Arendal Sound 1723 TOWER

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • 1723 Serien.jpg

    Arendal Sound 1723 TOWER


    1723 Tower er en 2.5 veis konstruksjon bestående av helt egenutviklede elementer som du ikke vil finne i noen andre høyttalere. Høyttaleren er utviklet med et øye for detaljer du ikke vil finne i nærheten av i denne prisklassen, med solide HDF kabinetter, tykke printbaner til delefilter og andre tilhørende deler. Du finner ingen plastikkdeler, selv om vi kunne brukt det for å holde kostnaden nede uten å påvirke lydkvaliteten.


    25-07-2016 21-46-17.jpg


    25-07-2016 21-49-40.jpg

    UTVIKLINGSPROSESSEN

    Helt fra starten, har Arendal Sound produkter blitt utviklet med målet om å rekreere et originalt lydevent, så nøyaktig som overhodet mulig. Det krever særskilt vekt på å balansere følgende faktorer: Dynamikk, linearitet, forvrengning, effekttålighet, frekvensrespons og polarkarakteristikk. Stresstesting, eller akselerert livstesting er et kjennemerke ved alle Arendal Sound design. Hvert produktdesign kreves å fullføre en lang liste vanskelige (om ikke sinnsyke) tester.
    Høye målsetninger krever egenproduserte deler og en høy detaljorientering i hvert steg underveis til produktets realisering. Hver driver er spesifikt utviklet fra bunnen, som krever mye og kostbar tooling (spesialverktøy utviklet for å lage enhver del). Ingen drivere som var hyllevare traff målene vi hadde satt for våre produkter. Med over to års utvikling gikk vi fra teori til virkelighet - hver driver er først modellert ved bruk av avanserte FEA (Finite Element Analysis) teknikker for å møte våre mekaniske, elektromagnetiske og akustiske målsetninger

    25-07-2016 22-07-11.jpg


    PREMIUM BYGGEKVALITET

    HDF (High Density Fiberboard) har høyere stivhet og er naturlig bedre dempet enn MDF (Medium Density Fiberboard), som resulterer i et lydmessig dødt kabinett. HDF ble også valgt fordi det kan maskineres mer presist enn MDF, som er spesielt viktig for å opprettholde presisjon på kritiske deler som den todelte waveguiden bygget av HDF og Aluminium.
    Arendal Sound’s produkter bruker HDF i tykkelser fra 18 til 50mm i alle design, der kritiske områder som elementets baffel og kabinettbaser er de tykkeste.
    Interne avstivninger er strategisk plassert for å øke den totale kabinettstyrken og begrense uønskede vibrasjoner som kan farge lyden. De interne avstiverne er CNC maskinerte for å lage en jevn intern luftstrøm og for å minimere tap av volum, mens de fortsatt har god tykkelse på kritiske monteringspunkter.
    Som den siste detaljen for å oppnå helt ressonansefrie kabinetter, har vi tillagt en butylbasert dempemasse på alle innvendige flater i kabinettet til 1723 Tower, Center og Monitor høyttalerne, for å være helt sikre på at kabinettene ikke tillegger en uønsket egenklang.

    Vi er meget stolte av våre eksklusive spesialproduserte griller. Alle grillene er magnetfestet til kabinettet. Ingen plastikk.

    1723_Tower_Detail_Explode_GB.jpg


    1723_Tower_P1_GrilleOn_SB.jpg



    DISKANT MED WAVEGUIDE

    I hjertet av alle Arendal Sound høyttalerne sitter en 28mm syntetisk soft dome med en matchende spesialdesignet waveguide. Soft domen i seg selv er hentet fra øverste hylle til Dr. Kurt Mueller fra Tyskland. Det er en veldig lett dome, som fungerer som et stempel opp i ultra høye frekvensområder, den er optimalt dempet og produsert til ekstremt nøyaktige tåleranser og ble spesifikt valgt for dens naturlige lydkarakter og konsise frekvensrespons. Waveguidens rolle er å forbedre potensialet til en diskant som allerede er meget god ved å optimalisere dens ytelser.

    Waveguide.jpg


    MASSIV & REN BASS

    De fire (4) 8” elementene i 1723 Tower er alle bygget opp rundt de samme prinsippene som 13.8” elementet vi bruker til våre subwoofere, men med enkelte endringer for å tilpasses dette bruket. 8” membranet har ikke glassfiberforsterkningen som 13.8” elementet har da den er stiv nok med papir og den spesialutviklede coatingen alene i denne størrelsen, samt at den økte dempingen i papirmembranet alene har gode fordeler som en mellombass. Elementet er optimert for å dekke et stort frekvensområde helt fra 1500Hz, og ned til de laveste bassnotene uten et hint av resonanser fra membranet.

    Tower_Bass_Cutout.jpg


    SPIKES KIT

    Inkludert med 1723 Tower. Det ville være liten vits i å legge så mye energi i utviklingen av Arendal Sound høyttalerne om vi til slutt skulle la høyttalerne stå på noen ustabile M6 eller M8 spikes. Vi tok en titt på hva spikes faktisk gjør for lyden, og la det til grunn i vår kompromissløse utvikling for å gi en effektiv og attraktiv løsning som ikke koster skjorta.

    1723_Tower_Detail2_GB.jpg


    EKSKLUSIVE HØYTTALERTERMINALER

    Koblingspunktet til hver høyttaler har potensielle fallgruver i forhold til tilkobling av forskjellige pluggtyper og signaldegradering, dette la vi ikke opp til tilfeldighetene. Hver høyttalerterminal er laget av rent kobber (ikke messing eller andre materialer med dårlige strømførende egenskaper), som er CNC maskinerte til passform. Etter maskineringsprosessen er ferdig, blir hver komponent polert for å sikre en jevn funksjon og glatt utseende. Det siste steget er Rhodium plettering som er valgt på grunn av dens gode egenskaper til strømføring, korrosjonsbeskyttelse og hardhet; alt dette for å beskytte kobbermaterialet og musikksignalet som går igjennom.

    Tower_Inputs.jpg


    KABINETT TUNING

    Alle Arendal høyttalere startet med et optimalt, lukket kabinett designet med lav Q. Ytelsen i de lave frekvensene er korrekt dempet som gir en kjapp impulsrespons som er tiden driveren bruker på å stoppe bevegelsen etter et signal er tilført, og ruller naturlig av med 12dB/oktav under den kombinerte resonansfrekvensen mellom kabinett og driver. Vi har designet 1723 Tower for å fleksibelt kunne tilpasse de fleste rom ved å kombinere åpne/lukkede variasjoner av de 3 portene.

    Tower_Ports.jpg


    PREMIUM FINISH

    Alle Arendal Sound høyttalere kommer i fire forskjellige finisher;
    Sort Matt, Sort Gloss, Hvit Matt og Hvit Gloss

    For å sikre den beste kvaliteten med lang levetid, brukes opptil 12 strøk lakk på alle Arendal Sound høyttalere, bestående av primer og polyuretan lakk, rubbet og polert for hånd for å oppnå det beste sluttresultatet. Vi bruker ikke vinyl noe sted.
    Finishen er hva du ville forvente fra Hi-End produkter.

    1723_Tower_Front_GrilleOff_4-Color_Family.jpg



    GRAFER & DATA


    FREKVENSRESPONSER

    Frekvensresponsen viser ikke maksimalt lydtrykk, men faktisk respons på en grunnplansmåling. Du vil typisk kunne se en økt respons i bassresponsen under 40Hz i rom, som følge av rom gain, som kan legge til rundt 6dB pr. oktav under 40HZ avhengig av rommets størrelse og utforming.

    Graph_Tower.png


    POLAR RESPONSE

    Målingen viser frekvensrespons målt ved forskjellige vinkler, summen av disse henvises til som power respons. Mye vitenskapelig forskning har blitt gjort på detteemnet og en lineær power repons har vist seg å ha en stor innflytelse på den totale lydgjengivelsen, fordi frekvensresponsen er mer lineær i alle retninger. Det betyr at en Arendal Sound høyttaler vil være mer tolerant til forskjeller i rommets utforming, størrelse, konstruksjon og materialer.

    Graph_Polar_Response_Tower.png

    IMPEDANCE RESPONSE

    Impedansemålingene er elektriske målinger av høyttalerens resistans vs frekvens.

