Nytt top-of-the-line rack fra HRS

Med det nye VXR racket fra HRS (Harmonic Resolution Systems) topper HRS det ingen trodde var mulig, nemlig å overgå det allerede formidable MXR racket. VXR er modulbasert og kan utvides ved behov. Hyller kan justeres i høyderetning. Priser starter på 69 000,- for 1 hylles rack og opp til 349 000,- for 5 hyllers rack. Plattformer ala S1 eller M3X må kjøpes utenom så dette er som man skjønner hifi rack i den helt ekstreme enden av skalaen. Man kan starte med f.eks. M3X plattformer først og så utvide med det komplette racket etter hvert.

Intrepid AV
www.intrepid-av.no

www.avisolation.com


VXR-1921-3V-FrontR.jpg

VXR-1921-2V-FrontR.jpg

VXR-1921-4V-close-up.jpg
 
Sist redigert:

Kommentarer

I

Intrepid-AV

Gjest
Det var bare at dette var en nyhet:) Men tar poenget!

"Entry-level" rackene til HRS (modell RXR) begynner på 17.990,- (1 hylle) til 63.990,- for 5 hyller. Så vet du hvor det ligger. Mange vil nok også regne det som ekstremt er jeg redd...;)
 

Cadillacman

Overivrig entusiast
Ble medlem
04.10.2007
Innlegg
717
Antall liker
117
Ville ikke hatt noe så monumentalt og stygt i stua mi. Hva er årsaken til en slik vanvittig pris ?
 

Powerpoint

Hi-Fi freak
Ble medlem
23.04.2003
Innlegg
7.407
Antall liker
12.893
Ville ikke hatt noe så monumentalt og stygt i stua mi. Hva er årsaken til en slik vanvittig pris ?

La meg tippe - utviklingskostnader, valg av materialer, sammensetning, vekt, lave produsksjonsserier osv.
Imidlertid har dessverre en slik plattform en distinkt positiv effekt mot det bedre hva lydgjengivelse angår under preamp og CD-spiller.
Det har jeg fått se og høre selv.
På den annen side er det helt opp til den enkelte hvorvidt man ønsker og investere i slike plattformer.
For de fleste av oss vil det nok være en prioriteringssak pga de meget stive prisene.
Selv skulle jeg gjerne hatt et par plattformer.

Det var alt fra Magi departementet i dag :rolleyes:
 

Audiophile-Arve

Æresmedlem
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
20.682
Antall liker
7.922
Sted
Kysten, Nordvestlandet, argaste nynorskdistriktet
Torget vurderinger
0
I fyrstninga kan dette verke dyrt, men eg er ikkje framand for at det må investerast for å få godlyd. Rack påverkar lyden til ein viss grad. Så det er nok ikkje dumt å utforske dette potensialet.
Men mine erfaringar seier at rack påverkar lyden mest i kraft av å plassere komponentar mellom høgtalarane. Den fysiske utforminga av eit godt rack bør altså vere relativt lågt, med mindre du har svært retningsverkande høgtalarar. Eg vil altså gå for maksimum 50 cm høge møblar i hifiområdet. Spesielt om du har høgtalarar som spreier lyden i andre retningar enn rett fram.

Racket sine dempande eigenskapar er fyrst og framst viktige om du har platespelar, dernest om du har signalkjelder/elektronikk med rør. Spelast det høgt med bruk av slikt, kan du oppleve mikrofoni eller endå styggare ting. Det er tendensar til dette også med transistorbaserte produkt, men i mindre grad.

Feedbackproblematikk løysast ved å bryte kjeda, slik at høgtalarlyden ikkje koplar attende til signalkjelda. Eit rack kan såleis vere rette løysinga. Men det kan også vere lurt å arbeide i andre enden, altså finne ut kva høgtalarane bør stå på. Dette kan vere enklast ved hjelp av spesielle "høgtalarføter". Såkalla spikes kan verke bra, men dersom golvet er ustabilt, vert det betre med andre tiltak. Eg har gode erfaringar med Soundcare. Men sorbotanmateriale, matter av ymse slag, eller dempeputer kan vere betre i gitte høve. Det er lurt å eksperimentere litt.

Platespelar er ei kjempeutfordring, dersom golvet ditt ikkje er skikkeleg. Eg har endå ikkje opplevd eit rack som kan takle utfordringane ein platespelar kan få med eit gyngande golv. (men har gode erfaringar med nokre få spelarar med flytande oppheng, mellom anna Dual sine for lengst utgådde modellar)
Bygde sjølv "sandkasse" på eit par hundre kilo, og har prøvd mykje anna rart. Men har enda opp med ei relativt enkel platespelarhylle frå Target. Denne består av ei ramme skrudd fast på veggen (har forsterkande stender i veggen, som ikkje har kopling mot stovegolvet), og ei justerbar mdf-plate som spelaren kvilar på, medan motoren står på ei mjuk gummimatte. Har prøvd mykje rart, granitt, treslag av ymse slag, og har leita etter ei klebersteinsplate som er stor nok, men det vert litt valdsamt (kleber er svært mjukt og dempande, men også ganske støvande og dyrt).

Har du platespelarunderlag på ca 56 - 62cm breidde, hadde det vore interessant å prøve ut.
 

JENO

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.07.2003
Innlegg
2.599
Antall liker
1.377
Sted
Saksvik - Trøndelag
Jeg synes også at dette er vanvittig dyrt, men HRS ser iallefall ut til å virke etter hensikten, og det er det langt fra alle konkurrentene som gjør. Om man ønsker å bekjempe uønskede vibrasjoner, virker dette som et mer seriøst produkt enn mange av konkurrentene, så får hver enkelt vurdere kost/nytte.
 

Pug309gti

Hi-Fi freak
Ble medlem
06.04.2016
Innlegg
1.697
Antall liker
883
Sted
Stavanger. Innflytter til Norges svar: Twin Peaks
Torget vurderinger
8
racket er utrolig flott, men har store problemer med å svelge den prisen, men som sagt har man råd så hvorfor ikke:) Jeg holder med med 2 SSC tripplebase plattformer til forsterker og cd spiller. Det jeg savner er gode rack i den noe mer prisvennlige leien.
 
D

Dåbbel J

Gjest
Er ikke spørsmålet... Er det dyrt, eller er det mye penger?
For om dem gir en virkelig god valutta lydmessig, så er det jo virkelig verdt alle pengene sånn sett.
MANGE her inne har annet "assesoar" til den nevnte prisen, uten og gå inn på den debatten her nå.
Jeg tror det er et marked for sånt her hjemme, og da er det ikke sånn at vi som ikke har råd til disse rackene skal rakke (pun not intended) ned på det.

Slik jeg ser det så følger form funksjon, og med et enkelt og lett likandes design.
 

trosse1

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.02.2012
Innlegg
2.645
Antall liker
2.343
Torget vurderinger
75
Er litt tvilende på at en får så forbaska god lyd med dette racket- men tøft var det,skulle bare mangle forøvrig.
 

Informasjon om bruker

Gjest
Medlem siden
Antall liker
0
Link til alle artikler
103
sine annonser
Bransjenyheter
Makeløse Hana | LydKonsept.no

Makeløse Hana | LydKonsept.no

  • 0
Hana sine utmerkede pickuper kjøper du hos LydKonsept.no. Utvalgte modeller er nå på knallkampanje!
Fortsett
Bransjenyheter
HiFiHub lanserer Vårhub 13.-14. April - HOLD AV DATOEN!

HiFiHub lanserer Vårhub 13.-14. April - HOLD AV DATOEN!

  • 0
Vårhub går av staben hos HiFiHub Lørdag 13 og Søndag 14. April i år. Vi får gjester fra USA, England, Sverige for nevne noen. Som vanlig blir det flere godbiter under messa. Mer info om hvem som...
Fortsett
Audiophile.no
Bowers & Wilkins løfter 700 S3 til Signaturehøyder

Bowers & Wilkins løfter 700 S3 til Signaturehøyder

  • 0
I dag har Bowers & Wilkins lansert 3 Signature-modeller i 700 S3-serien. Det dreier seg om de to toppmodellene i henholdsvis stativ og gulvstående utførelse. Og i tillegg har de for første gang i...
Fortsett
Bransjenyheter
Mange nye varer i vår bruktavdeling!

Mange nye varer i vår bruktavdeling!

  • 4
Brukt hi-fi er et godt alternativ. Vi har et stort og variert utvalg i vår bruktavdeling. Her kan du gjøre virkelig gode kjøp! Vi får stadig inn både nyere og litt eldre utstyr...
Fortsett
Bransjenyheter
NEAT Mystique Classic test i The Ear

NEAT Mystique Classic test i The Ear

  • 0
Link til test av Neat Mystique Classic : Neat Nails Mystique Classic | The Ear (the-ear.net) Neat Acoustics MYSTIQUE Classic veil. Pris 37000 kr. NÅ kun 30 000 kr. www.NordicSoundDesign.no...
Fortsett
Bransjenyheter
Nyhet! Audia Flight FLS8 Mono Power Amplifier

Nyhet! Audia Flight FLS8 Mono Power Amplifier

  • 0
Audia Flight har utvidet sin kritikerroste FLS serie med mono blokker :)(y) The Audia Flight FLS8 Mono Power Amplifier represents our latest mono power amplifier, featuring exceptional...
Fortsett
Topp Bunn