Resultater 1 til 2 av 2
Abonnér på denne artikkelen
 1. Fantastiske Focal Elegia - Årets produkt i Stereopluss!

  1 Kommentarer Av Multirom - 24.01.2019 15:27
  Navn:   Elegia FB stereopluss.jpg
Visninger: 282
Størrelse: 71.8 Kb

  Focal Elegia - en lukket hodetelefon basert på de tre prisvinnende modellene, Elear, Clear og Utopia!

  Litt over 2 år har gått siden Focal lanserte sine første high-end hodetelefoner. Etter tre grensepsprengende og åpne dynamiske hodetelefoner med dedikerte elementer har Focal endelig utviklet en tilsvarende løsning i en lukket konstruksjon.
  Å sette en liten driver inn i et lukket rom er noe av det kompliserte man kan gjøre innenfor akustisk design. Nok en gang flytter Focal grensene for hva som er mulig. Dette gjør de med noen meget innovative grep og det lydmessige resultatet er således blitt meget overbevisende!

  Dedikert M-formet driver til lukket konstruksjon

  Som i de øvrige tre modellene fra Focal er membranen M-formet for best mulig akustisk respons på kort lytteavstand. Opphenget er i Elegia tatt helt ned til 110 mikroner, eller mer forståelig sagt ned til svært tynne 0,11millimeter. Geometrien på denne NBR-ringen gir elastisitet som hjelper membranen i å nå de aller dypeste frekvensene samtidig som det er stabilt og godt til en linær frekvensrespons helt opp til 23khz. Sammen med den svært lette men rigide alu-magnesiummembranen og den rammeløse voicecoilen på kun 4mm høyde, får man en meget responsiv driver med svært lav masse og gode dempeegenskaper. Disse delene av driveren kombinerer godt og gir den også en meget god slaglengde sammenlignet med størrelsen, slik som i de åpne high-end modellene fra Focal. Med en motstand helt ned på 35ohm promoterer Elegia uovertruffen mobilitet, lettdrevet med effekt nok fra bærbare enheter og uten lydsøl til omgivelsene.

  Dekompresjon i verdensklasse

  Focal har tidligere vist at de behersker dekompresjon i lukkete kabinett også med sine meget kjappe diskantelementer i beryllium, slik som i Kanta No. 2. Denne gangen har oppgaven vært større, rett og slett fordi det tilgjengelige rommet er så lite.
  Med to ventiler har Focal klart å bruke hele rommet bak driveren til dekompresjon. Den ene ventilen er rett i bakkant av driveren og sørger for kontroll av dyp- og mellombass. Den andre ventilen ligger i selve koppen og tar i mot senterbølgen fra driveren og sørger dermed for unngå kompresjon i koppen. Da sørger den samtidig for kobling av driver og yttersiden av koppen og gir forlenget bassrespons. Løsningen til Focal for å få en superkjapp fulltonedriver i et meget begrenset rom, var rett og slett å bruke bassrefleks! Dette sørger for suveren linæritet og meget artikulert bass. De meget behagelige putene i mikrofiber sørger så for maksimal demping på lyden både utenfra og på innsiden av akustiske rommet. Resultatet er en meget vellydende og homogen lukket high-end hodetelefon til 10.000,- kroner!

  Kvalitetsmaterialer og 100% laget i Frankrike av Focal

  Et lekkert design og detaljer i hodebøylen i lær, mikrofiber med memoryfoam i putene og aluminiumsbøyler gir Elegia det ekslusive inntrykket som gjenspiler den som bærer den. Musikkinteresse og lydteft kan nå også dyrkes som hobby mens man er på farten! Elegia er 100% Made in France noe som betyr at Focal har full kontroll på kvaliteten i alle ledd. En helt ny robot er kjøpt inn til dette prosjektet for å bruke perfekt mengde lim på mellom oppheng, membran og spole. Det er svært mye fokus på detaljer som gjør at denne hodetelefonen er blitt så god som den er!

  Veil. 9.995,-

  Distribusjon i Norge
  Multirom AS

  #headfi #focal #elegia #highend #hodetelefon
  Siste redigert av Multirom; 25.01.2019 kl. 09:09.

 2. Antall kommentarer 1

  Kommentarer

 3. #2
  Hifi-interessert trondav's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2015
  Sted
  Flekkefjord
  Innlegg
  65
  Tagget i
  0 Innlegg
  Og jeg er en lykkelig eier av ett slikt sett :-)

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed