Resultater 1 til 11 av 11
Abonnér på denne artikkelen
 1. ATI - Amplifier Technologies Inc.

  10 Kommentarer Av lsound.no - 18.07.2016 22:10
  Navn:   AT6000_lg1.jpg
Visninger: 1601
Størrelse: 41.1 Kb

  ATI - Amplifier Technologies Inc.


  Selv om du kanskje ikke har hørt om ATI (Amplifier Technologies, Inc.), så har du høyst sannsynlig hørt det likevel. ATI er nemlig en stor OEM-produsent som produserer forsterkere for andre merker, og det inkluderer flere av de store high-end-produsentene, hvis forsterkere er rangert blant verdens beste.
  Ingeniørene hos ATI har designet forsterkere med høy ytelse i over 35 år. Mange av deres innovative produkter har blitt de standarder, og har gjentatte ganger vunnet priser. Denne erfaringen har utviklet seg til introduksjon av en rekke forsterkere som benytter en differensial platform kalt "Pure Balance" ®. Dette for å lage forsterkere med virkelig balansert drift fra inngang til utgang.


  Ingen snarveier, ingen kompromisser


  ATI bygger alle sine produkter (og andres) i sin 4600 kvadratmeter fabrikk sør i California. Alt er bygget 100 prosent etter strenge spesifikasjoner, og alle aspekter av kvalitetskontrollen blir nøye overvåket. Under finner du noen av de skrittene ATI tar for å gjøre produktene til de beste kjøpene i bransjen. Alle disse forbedringene lønner seg når det gjelder driftssikkerhet og lydkvalitet.


  Navn:   AT4000 Three Quarters.jpg
Visninger: 1610
Størrelse: 43.1 Kb
  Navn:   ATI-AT4000-Interior-Top.jpg
Visninger: 1620
Størrelse: 94.2 Kb


  Egenproduserte trafoer


  En forsterker starter med strømforsyningen, som igjen starter med transformatoren-kilden til forsterkeren sin strøm. ATI vikler alle sine transformatorer på egen fabrikk, for å sikre den høyeste mulige kvalitet. ATI benytter MOH kjerne i sine trafoer. Disse har magnetiske egenskaper som gjør kjernene 18 prosent mer effektiv enn standard transformatorkjerner. Hver forsterkerkanal får sitt eget sett med viklinger fra trafo, noe som minimerer samspill mellom kanalene. ATI vikler kjernene med to ledninger på en gang, en teknikk som kalles "bifilar vikling". Dette sikrer perfekt symmetriske trafoer som fungerer mer effektivt og produsere mindre forvrengning.
  Hver forsterker kanal får ikke bare sitt eget sett med trafoviklinger, men også sin egen likeretter og kondensatorbank. Dermed får hver kanal sin egen separat strømforsyning. Selv om den venstre kanalen er presset til det ytterste av, la oss si en kraftig action scene på film, så påvirker ikke den de andre kanalene sin tilgang på strøm.


  Navn:   Trafo 18-07-2016 21-25-31.jpg
Visninger: 1604
Størrelse: 81.7 Kb


  Kjøleribber


  ATI bruker kraftige kjøleribber for hver kanal. Dette resulterer i forsterkere som kjører helt stille og så kjølig som mulig. Resultatet: det er ingen støy som ødelegge lytteopplevelsen og forsterkeren driver mer effektivt og varer lenger. Disse overdimensjonerte kjøleribber eliminerer behovet for vifter som lager støy og tilfører støv inn i forsterkeren.

  Navn:   ATI-AT3000-Inside_d9971227-5cea-493b-9ee7-bf27fc3044e1.png
Visninger: 1647
Størrelse: 335.9 Kb


  Kretskort


  ATI bruker tosidige FR-4 glass epoxy kretskort i alle sine produkter. Ikke bare håndtere et tosidig kort dobbelt så mye elektrisk strøm som et ensidig kretskort, det gir mye mer solide forbindelser til komponentene på kortet. ATI anser sine kretskort som praktisk talt perfekt, med tilnærmet null feil på grunn av dårlige forbindelser eller kald-loddpunkter.
  Komponentene som benyttes bidrar også til kvaliteten på ATI produktene. Bl.a benyttes høykvalitets metall-film motstander med én-prosent toleranser, for å sikre at hvert kretskort fungerer akkurat som det forrige.


  Navn:   Kretskort 18-07-2016 21-26-54.jpg
Visninger: 1597
Størrelse: 144.8 Kb


  Differensial Balansert Forsterker


  Differensial Balanserte gir dypere, renere og større dynamikkområde. Denne måten å bygge forsterkere på er relativt nytt i audioindustrien, men har eksistert i mer enn 50 år i analoge telefonsystemer. Bakgrunnen for å bruke differensial-design er å eliminere «cross-talk» med tilstøtende samtaler, redusere støy og for å forbedre det dynamiske området på en vanlig telefon. Denne teknologien brukes også i platebransjen for å oppnå lavere støy og andre forstyrrelser som oppstår fra lavnivåsignaler via lange kabelstrekk.


  Navn:   rca.jpg
Visninger: 1609
Størrelse: 49.6 Kb


  Hva er en Differensial Balansert Forsterker?


  En virkelig Differensial Balansert forsterker, består av to komplette forsterkere for hver kanal: en + forsterker og - forsterker. Det positive inngangssignalet forsterkes av den positive forsterker og det negative inngangssignalet forsterkes av den negative forsterker når et balansert signal blir tilført inngangen. Det er ingen jord referanse siden utgangssignalet er avledet fra en kombinasjon av det positivt signal og det negative signal. En Differensial Balansert forsterker føler på differansen mellom det positive og negative inngangssignalet. Dette resulterer i at de signaler som er felles for inngangen som blir kansellert.


  Hvilke fordeler har en Differensial Balansert Forsterker?


  I kraft av sitt design, vil en "Pure Balance" ® forsterker vise til lavere støy, lavere forvrengning, og immunitet mot elektronisk påvirkning utenfra og avvik i inngangssignalet. Det resulterer i er mer stillhet i bakgrunnen og større renere lydbilde både ved musikk og film. Et tilsynelatende større dynamikkområde oppfattes på bakgrunn av den forbedrede stillheten mellom lydene. Klarhet er vesentlig forbedret på grunn av lavere forvrengning. Slew rate (stigetid) blir doblet i forhold til et tilsvarende single-ended design. Høy slew rate er ønskelig fordi det gir en indikasjon på hvor raskt en forsterker kan reagere på dynamiske pulser.


  Oppsummering av fordeler


  · Lavere støy
  · Lavere forvrenging
  · Større immunitet mot elektronisk påvirkning utenfra
  · Større immunitet mot grunnstøy
  · Høyere stigetid (Slew rate)
  · Bedre transientrespons


  Raffinert kraftverk


  Alle forsterkerne fra ATI er rene raffinerte kraftverk. ATI har en meget god serie oppbygging som starter med AT602 som er 2x60watt i 8ohm til 6.500,- og i den andre enden av skalaen stopper med AT6007 som er 7x300watt i 8ohm til 80.000,- , så de er konfigurasjoner med 2, 3, 4, 5, 6, 7 og 12 kanaler.

  Navn:   ATI-AT1202-Inside.jpg
Visninger: 1681
Størrelse: 61.7 Kb


  ATI har fått mye god heder og omtale gjennom årene, her er noen sitater:

  Navn:   Priser 18-07-2016 21-45-58.jpg
Visninger: 1611
Størrelse: 65.8 Kb


  Navn:   18-07-2016 21-44-56.jpg
Visninger: 1594
Størrelse: 44.3 Kb  Ta en titt inne på Lsound.no. Her kan du se og lese mer om de spennende produktene fra ATI og våre andre produkter.


  Navn:   ATI product_lg.jpg
Visninger: 1623
Størrelse: 40.4 Kb

  Navn:   Lsound.jpg
Visninger: 1551
Størrelse: 4.6 Kb

 2. Antall kommentarer 10

  Kommentarer

 3. #2
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jul 2003
  Innlegg
  2,834
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg skal innrømme at jeg fikk lyst til å teste ATI etter denne overbevisende reklamen. "Synd" at jeg er såpass fornøyd med ampene jeg har, og at med mitt effektbehov vil det bli omfattende og dyrt å bytte. Men det er herlig å se en produsent som lager alt selv, og ikke setter bort ting til ustabile kinesere. Nok av grelle eksempler på det her hjemme og ute.

  Men et par ting gjør meg litt skeptisk. Hvorfor er det ikke oppgitt ytelse i 4 og 2 ohm, men bare i 8? Og hvorfor er ikke dempefaktor oppgitt? Takler ikke ATI strømkrevende høyttalere som tipper ned under 4 Ohm? Har sett litt på siden deres, og det mangler en del på spesifikasjoner synes jeg.

 4. #3
  Bransjeaktør lsound.no's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2016
  Sted
  Arendal
  Innlegg
  118
  Tagget i
  0 Innlegg
  ATI er meget konservativ når det kommer til oppgitte data på sine produkter. Vi har spurt de ved gjentatte ganger og svaret er det samme, prøv produktene for lyd må høres og ikke studeres i en brosjyre. Vår erfaring er at forsterkerne er ekstremt stabile og tåler tøffe laster uten noe problem, her er det nok av krefter til et hvert behov.

 5. #4
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jul 2003
  Innlegg
  2,834
  Tagget i
  0 Innlegg
  Takk for kommentar. Ser at den største 2 kanalsforsterkeren har 2 x 900 VA trafoer. Det blir for lite for mine behov. Har 2 x 2200 VA i de jeg bruker nå, og ca 800/1200 watt i 4/2 Ohm. Det er akkurat passe, så en oppgradering måtte hatt ca tilsvarende kapasitet.

  Men ATI's 3 kanals forsterkere frister, til senter og bakhøyttalere. Det er ikke alt for mange av 3 kanalsforsterkere på markedet.

  At en produsent ikke vil oppgi en del tekniske data, tar seg aldri bra ut ovenfor forbrukerne. Det bør dere fortelle ATI

 6. #5

 7. #6
  Hifi Freak yngvejos's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2010
  Innlegg
  1,932
  Tagget i
  0 Innlegg
  Egenproduserte trafoer
  Står det under bildet som viser to stk trafoer med Noratel/toroid logo på.
  Det er antageligvis blandt det beste av trafoer som er å oppdrive, så ingen grunn til å styre unna ATI av den grunn, men det gjør meg litt skeptisk til resten av markedsføringen.

 8. #7
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jun 2011
  Innlegg
  1,534
  Tagget i
  0 Innlegg
  Det skal vel være egendesignede?

 9. #8
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jul 2003
  Innlegg
  2,834
  Tagget i
  0 Innlegg
  Det står klart at ATI vikler alle sin transformatorer på egen fabrikk. Da er det veldig rart at det står Noratel på dem, hvis det er det bildet viser.

 10. #9
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jun 2011
  Innlegg
  1,534
  Tagget i
  0 Innlegg
  Aha. Så ikke det. Nå står det ikke Noratel men "passed" på lappen på bildet der. Kanskje Noratel USA tar seg av testingen?


  Edit: Fant et bedre bildet og det står faktisk Noratel......Jeg så på feil lapp.

 11. #10
  Hifi Freak yngvejos's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2010
  Innlegg
  1,932
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Hi-Fi akustikk Se Innlegg
  Aha. Så ikke det. Nå står det ikke Noratel men "passed" på lappen på bildet der. Kanskje Noratel USA tar seg av testingen?


  Edit: Fant et bedre bildet og det står faktisk Noratel......Jeg så på feil lapp.
  Med teksten sin mener de nok at de får trafoene sine viklet etter egne spesifikasjoner og der har de valgt en god leverandør, men i reklamen burde det nok stå at trafoene er "made in norway" istedetfor:
  Here's the Beef - Toroidal Transformers
  At the heart of any amplifier is the power supply. Its foundation is the power transformer. To assure the highest quality, we wind our own. For the transformer's core we use MOH with magnetic properties that increase efficiency 18% over conventional units. We wind the core two wires at a time, a technique called "bifilar winding" that ensures perfectly symmetrical transformers that maximize efficiency and reduce distortion Each amplifier channel gets not only its own set of transformer windings, but its own rectifier and storage capacitors, thus giving each channel its own separate power supply. Even if the left channel is pushed to the limit by, say, a loud car crash on a movie soundtrack, it does not affect the power available to the other channels.

 12. #11
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jun 2011
  Innlegg
  1,534
  Tagget i
  0 Innlegg
  Noratel har produksjon i flere land. Blant annet USA.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed