CLASSIC ALBUM SUNDAYS presenterer NILS PETTER MOLVÆR – ‘Khmer’ (ECM, 1997) med Nils Petter Molvær og Eivind Aarset - Torsdag 6. April 2017
– Deichmanske Hovedbibliotek (musikkavdelingen i 2. etasje) – albumpresentasjon fra kl. 19 – dørene åpnes kl. 18Duet Audio er glade for igjen å kunne bidra med lydanlegg til CAS, denne gang med de majestetiske høyttalerne Piega Master Line Source (se bildet lenger nede)


En av våre mest etterspurte norske albumklassikere, både blant musikkinteresserte og hos finlydfanatikerne, er Nils Petter Molværs første soloalbum, Khmer, improvisasjoner over 8 komposisjoner som med sin amalgam av rastløse elektronikabeats, samplede lydflater og dubby, industrielle grunnstemning var med å bryte ny mark for jazzbegrepene på tampen av det forrige årtusen.

Første torsdag i april får vi besøk av trompetisten selv. Han hjelper oss å blåse liv i historiene rundt produksjonen sammen med våre trofaste lytteklubbgjengere i musikkavdelingen på Deichmanske Hovedbibliotek. Vi er også så heldige å ha med oss en annen viktig bidragsyter på platen, gitarist Eivind Aarset.


Navn:      khmer-1.jpg
Visninger: 180
Størrelse: 68.0 Kb


NEW CONCEPTION OF ECM
Det var en nokså ukonvensjonell ECM-innspilling labelsjef Manfred Eicher og medprodusent Ulf Holand gjøv løs på sammen med Molvær fra høsten ’96. Ikke bare var det en uvanlig legering mellom jazz og elektronika som fant sted, men her gikk man også mot normen til det norskdominerte tyske plateselskapet ved å bruke lenger tid og andre metoder for å oppnå det musserende resultatet. I stedet for to dager med opptak og én dag i miksemølla ble det lagt på elementer i et annet studio senere og brukt betydelige anstrengelser på å bearbeide lyden i ettertid.

Vi gleder oss til en prat med de to sjangeroverskridende musikerne om disse aspektene før vi hører gjennom albumet i sin helhet på et fantastisk lydanlegg, skreddersydd av Duet Audios nennsomme hender med spesiell omtanke for produksjonen og det voluminøse rommet vi skal være i.


Navn:      unnamed.jpg
Visninger: 142
Størrelse: 29.0 Kb


AUDIOMENY
CD-SPILLER: Soulution 541
FORFORSTERKER: Ayon Auris
EFFEKTFORSTERKER: 4 x Auralic Merak monoblokker (2x800 Watt)
HØYTTALERE: Piega Master Line Source
SIGNALKABLER: Midas Reference Flavia
HØYTTALERKABLER: Midas Reference Silje
STRØMFORDELER: Isol-8