Resultater 1 til 5 av 5
Abonnér på denne artikkelen
 1. Skeptisk til om kabler kan påvirke lyden?

  4 Kommentarer Av moto - 28.02.2015 00:49
  Navn:   Bilde 13.2.png
Visninger: 1854
Størrelse: 131.4 Kb

  Jeg har de siste 18 år brukt enormt mye tid på å teste kabler og har erfart at det fortsatt er mange som er skeptiske til om kabler kan ha noen betydnign for lyden i et Hi-Fi anlegg.

  Dersom du er fornøyd med den lyden du har i ditt anlegg - og du bruker billige kabler. Så er ingenting bedre enn det. Men ofte er det slik, at mange bruker kabler som har andre egenskaper en det som hadde vært best å bruke.

  Dersom du har et anlegg og en akustikk som gir en hard og klinisk lyd, slik at du plages med lyttetretthet, er det ikke spesielt lurt å bruke flate, hurtige kabler, som bare forsterker problemene, samtidig som bassen blir slankere. Da vil du få bedre lyd med å velge kabler med helt motsatte egenskaper.

  Men har du en utflytende og "doven" lyd, kan slike kabler være det beste du kan bruke.

  Den gang jeg selv var kunde, syntes jeg det var vanskelig å forstå at kabler kunne ha noen som helst påvirking på lydkvaliteten. Etter 18 år med testing av kabler har jeg skjønt hvor komplsiert dette er. For audiokabler skal jo ikke bare transportere strøm til ei lampe. Nei, de skal formidle noe så komplekst som musikk.

  En konsturktør kan bruke mange år på å konstruere en CD-spiller eller forsterker, slik at musikken gjengis på en best mulig måte. Etterpå selges produktet til en kunde som bruker kabler der noe av informasjonen blir borte på veien gjennom kabelen, eller endres til en annen lydkarakter.

  Jeg har i flere år hjulpet kunder med å finne kabler som passer inn i kundens anlegg. Det nytter som regel ikke å kjøpe kabler som har fungert godt hos en nabo, dersom vedkommende har et anlegg som består av andre komponenter og akustikken i rommet er annerledes enn hos deg.

  Jeg hjelper nå kunder over hele landet med å finne frem til kabler som passer til anlegget.

  Dersom du er skeptisk til kabler, vil jeg anbefale deg å komme hit. Slik at du selv kan høre hvordan lyden forandrer seg etter hvilke kabler som brukes. Bor du langt unna, kan du kontakte meg på e-post: hallvar@auioakt.no eller mobiltelefon 928 95 773 Så skal jeg gjøre mitt beste for at du skal lykkes med å få best mulig lyd i ditt anlegg.

  Jeg forsøker å prioritere kunder som bor langt fra Oslo-regionen. Da vi har et land med store avstander, der det kan være vanskelig å få testet kabler og andre Hi-Fi produtker, for de som bor langt fra de store byene.

  Vi hos AUDIOAKTØREN er importør for flere kabelmerker, med forskjellige egenskaper. For at vi skal kunne bistå flest mulig av våre kunder med å finne frem til kabler som passer best til hvert enkelt anlegg. Derfor er det gode muligheter for at vi også kan hjelpe deg til å få frem det vi kaller "magien i musikken".

  Jeg har i flere år besøkt kunder over hele Sør-Norge, som har anlegg som består av gode produkter, men hvor bruken av feil type kabler fører til at lyden ikke blir like bra som den kunne ha vært. Da er det interessant og prøve seg frem, for å se om det lar seg gjøre å få til den lyden kunden gjerne vil ha. Jeg ser frem til at jeg etter hvert også skal kunne besøke flere kunder i Trøndelag og Nord-Norge.

  Dersom du selv er i en slik situasjon, at du vil finne ut om endring av kabler kan forbedre lyden, kan du ta kontakt med meg, så kan vi drøfte om det er noe jeg kan bidra med for at du skal lykkes.

  Send en e-post direkte til meg, da jeg sjelden har tid til å sjekke meldinger på Hifisentralen. Min e-post adresse er: hallvar@audioakt.no Du kan også ringe meg på mobiltelefon 928 95 773


  Med hilsen

  Hallvar M. Rostad
  Salgssjef
  AUDIOAKTØREN
  Siste redigert av moto; 28.02.2015 kl. 17:31.

 2. Antall kommentarer 4

  Kommentarer

 3. #2
  Hifi Freak authentic's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  9,117
  Tagget i
  2 Innlegg
  Kabler kan være mye for mange men det for være grenser spør du meg.

 4. #3
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Oct 2008
  Innlegg
  724
  Tagget i
  0 Innlegg
  Hvis du har testet kabler i 18 år så vet du nok hvilke kabler som skulle spille best i mitt anlegg . Det består av Wavac MD 300B singel ended klasse A -Åpen baffel høytalere med Fountek bånddiskanter og masse fulltoner - Audio GD mASTER 7 Dac og CEC Beltedrevet drivverk . Ønsker forslag på Høyt.kabler singelwire -signalkabel og Aes-ebu Digitalkabel 110 ohm. Du kan ta det på PM hvis du ønsker .

 5. #4
  Larkus
  Guest
  Ta nå ikke motet fra denne stakkars mannen, folkens. Fyren prøver jo å yte service langt utover det som er vanlig i bransjen.
  Enten hører du forskjell med kablene hans, eller så hører du ikke forskjell. Verre er det ikke.

 6. #5
  Hifi Freak Virgo's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2006
  Innlegg
  1,511
  Tagget i
  1 Innlegg
  Torget
  1
  For meg er det synergien, helhetsbildet som blir presentert annerledes gjennom ulike kabler.
  Noen tar vekk på bassfundament, andre kabler spiler mer på det området.
  Noen er litt harde i toppen, mens andre føles mer avmyket og organisk.

  Jo, det er forskjell, men det dyre er ikke alltid det som vil passe best i ditt anlegg og motsatt.

  Jeg lurer på om mye av den forskjellen som oppleves/høres, kan være mer relatert til dielectric støy og den ulik skjerming som brukes av de ulike produsenter? At forskjellen mer ligger der, enn i selve kabelen?
  Gull, Kopper, Sølv har forskjeller...i noen oppsett har jeg foretrukket ren single core kbber, i andre oppsett sølv.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed