Resultater 1 til 7 av 7
Abonnér på denne artikkelen
 1. Velkommen til påske-demo hos AudioAktøren i Krokstadelva utenfor Drammen

  6 Kommentarer Av moto - 21.03.2016 03:19
  Navn:   amr-dp-777-se(4).jpg
Visninger: 690
Størrelse: 36.8 Kb
  Kom og hør nye AMR CD-777 Signature Edition CD-spiller med rør, til kr 44.900,- og AM-777 Signture Edition integrert hybridforsterker, til kr 44.900,- Dessuten DP-777 Signature Edition DAC / forforsterker, til kr 46.900,- som du ser på bildet her. CD-spilleren og forsterkeren har samme design. Leveres også i sort.

  Jeg har de siste ca. 20 år forsøkt å finne frem til Hi-Fi produkter som det skal være lettest mulig for flest mulig kunder å lykkes med. Vi har solgt AMR i noen år nå - og det ser ut til at dette er et merke som har produkter med den type lyd mange vil ha. Her vil jeg vise deg hvordan gode kombinasjoner kan gi en lydkvalitet som kan måle seg med anlegg i betydelig høyere prisklasser.

  De nevnte AMR-produktene passer perfekt sammen med høyttalere fra Harbeth, Spendor og Wilson Benesch, som du kan få høre selv her.

  Her i vårt lytterom i Krokstadelva tester jeg ut produkter fra merker som vi til en hver tid vurderer å importere eller forhandle. De produktene jeg har her nå, er hovedsakelig de som har vist seg at flest kunder har vært fornøyd med. Det er bl.a.:

  PrimaLuna CD-spiller med rør.
  Exposure 3010S2 D, integrert transistorforsterker.
  PrimaLuna DiaLogue Premium, integrert rørforsterker.
  PrimaLuna DiaLogue Premium HP, integrert rørforsterker, med innebygget hodetelefonforsterker.
  Sugden A21AL Series 2, integrert klasse A forsterker.
  Unison Reseach S6, integrert rørforsterker.
  Audio Valve Eclipse forforsterker m. rør.
  Sugden Sapphire DAP-800, forforsterker med innebygget DAC. Toppmodellen til Sugden.
  Sugden Sapphire FBA-800, klasse A effektforsterker. Toppmodellen til Sugden
  Harbeth Monitor 30.1, høyttalere
  Harbeth Super HL5 plus, høyttalere
  Spendor A5R, høyttalere. Ny modell.
  Spendor A6R, høyttalere.
  Spendor D7 Premium, høyttalere
  Wilson Benesch Square 2, høyttalere
  Wilson Benesch Square 3, høyttalere

  Dessuten kabler fra The Chord Company og Organic Audio.

  Når du kommer hit får du god tid til å lytte og prøve forskjellige kombinasjoner. Leter du etter høyttalere til din forsterker, kan du ta med forsterkeren hit og prøve den sammen med høyttalere som jeg har her.

  Her vil du også selv kunne bedømme hvilken betydning forskjellige kabler har for den totale musikkopplevelsen - og du kan få låne med deg kabler, for å finne ut hva som passer i ditt anlegg.

  Du er velkommen hit både på dagtid, kveldstid og helg. Ta kontakt med meg et par dager før du kommer, slik at vi kan avtale en tid.
  E-post: hallvar@audioakt.no
  Tlf: 928 95 773

  AudioAktøren og Norsk Hi-Fi Center har slått seg sammen. Butikken vår finner du i Storgata 22, 3189 HORTEN. Men jeg har altså et eget lytterom i Døvikveien 42, 3054 KROKSTADELVA, der jeg tar i mot forhandlere og kunder fra hele landet.

  Vi har to nettsider. Du finner mest informasjon om de produktene som jeg har nevnt her, ved å gå inn på denne nettsiden: Norsk Hi-Fi Center og AUDIOAKTØREN

  Vi har nå over 60 merker - og på denne nettsiden, oppe til høyre, finner du også en tilnærmet komplett prisliste.

  Den andre av våre to nettsider kommer du inn på ved å klikke her: Audioaktøren


  Litt mer om AMR:

  Fra 1995 og fremover testet jeg stadig nye CD-spillere, uten at jeg fant noen som jeg ble helt ut fornøyd med. Jeg syntes at vinyl låt MYE bedre. Men den gang mente mange at platespilleren var død. Så da jeg begynte å jobbe med Hi-Fi, var det viktig å finne en god CD-spiller. Til slutt fant jeg to CD-spillere som hadde en lyd karakter som jeg kunne like. Det var en Lector CDP-7TL og en BAT VK - D5 SE. Begge disse hadde rør. Jeg var kun forhandler for Lector og BAT - og ble etter hvert så missfornøyd med service og oppfølging fra den danske hovedimportøren, at jeg bestemt meg for å forsøke å finne et merke som jeg kunne importere selv.

  I år 2007 reiste en kollega og jeg til High-End messa i München. Der oppdaget jeg AMR. De hadde CD-spillere med den type lyd som jeg var ute etter, men jeg ville finne ut om det også fantes andre merker av interesse på markedet. Så jeg brukte fire år på å finne ut om jeg kunne finne noe bedre, i forhold til pris.

  Etter grundig testing her, fant jeg ut at jeg ville begynne å importere AMR.

  Siden da har jeg brukt en AMR CD-777 CD-spiller med rør her når jeg har demonstrert forsterkere og høyttalere mm. Jeg har vært meget godt fornøyd med den. De fleste kunder som har kjøpt en slik, har gitt svært gode tilbakemeldinger. Jeg har fortsatt å teste en del andre CD-spillere, men har så langt ikke funnet noe annet som jeg har likt bedre. For AMR har en lyd karakter som det ser ut til at både de fleste kunder - og jeg foretrekker.

  Jeg har også en annen CD-spiller med rør her, som jeg liker godt - og det er en PrimaLuna. Jeg lar en del kunder få høre på begge - og det har vist seg at omtrent halvparten foretrekker AMR - og den andre halvparten PrimaLuna.

  Når jeg lar kunder prøve en av disse CD-spillerne hjemme, sier de at de fikk en mye mer analog lyd, enn med sin gamle CD-spiller, eller annen digitalisert lyd.
  Flere av disse kundene foretrekker lyden av god vinyl, men synes like vel at det er moro å ha en slik CD-spiller, da flere av dem har en stor samling med CD-plater.

  Stereophile om AMR:

  Det året jeg begynte som norsk importør for AMR, leste jeg i Stereophile, at de hadde gått rundt på Audio World messa i USA, for å se hvilke komponenter de forskjellige utstillerne brukte fra andre produsenter, for å få best mulig lyd. De fant ut at det var helt klart AMR CD-spillere og forsterkere.


  AMR DP-777 Signature Edition:

  AMR har også en High-End DAC / forforsterker, som heter DP-777 Signature Edition. Dette er en meget kostbar DAC / forforsterker. da utsalgsprisen er kr 46.900,- Derfor har vi latt noen kunder teste den mot betydelig dyrere og helt ekstrem High-End DACer. Visste du at det finnes DACer til flere hundre tusen kroner?

  De tilbakemeldingen jeg har fått har vært, at de dyreste DACene formidlet detaljene enda mer sylskarpt og klart, men disse lett gav lyttetretthet. Mens DP-777 Signature Edition bidro til at en fikk lyst til å bare spille mer og mer.

  DP-777 Signature Edition er primært en High-End DAC, med USB-inngang og en mengde innganger for digitalkabler med alle typer kontakter, kan den også brukes som forforsteker, da den har to analoge innganger.


  AMR AM-777 Signture Edition:

  Selv om det var CD-spilleren som var hovedårsaken til at jeg valgte å importere AMR, så var det et stort pluss at de også har en High-End DAC og en helt super integrert forsterker, som heter AM-777 Signature Edition.

  Jeg har lenge vært begeistret for den lyden jeg får når jeg finner en forforsterker med rør, som passer sammen en god effektforsterker. Her har jeg vært spesielt godt fornøyd med å bruke en Audio Valve Eclipse forforsterker med rør, eller en EAR 912 forforsterker med rør, sammen med en Sugden Sapphire FBA-800 ren klasse A transistor effektforsterker. Så slik sett synes jeg at AM-777 Signture Edition er interessant. For den er en integrert forsterker, som bare har rør i forforsterker delen. I effektforsterker delen er det transistorer.

  Lyden er ganske lik den jeg får med de beste rørforsterkerne i denne prisklassen. Ja, på noen høyttalere, slik som Harbeth Super HL5 plus, synes enkelte kunder at lyden er enda bedre med AM-777 Signature Edition.

  Dette er en forsterker for de som liker lyden fra gode rørforsterkere, men som vil slippe å skifte rør. I AMR-forsterkeren er det nemlig bare ett lite rør.


  Med hilsen

  Hallvar M. Rostad
  Salgssjef
  AudioAktøren / Norsk Hi-Fi Center
  E-post: hallvar@audioakt.no
  Tlf: 928 95 773
  Navn:   AMR CD-777.jpg
Visninger: 649
Størrelse: 99.4 Kb
  AMR CD-777 Signature Edition, kr 44.900,-
  Navn:   Bilde 1.2.jpg
Visninger: 639
Størrelse: 73.1 Kb
  Harbeth SuperHL5 plus, EUCALYPTSU, kr 42.300,-

  Navn:   PL HP int. u. gitter.jpg
Visninger: 636
Størrelse: 49.8 Kb
  PrimaLuna DiaLogue Premium HP, kr 41.900,-

  Navn:   Bilde 12.jpg
Visninger: 592
Størrelse: 56.3 Kb
  Spendor D7 Premium, kr 52.000,-

  Navn:   Eclipse.jpg
Visninger: 651
Størrelse: 51.2 Kb
  Audio Valve Eclipse, kr 42.000,-
  Siste redigert av moto; 21.03.2016 kl. 14:23.

 2. Antall kommentarer 6

  Kommentarer

 3. #2
  Hifi Freak musicus's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2015
  Sted
  Gbg
  Innlegg
  4,500
  Tagget i
  3 Innlegg
  Torget
  1
  Hva er forskjellen på std CD-777 og CD-777 Signature Edt?

  mvh

 4. #3
  Bransjemedlem
  Ble medlem
  Aug 2007
  Innlegg
  580
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra musicus Se Innlegg
  Hva er forskjellen på std CD-777 og CD-777 Signature Edt?

  mvh
  Hei!

  CD-777 er nå erstattet av den nye modellen CD-777 Signature Edition. Dette er en oppgradert versjon av den gamle modellen. Kabinettet er helt likt, men AMR har ønsket å forbedre lydkvaliteten.

  Jeg er ofte litt skeptisk til at produkter som både mange kunder og jeg selv er godt fornøyd med. Nå holder jeg på å spille inn den nye CD-777 Signature Edition. Så langt virker det lovende, for denne spilleren har den samme type lyd karakter som jeg like så godt hos den forrige modellen. Og jeg hører allerede nå at musikken gjengis kanskje enda fastere, åpnere og enda mer engasjerende.

  Dersom du vil ha en tilbakemelding på hva jeg synes når CD-777 Signature Edition er helt innspilt, kan du opprettholde kontakten med meg på e-post: hallvar@audioakt.no eller ringe meg på tlf 928 95 773.

  Jeg har også den gamle modellen her, slik at jeg kan sammenligne.


  Hallvar M. Rostad
  Salgssjef
  AudioAktøren / Norsk Hi-Fi Center
  E-post: hallvar@audioakt.no
  Tlf: 928 95 773

 5. #4
  Hifi Freak musicus's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2015
  Sted
  Gbg
  Innlegg
  4,500
  Tagget i
  3 Innlegg
  Torget
  1
  Takker for info, er vel ikke i markedet nu etter ny cdp, men som tidligere eier av den gamle CD-777 var jeg bare litt nysgjerrig på hva den nye har som den gamle ikke hadde, ikke minst er jo prisen relativt frisk mot den gangen, men så har jo krona også sunket så

  En meget bra spiller CD-777 (og med ett lite rimelig tweak ble den ennu bedre).

  mvh

 6. #5
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jan 2013
  Innlegg
  4,810
  Tagget i
  10 Innlegg
  Denne Audio Valve Eclipse, forstår jeg det slik at den er uten fjernkontroll?

  Sugden klasse A. Er det stor forskjell på deres tidligere største klasse A forsterkere mot den nye Sapphire konstruksjonen?

  Hva vil du si om å benytte denne Sapphire forforsterker/DAC med andre forsterkere? Jeg tenker at "den idéelle verden" består av en sånn en (eller Eclipse, forutsatt at den har fjernkontroll), og effektsterke klasse D forsterkere til å foreta selve forsterkningen.

 7. #6
  Æresmedlem Karmana's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2008
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  14,982
  Tagget i
  13 Innlegg
  Torget
  1
  Sitat Sitat fra MusicBear Se Innlegg
  Denne Audio Valve Eclipse, forstår jeg det slik at den er uten fjernkontroll?

  Sugden klasse A. Er det stor forskjell på deres tidligere største klasse A forsterkere mot den nye Sapphire konstruksjonen?

  Hva vil du si om å benytte denne Sapphire forforsterker/DAC med andre forsterkere? Jeg tenker at "den idéelle verden" består av en sånn en (eller Eclipse, forutsatt at den har fjernkontroll), og effektsterke klasse D forsterkere til å foreta selve forsterkningen.

  Eclipse har fjernkontroll

 8. #7
  Bransjemedlem
  Ble medlem
  Aug 2007
  Innlegg
  580
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra MusicBear Se Innlegg
  Denne Audio Valve Eclipse, forstår jeg det slik at den er uten fjernkontroll?

  Sugden klasse A. Er det stor forskjell på deres tidligere største klasse A forsterkere mot den nye Sapphire konstruksjonen?

  Hva vil du si om å benytte denne Sapphire forforsterker/DAC med andre forsterkere? Jeg tenker at "den idéelle verden" består av en sånn en (eller Eclipse, forutsatt at den har fjernkontroll), og effektsterke klasse D forsterkere til å foreta selve forsterkningen.
  Hei!

  Audio Valve Eclipse har fjernkontroll, slik det ble svart i et annet innlegg her.

  Jeg bruker ofte Sugden Sapphire FBA-800 her. I de kombinasjonene jeg har testet her, liker jeg Sapphire bedre enn Masterclass SPA-4. Den bidrar til at musikkopplevelsen blir enda et skritt nærmere det jeg opplever når jeg bruker gode rørforsterkere. De tingene som er bedre med Sapphire er slike ting som er vanskelig å beskrive, for det går på musikalske kvaliteter. Når det gjelder gjengivelse av detaljer, dynamikk, dypbass og kontroll i bassen, har disse to forsterkerne mye til felles. Så jeg ser ikke bort i fra, at i et anlegg med annen signalkilde, andre høyttalere og kabler, samt annen akustikk i rommet, kan det kanskje fungere omtrent like bra med Masterclass.

  De beste kombinasjonene jeg har funnet frem til selv, i løpet av de siste 20 år, har som regel bestått av en forforsterker fra et annet merke enn effektforsterkeren.

  Jeg vil tro at hos de fleste forsterkerprodusenter får de god lyd når de bruker en egenprodusert forforsterker, som de har tilpasset en egenprodusert effektforsterker. Men tenk da på at de kanskje bruker en helt annen signalkilde, andre høyttalere og andre kabler enn deg. Dessuten har de kanskje et lytterom med en helt annerledes akustikk enn du har hjemme. Akustikken i rommet er det som er mest avgjørende når en skal velge komponenter som skal gi best mulig lyd.

  Sapphire DAP-800 er blitt testet sammen med flere andre effektforsterkere. Jeg lånte den bl.a. ut til Vidar Sonesen i Audio Art, som bruker andre effektforsterkere enn det jeg har her. Han fortalte meg etterpå at han lenge hadde tenkt, at det aldri ville bli mulig å konstruere en forforsterker uten rør, som kunne ha de egenskapene som Sapphire DAP-800 hadde. Han var meget imponert.

  Ja, i "den ideelle verden" ville det nok ha vært slik at en bare kunne koble en god forforsterker sammen med en klasse D forsterker med enorme krefter. Noen lykkes godt med klasse D forsterkere, men jeg har bistått flere kunder som ikke har vært fornøyd med sine klasse D forsterkere. Selv om det ofte er slik at en god forforsterker er svært viktig for å få lydkvalitet på et høyt nivå, så er også effektforsterkeren med på å påvirke lydkarakteren. I hovedsak påvirkes lyden litt forskjellig når du sammenligner en transistorbasert effektforsterker med en rørforsterker, en ren klasse A forsteker, eller en klasse D forsterker. Dessuten har de forskjellige produsentene effektforsterkere som påvirker lyden forskjellig også. Det er kun når du tester en forforsterker / effektforsteker kombinasjon i ditt eget anlegg, at du finner ut hvilken som gav deg den beste musikkopplevelsen.

  Dette kan for mange være vanskelig å få til. Jeg jobber på den måten, at jeg tar i mot kunder fra hele landet som kommer hit og forteller meg hva de har fra før, om akustiske forhold - og om hva de ønsker å få til. Deretter lar jeg dem lytte på forskjellige kombinasjoner her, slik at vi sammen kan forsøke å finne ut hva som kan passe. Ofte er det slik, at den kombinasjonen som kunden hadde mest tro på, viser seg å ikke falle i smak.

  Dersom kunden finner noe vedkommende har tro på også kan fungere godt hos hann / henne, får vedkommende låne og prøve hjemme.

  I "den ideelle verden" ville det nok være mulig å bygge opp anlegg basert på logisk tankegang - og dermed få den beste lyden. Men når det gjelder Hi-Fi og god lyd, ser det ut til at en ofte må velge ulogiske løsninger for å få den beste lyden. Jeg vil tro at mange gjorde det samme som meg når de begynte å interessere seg for dette. For det kan være logisk å tro, at størst mulig høyttalere og forsterkere med mest mulig watt-ytelse vil gi de beste musikkopplevelsene. Jeg for min del har erfart at det ikke bestandig er slik. Ofte er det slik, at en må velge litt ulogiske løsninger for å få best mulig lyd, da det aller viktigste er å ta hensyn til akustikken i rommet og at alle komponenter - og kabler i et anlegg må passe sammen.

  Jeg vil ta noen eksempler: Det ville være logisk å tro at ny teknologi ville være helt overlegen gammel teknologi. Slik at digitalisert lyd skulle kunne være helt overlegen i forhold til vinyl og rørforsterkere. På slutten av 90-tallet var det mange som mente at både platespilleren og rørforsterkeren var død. Nå viser det seg, at bare folk får anledning til å lytte til et anlegg med en god platespiller og en god rørforsterker, er det mange som heller vil ha denne "gammeldagse lyden". Da jeg begynte å teste lyd, hadde jeg ingen tro på at kabler skulle kunne påvirke lyden. Det virket helt ulogisk. Men etter 20 år med testing, har jeg erfart at noen ganger er det helt avgjørende å velge riktige kabler, for å få den lyden en vil ha. Jeg syntes det var helt logisk, at valget av digitalkabler ikke skulle ha noen betydning for lyden. Men også her har det vist seg at virkeligheten er litt annerledes enn i "den ideelle verden." Jeg var før helga og leverte varer til en kunde som har prøvd mange forskjellige kabelløsninger. Han fortalte at de kablene som hadde hatt størst innvirkning på lyden i hans anlegg, hadde faktisk vært digitalkablene.

  Noen ganger viser det seg, at en får mye bedre lyd med relativt små forsterkere - og høyttalere med mindre kabinetter. Selv om det er logisk å tenke, at store forsterkere og høyttalere MÅ jo gi bedre lyd.

  Et godt eksempel på dette fant jeg i Stereophile for desember 2015. Der tester de ett par YG Acoustics Carmel 2 høyttalere, til over kr 200.000,- der det er logisk å tenke, at disse må drives av store transistorbaserte monoblokker - og gjerne monoblokker som yter ren klasse A. Så de bruker både de enorme monoblokkene, Corona C15, på 280 w fra tyske mbl, til over kr 200.000,- og flere andre monoblokker fra de mest anerkjente produsentene.

  Til slutt kobler de opp den nye PrimaLuna DiaLogue Premium HP integrert rørforsterker og kjører den i triodekobling, slik at den bare yter 2x36 w. Det viser seg at denne forsterkeren driver disse høyttalerne helt suverent og gir de beste musikkopplevelsene.

  Når det gjelder dette med hvorfor en god rørforsterker kan drive en slik last, kan du lese mer om dette, knyttet til denne testen i Stereophile, ved å gå inn på den ene av våre to nettsider, som du kommer inn på ved å klikke her: www.norskhificenter.no

  Nå er det naturlig vis ikke slik, at denne rørforstekeren vil fungere like godt sammen med andre høyttalere på dette nivået, men jeg erfarer stadig at mange jakter på mest mulig watt, istedenfor å prøve en kvalitets-forsterker med en mer begrenset watt-ytelse.

  Før jul var det noen kunder som fikk låne en Sugden Sapphire FBA-800, for å teste den mot betydelig større forsterkere fra et svært anerkjent merke, på noen store ProAc høyttalere. De fortalte etterpå, at Sapphire FBA-800 hadde egenskaper de knapt hadde hørt tidligere.

  Dersom du ønsker å diskutere dette med valg av forforsterker og effektforsterker til DITT anlegg, vil jeg anbefale deg å kontakte meg direkte på e-post eller telefon.

  Hallvar M. Rostad
  Salgssjef
  AudioAktøren / Norsk Hi-Fi Center
  E-post: hallvar@audioakt.no
  Tlf: 928 95 773
  Siste redigert av moto; 27.03.2016 kl. 08:51.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed