En superkombinasjon få har hørt: Exposure 3010S2 D og Spendor A3.

exposure_bilde.jpg


Jeg har i over 20 år lett etter gode kombinasjoner som skal gi best mulig lyd i forhold til pris. Exposure 3010S2 D integrert forsterker sammen med Spendor A3 gir en lydkvalitet, selv jeg som holder på med lyd hele tiden, sjelden får oppleve i denne prisklassen. 3010S2 D koster nå kr 22.995,- og Spendor A3 kr 19.900,-

Både de av våre forhandlere og kunder som har hørt denne kombinasjonen sier stort sett det samme. At dette er en lydkvalitet de sjelden hører maken til.

Her er et utdrag av en e-post som jeg fikk fra en kunde som kjøpte ett par Spendor A3 hos oss i fjord sommer:

"Det kjøpet er nok det beste jeg noen gang har gjort, for maken til spilleglede kan jeg ikke huske å ha opplevd! Fortsatt er det slik at jeg innimellom blir helt overveldet av hvor bra alt låter. Uansett hvilken musikk jeg setter på, så låter det bra. Og det har jeg absolutt ikke vært vant med tidligere.

Det varte ikke lenge før min gamle ECI 4 ble bytta ut med en "venteforsterker", en gammel Naim Nait XS. Den gamle PD 1-dacen fra EC ble også avslørt som en "sokk i kjeften" og bytta ut med en brukt Rega dac. Med britisk elektronikk ble spendorene mer åpne og velspillende. Ting var på rett vei, men jeg hadde ikke glemt hvordan det låt med Exposure hos deg i august. Jeg var ikke der helt ennå."


Denne kunden har nå gått over til å bruke Exposure 3010S2 forforsterker og effektforsterker i tillegg til en Exposure 2010S2 DAC. Han skriver videre:

"Etter at dette kom i hus, har alt falt på plass. Nå låter alt slik det skal låte og spiller musikk med en virkelig stor M! En kamerat som var innom og hørte på dette, fikk gåsehud og sa at dette var som å være på konsert. alt låter så naturlig og ekte, så musikalsk og engasjerende og så utrolig behagelig. Som du nok har hørt fra kunder mange ganger før: Dette er den lyden jeg alltid har vært på jakt etter!"

Alle som har lyst til å høre med egne ører HVOR BRA Exposure 3010S2 D og Spendor A3 passer sammen, kan ta kontakt med meg for å avtale en demo i vårt lytterom i Krokstadelva utenfor Drammen, eller butikken vår i Horten. Hør gjerne på et anlegg i prisklassen 200 - 300.000 kroner før du kommer hit.

AudioAktøren og Norsk Hi-Fi Center har slått seg sammen. Du kommer inn på våre to nettsider ved å klikke her:

Norsk Hi-Fi Center og AUDIOAKTØREN
Her finner du også en oversikt over våre forhandlere rundt omkring i landet.
De fleste forhandlerne bruker en Exposure 3010S2 D integrert forsterker, men hos JFS Sound Systems i Drammen bruker de Exposure forforsterker og monoblokker.

Audioaktøren


Hallvar M. Rostad
Salgssjef
AudioAktøren / Norsk Hi-Fi Center
E-post: hallvar@audioakt.no
Tlf: 33 07 44 11
Mobil: 928 95 773

Eller ta kontakt med innehaveren av AudioAktøren, Terje Nilsen, på e-post: terje@audioakt.no Mobil: 907 62 967
Spendor A3 light oak_HFC (2).jpg

Spendor A3, kr 19.900,-
Kåret til GROUP TEST WINNER i Hi-Fi Choice.
 
Sist redigert:

Kommentarer

IvarT

Fløyelsgutten
Ble medlem
19.02.2015
Innlegg
2.062
Antall liker
4.940
Sted
Haugesund
Torget vurderinger
2
Dette er en kombinasjon som jeg virkelig unner flere å få oppleve. Mange avfeier det kanskje ved synet av Spendor A3 siden de er ganske små. Men la ørene i stedet for øynene bedømme disse høyttalerne. De spiller nemlig alt annet enn smått :)

Og ja, jeg er kunden som det henvises til her :)
 

Rene.J

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
20.01.2015
Innlegg
179
Antall liker
44
Hør gjerne på et anlegg i prisklassen 200 - 300.000 kroner før du kommer hit. Er det norsk Humor?
 

IvarT

Fløyelsgutten
Ble medlem
19.02.2015
Innlegg
2.062
Antall liker
4.940
Sted
Haugesund
Torget vurderinger
2
Hør gjerne på et anlegg i prisklassen 200 - 300.000 kroner før du kommer hit. Er det norsk Humor?
Poenget er vel å sammenligne hvordan denne kombinasjonen står seg mot langt dyrere anlegg. Jeg tror de fleste vil bli svært positivt overrasket av hvor godt denne kombinasjonen spiller i forhold til pris :)
 

Imagine

Hi-Fi freak
Ble medlem
25.02.2014
Innlegg
3.656
Antall liker
859
Sted
osøyro
Anbefaler en lytt bare til exposure sin 3010s2d for en forsterker, håper og få inn noe psb imagine bok høyttalere snart og få hørt den komboen , har spendor noen bok høyttalere i sin serie.

Imagine
 

moto

Bransjeaktør
Ble medlem
28.08.2007
Innlegg
630
Antall liker
54
Hør gjerne på et anlegg i prisklassen 200 - 300.000 kroner før du kommer hit. Er det norsk Humor?
Hei!

Ja, på sett og vis er det jo nesten komisk at disse produktene skal kunne gi SÅ engasjerende musikkopplevelser, når en sammenligner med det en ofte hører fra anlegg i prisklassen 200 - 300.000 kroner. Men for meg som har interessert meg for riktig matching av Hi-Fi produkter, har jeg i løpet av de siste 20 år av og til funnet frem til ganske oppsiktsvekkende kombinasjoner.

Hvor bor du?

Har du anledning til å komme hit og lytte selv?

Jeg har vært mye rundt omkring og lyttet til anlegg i de fleste prisklasser - og må nok si, at de fleste anlegg i prisklassen 200 - 300.000,- jeg har hørt, ville jeg ikke ha kjøpt selv. Derimot har jeg hatt mye glede av kombinasjonen Exposure 3010S2 D og Spendor A3.

I mange år har jeg bistått kunder med å bygge opp komplette anlegg, eller forbedre lyden i et eksisterende anlegg. Jeg har fått mange tilbakemeldinger fra kunder som sier, at de har fått en lydkvalitet som er på nivå med anlegg hos kamerater, som har anlegg til flere ganger prisen.

Nærmest alle som har hørt kombinasjonen av Exposure 3010S2 D og Spendor A3 har sagt at dette har vært en lydkvalitet de har likt særlig godt. Dette gjelder også forhandlere med lang erfaring, som også har hørt på denne kombinasjoen.

Jeg kastet bort mye penger den gangen jeg selv var kunde, før jeg oppdaget hvor viktig riktig matching er - og at en finner den lydkarakteren en selv vil ha. En får ikke full glede av et anlegg som spiller mektig og gjengir knivskarpe detaljer, dersom lydkrakteren ikke passer til ens egen smak.

Jeg synes at det er mye "vond lyd" i alle prisklasser. Ikke rart at det har blitt populært med vinyl, rørforsterkere og høyttalere av typen Harbeth og Spendor Classic igjen.

Det som har overrasket meg mest med kombinasjonen Exposure 3010S2 D og Spendor A3 er, at det går an å få SÅ god lyd med en vanlig transistorforsterker med en ganske høy ytelse på 2x110 w. Jeg synes nemlig at mange transistorforsterkere med høy watt-ytelse ikke bestandig har den lydkarakteren jeg selv foretrekker. I prisklassen under kr 50.000,- har jeg som regel hatt bedre erfaringer med rene klasse A forsterkere på i overkant av 2x20 w, gode hybrider, som AMR AM-777 Signature Edition og rene rørforsterkere.

Jeg har noen få ganger opplevd super lyd fra ordinære transistorforsterkere i prisklassen under kr 50.000,- men de har som regel vært på under 2x70 w. Jeg tenker da på bl.a. Lavardin, LFD, Naim, John Shearne, m. fl.

Exposure har ikke vært så godt markedsført i Norge. Men dette er altså et britisk merke som ble etablert i 1974 av bl.a. John Farlow, som var lyd-teknikker for Pink Floyd. Jeg oppdaget merket på midten av 90-tallet da forsterkerne fra Exposure stadig oftere fikk bedre tester enn Audio Lab, som den gang var høyt verdsatt i England. Senere la jeg merke til at noen av de store forhandlerne i USA, som hadde annonser i Stereophile for kjente High-End merker, ofte hadde med en liten billig forsterker fra Exposure i sine annonser.

Etter at jeg i en periode solgte Naim og John Shearne, ble jeg begeistret for små britiske forsterkere, så jeg brukte flere år på å finne ut hvilket britisk merke jeg ville importere. Til slutt stod det mellom ett merke som er godt kjent i Norge - og Exposure. Jeg valgte Exposure - og det har jeg ikke angret på.


Hallvar M. Rostad
Salgssjef
AudioAktøren / Norsk Hi-Fi Center
 
Sist redigert:

Rockefot

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
04.01.2008
Innlegg
163
Antall liker
84
Mulig å få se bilde av innmaten i den forsterkeren?
 

moto

Bransjeaktør
Ble medlem
28.08.2007
Innlegg
630
Antall liker
54
Mulig å få se bilde av innmaten i den forsterkeren?
Hei!

Jeg har opp gjennom årene hørt mange, lange foredrag om tekniske nyvinninger og forsterkere som skal ha en innmat som er helt overlegen alt annet. Men de fleste av disse forsterkerne hadde ikke den lydkarakteren jeg ville ha. Mange av de kundene som kommer hit har erfart det samme. De har kjøpt kostbare forsterkere med voldsom effekt og dyr innmat, men har ikke blitt fornøyd med lyden. De har så kjøpt en mye enklere oppbygget forsterker hos meg - og blitt mye mer fornøyd med lyden.

Når det gjelder lyd, ser det ut til at det er mange "trosretninger" og skråsikre meninger om hva andre bør kjøpe. Jeg lar kundene få lytte selv og finne ut hva de liker.

Det har lett for å bli litt skarpe fronter mellom slike "trosretninger".

Dersom jeg selv skulle bruke kr 25.000,- på en integrert forsterker, ville jeg ikke henge meg for mye opp i om det var en transistorforsterker, en hybrid, eller en rørforsterker. Jeg ville ha valgt den som passet best til mitt eget anlegg og min smak.

Selv om jeg synes at det er noe spesielt med gode rørforsterkere, har jeg også funnet andre typer forsterkere som jeg liker godt. Her bruker jeg ofte en forforsterker med rør sammen med en ren klasse A effektforsterker.

Som jeg har nevnt tidligere er jeg også begeistret for små, transistorforsterkere med lav ytelse, som Lavardin, Naim, LFD, John Shearne m. fl. Flere av disse har ikke noen imponerende innmat. Da en erfaren reparatør så innmaten på min John Shearne, begynte han å le - og sa at det går ikke an å bygge en forsterker på denne måten. Dette er en av de beste forsterkerne jeg har hørt, sammen med gamle høyttalermodeller fra Snell.

Den tiden jeg selv var kunde og litt usikker på hva jeg skulle kjøpe, lot jeg meg også påvirke av hva "autoriteter" mente var de beste forsterkerne. Men det førte til at jeg bare kastet bort en masse penger, uten å bli fornøyd med lyden. Siden da har jeg bygget på egne erfaringer og tilbakemeldinger fra mine kunder.

I dag har jeg funnet frem til produkter som jeg er fornøyd med, slik at jeg kan lytte til alle typer musikk - og kose meg med det.


Hallvar M. Rostad
Salgssjef
AudioAktøren / Norsk Hi-Fi Center
 

Informasjon om bruker

moto
Bransjeaktør
Medlem siden
Antall liker
54
Link til alle artikler
427
moto sine annonser
Bransjenyheter
Mala Audio kjører ut varer til kunder i Mjøs-regionen, Glomdalen, Hadeland og Oslo-regionen mandag 30/10

Mala Audio kjører ut varer til kunder i Mjøs-regionen, Glomdalen, Hadeland og Oslo-regionen mandag 30/10

  • 0
Bestill nå og få varene levert på døren med vår egen bil! Har du innbytte? Vi tar også med tilbake innbytteprodukter som mangler emballasje. Da vi benytter egne transportmadrasser og myke...
Fortsett
Bransjenyheter
Mala Audio kjører ut varer til kunder i Mjøs-regionen, Glomdalen, Hadeland og Oslo-regionen torsdag 27. juli

Mala Audio kjører ut varer til kunder i Mjøs-regionen, Glomdalen, Hadeland og Oslo-regionen torsdag 27. juli

  • 0
Bestill nå og få varene levert på døren med vår egen bil! Har du innbytte? Vi tar også med tilbake innbytteprodukter som mangler emballasje. Da vi benytter egne transportmadrasser og myke...
Fortsett
Bransjenyheter
Mala Audio i Asker og Arendal kjører ut varer til kunder på Sørlandet og Vestlandet 13. - 15. juli

Mala Audio i Asker og Arendal kjører ut varer til kunder på Sørlandet og Vestlandet 13. - 15. juli

  • 0
Gjelder også kunder, som vi kan kjøre innom i Vestfold og Telemark, på veien sørover. Avreisen fra vår butikk i Asker er flyttet fra fredag den 14. juli, til allerede i morgen, torsdag den 13...
Fortsett
Bransjenyheter
Påske-utkjøring av varer til kunder i Østfold og hele Oslo-regionen FØR skjærtorsdag

Påske-utkjøring av varer til kunder i Østfold og hele Oslo-regionen FØR skjærtorsdag

  • 0
Nyt synet av bilen fra Mala Audio som rygger inn mot din dør, med godsaker du kan kose deg med å pakke ut og koble opp i påsken. Bestill nå og få varene levert på døren før skjærtorsdag! Har du...
Fortsett
Bransjenyheter
Mala Audio har utkjøring av varer til kunder i Mjøs-regionen, Solør, Hadeland og Oslo til helga

Mala Audio har utkjøring av varer til kunder i Mjøs-regionen, Solør, Hadeland og Oslo til helga

  • 0
Bestill nå og få varene levert på døren med vår bil. Som tar med innbytte, om du har det. Vi kan også ta med innbytteprodukter uten emballasje. Vi har allerede bestillinger på varer som skal...
Fortsett
Bransjenyheter
Gratis levering på døren med vår bil, til kunder i Mjøsregionen og HELE resten av Østlandet, i ROMJULEN

Gratis levering på døren med vår bil, til kunder i Mjøsregionen og HELE resten av Østlandet, i ROMJULEN

  • 0
Se bilder av butikken vår i Asker og vårt enorme utvalg her: www.malaaudio.no Vi har allerede bestillinger på varer som skal leveres i Mjøsregionen. Butikken er på 700 "audiofile kvadratmeter"...
Fortsett
Topp Bunn