenden Dr. Paul Mills i rollen som sjefsutvikler og lydguru.  Alle Fyne-modeller vi har hørt så langt har imponert oss stort, men det er når man lytter til konstruksjonene med IsoFlare-drivere at høyttalerne virkelig skilller seg fra mengden. Kort fortalt er oppfører IsoFlare-driver seg som en ekte punktkilde med isotropisk og fasefri spredning av lyden. Hele stemmeregisteret kommer fra ett punkt, slik at når man hører Leonard Cohen synge oppleves det som mye mer ekte enn når stemmen deles opp over flere ulike elementer.  Fyne Audio F502 er sammen med Zu Audio Omen antagelig de høyttalerne vi har hørt som vi føler gir best valuta for pengene! Hva er det som er så spesielt med F502? Vel, de spiller bare helt rått, med en tyngde, dynamikk og renhet som vi aldri tidligere har hørt i prisklassen. Sammen med The Bank of Scotland eies og bygges Fyne Audio av erfarne ingeniører fra gamle Tannoy, som nå har startet sitt eget firma. De er derfor ekstremt motivert til å virkelig levere det aller ypperste av ytelse og design som er mulig i prisklassen.  Samtidig er Fyne Audio fortsatt et relativt lite firma med lave kostnader, hvor man kan putte så mye som mulig av prisen på høyttaleren inn i selve høyttaleren. F502, med sine doble 8" store IsoFlare/bass-element og 25mm store kompresjonsdriver i titan, ligner derfor mest i klang og ytelse på Tannoy sin Definition DC8Ti, en ekstremt anerkjent høyttaler med prislapp på nesten 60.000,- for paret da den gikk ut av produksjon (fordi den var for dyr å produsere).  Kort fortalt; om du liker en fyldig og dynamisk gulvstående høyttaler med fantastisk holografi og smooth, oppløst diskant vil du elske Fyne F502. At den ser helt fantastisk ut i ekte trefinér eller sort pianolakk, at grillene kan lagres med magneter på baksiden av høyttaleren og at den er ekstremt plasseringsvennlig takket være det unike Tractrix bass-diffusjons-systemet må regnes som en ren bonus!  Vår favoritt i prisklassen under 30.000,- med stor margin!

  Hilsen

  Jens på SteReoFil

 2. Antall kommentarer 2

  Kommentarer

 3. #2
  Hifi-entusiast Hifibasillen's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2018
  Sted
  Telemark
  Innlegg
  311
  Tagget i
  0 Innlegg
  Utrolig lekre =) hadde jeg ikke vært Klipsch fan hadde disse kommet inn for en lytt, men hvem vet en gang burde jo bli den første =)

 4. #3
  Hifi-entusiast kazan's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2005
  Sted
  Lillehammer
  Innlegg
  124
  Tagget i
  0 Innlegg
  hvordan vil du sammenligne F702 med Tannoy DC10TI ?

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed