Resultater 1 til 2 av 2
Abonnér på denne artikkelen
 1. Åpningsshow med Naims legendariske 500-serie og nye ND555 hos Duet Audio Bergen!

  1 Kommentarer Av Multirom - 07.11.2018 22:35
  Naims legendariske 500-serie er nå tilgjengelig for demo hos Duet Audio Bergen med den splitter nye ND555 streamer som prikken over i`en.

  Velkommen til åpningshelg fra fredag 09/11 - kl. 18 og lørdag 10/11 kl. 11 til 18

  "... Vi har gjort vårt ypperste for at Duet Audio Bergen skal kunne tilby Norges aller råeste HiFi-opplevelser. Vi er her for å vise frem det lille ekstra og mer til. Velkommen til oss! ..."

  Martin Aadland, Duet Audio Co-Owner


  Duet Audio Bergen
  C. Sundts Gate 38
  5004 Bergen


  ND 555 - Offisiell Norgespremiere!

  Navn:   ND 555 Connection.jpg
Visninger: 607
Størrelse: 192.8 Kb

  Bygget på den ikoniske NDS streameren, tar Naim det hele mange hakk lenger med enda bedre arkitektur, teknologi og finesser!

  Både ND555 og de to andre nye spillerne ND5 XS 2 og NDX 2 får ND800 streamingplattformen som vi kjenner fra den nå prisbelønnede nye Unitiserien til Naim. Disse nye nettverkspillerne kommer heldigvis fremdeles som tøffe svarte bokser med grønn logo og grønne knapper, akkurat slik som vi liker det. Dette er bokser med stilrene linjer, brukervennlighet og med avspilling på høyeste musikalske nivå som uttalt mål. Innebyggete tjenester som*TIDAL, Roon, Spotify Connect,*Chromecast, airPlay 2, UPnP,*iRadio, suveren appstyring og mulighet for å bruke dem som separat DAC gjør dette til suverene utfordrere i hver sin prisklasse!

  Med et stilfullt og stort fargedisplay som gir et moderne tilsnitt til det klassiske Naimdesignet, er ND555 bygget rundt den ikoniske NDS. Her stopper ellers likheten, på innsiden er det meste nytt om vi går signalveien etter sømmene. Dette er den første ekte 500-streameren noensinne og uten tvil den beste kilden til Naim noensinne. Nesten naturligvis får en si, men det er alltid et hårete mål å overgå seg selv når man tar den fantastiske ytelsen til den nå pensjonerte Naim NDS i betraktning. NDS var av mange regnet som verdens beste og mest analoglydende digitalkilde. ND555 har fått helt ny arkitektur og sørger for å separere digital- og analogdel, samt strømforsyning til det ypperste. Internt ligger digital og analogdel og flyter på 1cm tykke avkoblede kobberplinth med fjæring for å redusere mekanisk støy og redusere interferens. Alt av nettverkskort og standby-kretser ligger i et internt Faraday-Cage et internkabinett på innsiden for å forhindre støy til de delikate digital og analogdelene. Strømforsyningen må komme fra en separat Naim 555PS og da er det den siste versjonen med DR-voltregulatorer som gjelder for å maksimere ytelsen. Separat strøm fører til at ND555 uforhindret kan yte maksimalt uten vibrasjoner eller interferens fra den vanvittig store og overdimensjonerte ringkjernetrafoen i 555PS. Denne powersupplyen leverer dessuten strømmen separat til digital- og analogdel med to dedikerte multipinskabler. Pinnene forsyner så igjen dedikerte deler internt i apparatet. Man kan si at absolutt alt er gjort for å oppnå maksimal separasjon mellom delene og bedre lyd! Skulle man strekke det enda et hakk lenger kan man også kjøre to separate 555PS DR for å drive denne lekre nettverkspilleren!

  Avansert teknikk og LVDS signalbehandling

  Rutingen av det digitale signalet fra nettverkskortet i ND555 har tatt et stort sprang med bruk av differensiell signalbehandling med lav spenning (LVDS).*Dette operer svært hurtig og presist. Med den lave interferensen og støyen dette gir på innkommende signal fra nettverket muliggjør man ren avspilling av opp til 32bit/384khz linær PCM. Det er også gjort signifikante forbedringer i måten klokken i DACen opererer på. Mer enn å lene seg på klokken til det innkommende signalet, bestemmer masterklokken i streameren også innkommende dataflyt. Med dette får man enda større kontroll på jitter i DAC-kretsen. Også NDX2 og ND5 XS 2 har fått nyte*godt*av denne teknologien!

  40bit floating og 16x oversampling - Siste generasjon SHARC DSP prossesering

  Naim jobber konstant med å forbedre sin egen proprietære upsamplingsalgoritme som man i dag finner i alle streamingproduktene og DACene til Naim. Alle innkommende signal i ND555 videreforedles med 40bit (for ekte 24bit presisjon) og 16x oversampling (705/768khz klokkefrekvens). Dette er for å unngå at formater med lavere klokkefrekvenser*«plager» det gode analoge filteret på enden av kretsen med voldsomme peaks fra Nyquistfrekvensen. Denne avanserte digitale upsamplingen sørger for at analogfilteret aldri går varmt og dermed oppfører seg klangmessig ustabilt over tid. I tillegg får man senket det digitale støygulvet betraktelig. Impulsresponsen og preringing/timing errors forbedres også kraftig og det er denne signabehandlingen som gjør at man virkelig har en prikk over i`en når det kommer til det lydkvaliteten på det analoge utgangssignalet.

  DR-strømforsyninger i alle ledd og for første gang internt i DAC-kretsløpet

  ND555 har en patentert DR-voltregulator rett etter DAC-chipen for å sørge for maksimal kontroll på videreforedling av det analoge signalet. Dette er første gang man bruker DR-spenningregulator i sammenheng med DAC-kretsen og resultatet er slående og musikalsk! Hele 12 andre interne og dedikerte DR-supply leverer så presist regulert strøm til både analog og digitaldel. Resultatet er at ND555 serverer en rytme, timing og oppløsning, samt analog klangbalanse som vi ikke har hørt maken til!

  ND555 oppsummert:

  - State of the art DSP.
  - 5-tommers fargeskjerm med bevegelsessensor.
  - LVDS (Low Voltage Differential Signalling) signalprossesering for bedre presisjon og lavere støy.
  - DR «discrete regulator» spenningsregulatorer rett i etterkant av DAC chip.
  - Diskrete filterkretser
  - 500-serie børstet alu-finish.
  - RF Zigbee remote i børstet metall.
  - Må ha ekstern 555PS for drift, Burndykabler er inkludert med ND555.

  Veil pris. 169.995,- Les mer om ND555 her:https://www.naimaudio.com/product/nd-555

  NAC 552 DR - ytelse uten begrensninger

  Navn:   nac552_1.jpg
Visninger: 603
Størrelse: 31.8 Kb

  Naims forforsterkere har vært et forbilde for mange konstruktører allerede fra deres første pre-amp NAC 12 i 1972. Naim etterstreber alltid å separere den støyende strømforsyningen fra delene som skal forvalte det delikate signalet fra kilden. Dette har resultert i et utall ulike måter å skille power-supplyet på i de ulike prisklassene. Alle analoge pre-amper fra Naim kommer uten intern PSU og i NAC 552 ser man at Naim nok en gang går kompromissløst til verks med denne metodikken for å nå nye musikalske høyder!

  Overkonstruert separat 800VA PSU med skinnesplitt og DR-teknologi

  Strømforsyningen er bygget med skinnesplitt for nesten totalt eliminere støy fra PSU i signaljorden. Tre store kondensatorer sørger for jevn strømleveranse til spenningsregulatorene som er spesielt utviklet av Naim for formålet. Disse DR-enhetene (Diskrete Regulator) sørger for en mye større presisjon i strømleveranser til hovedenheten enn tidligere generasjoner og ble utviklet i sammenheng med STATEMENT-prosjektet til Naim. Siden strømforsyningen er separert ut helt av kabinettet på selve forforsterkeren har man total kontroll over elektromagnetisk interferens og vibrasjoner som kan komme fra den gedigne trafoen Naim bruker. 800VA er mye mer enn man trenger men det sørger for den presisjonen Naim ønsker i dette ekstreme produktet!

  Fjæret kobberplinth i hovedenheten og nøye selekterte potensiometre

  Som i flere av Naims mest ekstreme konstruksjoner er også alle de mest sensitive signalførende deler montert på et internt 1cm tjukt og fullt avkoblet plinth. Fjærene det er montert på sørger for at det flyter med oscillasjon på omtrent 4hz, langt utenfor det hørbare området. Denne løsningen beskytter kretsene mot mekanisk vibrasjon og er ekstremt viktig for den drøye ytelsen til NAC 552.
  De nøye utvalgte og svært presise potensiometrene med metallviskere sørger alltid for driftsikkerhet og ypperste musikalske integritet og fokus. Det høres!

  Når de gikk til tegnebrettet på NAC 552 har Naim aldri forlatt grunnprinsippet om at en pre-amp aldri kan gjøre signalet bedre, men derimot forstyrre det mindre. Resultatet er et mesterverk av forforsterker. NAC 552 er en ode til musikken og det kan alle som har eid en slik skrive under på! Med siste generasjon DR-teknologi ombord og de nye streamerne fra Naim vil den lede deg ut i total fristelse!

  Veil. pris 264.995,-

  NAP 500DR effektforsterker - Innovasjon og råskap med måkevinger!

  Navn:   nap500_3.jpg
Visninger: 574
Størrelse: 68.7 Kb

  NAP 500DR kommer selvfølgelig også i to bokser for maksimal isolasjon mellom støyende strømforsyning og hovedenhet. En trafo på hele 1100VA sørger for suveren driftsstabilitet og i broet konfigurasjon gir den 700VA peak transientrespons. Designet som et smykke ser den like bra ut bakfra som forfra, med kraftige kjøleribber i børstet aluminium på baksiden. Selv på monteringsbenken på fabrikken skiller den seg ut, med tidsriktige måkevinger som får enhver motorentusiast til å sperre opp øynene!

  DR-spenningsregulatorer med høy kapasitet og siste generasjons 009 utgangstransistorer

  Disse spesialutviklete NA009 transistorene som også er et naturlig ledd i storerbor STATEMENTs spektakulære ytelse, er utviklet i samarbeid med et firma som vanligvis leverer transistorer til militære og romfartsformål. Disse transistorene har keramisk isolasjon og er konstruert i et ikke-jernholdig metall som fjerner og reduserer mekanisk støy som genereres av stort strømtrekk. Den keramiske isolasjonen fjerner uønsket parasittisk kapasitans med en faktor på 9 ganger. I den dynamiske verden senkes dermed støygulvet med hele 30 ganger fra de tidligere utgavene av effektforsterkerne til Naim! Man får med andre ord lydmessig mye mer svartnivå og ro i bunn. Med DR-teknologien i effektsteget blir det enda bedre presisjon og dermed rytme, kontroll og timing i kjent Naimstil. Årsaken ligger i den ekstremt presise spenningsreguleringen i strømforsyningen. Hele 10 slike regulatorer serverer strøm per kanal i en NAP 500DR! Selve arkitekturen i forsterkeren er også redesignet for mer effektiv mekanisk avkobling helt ned på motstandsnivå i kretsene. Fokus på detaljer er et strengt motto hos Naim og de snur hver stein de kommer over på veien mot bedre lyd, alt høres og A/B testes før det implementeres i de nye produktene. Målet er å gi deg en så levende lydopplevelse som mulig, uten begrensninger.

  Veil. pris 269.995,-

  Navn:   nap500_rear DR.jpg
Visninger: 576
Størrelse: 40.3 Kb

  Distributør av Naim i Norge er Multirom AS
  www.multirom.no
  Siste redigert av Multirom; 08.11.2018 kl. 10:32.

 2. Antall kommentarer 1

  Kommentarer

 3. #2
  Hifi-entusiast offroad's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2016
  Sted
  Øvre Romerike
  Innlegg
  131
  Tagget i
  2 Innlegg
  Heldige er dere som får mulighet til å høre dette oppsettet. Det låter helt rått!

  Lykke til med nyåpningen, Duet Bergen.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed