Resultater 1 til 1 av 1
Abonnér på denne artikkelen
 1. Nyhet! Magiske Focal Stellia - Offisiell Norgespremiere denne helgen hos Stereofil!

  0 Kommentarer Av Multirom - 28.02.2019 10:08
  ******

  Focal Stellia har offisiell Norgespremiere under Stereofils 15-års-jubileum
  fredag 1. og lørdag 2. mars!
  Grensen 9, 0159 Oslo - Velkommen!

  Det blir også anledning til å høre de rimeligere hodetelefonene Elegia og Clear, samt toppmodellen Utopia!

  Navn:   DSC_2493.jpg
Visninger: 326
Størrelse: 78.8 Kb

  Med respekt for musikken! Focal Stellia - lukkede ultra high-end hodetelefoner

  Da Focal lanserte Elegia i høst forstod man raskt at de hadde knekt koden for å kunne putte en lett og lynrask driver i et lukket kammer. En genial ventileringløsning gjorde Elegia til en snakkis over natten. Nå får Elegia selskap av en toppspekket modell i denne klassen, laget for å være den klasseledende innenfor lukkete hodetelefoner. Stellia har berylliumsdrivere akkurat som toppmodellen Utopia. Da får man enda kjappere respons, bedre oppløsing og kontroll i hele spekteret. Focal har også gjort sitt ytterste for å få Stellia til å være en musikalsk allrounder. Det er rett og slett en utrolig behagelig hodetelefon å høre på, ha på hodet, både på farten og hjemme.

  Dekompresjon i verdensklasse - som først vist i Elegia

  Focal har tidligere vist at de behersker dekompresjon i lukkete kabinett også med sine meget kjappe diskantelementer i beryllium, slik som i Kanta No. 2. I Stellia er oppgaven større, rett og slett fordi det tilgjengelige rommet er så lite i en hodetelefon og driveren er så lynkjapp. Med to ventiler har Focal klart å bruke hele rommet bak driveren til dekompresjon. Den ene ventilen er rett i bakkant av driveren og sørger for kontroll av dyp- og mellombass. Den andre ventilen ligger i selve koppen og tar i mot senterbølgen fra driveren og sørger dermed for unngå kompresjon i koppen. Da sørger den samtidig for kobling av driver og yttersiden av koppen og gir forlenget bassrespons. Løsningen til Focal for å få en superkjapp fulltonedriver til å fungere i et meget begrenset rom, var rett og slett å bruke bassrefleks. Dette sørger for suveren linæritet og meget artikulert bass. Selve driverne er plassert i forkant i klokken for optimalt stereofokus og vinkling mot øret.

  Hjemme og på farten! Komfort og eleganse med byggematerialer i ekslusiv kvalitet

  De ekslusive putene i memory foam og lær gjør er ikke bare komfortable, de sørger for maksimal demping av lyd mot omverden og absorbering/diffusjon på innsiden av klokken. En rigid aluminumsbøyle som er bevegelig sørger for god passform og vinkling av klokkene. Prikken over i´en er den varme fargen i «Cognac» som går igjen i hele designet, også de medfølgende kablene og bærevesken. Dette er klokker man kan være stolt av å ha med seg på veien, her forstår omgivelsene at man mener alvor når det gjelder lyd og man ser også utrolig bra ut! Her kommer stilen med stor S!

  Navn:   DSC_3147_Pan.jpg
Visninger: 319
Størrelse: 44.1 Kb

  Bildet: Stellia sammen med den nye Focal Arche, en DAC og dedikert head-amp med forskjellige forsterkningssteg. Denne kommer i april og vil koste 27.995,- veil.

  Teknologi:

  - Laget for å være klasseledende innenfor lukket hodetelefondesign.
  - Lav impedans, kun 35ohm og høy 106db/1mw følsomhet - kan driftes av bærbare amper.
  - Ny M-shaped driver med 110 mikroner tykkelse oppheng (tynt!) - laget for å yte best mulig under de utfordrene forholdene en lukket hodetelefon skaper.
  - Rammeløs spole, beryllium gir lav masse, kjapp respons med svært høy rigiditet.
  - Voldsom akselerasjonsevne for å reprodusere det musikalske signalet uten kompromiss.
  - Driverne er plassert i forkant i klokken for optimalt stereofokus og vinkling mot øret.
  - Dobbelventilert kopp sørger for perfekt balanse mellom bass og mellomtone og tar av trykket som kommer direkte bak driveren.
  - Suveren dekompresjon av driveren slik at den kan yte optimalt til tross for et lukket design og gjør at den kan nå de dypeste frekvensene uten forringing.
  - Høyere frekvenser blir absorbert av en egen EVA foam pad og diffusert av diffusorer på innsiden av koppen.
  - Absorbering/diffusjon gjør at kun driveren er det som høres av det produserte lydsignalet uten at det tillegges eller begrenses på noen som helst måte.
  - Selve putene er også laget for å både diffusere og absorbere. Gir da ultralinær respons i det viktige området fra 1 til 10 khz.
  - Medfølgende kabler er en 1,2m 3,5mm/6,3mm ubalansert jack og en balansert 3m med 4pin XLR.

  Veil. pris 32.995,- - Stellia er leveringsklare!

  Navn:   DSC_2629.jpg
Visninger: 312
Størrelse: 58.4 Kb

  Distributør i Norge - Multirom AS

  Ta gjerne kontakt med oss for spørsmål om Focal!
  info@multirom.no
  Siste redigert av Multirom; 28.02.2019 kl. 10:34.

 2. Antall kommentarer 0

  Kommentarer

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed