Resultater 1 til 4 av 4
Abonnér på denne artikkelen
 1. Nye Chord Music signalkabler (toppmodell), kan du nå bli kjent med hos AudioAktøren

  3 Kommentarer Av moto - 22.04.2016 11:23
  Navn:   Chord Music.jpg
Visninger: 616
Størrelse: 168.0 Kb
  Chord Music er den nye ultra high-end serien til The Chord Company. Den er en videreutvikling av Sarum Super ARAY og deler mye av den banebrytende lederkonfigurasjonen og metallkvaliteten derfra. Den STORE forskjellen er at man har fått tak i et helt nytt isolasjonsmateriale kalt Teylon, som er helt fasekorrekt i hele frekvensspekteret. Resultatet er oppsiktsvekkende. Teylon er helt proprietært fra Chord og er utviklet av et firma i USA som driver med signalstyring av missilsystemer der den minste faseforringing vil gjøre våpensystemet mindre stabilt.

  Vi er de første i Norge som har fått inn de nye Chord Music signalkablene. The Chord Company er også snart klar til å levere de nye høyttalerkablene i samme serie.

  Utsalgsprisen på de Chord Music signalkablene med XLR-plugger, som vi har her, er satt til kr 68.990,-

  Butikken vår ligger i Horten, men jeg har et eget lytterom i Krokstadelva, utenfor Drammen, der jeg tar i mot kunder fra hele landet, som vil bruke god tid på å lytte og stille spørsmål. Så ta direkte kontakt med meg dersom du ønsker å bli kjent med disse nye kablene fra The Chord Company.

  Jeg har de siste 20 år brukt mye tid på å teste kabler - og har oppdaget en del ting, som er viktig å være klar over når en skal kjøpe kabler.
  En av disse tingene er, at mange High-End kabler er slik, at de kan bidra til å formidle musikken på en svært så engasjerende og musikalsk måte i et anlegg der de passer inn. Men problemet er ofte, at de påvirker lyden på en uheldig måte dersom en flytter dem over i et anlegg der de ikke passer inn.

  Så noe av det jeg har likt best med Chord Music er, at de er mye lettere å ha med å gjøre - og passer i langt flere kombinasjoner enn det som er vanlig med andre kabler. Jeg synes at Chord Music har egenskaper som jeg ikke har funnet hos andre kabler tidligere.

  Velkommen hit for lytting! Så får jeg høre hva du synes.

  AudioAktøren og Norsk Hi-Fi Center har slått seg sammen. Vi har inntil videre to nettsider, som du kommer inn på ved å kikke her:

  Norsk Hi-Fi Center og AUDIOAKTØREN '

  Audioaktøren

  Prisene på Chord Music er ennå ikke satt inn i vår prisliste.


  Hallvar M. Rostad
  Salgssjef
  AudioAktøren / Norsk Hi-Fi Center

 2. Antall kommentarer 3

  Kommentarer

 3. #2
  Hifi Freak E.I.A.'s Avatar
  Ble medlem
  Jul 2004
  Innlegg
  4,640
  Tagget i
  1 Innlegg
  Kan du linke til noe Teylon relatert info om hvorfor dette er så bra og bruke som isolasjons materiale?

 4. #3
  Hifi Freak Class's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2009
  Sted
  Vestfold
  Innlegg
  2,763
  Tagget i
  0 Innlegg
  Firma som selger Audiofile Ethernet Kabler kommer jeg aldri til å ta seriøst.

 5. #4
  Bransjemedlem
  Ble medlem
  Aug 2007
  Innlegg
  580
  Tagget i
  0 Innlegg
  Hei!

  Da jeg på midten av 90-tallet begynte å interessere meg for Hi-Fi, fant jeg en dag en avis fra Hi-Fi Klubben i postkassa. Der var det reklame for noen signalkabler til kr 299,- Jeg ble nærmest sjokkert over prisen på disse kablene - og jeg var så sikker på at kabler umulig kunne bety noe for lyden i et anlegg, så jeg viste dette til flere kamerater. Alle lo, samtidig som de var litt forbauset over, at et såkalt seriøst firma som Hi-Fi Klubben kunne finne på å lokke kunder til å kaste bort penger på SÅ DYRE signalkabler.

  Jeg ble gående å tenke på dette og leste annonsen flere ganger. Til slutt ble jeg så nysgjerrig, at jeg kjøpte ett par slike kabler, for å bevise at dette umulig kunne ha noe for seg.

  Jeg hadde fått beskjed om at kablene måtte spilles inn, noe jeg syntes hørtes helt sprøtt ut. Men jeg gjorde dette like vel. Da helga kom samlet jeg noen kamerater for å lytte. Jeg visste nesten ikke hva jeg skulle tro, men jeg syntes faktisk at spesielt bassområdet ble bedre enn før. Også andre ting var bedre. Jeg spurte de andre hva de syntes - og de hørte tydelig vis det samme som meg. Da var det en som foreslo at vi skulle koble tilbake til de andre kablene. Det ble en nedtur. Når vi gikk tilbake til de andre kablene virket forskjellen å være enda større enn jeg hadde erfart første gang.

  Etter dette ble jeg svært interessert i å finne ut mer om hva kabler kan bety for lyden. Frem til i dag har jeg brukt enormt mye tid på dette og gjort en del erfaringer som jeg har nytte av når jeg skal bistå kunder med å få bedre lyd.

  Etter at jeg selv begynte å jobbe i denne delen av bransjen for 16 år siden, har jeg besøkt mange kunder, forhandlere, importører og messer - og lyttet til anlegg i alle prisklasser.

  Jeg har i de senere år hjulpet kunder over hele landet med å bygge opp anlegg som skal gi best mulig lyd under de akustiske forhold som kundene har. De aller fleste har på langt nær optimale akustiske forhold, så det er en fordel med mye erfaring for å forstå hva en må gjøre for å få best mulig lyd, i forhold til det beløpet kunden ønsker å bruke på dette.

  Jeg bistår også kunder som allerede har et komplett anlegg, men som ikke er fornøyd med lyden. Noen av disse kundene har svært dyre anlegg med produkter som har fått topptester - og som mange anbefaler. Hvorfor er det da slik at kunden ikke er fornøyd med lyden?

  I noen tilfeller er det fordi at de knallgode produktene ikke passer sammen. I andre tilfeller er det fordi de akustiske forholdene er så dårlige, at de ikke egner seg for dyre, moderne High-End produkter. Mange vil ha et moderne interiør - og den moten som har vært lenge nå, med vinduer uten gardiner og store harde flater er lite egnet for god lyd. Ja, i noen slike rom er det lettere å få til god lyd med gode gammeldagse Tandberg-produkter enn med mye av det som selges nå.

  Heldigvis er det slik, at mange kunder har brukbare akustiske forhold og det går relativt greit å bygge opp et anlegg som ikke koster så alt for mye. Når jeg er ferdig med å hjelpe en kunde med å bygge opp et slikt anlegg, ber jeg kunden spille inn anlegget med de kablene han har og etterpå fortelle meg hva han synes om lyden etter lang tids lytting. Er kunden fornøyd, er det jo greit, men som regel synes kunden at han ikke er helt i mål. Noen ganger viser det seg at det blir bedre lyd med en annen forsterker, eller en annen komponent. Andre ganger er det slik at kundens gamle kabler ikke passer i anlegget. Da lar jeg kunden få låne flere kabelsett og selv lytte seg frem til hvordan han vil ha det.

  Siden jeg har levert alt det andre utstyret, vet jeg så noen lunde hvilke kabler som vil passe. De fleste gangene ender dette med at kunden ringer meg og forteller at han er helt forbauset over hvor mye kabler har å si for lyden. Kunden har da gjerne testet flere kombinasjoner av kabler - og ofte er det slik at den kombinasjonen jeg hadde mest tro på i utgangspunktet fungerer klart best.

  Også i Norge finnes det kunder, som over lang tid, har bygget opp svært kostbare anlegg, men synes at de ikke er helt i mål. Disse kundene sier ofte at de har bra lyd, men at de enten plages med lyttetretthet, eller at de synes at musikken skulle vært formidlet på en mer engasjerende måte. Noen av dem har byttet de stadig dyrere forsterkere flere ganger. Noen ganger har dette gitt litt bedre lyd, men det har også hent at lyden har blitt verre.

  Noen av disse kundene har anlegg som koster mange hundre tusen kroner, eller til og med over en million kroner. Som nevnt kan dette være anlegg som låter svært bra, men som kanskje mangler det vi kan kalle "prikken over i-en." Siden disse kundene ofte har brukt store pengebeløp på flere ganger å bytte komponenter i anlegget, vil de helst slippe å gjøre dette flere ganger.

  Mitt første råd til en slik kunde, er å se på mulighetene for å bedre akustikken i rommet, men ofte er omstendighetene slik, at kunden ikke ønsker å gjøre noe med dette. I det enkelte tilfelle kan det tenkes at jeg finner en løsning som ikke involverer bytting av kabler, men i noen tilfeller, synes jeg at kunden er så nær med å lykkes å få et anlegg som kan gi knallgode, engasjerende musikkopplevelser, at jeg synes tiden er inne for å la kunden få prøve litt forskjellige kabelløsninger.

  Også kunder som har anlegg på dette prisnivået, kan være veldig skeptisk til dyre kabler. Så de får ofte låne både rimelige kabler, noen litt dyrere - men også noen dyre High-End kabler.

  Siden jeg har vært med på dette mange ganger, har jeg sett en klar tendens - og det er at kundene nesten bestandig blir så forbauset over hvor mye riktige kabler kan bety for musikkopplevelsen. Legg merke til at jeg brukt ordet RIKTIGE. Da mine erfaringer med såkalte High-End kabler er, at mange slike kabler IKKE passer. Det kan se ut til at mange av de som produserer såkalte High-End kabler er for ensidig opptatt av at kablene skal bidra til å gjengi detaljer og dynamikk. Min erfaring med mange slike kabler er, at de i mange anlegg gir en for hard, lys og "klinisk" lyd. Mange tror at de skal få knallgod lyd med slike kabler, men ender opp med å få en grusom lyd som bare blir svært slitsom ved lang tids lytting.

  Men det kan finnes kunder som har så varm og doven lyd i anlegget, at slike kabler strammer opp det hele og lyden kan bli helt fantastisk. Men kabler som kanskje bare fungerer godt i ett av ti anlegg, vil jeg helst ikke selge. I hvert fall ikke uten at kunden prøver dem først.

  Jeg har de siste 20 år forsøkt å finne High-End kabler som flest mulig kan lykkes med. Dette har vært meget vanskelig, da jeg synes at de fleste såkalte High-End kabler er alt for sære - og vil ødelegge lyden i mange anlegg.

  Jeg har pr. i dag funnet noen få kabler som jeg ser at kundene blir svært godt fornøyd med. Men alle anlegg er forskjellige og ikke minst akustikken er forskjellig, så det holder ikke å ha bare ett kabelmerke, da de forskjellige kabelprodusentene har kabler med litt forskjellige egenskaper. Derfor har vi hos AudioAktøren flere kabelmerker, slik at vi kan bistå flest mulig kunder med å få den lyden de vil ha.

  For en kunde som har et anlegg til kr 800.000,- men ikke er helt fornøyd med lyden, er det ofte slik at vedkommende henvender seg til den forhandleren der han har kjøpt anlegget. Noen ganger vil forhandleren fortelle han, at nå har det kommet en enda større og MYE bedre forsterker som vedkommende vil trenge for å få den lyden han drømmer om å få. For de fleste kunder høres dette logisk ut - og det blir ofte til at vedkommende betaler et mellomlegg på kanskje både femti og hundretusen kroner, for å få den nye superforsterkeren. Ja, i noen tilfeller selger han kanskje sin gamle forsterker og kjøper en ny til flere hundre tusen kroner.

  Men så ble ikke lyden så bra som han hadde håpet. I slike tilfeller kan det være lurt å se på hva som kan gjøres med kabler. Noen ganger kan jeg bistå en slik kunde med kabler som passer bedre i anlegget - og lyden kan bli slik som kunden har drømt om å få det.

  I et anlegg på dette prisnivået kan det være greit å også prøve svært dyre High-End kabler. Som nevnt har jeg i mange år lett etter High-End kabler som er litt lettere å lykkes med. De nye balanserte signalkablene Chrod Music koster altså kr 68.990,- for 2x1,0 m, men i et anlegg til kr 800.000,- eller mer, kan det være fornuftig å prøve også disse. For om disse bidrar til at kunden får den lyden han har drømt om å få, så blir det likevel en mindre utgift enn å kjøpe en ny forsterker til flere hundretusen kroner - og som kanskje heller ikke gir den lyden kunden vil ha.

  Jeg holder på å teste Chord Music signalkabler her nå - og de har egenskaper jeg ikke har funnet hos andre kabler før. Så det er betryggende å ha tilgang til slike kabler, i fall det dukker opp en kunde som kan trenge disse for å få den lyden han vil ha.

  Når jeg låner ut så dyre kabler, får gjerne kunden også låne rimeligere kabler, slik at vedkommende kan finne ut om han er villig til å kjøpe så dyre kabler.


  Digitalkabler

  Jeg var veldig skeptisk til dyre digitalkabler da det begynte å dukke opp slike på markedet. Men jeg har som prinsipp, at jeg vil teste nye kabler grundig, før jeg gjør meg opp en mening om hva som er rett og galt.

  Her bruker jeg en meget god DAC fra AMR, som heter DP-777 Signature Edition. Den passer for meg, som ellers foretrekker lyden fra de beste spolebandspillerne og vinyl. Jeg har brukt forskjellige digitalkabler på denne - og må bare innse at også slike kabler påvirker lyden. Jeg har i den senere tid fått tilbakemeldinger fra flere kunder som har kjøpt relativt dyre digitalkabler - og tendensen er ganske klar. De flest har fått bedre lyd med slike kabler. Ja, noen bruker svært sterke ord om hvor mye bede lyden ble.

  Jeg vet naturligvis at det er mange meninger om hvor mye forskjellige typer kabler kan bety for lydkvaliteten. Mitt råd er at hver enkelt finner ut av dette selv, ved å teste forskjellige kabler i sitt eget anlegg. Som jeg har nevnt før, er det jo slik at alle anlegg er satt sammen forskjellig - og akustikken er i hvert fall forskjellig fra sted til sted. Noen anlegg vil være matchet slik, at forskjellige kabler ikke endrer så mye på lyden. I andre anlegg er det helt forbausende hvor mye riktige kabler kan ha å si for lyden.

  Er du interessert i å finne ut av dette med kabler, kan du kontakte meg for å få låne kabler som du tester i ditt eget anlegg, eller du kan komme hit til mitt lytterom i Krokstadelva, slik at jeg kan vise deg hvordan forskjellige kabler påvirker lyden.

  Dette med kabler trenger ikke å være en kamp om hvem som har rett, men tenk heller på hvordan du vil at lyden i ditt eget anlegg skal være - og finn ut om andre kabler kan bidra til at du selv får bedre lyd.

  Chord har kabler i de fleste prisklasser. Gå inn på denne siden og klikk på Priser: www.norskhificenter.no


  Hallvar M. Rostad
  Salgssjef
  AudioAktøren / Norsk Hi-Fi Center
  E-post: hallvar@audioakt.no
  Mobil: 928 95 773
  www.norskhificenter.no
  www.audioakt.no
  Siste redigert av moto; 24.04.2016 kl. 12:02.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed