Resultater 1 til 8 av 8
Abonnér på denne artikkelen
 1. D10 by PBN Audio

  7 Kommentarer Av High_End - 07.01.2018 13:13
  Her er en artig nyhet på produktfronten som PBN Audio - produsenten av MONTANA Loudspeakers - står bak

  Dette er ingen standardmodell, men en «showpiece» utviklet av PBN Audio på oppdrag fra Dayton Audio, som ønsker å vise seg frem fra sin beste side under CES 2018 i Las Vegas nå i januar.

  Pris er ikke publisert ennå, men interesserte må gjerne ta kontakt med HighEnd for å holde seg oppdatert på pris, tilgjengelighet, finish options etc.

  Uansett synes vi i HighEnd at denne kompakte «kruttpakken» av en høyttaler fortjener en liten nyhetssak, om ikke annet for kuriositetens skyld

  HighEnd Home | HighEnd
  Tel 4516 4568
  kontakt@highend.no
  Vedlagte bilder      

 2. Antall kommentarer 7

  Kommentarer

 3. #2
  Bransjeaktør High_End's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Innlegg
  99
  Tagget i
  0 Innlegg
  Se min butikk
  Klikk her
  Som man ser, er høyttaleren semi-aktiv, ettersom den har innebygget forsterker.

  Det bærer bud om stor kraft, presisjon og integreringsvennlighet i sub-bassområdet.

  «Uendelige» valgmuligheter er tilgjengelige hva finish gjelder, som på alle høyttalere fra PBN Audio / MONTANA Lpoudspeakers.

 4. #3
  Hifi Freak Virgo's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2006
  Innlegg
  1,511
  Tagget i
  1 Innlegg
  Det er fine høytalere uten tvil, og som tidligere Montana eier vet jeg de leverer. Men undrer meg litt over alle de modeller som produseres på så kort tid, pluss jeg synes prisene som før var ganske greie, begynner å bli rimelig høye. Men som sagt, Montana leverer sakene og har etter min mening svært få svakheter

 5. #4
  Bransjeaktør High_End's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Innlegg
  99
  Tagget i
  0 Innlegg
  Se min butikk
  Klikk her
  Jeg vil ikke si det er riktig fremstilt at mange modeller rulles ut på kort tid når det kommer til MONTANA Loudspeakers. Realiteten er at fleste modellene fra MONTANA Loudspeakers har en svært lang livssyklus. Flere modeller, herunder de tre største modellene som ofte er benevnt som The Super Leaugue, har eksistert i ca. 10 år, noen enda lengre, før de erstattes av nye. Research & Development er en kontinuerlig prosess hos PBN Audio og svært mye tid og ressurser har gått inn i hver enkelt ny modell som introduseres.

  At enkelte modeller kan være gjenstand for tekniske oppgraderinger før de erstattes av nye modeller, forekommer, men temmelig sjelden og så visst ikke for samtlige modeller.

  De første INNERCHOIC Series ble introdusert for noen år tilbake og noen har kommet til. Felles for dem er at de eksisterer i mange år før de erstattes, som bærer bud om at de ytelsesmessig tåler tidens tann svært godt.

  Akkurat når det gjelder MONTANA M2!5 er V2 identisk med V1, bortsett fra selve kabinettet (og følgelig hvordan elementene og bassventilasjonen er konfigurert). V2 er basert på utviklingsarbeidet med V1.

  Hva gjelder priser, dekker MONTANA et vidt spekter fra de minste monitorene til de gigantiske MONTANA KAS3 og WAS3 - som etter sigende får sin debut på CES 2018 - og toppmodellen MONTANA Master Reference. KAS2 har vært i produksjon i 11 år før den nå i disse dager avlastes av den nye KAS3.

  Et retorisk motspørsmål det må være lov å komme med som «svar på tiltale» er om f.eks. kr 400000 for MONTANA KAS ikke er en «grei pris», noenlunde objektivt sett, om man ser på hva man får for pengene i state-of-the-art-engineeering, vekt per krone, komponentkvalitet og ytelse, sammenlignet med hva man finner i DENNE ligaen på markedet(?) Prisutvikling er det på alle varer over år. Det hører med til bildet at prisene heller ikke kan ligge helt på samme nivå idag som for noen år siden da dollaren mot kronen lå på 5 mot 8,5 de siste årene.
  Siste redigert av High_End; 07.01.2018 kl. 18:39.

 6. #5
  Hifi Freak Virgo's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2006
  Innlegg
  1,511
  Tagget i
  1 Innlegg
  Mitt innlegg var ikke på noen måter ment som kritikk, da Montana er blant de 3 beste høytalerne jeg har eid. Ang pris skjønner jeg at store modeller som vist over, naturligvis vil koste litt og de yter på alle nivå svært svært høyt. Jeg hadde valgt feks toppmodellen til Montana eller like under, foran flere andre veldig dyre kandidater, fordi jeg mener de lydmessig yter vesentlig bedre pr krone enn det meste jeg har vært borti

 7. #6
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Apr 2016
  Innlegg
  635
  Tagget i
  0 Innlegg
  Flotte høytalere men det lille displayet bak syns jeg ikke helt står i stil med resten av høyttaler finnishen

 8. #7
  Bransjeaktør High_End's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Innlegg
  99
  Tagget i
  0 Innlegg
  Se min butikk
  Klikk her
  Neida, Virgo, kommentaren din ble i og for seg heller ikke oppfattet negativt, og du har jo rett i at prisnivået har økt noe. Det er nok tilfellet generelt og gjelder ikke bare MONTANA Loudspeakers. De fleste High-End høyttalere er importvarer og det er da klart at svak kronekurs har en innvirkning. Mitt innlegg var ment som en forklaring på tingenes tilstand og enkelte mekanismer som influerer på prissettingen.

 9. #8
  Bransjeaktør High_End's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Innlegg
  99
  Tagget i
  0 Innlegg
  Se min butikk
  Klikk her
  Det tenkte jeg ikke noe spesielt over, men du har kanskje et poeng! Det viktigste komponentene og konstruksjonene er likevel de som bidrar lyden - eller som PBN Audio pleier å formulere det: «We put the bling inside!»

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed