Nye Naim ND555, NDX 2 og ND5 XS 2, Naims kraftigste nettverkspillere noensinne!

Nye Naim ND555, NDX 2 og ND5 XS 2, Naims kraftigste nettverkspillere noensinne!

ND555 - product header.jpg


Naim tok verden med storm da de lanserte NDX i 2011, en nettverkspiller som allerede da hadde DAC og DSP-teknologi for fremtiden og en lyd som ble høyt aktet på alle kontinent. Ultra high-end streameren NDS viste senere at Naim mente alvor med streaming fra alle tjenester lossy som lossless og nå er det endelig duket for en helt ny generasjon! Kall det gjerne "Naim streaming 2.0 om du vil!


De nye spillerne får den nye ND800 streaming plattformen som vi kjenner fra Unitiserien. De nye nettverkspillerne kommer heldigvis fremdeles som tøffe svarte bokser med grønn logo og grønne knapper, akkurat slik som vi liker det. Serien bærer tross alt navnet Classic! Dette er bokser med stilrene linjer, brukervennlighet og med avspilling på høyeste musikalske nivå som uttalt mål. Innebyggete tjenester som TIDAL, Roon, Spotify Connect, Chromecast, airPlay 2, UPnP, iRadio, suveren appstyring og mulighet for å bruke dem som separat DAC gjør dette til suverene utfordrere i hver sin prisklasse!

ND 555

Bygget på den ikoniske NDS streameren, tar Naim det hele mange hakk lenger med enda bedre arkitektur, teknologi og finesser!

Med et stilfullt og stort fargedisplay som gir et moderne tilsnitt til det klassiske Naimdesignet, er ND555 bygget rundt den ikoniske NDS. Her stopper ellers likheten, på innsiden er det meste nytt om vi går signalveien etter sømmene. Dette er den første ekte 500-streameren noensinne og uten tvil den beste kilden til Naim noensinne. Nesten naturligvis får en si, men det er alltid et hårete mål å overgå seg selv når man tar den fantastiske ytelsen til den nå pensjonerte Naim NDS i betraktning. NDS var av mange regnet som verdens beste og mest analoglydende digitalkilde. ND555 har fått helt ny arkitektur og sørger for å separere digital- og analogdel, samt strømforsyning til det ypperste. Internt ligger digital og analogdel og flyter på 1cm tykke avkoblede kobberplinth med fjæring for å redusere mekanisk støy og redusere interferens. Alt av nettverkskort og standby-kretser ligger i et internt Faraday-Cage et internkabinett på innsiden for å forhindre støy til de delikate digital og analogdelene. Strømforsyningen må komme fra en separat Naim 555PS og da er det den siste versjonen med DR-voltregulatorer som gjelder for å maksimere ytelsen. Separat strøm fører til at ND555 uforhindret kan yte maksimalt uten vibrasjoner eller interferens fra den vanvittig store og overdimensjonerte ringkjernetrafoen i 555PS. Denne powersupplyen leverer dessuten strømmen separat til digital- og analogdel med to dedikerte multipinskabler. Pinnene forsyner så igjen dedikerte deler internt i apparatet. Man kan si at absolutt alt er gjort for å oppnå maksimal separasjon mellom delene og bedre lyd! Skulle man strekke det enda et hakk lenger kan man også kjøre to separate 555PS DR for å drive denne lekre nettverkspilleren!

Avansert teknikk og LVDS signalbehandling

Rutingen av det digitale signalet fra nettverkskortet i ND555 har tatt et stort sprang med bruk av differensiell signalbehandling med lav spenning (LVDS). Dette operer svært hurtig og presist. Med den lave interferensen og støyen dette gir på innkommende signal fra nettverket muliggjør man ren avspilling av opp til 32bit/384khz linær PCM. Det er også gjort signifikante forbedringer i måten klokken i DACen opererer på. Mer enn å lene seg på klokken til det innkommende signalet, bestemmer masterklokken i streameren også innkommende dataflyt. Med dette får man enda større kontroll på jitter i DAC-kretsen. Også NDX2 og ND5 XS 2 har fått nyte godt av denne teknologien!

40bit floating og 16x oversampling - Siste generasjon SHARC DSP prossesering

Naim jobber konstant med å forbedre sin egen proprietære upsamplingsalgoritme som man i dag finner i alle streamingproduktene og DACene til Naim. Alle innkommende signal i ND555 videreforedles med 40bit (for ekte 24bit presisjon) og 16x oversampling (705/768khz klokkefrekvens). Dette er for å unngå at formater med lavere klokkefrekvenser «plager» det gode analoge filteret på enden av kretsen med voldsomme peaks fra Nyquistfrekvensen. Denne avanserte digitale upsamplingen sørger for at analogfilteret aldri går varmt og dermed oppfører seg klangmessig ustabilt over tid. I tillegg får man senket det digitale støygulvet betraktelig. Impulsresponsen og preringing/timing errors forbedres også kraftig og det er denne signabehandlingen som gjør at man virkelig har en prikk over i`en når det kommer til det lydkvaliteten på det analoge utgangssignalet.


DR-strømforsyninger i alle ledd og for første gang internt i DAC-kretsløpet

ND555 har en patentert DR-voltregulator rett etter DAC-chipen for å sørge for maksimal kontroll på videreforedling av det analoge signalet. Dette er første gang man bruker DR-spenningregulator i sammenheng med DAC-kretsen og resultatet er slående og musikalsk! Hele 12 andre interne og dedikerte DR-supply leverer så presist regulert strøm til både analog og digitaldel. Resultatet er at ND555 serverer en rytme, timing og oppløsning, samt analog klangbalanse som vi ikke har hørt maken til!

ND555 oppsummert:

- State of the art DSP.
- 5-tommers fargeskjerm med bevegelsessensor.
- LVDS (Low Voltage Differential Signalling) signalprossesering for bedre presisjon og lavere støy.
- DR «discrete regulator» spenningsregulatorer rett i etterkant av DAC chip.
- Diskrete filterkretser
- 500-serie børstet alu-finish.
- RF Zigbee remote i børstet metall.
- Må ha 555PS for drift, Burndykabler er inkludert med ND555.

Veil pris. 160.000,- Les mer om ND555 her: https://www.naimaudio.com/product/nd-555

ND555 kan høres hos Duet Audio Bergen og er tilgjengelig på bestilling.

NDX 2

NDX 2 - Header Product shot HFN.jpg


Med samme fargedisplay som ND555 ligner NDX 2 mye på storebror, men her får du også en overdimensjonert innebygget linær PSU (ringkjernetrafo) til prisen. Den kan oppgraderes med eksterne power supply, XPS DR eller 555PS. Den slekter på ND555 med en rekke av de nye teknologiene Naim har utviklet, DR voltregulator DAC-kretsen, internt Faraday-cage på standby-krets og solid separasjon mellom delene. I tillegg nyter NDX 2 svært godt av den siste generasjons 40bit/16x oversamplingsalgoritmen man også finner i ND555. DR-kresten er aktiv enten man bruker den interne strømforsynigen eller en ekstern XPS DR eller 555PS DR som oppgradering. Kretskort er som vanlig i alle Naimapparater lekkert avkoblet fra chassisterminalene. Med sin enorme ytelse i prisklassen og de første testrapportene vi har lest på denne (Blant annet HiFi News), så er vi sikker på at NDX 2 blir ikonisk i sin prisklasse. Naim tar nok en gang streaming til et nytt nivå innenfor akseptabelt priset High-End Hi-Fi. NDX 2 regelrett spruter av musikk og vi har sjeldent hatt det så gøy som da vi satte denne i vårt demorack for første gang. Utrolig moro!

- State of the art DSP.
- 5-tommers fargeskjerm med bevegelsessensor.
- LVDS (Low voltage differential signalling) signalprossesering for bedre presisjon og lavere støy.
- DR «discrete regulator» spenningsregulatorer rett i etterkant av DAC chip.
- Diskrete filterkretser
- RF Zigbee remote
- Innebygget strømforsyning, kan oppgraderes med XPS DR eller 555PS (S-XPS Burndy kreves da med 555PS)

Veil. pris. 60.000,- Les mer her: https://www.naimaudio.com/product/ndx-2

NDX 2 er med i HiFi News "Product of the year" årskavalkade 2018 og er også Highly Commended, les testen HER

NDX 2 er på lager og i demo hos utvalgte forhandlere.

ND5 XS 2

ND 5 XS 2 - Header Product shot.jpg


Den nye ND5 XS 2 strippes ned for maksimal ytelse versus pris. Uten display og fjernkontroll styres alt fra appen, men ønsker man en remote så kjøper man dette separat. Men for en ytelse! Naim viser her at "less is more» og serverer en helmusikalsk løsning strippet for alt annet enn det aller mest nødvendige. Utrolig ytelse til prispunktet er bare forbokstaven. ND5 XS 2 nyter også godt av den siste generasjons 40bit/16x oversamplingsalgoritmen man finner i NDX 2 og ND555. Med LVDS og masterklokke-teknologi hentet fra flaggskipet ND555 byr ND5 XS 2 opp til dans med alle tjenestene den støtter. TIDAL, Roon, Spotify Connect, Chromecast, airPlay 2, iRadio, suveren appstyring og mulighet for å bruke den som DAC gjør dette til hjernen i ethvert seriøst oppsett!

- State of the art DSP.
- Kontroll via app.
- Status LED på frontpanel.
- LVDS (Low voltage differential signalling) signalprossesering for bedre presisjon og lavere støy.
- Innebygget strømforsyning.

Veil. pris 25.000,- Les mer her: https://www.naimaudio.com/product/nd5-xs-2

ND5 XS 2 forventes inn til lager første uken i november.

Generelle detaljer på alle tre streamerne:

- ND800 helt ny plattform designet fra bunnen av klar for fremtiden
- TIDAL, Spotify Connect, Roon, Chromecast built-in, airPlay 2, UPnP, UPnP, iRadio (vTuner).
- 32/384khz over UPnP, DSD 128.
- 40bit floating 16x oversampling med siste generasjon SHARC DSP prosessor
- Maks. stabilitet; over 5 minutters buffer i CD-kvalitet.
- Bluetooth APTX HD.
- S/PDIF ut via ekte 75ohms BNC.
- Både 2,4 og 5 ghz wi-fi eller kablet nettverk.
- Online firmware oppdateringer.
- Naims populære og meget gode app.
- IR kontroll fra app av mange RC5-kompatible forsterkere m.m.


Ta kontakt med oss på info@multirom.no så finner vi din nærmeste forhandler og organiserer en trivelig lytt på en av disse!

Se mer her: https://www.naimaudio.com/network-players
Distributør i Norge www.multirom.no
 

Vedlegg

Sist redigert:

Kommentarer

Informasjon om bruker

Multirom
Bransjeaktør
Medlem siden
Antall liker
148
Link til alle artikler
104
Multirom sine annonser
Bransjenyheter
Norgespremiere på Naim Uniti Nova PE og ARIA EVO X under Vårpuls 15. til 17.mars hos Oslo HiFi Center!

Norgespremiere på Naim Uniti Nova PE og ARIA EVO X under Vårpuls 15. til 17.mars hos Oslo HiFi Center!

  • 0
Med sitt gigantiske lineære power supply, markedets mest anerkjente utgangsmoduler har Naim med sin Uniti Nova PE overrasket mange. Nå er den på plass i Norge og vi gleder oss til å presentere den...
Fortsett
Bransjenyheter
Nyheter, norgespremierer og presentasjoner under Vårpuls 2024 fra Kerr Acoustic, Naim, Focal og IsoTek + merkeoversikt Oslo HiFi Show!

Nyheter, norgespremierer og presentasjoner under Vårpuls 2024 fra Kerr Acoustic, Naim, Focal og IsoTek + merkeoversikt Oslo HiFi Show!

  • 1
Paul Bennett fra Naim & Focal presenterer high-end modellen Scala Utopia EVO! Endelig og for første gang i Oslo vil Focals Ultra High-End Utopia EVO-serie presenteres for et bredt publikum. Scala...
Fortsett
Bransjenyheter
Norgespremiere på Focal Aria EVO X og Naim Uniti Nova PE under Vårpuls 2024!

Norgespremiere på Focal Aria EVO X og Naim Uniti Nova PE under Vårpuls 2024!

  • 0
Vi presenterer den nye og utrolig spennende Focal Aria EVO X sammen med Naims nye Naim Uniti Nova PE under Vårpuls 15. til 17. mars på Oslo Hi-Fi Center! Med forbedret driverteknologi hentet fra...
Fortsett
Bransjenyheter
Opplev Naim 300 New Classic og Focal Scala Utopia EVO under Vårpuls 15. til 17. mars på Oslo Hi-Fi Center

Opplev Naim 300 New Classic og Focal Scala Utopia EVO under Vårpuls 15. til 17. mars på Oslo Hi-Fi Center

  • 0
Paul Bennett fra Naim/ Focal besøker Vårpuls hos Oslo Hi-Fi Center og vil spille på Focal sine flotte Scala Utopia Evo. Høyttalerne vil spille på en full rigg med Naim New Classic 300 Series...
Fortsett
Bransjenyheter
Premiere på Uniti Nova PE + New Classic demolørdag 9. mars hos Duet Bergen!

Premiere på Uniti Nova PE + New Classic demolørdag 9. mars hos Duet Bergen!

  • 0
Velkommen til Naimdemo hos Duet Audio Bergen lørdag 9. mars med drop-in demo fra kl. 11-15! Her vil teamet hos Duet vise frem verdensnyheten Uniti Nova PE og videre demonstrere hva man får når...
Fortsett
Bransjenyheter
Entusiastkveld tirsdag 5. mars med IsoTek og Naim New Classic hos Soundgarden Forus

Entusiastkveld tirsdag 5. mars med IsoTek og Naim New Classic hos Soundgarden Forus

  • 0
Det er summen av alle komponentene som utgjør den virkelig gode lyden. Bli med på en kveld hvor IsoTek med Bjørn Hegelstad og Isak Strand fra Multirom AS demonstrerer hvor stor effekt ulike...
Fortsett
Topp Bunn