Resultater 1 til 2 av 2
Abonnér på denne artikkelen
 1. CLASSIC ALBUM SUNDAYS presenterer NILS PETTER MOLVÆR – ‘Khmer’ torsdag 6. april kl.18

  1 Kommentarer Av Duet Audio - 27.03.2017 15:12
  CLASSIC ALBUM SUNDAYS presenterer NILS PETTER MOLVÆR – ‘Khmer’ (ECM, 1997) med Nils Petter Molvær og Eivind Aarset
  - Torsdag 6. April 2017 – Deichmanske Hovedbibliotek (musikkavdelingen i 2. etasje) – albumpresentasjon fra kl. 19 – dørene åpnes kl. 18  Duet Audio er glade for igjen å kunne bidra med lydanlegg til CAS, denne gang med de majestetiske høyttalerne Piega Master Line Source (se bildet lenger nede)


  En av våre mest etterspurte norske albumklassikere, både blant musikkinteresserte og hos finlydfanatikerne, er Nils Petter Molværs første soloalbum, Khmer, improvisasjoner over 8 komposisjoner som med sin amalgam av rastløse elektronikabeats, samplede lydflater og dubby, industrielle grunnstemning var med å bryte ny mark for jazzbegrepene på tampen av det forrige årtusen.

  Første torsdag i april får vi besøk av trompetisten selv. Han hjelper oss å blåse liv i historiene rundt produksjonen sammen med våre trofaste lytteklubbgjengere i musikkavdelingen på Deichmanske Hovedbibliotek. Vi er også så heldige å ha med oss en annen viktig bidragsyter på platen, gitarist Eivind Aarset.

  Navn:   khmer-1.jpg
Visninger: 449
Størrelse: 68.0 Kb


  NEW CONCEPTION OF ECM
  Det var en nokså ukonvensjonell ECM-innspilling labelsjef Manfred Eicher og medprodusent Ulf Holand gjøv løs på sammen med Molvær fra høsten ’96. Ikke bare var det en uvanlig legering mellom jazz og elektronika som fant sted, men her gikk man også mot normen til det norskdominerte tyske plateselskapet ved å bruke lenger tid og andre metoder for å oppnå det musserende resultatet. I stedet for to dager med opptak og én dag i miksemølla ble det lagt på elementer i et annet studio senere og brukt betydelige anstrengelser på å bearbeide lyden i ettertid.

  Vi gleder oss til en prat med de to sjangeroverskridende musikerne om disse aspektene før vi hører gjennom albumet i sin helhet på et fantastisk lydanlegg, skreddersydd av Duet Audios nennsomme hender med spesiell omtanke for produksjonen og det voluminøse rommet vi skal være i.


  AUDIOMENY
  CD-SPILLER: Soulution 541
  FORFORSTERKER: Ayon Auris
  EFFEKTFORSTERKER: 4 x Auralic Merak mono blocks (2x800 Watt)
  HØYTTALERE: Piega Master Line Source
  SIGNALKABLER: Midas Reference Flavia
  HØYTTALERKABLER: Midas Reference Silje
  STRØMFORDELER: Isol-8

  Navn:   unnamed.jpg
Visninger: 320
Størrelse: 29.0 Kb

  KJØREPLAN
  Før og etter presentasjonen spiller vi musikk som relaterer seg til Khmer, låter Nils Petter Molvær og de rundt utgivelsen selv har vært inspirert av, musikk fra andre artister som ble gitt ut på samme tid eller som har fulgt i kjølvannet i årene helt frem til i dag. Bli med og varm opp ørene fra dørene åpnes klokken 18, og sikre deg en god plass i sweetspot’en!

  18.00 dørene åpnes - vi spiller albumrelatert musikk
  19.00 albumpresentasjon: Kent Horne med Nils Petter Molvær og Eivind Aarset
  19.45 albumlytt: KHMER
  20.30 albumprat inkludert publikum
  21.00 Avslutning
  Siste redigert av Duet Audio; 27.03.2017 kl. 15:17.

 2. Antall kommentarer 1

  Kommentarer

 3. #2
  Æresmedlem Distinctive's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2006
  Sted
  Stavanger
  Innlegg
  10,126
  Tagget i
  10 Innlegg
  Album
  1
  Skulle gjerne vært her, ja!

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed