Focal Sopra No. 1 demo hos SteReoFil AS i Oslo torsdag 26. mai

SteReoFil

Bransjeaktør
Ble medlem
13.03.2004
Innlegg
314
Antall liker
550
Da er det duket for demo på de fantastiske Focal Sopra No. 1!

Torsdag 26. mai inviterer vi til demo hos SteReoFil fra kl. 17-20.


I anledning introduksjonen er det nå kampanje på Sopra No. 1 til 79.995,- per par ink. stativ! (begr. tilgjengelighet)

Stereopluss har akkurat testet Sopra No. 1 til 5 av 5 stjerner! - les hele testen HER!



Velkommen! - les mer om Sopra No. 1 under;

image: http://www.hifisentralen.no/forumet/...ocalsopra1.jpg
image: http://www.hifisentralen.no/forumet...-1-er-na-tilgjengelig-i-norge-focalsopra1.jpg



Under lanseringen i Paris i fjor satt vi igjen med et fantastisk inntrykk av denne suverene stativhøyttaleren. En musikalsk allrounder som kunne spille alt der alle måtte spørre seg "hvor er subwooferen?!"

Høyttaleren står nemlig fint alene med storartet substans og tekstur i bassen, ikke rart siden Focal har en stor og respektert pro-audio-avdeling med aktive studiomonitorer i denne størrelsen som har mengder med "trøkk"! For dem av dere som har vært så heldig å oppleve detaljrikdommen, oppløsningen, spensten og farten til Sopra No. 2 så vil dere ikke bli skuffet. Her får du samme kabinett, diskant- og mellomtone/bassteknologi som i storebroren servert på massive medfølgende stativer. Den er perfekt for litt mindre lytterom og i stuer der man vil ha en mer diskret løsning. Sopra No. 1 krever heller ikke rare ampen, Focal brukte på utviklingsstadiet Naims minste effektforsterker NAP 100 på 2x 50w for å drive herligheten, og det med stor suksess! Designet er moderne, med rene fartsfylte linjer som uttrykker lyden allerede før man har trykket play. Si hei til en komplett Sopra i prisklassen under 100.000!

Veil. pris 90.000,- ink. stativer




Les mer om teknologien under og se link for spesifikasjoner, fargevalg og andre detaljer på Focal Sopra No. 1

image: http://www.hifisentralen.no/forumet/...mber-url-3.jpg
image: http://www.hifisentralen.no/forumet/...mber-url-3.jpg
image: http://www.hifisentralen.no/forumet...al-sopra-leveringsklare-i-september-url-3.jpg


IHL - Infinite Horn Loading - la diskanten få de beste betingelser


Nytt med Sopra er at Focal har laget en egen diskantinnfatning med utlufting i bak. Dette gir de absolutt beste arbeidsbetingelser for den ultrapresise Berylliumsmembranen, den kan dermed bevege seg helt fritt og helt uten kompresjon. I et kompakt kabinett er dette absolutt nødvendig for å beholde presisjonen på nivå med større høyttalere. Selve innfatningen er i heløstøpt i polyurethane, et svært dødt materiale med optimal masse som kobler diskanten effektivt av fra bass og mellomtonekabinettene.


NIC - Neutral Inductance Unit - linært magnetfelt for skyhøy presisjon


Med NIC-teknologi får mellomtoneelementet de aller beste betingelser for å gjengi den viktige mellomtonen, kjapt, rent og presist. Magnetfeltet i en driver påvirkes konstant av tre faktorer, bevegelsen til spolen, passerende spenning og frekvensen som gjengis. Denne påvirkningen gjør at man får ujevn induktivitet med spoleekskursjonen og dermed mister man kontroll. Dette leder som alltid til uønsket forvrengning. Det er som om man tar et bilde der linsen er litt ute av fokus. Med avansert dataemulasjon har Focal greid å få kontroll på disse parameterne og har designet en helt ny driver med en sterkt oppgradert Faraday ring. Magnetfeltet er dermed ikke negativt påvirket av spolens posisjon, spenningen eller frekvensen, resultatet er grensesprengende kontroll, lav forvregning og høy definisjon.

image: http://www.hifisentralen.no/forumet/...tember-url.jpg
image: http://www.hifisentralen.no/forumet/...tember-url.jpg
image: http://www.hifisentralen.no/forumet...ocal-sopra-leveringsklare-i-september-url.jpg


TMD - Tuned Mass Damper - hold kontroll på den viktige mellomtonen


I over 20 år har Focal jobbet med å beherske «break-up»-frekvensen i elementene, punktet der elementene deformeres og forvrenger. Med de fantastiske «W» sandwichmembranene har man kommet langt på vei til å kontrollere dette perfekt. Med nye analysemetoder har nye forbedringer blitt muliggjort ved å se på hvordan den dynamiske oppførselen til elementopphenget påvirker ytelsen negativt. Man kunne forsterket opphenget, men dette alene ville økt massen som ville vært negativt for farten og responsiviteten. Alternativet var å bokstavelig talt se til toppen av all ingeniørkunst, skyskrapere. Her har man lignende problemer når vind og jordskjelv påvirker byggene og man stabiliserer høyhuset med pendler. Med tubeformete ringer har man klart å kontrollere den uønskede bevegelsen på samme måte på mikronivå langs kanten på membranopphenget, effektivt med utsøkt resultat.

 
Sist redigert:
Topp Bunn