Navn:      Tarfala Audio logo.jpg
Visninger: 610
Størrelse: 133.4 Kb

Snakk med Hallvar Rostad fra AudioAktøren og Mathias Kvist fra Tarfala Audio nå i dag, søndag den 1. oktober, under Hi-Fi Messen i Horten. Du finner dem i Tårnsuiten, rom 312, som ligger i tredje etasje i den gamle delen av Horten Hotell.

Jeg heter Hallvar Rostad og er salgssjef hos AudioAktøren. I de siste 20 år har jeg brukt enormt mye tid på å finne ut hvilken betydning kabler har for å få best mulig lyd.

Jeg holder ikke lange foredrag om kabler, men lar kundene låne kabler, slik at de selv kan finne ut hva som passer best i akkurat deres anlegg.

Jeg har i mange år hjulpet kunder over hele landet med å bygge opp komplette anlegg, eller gjøre forbedringer i eksisterende anlegg.

Min erfaring er at akustikken i rommet er det en må ta mest hensyn til. Dernest må alle komponentene passe godt sammen. Noen ganger er det mulig å få til meget bra lyd bare ved å bruke relativt rimelige kabler. Så dersom kunden er fornøyd med lyden, så er mitt oppdrag avsluttet.

Men ofte bistår jeg kunder som stiller store krav til de musikkopplevelsene et slik anlegg skal gi - og da er det noen ganger slik det blir viktig å tilpasse med kabler som passer i anlegget.

Dersom lyden er litt for slank og klinisk, nytter det som regel ikke å bruke hurtige flatkabler som ofte bare fører til at lyden blir enda slankere og hard.
Men det kan også være slik at lyden er litt for varm og "utsigende" og da kan slike flatkabler være rene "velsignelsen", da de bidrar til å stramme opp og formidle musikken på en mer sprudlende og levende måte.

Det kan kanskje være lett å tro, at det bare er å kjøpe dyre kabler, så blir alt bra. Men slik er det IKKE, i følge mine erfaringer.
Mange dyre kabler har egenskaper, som gjør at de kan være svært så sære. Noen er slik, at om jeg lar 10 personer prøve slike kabler, er det bare en som blir fornøyd med dem.

Det hender da at denne ene som fikk full klaff, går ut på nettet og skryter hemningsløst av disse kablene. Det kan føre til at mange andre kjøper de samme kablene - og får en "nedtur" da de kanskje ikke passer, slik som hos han som fikk full klaff.

Siden jeg selger en god del kabler, får jeg henvendelser fra mange som produserer kabler. De sender meg kabler som jeg kan teste. De aller fleste viser seg å ikke holde mål, eller være så sære at de ikke vil passe hos mer enn noen få kunder.

Jeg har i løpet av mer enn 20 år bare funnet noen få kabelmerker som det er hensiktsmessig å holde på med.
Ett av de merkene som jeg lenge har ønsket å importere er Argento Audio. Dersom du leser testen av Argento Audio Serenity høyttalerkabler i nye Fidelity 66, vil du kanskje få en anelse om hvorfor jeg har ønsket å jobbe med nettopp dette merket.

AudioAktøren er nå endelig godkjent som norsk importør av Argento Audio.

Bare for noen uker siden bad innehaveren av vårt firma, Terje Nilsen, meg om å prøve noen svenske høyttalerkabler fra et firma som heter Tarfala. Jeg hørt med en gang at dette var noe helt annet enn det meste av det jeg tester her. Så dette er et merke vi har bestemt oss for å forhandle.

Vi har også sørget for at Mathias Kvist fra Tarfala Audio er sammen med oss på messa. Så kommer du på messa i dag, kan du gå rett bort til han og snakke med han om nettopp Tarfala-kablene.

Under messa blir Tarfala-kablene brukt i et High-End anlegg, der vi bl.a. presenterer det største drivverket til C.S.C. som ligger i prisklassen 300.000,-
Oppe i Tårnsuiten, rom 312, bruker vi både Tarfala og andre kabler.

Vi både importerer og forhandler flere kabelmerker. Da vi må ha tilgang på kabler med litt forskjellige egenskaper, for å kunne bistå våre kunder på en best mulig måte med å få bra lyd.

Under Hi-Fi Messen bruker vi for det meste kabler fra The Chord Company, Argento Audio, Organic Audio og Tarfala.

Dersom du har spørsmål om valg av kabler, kan du starte med å sende en e-post til meg: hallvar@audioakt.no

I Tårnsuiten, rom 312, kan du ta direkte kontakt med både Mathias Kvist og meg.


Hallvar M. Rostad
Salgssjef
Norsk Hi-Fi Center og AUDIOAKTØREN
Audioaktøren
E-post: hallvar@audioakt.no
Mobil: 928 95 773


Terje Nilsen
Innehaver
E-post: terje@audioakt.no
Mobil: 907 62 967