Resultater 1 til 1 av 1
Abonnér på denne artikkelen
 1. Neil Youngs glemte klassiker - Endelig reutgitt for første gang på over 30 år

  0 Kommentarer Av Platekompaniet - 13.09.2016 10:57
  Navn:   time-fades-away.jpg
Visninger: 367
Størrelse: 78.7 Kb

  I sine liner notes til Decade, skriver Neil Young: “This song put me in the middle of the road. Traveling there soon became a bore so I headed for the ditch.” Låta han skriver om er naturligvis "Heart of Gold", som sammen med resten av Harvest hadde gjort Neil Young til superstjerne i 1972.

  Neil Young hadde ikke lyst til å være superstjerne, og sørget ettertrykkelig for å ikke følge opp Harvest med mer av det samme. Isteden kom albumene som litt spøkefullt har blitt kalt «The Ditch Trilogy» - tre av Neil Youngs minst kommersielle, men aller beste album. Nå er Time Fades Away (1973), On the Beach (1974), Tonight’s the Night (1975) og, i tillegg, Zuma (1975) reutgitt på 180 grams vinyl.

  Spesielt interessant for mange er kanskje Time Fades Away, som aldri kom ut på CD, og ikke har vært tilgjengelig alene i en offisiell vinylutgave på over 30 år. Dette er et ukjent gullkorn i Neil Young-katalogen, en «glemt» klassiker fra hans aller beste periode.

  Det er nesten uforståelig at en så bra plate har fått lov til å ligge i arkivet i flere tiår, for dette er en plate som fint måler seg mot Youngs klassikere fra samme periode. Selv har Neil Young rett og slett gitt dårlige minner fra turneen skylden for at han aldri har villet gi ut albumet på nytt.

  Time Fades Away er spilt inn live med The Stray Gators, samme gjeng han hadde med seg på Harvest. Innspillingene er i hovedsak gjort tidlig i 1973, med unntak av den nydelige balladen «Love In Mind», som er hentet fra en konsert i 1971. Albumet består av åtte glimrende låter som ikke er å finne noe annet sted. Publikumslyden er fjernet, slik at følelsen er nærmere et studioalbum. Samme oppskrift som Neil Young brukte noen år senere på Rust Never Sleeps, altså.

  Time Fades Away utgis kun på vinyl (og for nedlasting i Pono-butikken).

  On The Beach, Tonight’s the Night og Zuma er naturligvis langt mer kjente klassikere i Neil Young-katalogen, men låter nå fabelaktig i flotte og remastrede utgaver.


  Albumene er på vei inn på lager nå, og vil være å finne i alle Platekompaniets butikker.
  https://www.platekompaniet.no/medvir...rt=NewestFirst
  Siste redigert av Platekompaniet; 13.09.2016 kl. 11:15.

 2. Antall kommentarer 0

  Kommentarer

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed