lyd & akustikk tilbyr nå 15 cm dype BAD paneler. Tykkere paneler gir bedre effektiv lenger ned i frekvens noe som alltid er en fordel. Vi har ikke målinger på disse, men det er liten tvil om at en 15 cm dyp BAD vil rekke ganske langt ned i frekvens dersom arealet som dekkes er stort nok. BAD demper en god del lenger ned i frekvens enn absorbenter med tilsvarende dypde.

Navn:      Perforated BAD panel.jpg
Visninger: 680
Størrelse: 63.8 Kb

Hva er BAD panel? BAD er en kombinert absorbent og diffusor. Diffusjon starter ved ca. 800 Hz og gir diffusjon og spredning i de høyere frekvensene. Energien som ikke diffuseres, blir i stor grad dempet. BAD er et alternativ til en ren absorbent hvor man ønsker å bevare mer energi og ambiens. Den bevarer dog ikke like mye energi som en ren diffusor, men til gjengjeld er den effektiv lenger ned i frekvens (avhenger av dypden) og man trenger ikke så stor avstand for god effekt. Rene diffusorer som f.eks Modffusor og Modffractal krever større avstand for å fungere optimalt.

Diffusjonen er 2D, dvs i to plan. Det matematiske mønsteret som er brukt er basert på galois og utfører i motsetning til mange andre "scattering" produkter en homogen spredning (non specular).
BAD Arc, som er en kurvet BAD, utfører mer diffusjon og er sånt sett en evolusjon av BAD. Vi jobber med å få faste priser på dypere BAD Arc også og kommer tilbake til dette.

BAD paneler kommer med stofftrekk i mange farger og kan også kombineres med bildetrykk etter ønske, Rebekah Hutchinson sin design eller Anna Gravelle design stoff.

Priser og mer teknisk info finner man på nettsiden. Fraktkostnad kommer i tillegg og avhenger av antall og størrelse.

Lyd & Akustikk
info@lydogakustikk.no