    Graph_Impedance_Tower.png



    Design2.5-veis
    Diskant28mm
    Bass4 x 8"
    KabinettLukket / portet
    ByggematerialeHigh Density Fiberboard (HDF)
    Delefrekvens120Hz / 1500Hz
    Følsomhet92dB/2.83v/1m
    Frekvensrespons
    Lukket55-20kHz (+/-3dB)
    3 porter38-20kHz (+/-3dB)
    2 porter34-20KHz (+/-3dB)
    Porter3 x 2.6"
    Impedans4-ohm nominell
    I eskenSpikes Kit. Manual. Portplugger.
    Dimensjoner uten føtter115H x 27.5B x 40D cm
    Dimensjoner med gummiføtter116.2H x 27.5B x 40D cm
    Dimensjoner med spikes kit119.1H x 37B x 40D cm
    Vekt50.6 kg (inkludert spikes kit)
    Innspilling for optimal ytelse50 timer
    Anbefalt forsterkerkraftOpp til 400W RMS @ 4ohm


    GARANTI

    Heldigvis for deg og for oss, så er alle Arendal Sound produktene ekstremt godt gjennomtestet i stresstester som er langt hardere enn markedsstandarden. Men feil kan skje, og da skal du vite at du er godt dekket av våre garantier. Arendal Sound har opptil hele 10 års garanti (5 år på elektronikk) og vi dekker alle kostnader under garantibetingelsene.


    Ta en titt inne Lsound.no. Her kan du se og lese mer om de spennende produktene fra Arendal Sound og våre andre produkter.


    29-06-2016 21-39-09.jpg


    Lese test av 1723 TOWER i Stereo+.

    Lsound.jpg
     

    Kommentarer

    Torolan

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    16.07.2010
    Innlegg
    2.777
    Antall liker
    1.087
    Torget vurderinger
    2
    Virkelig spennende høyttalerserie dere har kommet opp med her ja :)
    Kommer dere til Horten på messe i høst ?
     

    lsound.no

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    01.07.2016
    Innlegg
    118
    Antall liker
    83
    Sted
    Arendal
    Tusen takk for det.
    Ja vi blir nok å vises og ikke minst høres i Horten :)
     

    bambi

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.01.2011
    Innlegg
    16.384
    Antall liker
    12.325
    Sted
    Smurfeland
    Virksom spennende allround høyttalere det der. Interessert i å få hørt dem.
     

    lsound.no

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    01.07.2016
    Innlegg
    118
    Antall liker
    83
    Sted
    Arendal
    Virksom spennende allround høyttalere det der. Interessert i å få hørt dem.
    Veldig rett som du sier, dette er en allround høyttaler, og vi er meget stolt av den. Håper du har mulighet til å få høre på dem snart.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…

Informasjon om bruker

lsound.no
Bransjeaktør
Medlem siden
Antall liker
83
Link til alle artikler
61
lsound.no sine annonser
Bransjenyheter
ISOACOUSTICS OREA GRAPHITE

ISOACOUSTICS OREA GRAPHITE

  • 0
De prisvinnende dempeføttene IsoAcoustics Orea har nå fått en ny lillebror, Graphite. Den har de samme velroste egenskapene som sine storebrødre, men med en maksvekt på 1.8 kg pr fot. Dette gjør...
Fortsett
Bransjenyheter
ISOACOUSTICS - TILBEHØRET SOM FUNGERER!

ISOACOUSTICS - TILBEHØRET SOM FUNGERER!

  • 0
Lsound.no er nå offisiell importør av IsoAcoustics. Vi utvider vårt sortiment med flotte produkter fra IsoAcoustics. Deres patenterte teknologi gjør en svært god jobb i å hindre resonanser som...
Fortsett
Bransjenyheter
ARENDAL SOUND 1723 BOOKSHELF S THX ULTRA

ARENDAL SOUND 1723 BOOKSHELF S THX ULTRA

  • 0
Arendal Sound lytter til ønsker og tanker i miljøet. Det har vært mange forespørsler fra engasjerte Arendal Sound kunder såvel som potensielt fremtidige kunder, etter en mindre og litt mer stue-...
Fortsett
Bransjenyheter
Arendal Sound 1723 Subwoofer 2 "Best i test"

Arendal Sound 1723 Subwoofer 2 "Best i test"

  • 3
Arendal Sound 1723 Subwoofer 2 ble "Best i test" i stor test av subwoofer av Lyd&Bilde i februar 2018. Les hele testen HER Du kan lese med om Arendal Sound produktene HER
Fortsett
Bransjenyheter
Helgens tilbud hos L-Sound
Bransjenyheter
Vi rydder i vår Outlet

Vi rydder i vår Outlet

  • 0
Gjør en ekstra god handel med 10% i vår Outlet med rabattkoden OUT-10 i kassen. Rabatten trekkes av i tillegg til redusert pris. Førstemann til mølla! (koden er aktiv t.o.m 18/2 eller så lenge vi...
Fortsett
Topp Bunn