Resultater 1 til 3 av 3
Abonnér på denne artikkelen
 1. Pylon Diamond serien - Forsterkervalg og matching

  2 Kommentarer Av MalaAudio - 11.08.2017 09:25
  Pylon Diamond 25/28 – Forsterkervalg og matching

  Vi har nå jobbet med Pylon sin Diamond serie en stund og gjort oss opp noen erfaringer om forsterkervalg og matching som vi ønsker å dele.

  Ønsker gjerne også at andre deler sine erfaringer om Diamond serien og forsterkervalg.

  Vi har naturlig nok ikke erfaring med så mange forsterkere som vi ikke selger selv. Omtalene under er basert på våre erfaring med de produktene vi lister opp under.


  Diamond 25/28 – Forskjeller:
  Disse to høyttalerne låter svært likt og det er ikke så rart. De bruker den samme diskantdriveren og bass/mellomtoneelementene er samme modell fra Norske Seas, men i to forskjellige størrelser. Kabinetter og delefilter holder samme kvalitet. Så her er det størrelsen som er forskjell og størrelse har noe å si når det gjelder lyd. Mindre betyr kompromiss i forhold til bassgjengivelse, så med Diamond 25 får man enkelt og greit noe mindre og ikke fult så dyp bass som man får fra Diamond 28. Diamond 25 har ett marginalt annereldes(bredere) spredningsmønster i mellomtonene pga mindre elementer, men dette utgjør i praksis liten forskjell. Prismessig ligger dem også svært likt. Vi anbefaler derfor alle som har plass til det til å gå for Diamond 28, men om man ønsker en mindre høyttaler er Diamond 25 ett ypperlig valg.

  Oppsummering:
  Som en rask oppsummering kan vi si at Diamond 25 og 28 er lette å drive. De kan drives med det aller meste av forsterkere med ett bra resultat, men man hører godt forskjell på forsterkerne og feil valg kan kanskje gjøre at man ikke får den lyden man er ute etter.

  Rimelig prisklasse(under 10 000kr):
  Vi har her brukt Rega Brio R, Onkyo R-N855, Yamaha AS-V801 og PS Audio Sprout. I denne klassen er det mye godlyd per krone. Vinneren her på ren lydkvalitet er nok Rega Brio R, tett etterfulgt av Yamaha AS-V801. Begge disse gir ett godt lydbilde med fin tredimensjonalitet og tyngde. Yamaha har både platespillerinngang(MM) og digitale innganger, mens Rega kun har platespillerinngang og vanlige linjeinnganger. Rega har noe mer finesse og muskalitet i spillestilen. Vi har også tester Onkyo R-N855. Dette er en stereoreceiver med innbygd mulighet for streaming, DAB+ og det meste man skulle trenge. Alt kan styres med en enkel App på telefonen. Onkyo låter fint med god tyngde og kontroll, men når ikke helt opp til Rega og Yamaha på musikalitet, oppløsthet og størrelsen på lydbilde. Til slutt har vi testet PS Audio Sprout. Dette er en litt annerledes forsterker enn de andre i testen. Den er mindre enn halve størrelsen(fysisk størrelse) enn de andre her og egner seg derfor bra i diskre oppsett. Den har digitale innganger og platespillerinngang. Lyden er oppløst og fint. Man kan spille overraskende høyt for å være en såpass liten forsterker, men begynner man å skru for langt opp hører man at man presser grensene. Den er ett fint alternativ om man ønsker en mint mulig forsterker som tar seg fint ut i en hylle eller på tv benken.

  Mellomklassen(10 000-20 000kr):
  Her er det mange spennende forsterkere å velge mellom og man begynner å virkelig få ut potensialet til Diamond serien. Vi har i denne klassen testet Yamaha AS-V1100, LM Audio 216IA, LM Audio 211IA, Fezz Audio Titania og Fezz Audio Mira Ceti 300B. Vinneren her ble LM Audio 216IA oppgradert med Psvane 12AX7T-MK2 rør og Psvane KT88-T MK2 rør. Denne komboen gir en utrolig musikalitet og dybgde/bredde i lydbildet. Artistenes særpreg kommer godt frem og den har god kontroll selv når man skrur godt opp. Spesielt god på jazz, blues og akustisk musikk/vokal, men fungerer også bra på andre sjangere. Hakk i hel kommer Fezz Audio Titania med Psvane T-MK2 rør. Den har mye av de samme kvalitetene som LM 216IA, men ikke helt den samme musikaliteten, varmen og engasjerende spillestilen som vi liker så godt med 216IA. LM Audio 211IA har ett noe varmere lydbilde, men låter også flott selv om den har noe lavere utgangseffekt. Yamaha AS-V1100 låter noe annereldes enn rørforsterkerne over. Den har en tighthet og kontroll på lyden som rørforsterkerne ikke klarer å matche. Den låter nok kanskje mer politisk korrekt, men fortsatt underholdende spillestil. Her kan man spille høyt med full kontroll. Ett godt valg om man ikke ønsker rør eller ønsker ett strammere lydbilde. Fezz Audio Mira Ceti 300B er egentlig ikke en typisk forsterker å bruke på Diamond seriend a den yter kun 7 watt, men vi måtte prøve. Den imponerer med en enorm transaprens i mellomtonen og detaljer vi ikke hørte med de andre kandidatene kommer frem. På vokal får den frem en noe spesielt som gjør at man lett blir sittende å bare lytte. Men, om man ønsker å spille middels høyt/høyt kommer den til kort og bassen er også noe tilbaktrukket.

  Høyere klasse (20 000-40 000kr):
  Her begynner forsterkerne å komme på ett meget høyt nivå og man får det maksimale ut av høyttalerne. Vi har testet med LM Audio 518IA, LM Audio 508IA, LM Audio 501IA, Yamaha AS-V3000. Det er vanskelig å velge en vinner her da alle kandidatene egentlig låter svært bra, men med noe forskjellige kvaliteter. Vi har kun en transistorforsterker med her desverre, men det viste seg at den ene vi hadde med var en knallgod match. Men en transistorforsterker låte aldri som en god rørforsterker, så da spørs det hva man liker. Vinneren i denne klassen synes vi er LM Audio 508IA med Psvane 12AX7T-MK2 rør. Denne har med sine 50w i klasse A full kontroll og kraft, samtidig som den har det magiske lydbildet som man får med gode single ended rørforsterkere. Med 508IA åpner lydbildet seg opp og man får en sortere bakgrunn enn med noen av de andre kandidatene. Artistenes særpreg kommer godt frem og plasseringen av instrumenter stemmer bra. Man kan til og med finjustere lydsignaturen fra stram til litt mindre stram med bryteren for negativ feedback(4 nivåer), så her kan man tilpasse litt etter egen smak. På en god nummer to plassering kommer LM Audio 518IA. Denne har en svært lik spillestil som 508IA, men halvparten av effekten. Man kan derfor ikke spille like høyt og har ikke helt den samme kontrollen når man drar på, men lydkvaliteten er svært lik. LM Audio 501IA er også en god kandidat til bruk med Diamond serien. Den har mer krefter enn de to første alternativene her. Det går litt på bekostning av mellomtonen og de fineste nyansene, men man kan til gjengjeld dra på enda mer før man går tom for krefter. Har man ett stort rom eller bare liker å spille veldig høyt er LM 501IA en fin match til Diamond 25/25. Yamaha AS-V3000 nevnes ikke til slutt fordi den er dårligste match, men fordi den låter noe annerledes enn rørforsterkerne (naturlig nok). Den har en meget tight og underholdende spillestil med masser av krefter og detaljer. Yamahaen er en virkelig god forsterker med byggekvalitet og eierglede på øverste nivå.

  Det første man bør tenke på når man skal velge forsterker til Diamond serien er budsjett, om man kan tenke seg rørforsterker og hvor høyt man skal spille/hvor stort rom. De ulike forsterkerne har også varierende tilkoblingsmuligheter for kilder. Rørforsterkerne har stort sett bare linjeinnganger, mens Yamaha forsterkerne har innebygd phonotrinn og noen også DAC.

  Ta gjerne kontakt med oss for en demo hos oss. Vi demonstrerer gjerne forskjellene på ulike forsterkere

  Navn:   Diamond_28_czarny_pylon_audio_okl_naturalna_2.jpg
Visninger: 776
Størrelse: 123.6 Kb

  Navn:   Diamond_28_czarny_pylon_audio_okl_naturalna_3.jpg
Visninger: 699
Størrelse: 172.0 Kb

  Navn:   natur 2.jpg
Visninger: 703
Størrelse: 62.0 Kb

 2. Antall kommentarer 2

  Kommentarer

 3. #2
  Hifi-entusiast Volund's Avatar
  Ble medlem
  May 2012
  Sted
  OSLO
  Innlegg
  267
  Tagget i
  0 Innlegg
  Spennende og interessant lesing, keep it comming

 4. #3
  Hifi-entusiast Dharmabum's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2010
  Innlegg
  377
  Tagget i
  1 Innlegg
  Torget
  2
  Benytter nå 50 klasse A monoblokker og en Aesthetix calypso forforsterker på Diamond 28,det spiller utrolig stort, luftig og flott!

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed